16/04/2016

*עיצובים חדשים - 17.4.2016

סרטוני אוכל מאויירים
רעבים ? חנה לילי מגישה סרטוני אוכל (בסטופ מושן) נהדרים המאויירים על ידה ידנית -דף האיסטטגרם שלה
חנה לילי מאיירת בריטית 'מבשלת' אנימציות המוכנות מנייר בלבד. כל יצירה כוללת איור המרכיבים (הזעירים), תהליך הבישול/ההכנה ולבסוף,להגשה, היא נעזרת באצבעותיה. כריכים בגריל (עם הרבה גבינה), פיצות בצורת לבבות ועוד. אומנם לילי מאיירת רק כשנה אך הכשרון המיוחד שלה, זיכה אותה במעל 40,000 עוקבים באיסטגרם שלה הנה כאן
מקור
קקאו 100%
חברת קסה לוקר מקולומביה [דף הבית] מציגה באיסטגרם דף שכולו חומרי גלם ומוצרים מוגמרים עשויים 100% קקאו
CasaLuker Food Ingredients

מקור
לחם וקפה
טום בראד, אמן בריטי החי ופועל באיסטנבול. חשבון האינסטגרם שלו עשיר בצילומי לחמי מחמצת 100% אורגניים אותם הוא יוצר ידנית

מקור
מטבח אחד : שלושה שפים
Daniel Humm
 Will Guidara
André Chiang
Eleven Madison Park X Restaurant ANDRÉ


זר פרחים אכיל
:בלוג האפייה ספינקל בייקס מדגים שלב אחר שלב הכנת זר אכיל, עבודה מקסימה ומדוייקת

מקור הצילום וקישור לאופן הכנת הזר

פאי התפוחים הקל בעולם
.את הבצק מכינים ידנית ממספר מועט של מרכיבים. מלית התפוחים רכה וטעימה, ומתובלת בקינמון חיש קל תקבלו פאי תפוחים לתפארה. צילומים, בקרוב
:מרכיבים לבצק
מאה ועשרים (120) גרם גבינת שמנת
מאה (100) גרם חמאה רכה
מאתים ושלושים (230) גרם קמח לבן, מנופה = כוס+2/3 הכוס קמח
:מרכיבים למלית
חמישה תפוחי עץ ירוקים מזן גרני סמיט, קלופים ופרוסים דק
חצי כוס סוכר לבן (100 גרם) + כף סוכר
חצי כפית קינמון טחון
---
מעט אבקת סוכר 
-
תבנית אפייה מלבנית בגודל 37.5 על 25 ס"מ מרופדת בנייר אפייה

:אופן ההכנה
.מחממים תנור אפייה לחום גבוה 200 מעלות
.בקערה להקרים את גבינת השמנת והחמאה. להוסיף כוס וחצי מהקמח (את היתרה לשמור למלית) לערבב הכול לבצק חלק
.לחלק את הבצק ל- 2 כדורים
לרדד כדור בצק אחד על משטח מקומח קלות למידות תחתית תבנית האפייה וגם לכיסוי מעט של הדפנות. להעביר את הבצק המרודד לתחתית התבנית שרופדה בנייר אפייה
בקערה בינונית לערבב את התפוחים הפרוסים עם הסוכר, קינמון ויתרת הקמח. להעביר את המלית מעל הבצק שבתבנית
.לרדד דק את כדור הבצק השני. להניח אותו מעל מלית התפוחים
.ליצור בבצק העליון מעט חתכים ליציאת האדים
.לאפות את הפאי בתנור החם 35-40 דקות או עד שהוא זהוב היטב
.לצנן על השיש כרבע שעה לפני ההגשה
.ניתן לבזוק על הפאי שפע אבקת סוכר וגם להגיש עם סילאן תמרים
-----
:בדקנו והמלצנו
 התקבלו אצלנו לבדיקה 3 מוצרים של חברת "תמר כנרת", יצרנית וותיקה וידועה בגידול תמרים וייצור סילאן ומוצרי תמר, להלן המלצותנו  
חרוסת בסגנון ביתי:אני מודה שמעולם לפני לא רכשנו חרוסת, הייתי מעט סקפטית ל'מבחן הטעם' של מוצר קנוי, בהשוואה לחרוסת הביתית והאהובה (בדר"כ ללא תמרים). בנוסף לטעימה שלנו, מסרתי את צינצנת החרוסת לנסיינית אהובה 
ההפתעה שלה ושלנו היתה טעימה ומתוקה. החרוסת על בסיס תמרים, במרקם חלק וצבע כהה, מכילה בנוסף גם תפוח עץ, אגוזים, יין ותבלינים. המירקם החלק מתאים למריחה על לחם (וגם מצות) או לגרגרנים.. בכפית. תוספת התיבול (ציפורן/קינמון?) היתה מוצלחת. המוצר נמכר בצינצנות זכוכית (250 גרם). מחיר מומלץ :12 ש"ח 

