22/07/2023

סורבה אפרסקים מתכון נפלא מ 6 מרכיבים

~~~~~~סורבה אפרסקים ~~~~~
!סורבה אפרסקים- מעודן, טבעי, במתיקות עדינה וטעם נפלא, רוצו להכין 


סורבה אפרסקים המתכון
בקלחת מערבבים חצי כוס מדידה סוכר, חצי כוס מדידה מים ורבע כוס סירופ תירס בהיר. לבחוש על להבה בינונית עד שהסוכר נמס. להביא לרתיחה, לבשל דקה ללא בחישה. להניח על השיש עד שפושר/קר.
במעבד מזון נשים כ 700 גרם אפרסקים נקיים חתוכים גס, (משקל האפרסקים נטו ללא הגלעינים), נוסיף מיץ מלימון בינוני עסיסי ורבע כפית מדידה מלח דק. להוסיף מעל את את הסירופ.
לטחון הכול לתערובת חלקה. להעביר דרך מסננת משי.
הנה התערובת המוכנה לאחר סינון.


לשמור במקרר עד שצונן היטב.
לערבל במכונת גלידה על פי הוראות היצרן. להעביר לכלי המיועד להקפאה ולאחסן בפריזר מספר שעות לפני ההגשה.

הערות:
סירופ תירס ניתן לרכוש בחנויות מתמחות או בחלק מהמרכולים (רכשתי בטיב טעם).
השתמשתי בשני סוגי אפרסקים, השני אפרסק מזן 'פיתה' בעל גרעין קטנטן וטעם אפרסקי מודגש.


בזמן הטחינה, מומלץ להשאיר את קליפות הפרי המוסיפות צבע לסורבה ובמילא מסוננות. את הפרי שכן קילפתי חלקית, טחנתי את קליפותיו עם מעט מהתערובת וסיננתי במסננת משי.
בתמונה, התערובת שנותרה לאחר סינון במסננת משי, שארית זו אפשר לאכול עם כפית... או להקפיא אך אין להכניס לסורבה בכדי שהסורבה יתקבל חלק

18/07/2023

גלידת נוגט, מתכון נפלא ללא מכונת גלידה

~~~גלידת נוגט~~~
גלידת נוגט רכה, מבושמת בדבש ופיסות שוקולד קטנטנות. קל להכין ואין צורך במכונת גלידה. הגלידה ניתנת להגשה ישר מהפריזר. והנה יש לנו מנת קינוח מושלמת


:גלידת נוגט ככה תכינו
טורפים 2 חלבונים גדולים (בטמפרטורת החדר) מביצים L לקצף רך אך יציב להשאיר את הקצף בקערת המיקסר.
בקלחת מערבבים 1/3 כוס מדידה דבש (רצוי דבש לא סמיך), 1/2 כוס מדידה סוכר לבן ורבע כוס מדידה מים. לבשל על להבה נמוכה בבחישה עד שהסוכר נמס.
להגביר את הלהבה ולהביא לרתיחה. לבשל *ללא בחישה* שתי דקות. להסיר מהלהבה.
להפעיל שוב את המיקסר עם החלבונים המוקצפים (להפעיל שוב כדקה לפני הוספת הסירופ), לצקת את הסירופ החם מאוד בזרם עדין מאוד . להמשיך להקציף במהירות בינונית גבוה כ 6 דקות או עד קבלת קצף יציב ופושר (הקערה, אצלי ממתכת תהיה חמימה פושרת אך הקצף התקרר). הקצף המוכן יעמוד יפה על המקצף, הנה צילום.


בקערה נפרדת להקציף כוס וחצי מדידה שמנת מתוקה קרה 38% (שמנת טרייה וללא תוספים), להקציף רק עד קבלת קצפת רכה אך יציבה. במהלך ההקצפה ניתן ומומלץ להוסיף לשמנת חופן שוקולד קצוץ דק (יש להקפיא קודם את חתיכות השוקולד ולחתוך שוב דק ולפני ההוספה).
* (השתמשתי בשוקולד עם שקדים ודבש, פרטים בפרטי).
לקפל בעדינות את שתי התערובות יחד ולהעביר למיכל הקפאה.
לאחסן את הגלידה ללילה במקפיא.
הגלידה רכה יחסית וניתן לאכול מיד לאחר ההוצאה מהפריזר וזה נפלא !!.
קרדיט לבסיס המתכון: ברוס ויינשטיין

