03/10/2019

עוגיות שוקולד סדוקות - The Best


עוגיות שוקולד סדוקות

אלו עוגיות המתנה שלי, בכל הזדמנות שאני רוצה לפנק, אני מכינה (הכנה זריזה) לפחות תבנית מהעוגיות ומוסרת אותן ארוזות יפה יפה. החבר'ה מתמוגגים. ממש



עוגיות שוקולד סדוקות

ל- 30 עוגיות

מאה גרם שוקולד 70%
מאה גרם חמאה רכה חתוכה גס
 מאה ושלושים גרם סוכר לבן
 ביצה גדולה בטמפ' החדר, טרופה קלות
מעט תמצית ווניל
מאה ושמונים גרם קמח לבן מנופה מעורב בכפית אחת אבקת אפייה מנופה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה, מנופה
--
כ- 2 כפות אבקת סוכר לגלגול העוגיות, אני טוחנת סוכר במטחנת תבלינים/קפה
-
.לחמם תנור אפייה לחום 200 מעלות
.לרפד תבנית אפייה גדולה ושטוחה בנייר אפייה
.להמס בעדינות את השוקולד. להוסיף לקלחת את החמאה, לערבב יחד עד שהכול נמס
.להעביר תערובת השוקולד לקערה בינונית ולערבב פנימה את הסוכר. להניח מעט זמן עד שפושר
.להוסיף לקערה את הביצה והווניל
.להוסיף את הקמח המעורב באבקת האפייה ואת הסודה לשתייה
.לערבב הכול ידנית

צנוניות כבושות, מעדן מיוחד

צנוניות כבושות

מהסדרה 'כבשתי בסערה' יש לנו היום פרוסות צנוניות כבושות, הטעם והריח מזכירים משהו כרוב כבוש ביתי.
המראה מזכיר משהו ג'ינג'ר כבוש ובדקנו, זה טעים עם כל דבר
[הכמות קטנה יחסית לכן מומלץ להכפיל כמויות].
הכינו - 
300 גרם צנוניות נקיות, פרוסות דק (אפשר לפרוס אותן במנדולינה, אני פרסתי בסכין)
חצי פלפל חריף ירוק או אדום פרוס דק (או שלם)
2 כפיות מלח דק
1/2 כפית סוכר זהוב
1 שן שום גדולה כתושה (או יותר)
-

לעקר צנצנת כבישה. להכין פיסת 'בד' מוסלין (גזה) וגומייה.
-
בקערה לערבב בידיים את פרוסות הצנוניות, פרוסות הפלפל, מלח וסוכר.
להמשך לערבב ולסחוט את הכול יחד עד להגרת נוזלים.
לכסות את הקערה ולהניח לשעה.
לסחוט ולערבב שוב מספר דקות. כעת להוסיף את השום ולערבב.
לדחוס את הכול לתוך הצנצנת. לדאוג שהנוזלים יכסו את הירק (זה חיוני להצלחת הכבישה). במידה וחסרים נוזלים להוסיף מעט מים מינרלים (מעט- אני לא הוספתי).