צילום: יחצ"ן
סילאן גריל:
בחברת תמר כנרת מציעים רוטב סילאן גריל איתו ניתן להכין מרינדה לסוגי בשר וגם להכנת פרגיות עוף וירקות על האש.
לטעמנו, טעם הרוטב חביב. החברה מציעה רטבי סילאן בטעמים נוספים (תבעי מארז שונים), שווה לבדוק. מיכל לחיץ בתכולה של 350 גרם נמכר במחיר 16-18 ש"ח
צילום: יחצ"ן
סילאן טבעי: 
חברת תמר כנרת מציגה סילאן טבעי 100% (ללא חומרים משמרים וללא תוספת סוכר). הסילאן – סירופ התמרים שימושי במטבח הישראלי ובכלל הן בישול והן באפייה ולעיתים גם כתחליף לסוכר. השתמשנו בסליאן כחלק מרוטב משרה לבשר חזה עוף וגם על מנת הקינוח, פאי תפוחים (המתכון למעלה). המוצר נמכר בבקבוק לחיץ -400 גרם במחיר 20 ש"ח.

צילום: יחצ"ן

29/03/2016

*חידושים והמצאות -התנור החכם

.התנור החדש הזה מעוצב באופן כזה שהוא 'ינחש' את סוג המזון המוכנס לתוכו, ויבשל אותו בזמן והטמפרטורה המדוייקים
החברה המפתחת את התנור החכם (הנראה כטוסטר אובן) , ממקומת בסן פרנסיסקו. התנור מצוייד במצלמה פנימית היכולה לשגר לסמארטפון בזמן אמת, את תהליך הבישול/האפייה מתוך התנור. בנוסף, התנור 'ישגר' הודעה כשהתבשיל או המאפה יהיו מוכנים. בשלב זה התנור נוסה ע"י מאה אנשים
 


june oven
אתר החברה 

חדש מלונדון, בר (בירה) עשוי שוקולד
 

24/03/2016

*עיצובים חדשים - 24.2.2016: מארזי פסטה, איריס סקוט מציירת באצבעות ועוד

מעצב המוצר ניקיטה קונקין תושב מוסקווה, יצר סדרת מארזי פסטה העושה את קניית הפסטה ובישולה מהנה ומחוייכת. תודו שקל יותר לבחור פסטה, מסולסלת או ישרה וגם כייף להניח את המארז במטבח (גם ליופי..). הסדרה כוללת שלושה מארזים ו'חלון' שקוף לתצוגת הפסטה  

אחת מההנאות של כל פעוט היא לקשקש בצבעים או למרוח צבע עם האצבעות על בריסטול ענק וגם על הקירות. איריס סקוט אומנית ניו יורקית (ילידת 1984) עושה מזה אומנות, היא מציירת בצבעי שמן בעזרת האצבעות בלבד
 
 הטוויטר של איריס: כאן
דף הפייסבוק : כאן
דף הפינטרסט: כאן
אינסטגרם: כאן
 
 
ארגון הסלאו פוד העולמי פרסם את האלמנך של המזון לשנת 2015
לדפדוף (חינמי) ב-136 עמודי הצבע המקסימים של החוברת - לחצו כאן 
 
מקור צילום המסך
***
לג'ני ווילסון, ילדה אמריקאית בת 12, יש תוכנית בישול משלה, :התוכנית נקראת
The Three Js' and That Guy's Kitchen
  Peabody TV
 