I LOVE YOU, I HATE YOU  הסרטון


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על הצילומים, התכנים והתמונות שלי 2005-2023 מטעמים הום-מייד, מתנות מהמטבח, מוצרי קרושה, כתיבת תוכן איכותי ומקורי https://www.facebook.com/lemongingerBlog

14/07/2023

גלידת שוקולד, מתכון קל הכנה, הכי טעים, ממש נפלא

~~~~~גלידת שוקולד נפלאה~~~~~

.!זו גלידת השוקולד המוצלחת ביותר שטעמתם, קניתם או הכנתם אי פעם, באחריות. רוצו להכין


גלידת שוקולד:
בקערה בינונית נשים חצי כוס מדידה סוכר לבן=100 גרם ו- 2 חלמונים מביצים גדולות, לטרוף ידנית עד שמעורב היטב ובהיר
בקלחת נביא על סף רתיחה 1 כוס מדידה חלב 3%. נוסיף רבע כוס מדידה קקאו איכותי מנופה. נערבב ונבשל 3 דקות ברתיחה עדינה. להסיר מהלהבה.
לערבב את תערובת חלב קקאו ולעשות השוואת טמפרטורה עם תערובת הסוכר חלמונים. להחזיר לקלחת, לבשל על להבה נמוכה עד שמסמיך מעט, לא להרתיח. מומלץ לבשל עד טמפרטורה של 80/82 מעלות.
לשבור לקוביות או לקצוץ גס לתוך קערה חסינת חום 180 גרם שוקולד איכותי (השתמשתי בשוקולד עבה 70% בלגי). בקלחת או סיר קטן להביא לרתיחה עדינה כוס וחצי מדידה שמנת מתוקה 38% (השמנת שתהיה ללא תוספי סוכר ותספים נוספים).
לצקת את השמנת המתוקה על השוקולד, לטרוף להמסה.
לאחד בערבוב קצר את שתי התערובות ולהוסיף כפית וניל. לשמור בקרור מכוסה למספר שעות או ללילה. התערובת תסמיך בקרור. (נקבל כ 700 מ"ל תערובת).
להעביר למכונת גלידה ולערבל על פי הוראות יצרן עד שמוכן.
להעביר לפריזר לשעות ספורות או ללילה.
קרדיט לבסיס המתכון: ברוס ויינשטיין


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על הצילומים, התכנים והתמונות שלי 2005-2023 מטעמים הום-מייד, מתנות מהמטבח, מוצרי קרושה, כתיבת תוכן איכותי ומקורי https://www.facebook.com/lemongingerBlog

05/07/2023

סורבה מנגו נפלא וקל הכנה

~~~סורבה מנגו~~~
סורבה קל הכנה וטעים מאוד המורכב בעיקר ממנגו, מים וסוכר. טוחנים את המרכיבים הקרים, מעבירים למכונת גלידה ולאחר כמחצית השעה יש סורבה מנגו !!. הצבע נהדר, הריח מבושם, המתיקות מעודנת, מרענן וכל החבר'ה ביקשו יפה.. מנה נוספת. רוצו להכין


:כך תכינו סורבה מנגו
בוחרים 1.5 ק"ג מנגו יפים, שקליפתם מעט אדמדמה, צהובה, ירוקה ותוכנם מתוק וכתום. שוטפים את הפרי, מנגבים וקולפים בעזרת קולפן ירקות. חותכים את המנגו לחתיכות גדולות, מרחיקים את הגרעין ושמים לתוך מיכל מעבד מזון. מוסיפים 6 כפות מדידה מיץ לימון סחוט טרי, 200 גרם סוכר לבן=כוס, 250 מ"ל מים קרים=כוס, קורט מלח וכף וודקה או רום אמיתי. טוחנים הכול היטב במעבד מזון עד שהתערובת חלקה לגמרי
:בצילום- המרכיבים טחונים היטב


לקבלת סורבה חלק וקיטפתי אני ממליצה להעביר את התערובת דרך מסננת משי. כעת נצנן היטב במקרר (כשעה). נעביר למכונת גלידה ונפעיל לפי הוראות היצרן (זמן ערבול כ 30 דקות בתלות במכונה). יש להקפיא למספר שעות/לילה לפני ההגשה.
להוציא את סורבה המנגו מהפריזר 7-10 דקות לפני ההגשה.
נקבל כקילו סורבה. הכנתי בשני סבבים במכונת הגלידה.
גיוון: לטחון יחד עם המנגו מעט ג'ינג'ר טרי מגורד.