19/03/2019

דברים טובים 19.3.2019

יש שוקולד וטחינה בעוגייה שלי!
ג'וליה מוסקין (NYT) מספרת על עוגיות השוקולד צ'יפס של השפית דניאל אורון שגדלה אומנם בניו ג'רסי אך יש לה משפחה ושורשים בישראל. העוגיות היא כותבת, עשירות, מתוקות ובעלות טעם מודגש של חלבה.
אחד המגיבים לכתבה שלה ציין שאלו העוגיות הטובות ביותר... אז הייתי חייבת להיכנס למטבח הפרטי ולהכין. רקחתי מעט שינויים במתכון והנה בצילום למטה התוצאה.
הכנתי 18 עוגיות ענק (קוטר כ 8 ס"מ), לדעתי כדאי להכין 19 או 20 עוגיות. במקור הומלץ להכין 12-18 עוגיות.
יש לאחסן את הבצק במקרר כחצי יממה. קיצרתי זמנים ע"י הקפאת הבצק לכחצי שעה ועוד זמן אחסון קצר במקרר עד שהתנור התחמם.
הוצאתי את המרכיבים מהמקרר למשך מספר שעות (חמאה, ביצים, טחינה). ערבבתי הכול ידנית עם מזלג וכף ללא שימוש במיקסר.
הפחתתי מכמות החמאה, הסוכר והשוקולד וטעים ככה. קצצתי שוקולד 78% כי אני לא משתמשת בשוקולד צ'יפס.
העוגיות נמסות בפה ואינן דיאט.. ! .
עוגיות טחינה ושוקולד (צ'יפס)
מרכיבים:
100 גרם חמאה רכה
1/2 כוס טחינה גולמית (120 מ"ל)
1 כוס סוכר לבן (200 גרם) - הפחתתי כ 1.5 כפות
1 ביצה גדולה
1 חלמון (מביצה גדולה)
כפית תמצית וניל
1 כוס קמח לבן + 2 כפות (150 גרם) מנופה
1/2 כפית סודה לשתייה, מנופה
1/2 כפית אבקת אפייה, מנופה
1/2 כפית מלח דק (במקור כפית)
170 גרם שוקולד לפחות 70% מוצקי קקאו קצוץ גס או שוקולד צ'יפס (במקור 230 גרם = 1.75 כוסות מדידה)
מעט מלח לזרייה על העוגיות (מלח מסוג fleur de sel) - ויתרתי
אופן ההכנה:
במיקסר או ידנית טורפים היטב חמאה, טחינה וסוכר.
מוסיפים לקערה ביצה, חלמון ווניל ושוב טורפים היטב.
בכלי נפרד מערבבים: קמח, אבקות התפחה ומלח. להוסיף לקערה ולערבב מעט.
לקפל פנימה את השוקולד. יתקבל בצק רך.
לאחסן במקרר כ 12 שעות או בפריזר זמן קצר כמוני (לקבלת עוגיות רכות).
אפייה:
לחמם תנור לחום בינוני נמוך 160 מעלות.
לרפד תבנית גדולה ושטוחה בנייר אפייה.
ליצור מהבצק 18 או 19 כדורים. להניח במרחקים גדולים (ממש גדולים) אחד מהשני.
לאפות 15 או 16 דקות (ההמלצה במקור 13-16 דקות). העוגיות האפויות תהיינה עדיין רכות בתום האפייה. (למי שאוהב מליחות נוספת, יש לזרות מעט מלח על העוגיות החמות והרכות).
להוציא מהתנור ולהשאיר את העוגיות בתבנית 15-20 דקות.
להעביר לרשת לצינון מלא.
לאחסן בקופסה אטומה.



:הנה מה חדש אצלי בתחום הסריגה
מגוון עבודות שהכנתי בזמן האחרון. רוצים גם כאלו או דומים להם? מתחשק לכם ללמוד לסרוג? כתבו לי. אני מיומנת, מקצוענית וגם יש לי שפע סבלנות
נתחיל בכבשה הנקראת "המההממת", כי אומרים שהיא כזו ולא נמצא לה שם אחר. היא מתאימה לכל חדר ילדים מעוצב וגם לא, אגב, גם גדולים יקבלו אותה באהבה, האמינו לי, בדקתי
עוגיפלצת קטנטן. סרגתי לו גם עוגייה זעירה
דומה לפו הדב? זו גירסה קטנטנה
למעלה- צפרדע נסיך או ההיפך, היה נחמד לסרוג לו כתר על הראש. למטה: מגוון חתולים קטנים וגם קקטוסים
 ❤סיגלית לאמא
קקטוסים ארוזים למתנות