 
מגזין המיועד בעיקר למסעדנים, אך לא רק
לקריאה, לחצו כאן
 

האמן אוסטין רדקליף הוציא בימים אלו ספר חדש. קחו הצצה לעבודה המאורגנת שלו. סדר צריך להיות? לפעמים. קישור מתחת לצילום המסך

מקור
 

**פנקייק אפוי בתנור עם רוטב מייפל שזיפים, נהדר

פנקייק אפוי בתנור עם רוטב מייפל ושזיפים
פנקייק רך ועבה הנאפה בתנור בתוך מחבת.  קל להכנה וטעים המוגש טרי וחם עם רוטב בטעם מייפל, תפוחים ושזיפים יבשים 


מנה מפנקת שהיא חגיגה לעין ולחך לכל המשפחה. הפנקייק מזין, נהדר בעודו חם , טעים כארוחה קלה או ארוחת ערב (או ארוחת בראנץ') בליווי שתייה קלה (הצעת הגשה לסירופ טבעי בהמשך הרשומה).

את תערובת הפנקייק (רק לערבב את כל המרכיבים יחד) וגם את הרוטב ניתן להכין יום לפני. זמן האפייה קצר (כ 20 דקות בלבד). הפנקייק תופח יפה בזמן האפייה, צונח ממש מעט בהוצאתו מהתנור, מרכזו נותר רך כרפרפת טובה. המתכון בסגנון אמריקאי מבוסס על רעיון גרמני מסורתי של פנקייק תפוח הנאפה בתנור ומוגש כארוחת בוקר. מנה זו מוגשת בבית הקפה האמריקאי "פינטסייז בייקרי".
 פנקייק אפוי בתנור עם רוטב מייפל שזיפים - מתכון מנצח

הצעת גיוון: החליפו את השזיפים בפירות יער.
הכמות:4-6 מנות
מרכיבים לפנקייק:
4 ביצים גדולות L
1 1/4 כוסות חלב
3 כפות סוכר לבן
1 כוס קמח רגיל (140 גרם), מנופה
1/2 כפית אבקת אפיה, מנופה
1/2 כפית מלח דק
1/2 כפית תמצית או משחת וניל
200 גרם גבינת ריקוטה
מרכיבים לרוטב השזיפים:

15/03/2016

*צפו: מרק האפונה המיוחד-מהגינה לסיר במטבח: סרטון מומלץ

אמה של אובי גידלה בעצמה את האפונים (הצהובים)מהם נהגה להכין את המרק המפורסם שלה. זה שנים שאובי ממשיכה את המסורת
.הסרטון מתאר ביופי רב את ליקוט האפונים עד לבישולם למרק עשיר וטעים
עבורי, כל יום בשנה טוב ומתאים



Aube Giroux יוצרת הסרט, הבשלנית הנהדרת והבלוגרית
 farm-to-table
אובי (עטורת פרסים על פועלה בתחום האוכל) היא גננית אורגנית, בשלנית מצטיינת, מספרת (היטב) סיפורים ויוצרת סרטים למופת 
:מרכיבי המרק
שתי כוסות אפונה צהובה יבשה או 2.5 כוסות אפונה יבשה חצויה
שני גזרים בגודל בינוני, קצוצים דק
שני גבעולי סלרי, קצוצים דק
כרישה אחת בגודל בינוני, קצוצה דק
בצל גדול קצוץ דק
ארבעים וחמישה (45) גרם חמאה
שמונה כוסות ציר עוף או ירקות
אופציונלי- שוק קטן (חזיר) מעושן
עלה דפנה
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
שתי כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
 
***
מתכון מפורט: כאן
Kitchen Vignettes מהבלוג  

14/03/2016

*ככה מכינים בצק דני אמיתי- ללמוד מהמומחים


Mogens Andersen

האופה הדני מוגנס אנדרסון מכין בצקים דניים זה כבר 30 שנה במאפייה לאנטמאנן יוניבייק בהטניג שבדנמרק. הוא משמש כמפתח מתכונים וראש תחום של כל הבצקים הדניים המוכנים במקום ומשוגרים לרחבי העולם. בסרטון זה, מוגנס משתף בסודות הכנת הבצק הדני המושלם. עוד נלמד על חשיבות המרכיבים והתהליך להצלחת הכנת הבצק הנהדר הזה, בשימת דגש על הגירסא הקלאסית לבצק הנקראת
Spandauer
הבצק הדני נקרא בדנמרק 'לחם וינאי' (הובא לדנמרק בשנת 1850) ומשוייך למשפחת הבצקים הוינאיים כמו גם הקרואסון שנוצרבאוסטריה ונקרא קיפפל אוסטרי

