24/03/2016

**פנקייק אפוי בתנור עם רוטב מייפל שזיפים, נהדר

פנקייק אפוי בתנור עם רוטב מייפל ושזיפים
פנקייק רך ועבה הנאפה בתנור בתוך מחבת.  קל להכנה וטעים המוגש טרי וחם עם רוטב בטעם מייפל, תפוחים ושזיפים יבשים 


מנה מפנקת שהיא חגיגה לעין ולחך לכל המשפחה. הפנקייק מזין, נהדר בעודו חם , טעים כארוחה קלה או ארוחת ערב (או ארוחת בראנץ') בליווי שתייה קלה (הצעת הגשה לסירופ טבעי בהמשך הרשומה).

את תערובת הפנקייק (רק לערבב את כל המרכיבים יחד) וגם את הרוטב ניתן להכין יום לפני. זמן האפייה קצר (כ 20 דקות בלבד). הפנקייק תופח יפה בזמן האפייה, צונח ממש מעט בהוצאתו מהתנור, מרכזו נותר רך כרפרפת טובה. המתכון בסגנון אמריקאי מבוסס על רעיון גרמני מסורתי של פנקייק תפוח הנאפה בתנור ומוגש כארוחת בוקר. מנה זו מוגשת בבית הקפה האמריקאי "פינטסייז בייקרי".
 פנקייק אפוי בתנור עם רוטב מייפל שזיפים - מתכון מנצח

הצעת גיוון: החליפו את השזיפים בפירות יער.
הכמות:4-6 מנות
מרכיבים לפנקייק:
4 ביצים גדולות L
1 1/4 כוסות חלב
3 כפות סוכר לבן
1 כוס קמח רגיל (140 גרם), מנופה
1/2 כפית אבקת אפיה, מנופה
1/2 כפית מלח דק
1/2 כפית תמצית או משחת וניל
200 גרם גבינת ריקוטה
מרכיבים לרוטב השזיפים:

15/03/2016

*צפו: מרק האפונה המיוחד-מהגינה לסיר במטבח: סרטון מומלץ

אמה של אובי גידלה בעצמה את האפונים (הצהובים)מהם נהגה להכין את המרק המפורסם שלה. זה שנים שאובי ממשיכה את המסורת
.הסרטון מתאר ביופי רב את ליקוט האפונים עד לבישולם למרק עשיר וטעים
עבורי, כל יום בשנה טוב ומתאים



Aube Giroux יוצרת הסרט, הבשלנית הנהדרת והבלוגרית
 farm-to-table
אובי (עטורת פרסים על פועלה בתחום האוכל) היא גננית אורגנית, בשלנית מצטיינת, מספרת (היטב) סיפורים ויוצרת סרטים למופת 
:מרכיבי המרק
שתי כוסות אפונה צהובה יבשה או 2.5 כוסות אפונה יבשה חצויה
שני גזרים בגודל בינוני, קצוצים דק
שני גבעולי סלרי, קצוצים דק
כרישה אחת בגודל בינוני, קצוצה דק
בצל גדול קצוץ דק
ארבעים וחמישה (45) גרם חמאה
שמונה כוסות ציר עוף או ירקות
אופציונלי- שוק קטן (חזיר) מעושן
עלה דפנה
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
שתי כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
 
***
מתכון מפורט: כאן
Kitchen Vignettes מהבלוג  

14/03/2016

*ככה מכינים בצק דני אמיתי- ללמוד מהמומחים


Mogens Andersen

האופה הדני מוגנס אנדרסון מכין בצקים דניים זה כבר 30 שנה במאפייה לאנטמאנן יוניבייק בהטניג שבדנמרק. הוא משמש כמפתח מתכונים וראש תחום של כל הבצקים הדניים המוכנים במקום ומשוגרים לרחבי העולם. בסרטון זה, מוגנס משתף בסודות הכנת הבצק הדני המושלם. עוד נלמד על חשיבות המרכיבים והתהליך להצלחת הכנת הבצק הנהדר הזה, בשימת דגש על הגירסא הקלאסית לבצק הנקראת
Spandauer
הבצק הדני נקרא בדנמרק 'לחם וינאי' (הובא לדנמרק בשנת 1850) ומשוייך למשפחת הבצקים הוינאיים כמו גם הקרואסון שנוצרבאוסטריה ונקרא קיפפל אוסטרי

10/03/2016

*קרקרים דקיקים משני מרכיבים (קמח חומוס ושמן קוקוס) בלבד

תמיד יש פעם ראשונה למשהו. אתמול כשהשכנה מהקומה השנייה, פתחה את פיה, התברר לראשונה...שהעברית שלה לא משהו, כמובן שהגענו במהירות להבנה. שנים אנו עוברות אחת את השניה בדרך אל ומ.. מהנהנות לשלום והיא, חצי חיוך, שותקת. בעלה צועד ברחובות זה זמן רב, לבוש מדי אבטחה. לאחרונה, קצת מוזר, הפסיק לברך את השכנים לשלום. אני חשה שאם לא אקח לידי משהו משיפור איכות החיים שמחוצה לבית, לא יזוז דבר
!אז שוחחנו, מה עושים בבניין ובחצר..ככה וככה.. וכן, זה דחוףףף

בצילום: קמח חומוס לאחר ניפוי, מקדימה: שמן קוקוס משחתי
שלשום אני מתקשרת לחברת הקוסמטיקה הגדולה. שואלת היכן אפשר להשיג את קרם הגרגירים (לגוף) שירד מהמדפים. לכל מקום שהגעתי, הנהנו דיילות היופי בראשן והסכימו, "כן.. מכירות...גם אנו אהבנו את המוצר, ואיזה ריח.... תשכחי ממנו, לא מביאים יותר". בחברה מודיעים שהפסיקו לייצר, אבל ישלחו לי שפופרת אחת מתנה, רק תני לנו כתובת
!פעם ראשונה שמציעים לשלוח מוצר, ללא שום תמורה.. כמה נחמד


assets Creative Commons License