29/01/2019

דברים טובים - 29.1.2019

קרפ צרפתי - מתכון מושלם

לאחרונה זוללים אצלנו הרבה יותר קרפים טעימים, אז החבר'ה רמזו שהגיע הזמן.. לחלוק עמכם את המתכון. אצלנו זו ארוחת פינוק קלה וכיפית - כל אחד בוחר לו את המילוי המועדף, מגלגל ואוכל. הקרפים טעימים יותר בעודם טריים וחמים אז הקצוות שלהם פריכים משהו. כמובן שניתן גם לחמם פעם נוספת (אפשר לשמור במקרר ללא מלית או להקפיא. המתכון של פול בוקיז, יש לקחת בחשבון התחלת ההכנות כשעתיים לפני שיושבים לאכול
.מוציאים על השיש את כל המרכיבים לתערובת הקרפים כשעה לפני ההכנה
:מרכיבים
חמישים גרם חמאה, מומסת פושרת
מאתים וחמישים גרם קמח לבן רגיל, מנופה
 כף סוכר לבן
קורט מלח דק
שלוש ביצים - אני משתמשת בביצים גדולות
חמש מאות מ"ל חלב
:ההכנה
.להמס את החמאה ולשמור בצד
.בקערה לשים את הקמח, הסוכר והמלח
להוסיף את הביצים. לצקת בהדרגה את החלב. לבחוש היטב לקבלת תערובת נוזלית וחלקה. להוסיף את החמאה המומסת. להניח את התערובת מכוסה בחוץ למשך שעה
:טיגון
לשמן את המחבת במעט חמאה. (עדיף להשתמש במחבת מסוג טפלון). כשהמחבת חמה מאוד לצקת לתוכה רבע כוס (60 מ"ל) מהתערובת, לנענע את המחבת עד שמכוסה כולו בשכבה דקה
לטגן כ- 2 דקות. להפוך ולטגן (להבה בינונית לא חזקה מידיי) עוד כ 2-3 דקות. להמשיך לטגן באופן זה את כל הקרפים. אצלי לא היה צורך לשמן את המחבת לאחר כל קרפ



.המתכון הזה נראה טעים

דברי מתיקה מצוירים ע"י אומנית אמריקאית-  Oriana (Kacicek) Ingber


מרק צרפתי מכרישה ותפוחי אדמה


 בעודי אוחזת בספרו של השף פול בוקיז נחו עיניי על צילום מרק הכרישה שלו. משם הדרך הייתה קצרצרה (יחסית..) לסיר המרק אצלי על הכיריים. מתברר שהמרק הכיל בעיקר כרישה ותפודים. עליתי לספרייה ויצאתי משם (גם) עם ספר מסקרן. הספר נקרא: "רוח וחומר ומה שביניהם" שנכתב ע"י אסתי קושמרו-אברהם. על הכריכה האחורית כתוב :"הספר כולל כ- 80 קטעי התבוננות המאירים בשפה בהירה וקולחת תופעות קיומיות שהיינן ייחודיות ואוניברסליות כאחד". בסיום המתכון העלתי קטע אחד מהספר המסקרן
מרק כרישה ותפוחי אדמה
:מרכיבים

חמש מאות גרם תפוחי אדמה  -שקלתי 550 גרם תפודים אדומי קליפה לפני הקילוף
ארבע כרישות בגודל בינוני - השתמשתי בשתיים גדולות מאוד חצויות לאורכן ופרוסות דק- משקל הכרישה הנקייה= 350 גרם
 ליטר וחצי מים
כפית וחצי מלח
שלושים גרם חמאה
אופציונלי - אני לא הוספתי- 100 מ"ל קרם פרש
פלפל שחור
:אופן ההכנה