10/03/2016

*קרקרים דקיקים משני מרכיבים (קמח חומוס ושמן קוקוס) בלבד

תמיד יש פעם ראשונה למשהו. אתמול כשהשכנה מהקומה השנייה, פתחה את פיה, התברר לראשונה...שהעברית שלה לא משהו, כמובן שהגענו במהירות להבנה. שנים אנו עוברות אחת את השניה בדרך אל ומ.. מהנהנות לשלום והיא, חצי חיוך, שותקת. בעלה צועד ברחובות זה זמן רב, לבוש מדי אבטחה. לאחרונה, קצת מוזר, הפסיק לברך את השכנים לשלום. אני חשה שאם לא אקח לידי משהו משיפור איכות החיים שמחוצה לבית, לא יזוז דבר
!אז שוחחנו, מה עושים בבניין ובחצר..ככה וככה.. וכן, זה דחוףףף

בצילום: קמח חומוס לאחר ניפוי, מקדימה: שמן קוקוס משחתי
שלשום אני מתקשרת לחברת הקוסמטיקה הגדולה. שואלת היכן אפשר להשיג את קרם הגרגירים (לגוף) שירד מהמדפים. לכל מקום שהגעתי, הנהנו דיילות היופי בראשן והסכימו, "כן.. מכירות...גם אנו אהבנו את המוצר, ואיזה ריח.... תשכחי ממנו, לא מביאים יותר". בחברה מודיעים שהפסיקו לייצר, אבל ישלחו לי שפופרת אחת מתנה, רק תני לנו כתובת
!פעם ראשונה שמציעים לשלוח מוצר, ללא שום תמורה.. כמה נחמד


01/03/2016

**להכין בבית: ריבת (ג'לי) תפוח בדבש - 100% טבעי Apple Jelly

את המתכון הזה קיבלתי לראשונה במייל בחודש ספטמבר 2015. ריבת ג'לי תפוחים צלולה, בעלת צבע נפלא. הרעיון המתין לי בסבלנות ברשימת "אני חייבת להכין עכשיו ומיד" (הרשימה ארוכה עד מאוד חברים וסובבת עולם) עד סוף השבוע האחרון. האתגר ביצירת ריבה חלקה וטובה ממעט מרכיבים ובדרך פשוטה יחסית ופחות מקובלת (כמובן שללא תוספת ג'לטין) , קסם לי. הסיפוק, בבדיקה ראשונה של הריבה המוכנה שבסיר היה עצום. "ואוו, איזו הצלחה!!", "כמה כייף" אמרתי לעצמי ולכל מי שהיה בסביבה


את הריבה הזו מכינים בשני שלבים. אין קיצורי דרך וזה באמת פשוט. בשלב הראשון מבשלים את תפוחי העץ במים. לוקחים כמות מדודה של תפוחים, לא מקלפים אותם, אלא קוצצים גס, כולל הגלעינים, ומכניסים לסיר. מוסיפים מים ומבשלים עד שהתפוחים רכים מאוד וקל למעוך אותם. בשלב השני, נותנים לתפוחים להגיר נוזלים למשך שעות אחדות, בריבה זו נשתמש במיצוי מי בישול התפוחים. נוזלי הבישול  עשירים בפקטין (הודות לגלעיני התפוחים) מהם בתוספת כמות מדודה של סוכר ודבש ולימון נכין את ג'לי התפוחים
טעם הריבה עדין ומשלב בתוכו באופן מושלם את התפוחים בדבש ("תפוח בדבש"). לא השתמשתי הפעם בענפי רוזמרין טרי כפי שהומלץ במקור, בכל מקרה הרוזמרין מוזכר בהוראות ההכנה, לשיקולכם. הריבה טעימה על לחם או טוסט ותשתלב היטב עם גבינות, מאכלים פיקנטיים וכגימור למאפי פרי (לחמם כמות קטנה מהריבה הקרה ולהבריש על טארט פרי, להניח לייצוב)
assets Creative Commons License