.להרתיח את המים. להוסיף את המלח
.לרחוץ היטב את הכרישה ולפרוס לפרוסות דקות
.לקלוף את תפוחי האדמה ולחתוך לקוביות
.בסיר גדול להמס את החמאה
להוסיף לסיר את הכרישה הפרוסה ולבשל מכוסה עד לריכוך מוחלט. לערבב מידי פעם. אצלי בסיר הגדול זמן הבישול= 15 דקות. לצקת לסיר את המים הרותחים עם המלח ואת קוביות תפוחי האדמה
.להביא לרתיחה ולבשל 20-30 דקות עד שמוכן
.במידה ומשתמשים בקרם פרש, להוסיפו כעת ולבשל 5 דקות נוספות
.לתבל בפלפל שחור (גרוס טרי) ולהגיש מיד
.אל תגלו.. בישלתי את המרק (מתוך הרגל) בסיר מכוסה, יצא יופי 



והנה משהו אופטימי מאת אסתי קושמרו- אברהם
אומנות השחרור
כשאתה מתאמץ מאוד
אינך רואה שום תוצאות
ודווקא כשאת/ה מרפה
...הכל לפניך נגלה
אז הרפה/י נא
שחרר/י נא
וזרום/י עם הזמן ועם הקורה
עם מה שהינו או אינו יד המקרה
גם כשנדמה לך שמשהו משתבש
...המשכ/י הלאה מבלי להתייאש

:זה קרה לפני חודשים ספורים, התחלתי לסרוג בובות. הסריגה במסרגה אחת ושימוש בכל מיני חוטים, בעיקר כותנה וצמר איכותיים. הנה מקבץ חלקי מהעת האחרונה, בובות ודברים נוספים. רוצים לסרוג גם כן? צריכים עצה/הוראות וכמובן שגם עידוד? כתבו לי 




30/08/2018

מתנה סרוגה לראש השנה- תחתיות כוסות פרוסות פרי הדר - NITA

!מתנה לראש השנה: תחתיות כוסות סרוגות, כולל הסלסלה, גם אתם יכולים
סריגה הפכה לטרנד חם ברחבי העולם. קמו להן קבוצות סריגה הסורגות יחדיו (נפגשים על כוס קפה ועוגה וסורגים משהו חדש), קהילות סריגה נפלאות (!) ברשת (יש בידי המלצות!), מורות ומדריכות סריגה, נשים, גברים וחבר'ה צעירים בכל גיל הסורגים להנאתם פריטי קישוט, מתנות, וגם מגוון פריטים שימושיים ומקסימים
למדתי סריגה לראשונה בשיעורי המלאכה בבית הספר היסודי. גילה ו. היתה המורה שלימדה אותנו במקלט הבית ספרי ועל הדרך הרביצה בנו שיעורים על התפתחות מינית של נערות, גם לאלו שרקמו פחות ממושלם.. (אני!).  אימי היקרה מתקנת כעת ואומרת שסבתי (מצד אבא) לימדה אותי עוד קודם לכן סריגה ואפילו בשתי מסרגות. נותרו מעט צמרים של הסבתא ממני גם למדתי להכין מאפים משובחים. שנים סרגתי, בסוג של 'מחזורי' סריגה ויצירה.אך... ב- 9 לחודש מרץ 2018, הפייסבוק הציע לי לפתע קבוצת סריגה ישראלית מקסימה המתאימה לחובבות הסריגה והפרימה. התחברתי, ומכאן החל רומן סוער, לא פחות
תוך ימים ספורים יצרתי סלסלות ענק וגם קטנות מידה, מפיות, תחתיות, סלי קניות, ארנקים, קערות ועוד ועוד. קראתי למותג הפרטי והמקורי שלי ניתה ❤(יפה, נכון?) וידידה יקרה אף יצרה לי לאחרונה לוגו מקסים
.סריגה, ואצלי הקרושה- סריגה במסרגה אחת, הוא עיסוק יצירתי, כייפי, שימושי, מספק וגם מרגיע מאוד את הנפש
אני סורגת בעיקר עם חוטי כותנה טהורה או מעט מעורבת, חוטי טריקו (לא פרוסים), חבלים  בצבעים ועוביים מגוונים  ופשתן, גם בודקת תכופות חומרים נוספים.  בחודשים האחרונים למדתי מה והיכן כדאי לקנות ומה שווה ממש להזמין ממחסני צמר בחו"ל. עולם צבעוני שלם נפתח בפניי
.חומרי הגלם נותנים לי השראה. אני יוצרת כמעט הכול מהראש וכל יצירה היא ח"פ אחד ויחידה
 ❤?...שנתחילה לסרוג
סוג של שיעור סריגה קל ויפיפה שיתאים כמתנה מקורית גם לראש השנה- תחתיות סרוגות לכוסות שתיה קרה/חמה (השראה), וגם סלסלה קטנה המאחסנת את כל 5 התחתיות
!הפתיעו את יקירכם עם מתנה יפה
:הערות לפני שמתחילים
.דרוש לכם ידע בסיסי בסריגה במסרגה אחת. כל הפריטים נסרגים ב-עיניים שטוחות, חצאי עמודים, עמודים קצרים ועמודים רגילים
. חברים, אתם מוזמנים לפנות במייל עם כל שאלה בסריגה, שלחו לי ואשיב לכם בשמחה, כמובן שבמידה ותרצו להזמין פריט סרוג מוכן ומקורי, אשמח לסייע גם בזה
הפעם השתמשתי בחוטי כותנה (מסוג הלה) הנמכרים במגוון צבעים יפים, מארזי 50 גרם במחיר של 10-12 ש"ח לחבילה. את החוטים תוכלו למצא בחנויות המוזלים (במחיר הנמוך של 10 ש"ח החבילה ואל תשלמו יותר) או בחנויות צמרים. החוט דק, חזק ומבריק. סרגתי בחוט כפול עם צינורה 4.5 . הסריגה התקבלה צפופה מאוד (אפשר לסרוג עם צינורה מס. 5). שתי תחתיות, הירוקה והכתומה הם משאריות חוטים אחרים
.החוט בצבע קרם בהיר הנסרג בשורה הראשונה ושורה 8 בתחתיות הוא גם חוט "הלה" בצבע אוף וויט


את הסלסלה סרגתי בקוטר מעט גדול מקוטר התחתיות מחוטי כותנה מעורבת כחולה ג'ינס. הגימור בחוט האוף וויט . צינורה 4.5
המטרה היתה ליצור סוג של 'פרוסות הדרים' מגוונות. בחרו צבעים שונים או צרו תחתיות בצבע אחיד. לטעמי, תחתית בצבע תפוז, זה מקסים
הוראות סריגה לתחתיות
:חומרים
 חוטי כותנה צבעוניים
מעט חוט כותנה לבן/קרם
צינורה אחת מספר4.5  או 5
מחט עבה המתאימה לתפירה על צמר ומעט חוט בהיר- רצוי חוט כותנה דקה לא חוט תפירה
:הוראות סריגה תחתיות
לסרוג 2 עיני שרשרת בחוט לבן
שורה 1
שישה חצאי עמודים בתוך עין השנייה. לסגור את השורה בעין שטוחה עם חוט צבעוני
שורה 2
עין שרשרת אחת עם חוט צבעוני. שני חצאי עמודים בכל עין מהשורה הקודמת. בסיום השורה נקבל 12 חצאי עמודים. לסגור שורה בעין שטוחה בעין הראשונה של השורה
שורה 3
עין שרשרת אחת עם חוט צבעוני. *חצי עמוד בעין הבאה. שני חצאי עמודים בעין הבאה*, לחזור על הדוגמא
.לסגור שורה בעין שטוחה בעין הראשונה של השורה
 בסיום השורה נקבל 18 חצאי עמודים
שורה 4
עין שרשרת אחת עם חוט צבעוני. *שני חצאי עמודים בעין הבאה. חצי עמוד בכל אחד משני חצאי העמודים הבאים. לחזור על הדוגמא
לסגור שורה בעין שטוחה בעין הראשונה של השורה
בסיום השורה נקבל 24 חצאי עמודים
שורה 5
עין שרשרת אחת עם חוט צבעוני. *חצי עמוד ב- 3 עיניים הבאות. 2 חצאי עמודים יחד בחצי עמוד הבא* לחזור על הדוגמא  *
לסגור שורה בעין שטוחה בעין הראשונה של השורה
בסיום השורה נקבל  30 חצאי עמודים
שורה 6
עין שרשרת אחת עם חוט צבעוני. *חצי עמוד בכל עין בשתי העיניים הבאות.  2 חצאי עמודים יחד בעין הבאה, חצי עמוד בכל עין בשתי העיניים הבאות*. לחזור על הדוגמא
 לסגור שורה בעין שטוחה בעין הראשונה של השורה
בסיום השורה נקבל   36 חצאי עמודים
שורה 7
עין שרשרת אחת עם חוט צבעוני. *2 חצאי עמודים יחד בעין הבאה. 5 חצאי עמודים בחמש עיניים הבאות* לחזור על הדוגמא
לסגור שורה בעין שטוחה עם חוט בהיר, מכיוון שהשורה הבאה תהיה כולה בהירה
.בסיום השורה נקבל 42 חצאי עמודים
שורה 8
עין שרשרת אחת עם חוט בהיר. *3 חצאי עמודים בשלוש עיניים הבאות. 2 חצאי עמודים יחד בעין הבאה. 3 חצאי עמודים בשלוש עיניים הבאות* לחזור על הדוגמא
לסגור עם עין שטוחה עם חוט צבעוני
בסיום השורה נקבל 48 חצאי עמודים
שורה 9
עין שרשרת אחת עם חוט צבעוני. * שבעה חצאי עמודים ב- 7 עיניים הבאות. שני חצאי עמודים יחד בעין הבאה* לחזור על הדוגמא
לסגור את השורה בעין שטוחה
.בסיום השורה נקבל 54 חצאי עמודים
------
.בעזרת מחט וחוט כותנה (כמו זה שסרגנו את שורה 1+8) לתפור קוים (כאלו -------) על כל תחתית

הוראות סריגה סלסלה
.לסרוג עם חוט צבעוני 6 עיני שרשרת (או לסרוג טבעת קסם) לסגור לטבעת בעין שטוחה בתוך העין הראשונה
.אני סורגת 3 עיני שרשרת במקום העמוד הראשון בכל שורה
תחתית הסלסלה
שורה 1
.שניים עשר עמודים רגילים בתוך הטבעת. לסגור את השורה בעין שטוחה
שורה 2
.שני עמודים בכל עין.  נקבל 24 עמודים. לסגור את השורה בעין שטוחה
שורה 3
שני עמודים בעין ראשונה. עמוד אחד בעין הבאה*. לחזור על הדוגמא עד סוף השורה. נקבל 36 עמודים*
שורה 4
עמוד בעין הראשונה, עמוד בעין השנייה. 2 עמודים יחד בעין הבאה*. לחזור על הדוגמא עד סוף השורה. לסגור בעין שטוחה. נקבל 48 עמודים
דפנות הסלסלה
שורה 5
.עמוד קצר בכל עין = 48 עמודים קצרים
שורה 6
.עמוד קצר בכל עין = 48 עמודים קצרים
שורה 7
.עמוד קצר בכל עין = 48 עמודים קצרים
שורה 8
.בצבע שונה לסרוג שורה של 48 חצאי עמודים
שורה 9
.לסרוג 48 עיניים שטוחות עד סיום השורה. לחזק את החוט


עבודת ידי המקורית  -  NITA 




04/03/2018

מתכון מושלם לקארד לימון The Perfect Lemon Curd


חדש** קארד לימון

זוהי קריאה לכל חובבי הלימונים והמעדנים (ואתם, אתם שאוהבים לפנק במתנות קטנות מהמטבח) - רשמו מתכון לקארד (קרם לימון) . הקרם הזה שונה וטעים יותר מכל אלו שכבר הכרתם. חמצמצות במידה, קרמי, קל הכנה והטעם נהדר





הערות לפני שמתחילים
את המתכון למדתי לאחרונה מאינה גרטן (הרוזנת היחפה). כהרגלי, ערכתי בו שינויים. אציין את השינויים בגוף המתכון
השתמשתי בביצים בגודל מדיום חומות קליפה (מתוצרת רמות השבים),  בהם היו חלמונים כתמתמים, דבר שתרם לצבעו היפה של לקרם. שימוש בביצים קטנות יותר הצריך ביצה נוספת. גם ביצים רגילות (ולא חומות קליפה) יניבו קרם בעל צבע צהוב יפה
מומלץ להשתמש בלימונים לא מרוססים (למזלי, יש לי אספקה קבועה של כאלו יישר מהעץ) ממש נהדרים
בישלתי את הקרם עד סף רתיחה, כלומר הקרם התחיל לבעבע קלות ואז כיביתי
קארד לימון נשמר במקרר כשבוע ימים וטעים לאכילה עם כפית, על מגוון קינוחים או מעורבב עם קצפת, כסוג של מוס לימון
.הפחתתי מעט מכמות הסוכר, לטעמי כך זה מדוייק
טיפ שאף אחד לא יגלה לכם - סננו את הקרם המוכן דרך מסננת דקיקה ! ורק אז העבירו לצינצנות ושמרו במקרר. הקרם מסמיך עוד לאחר קרור של לילה
.אופן ההכנה כאן מעניין. חשוב להשתמש בכוסות וכפיות מדידה
קארד לימון

 שלושה לימונים בגודל בינוני, נקיים ויבשים
כוס ועוד שליש הכוס סוכר לבן = 266 גרם במקור 1.5 כוסות= 300 גרם
מאה ועשרה גרם (110) חמאה רכה איכותית
חמש ביצים בגודל מדיום או 4 ביצים אקסטרא לארג' ככה במקור
 חצי כוס מיץ לימון סחוט טרי
 שמינית כפית מלח דק
---
סיר בישול 2 ליטר בעל תחתית עבה 
----
:ההכנה
.בעזרת זסטר לגרד את הקליפה הצהובה בלבד מכל הלימונים
לשים את כל הזסטים במעבד מזון (עם להב פלדה) להוסיף את כל כמות הסוכר
.לעבד בפולסים עד שהזסטים טחונים דק, (אווי) כמה שהריח נהדר ח
.בקערה בינונית להקרים את החמאה הרכה עם הסוכר וגרידת הלימון
להוסיף את הביצים, אחת אחרי השנייה (לא בבת אחת), להקציף במזלג (או מקצף ידני) לאחר הוספת כל ביצה
.לטרוף פנימה את מיץ הלימון והמלח
להעביר הכול לסיר ולבשל על להבה נמוכה 10-11 דקות (למדוד זמן מרגע שהסיר על האש). לבחוש בכף עץ משך כל זמן הבישול
.הקרם יסמיך מעט לפני סף הרתיחה
.להעביר את הקרם דרך מסננת דקה
.(לצקת לצינצנות (תתקבל כמות של כ- 3 כוסות
.לשמור במקרר

05/01/2018

Melissa Ben-Ishay המאפים הקטנים של מליסה בן ישי

מליסה בן ישי מתמחה במאפים קטנים וצבעוניים בגודל נגיסה. העסק שלה הוקם בשנת 2009 וכיום מונה כבר 13 נקודות מכירה ברחבי ארה"ב
מליסה מייצרת קאפקייקס, מקרונים ומאפים נטולי גלוטן ונטולי אגוזים. השראה היא מוצאת בכל מקום והקולקציות מתחלפות. בסרטון של פורבס - מליסה והמאפים שלה

assets Creative Commons License