סנדור כץ יליד העיר ניו יורק, גורו ההתססה, כותב רבי המכר מדבר על התפקיד שממלאים החיידקים וההתססה בשמירה על בריאותנו. 

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על הצילומים, התכנים והתמונות שלי 2005-2023 מטעמים הום-מייד, מתנות מהמטבח, מוצרי קרושה, כתיבת תוכן איכותי ומקורי https://www.facebook.com/lemongingerBlog

31/03/2023

גלידת הוניל הכי טובה

~~~גלידת וניל~~~
בספרון השירים והפיזמונים לילדים בשם יש לי גלידה (הוצאת עופר 1985) זהו השיר הפותח:
[הכתיב החסר בזכות ניקוד בכוונה]. הבנתם נכון.. היום יש לנו את גלידת וניל הכי טובה וגם קלת הכנה.
יש לי גלידה
הכי טובה.
הכי טובה ומשבחה,
קנו ממנה ילדים
קו קו אה אה!
גלידה טובה!


ככה תכינו בבית גלידת וניל משובחת:
בקלחת מחממים 450 מ"ל חלב (לא דל שומן) עם מקל וניל שלם חצוי לאורכו עם כל תוכנו. לחמם עד סף הרתיחה כ 85 מעלות.
בקערה לטרוף היטב 4 חלמונים מביצים L עם 140 גרם סוכר לבן (כמעט 3/4 כוס).
לעשות השוואת טמפרטורה עם החלב החם, להחזיר לקלחת ולבשל דקות ספורות עד 85 מעלות. להסיר מהלהבה, להוסיף 220 מ"ל שמנת מתוקה 38%. רצוי שמנת מתוקה ללא תוספים. להרחיק את מקל הוניל, להעביר את התערובת דרך מסננת משי, לשמור בקרור מספר שעות עד יממה או שתיים לפני ערבול. כמות התערובת = 800 מ"ל.
לערבל את התערובת במכונת גלידה על פי הוראות היצרן. להעביר לכלי עמיד בהקפאה ולשמור בפריזר מספר שעות לפני ההגשה
חשוב שכל המרכיבים יהיו הכי טריים ואיכותיים ככל שניתן. יש המבשלים את בסיס הגלידה עד מעל 70 מעלות בלבד.
גלידת הוניל אהובה על גדולים וגם קטנים וניתן להגישה עם כל סירופ או תוספת.

 בסרטון, תהליך הכנת לוח גו, לוח שוגי באיכות גבוהה תוצרת אומנים יפנים:

 

29/03/2023

פרוזן יוגורט תות שדה

להכין בבית פרוזן יוגורט
אני זוכרת בברור את הגלידה הראשונה שהכנתי.
זו היתה גלידה פשוטה בטעם וניל. בהוראות ההכנה של פעם, נרשם שיש לערבב את החומרים ולשים בתבנית בפריזר. ערבבתי את החלב, הסוכר, הוניל ומי יודע מה עוד ויצקתי לתבנית מתכת המיועדת להקפאה. מה רבה היתה אכזבתי ביום שלמחרת כשקבלתי גוש קרח בלתי אכיל. אולי הייתי כבת 10 מעט יותר או פחות. הסקרנות והאתגר הובילו אותי תמיד לנסות דברים חדשים, ידעתי שמכשלונות או תוצאות פחות מושלמות (לטעמי המוקפד), אני למדה וספרתי או בעצם החשבתי את ההצלחות שלי והיו ועדיין
החשש בהכנת פרוזן יוגורט הוא חוסר איזון במרכיבים וקבלת פרוזן יוגורט קשה או עם גבישי קרח. לכן, ניגשתי השבוע בחשש מסויים להכנת פרוזן יוגורט. לאחרונה ראיתי צילום של פרוזן יוגורט תות שדה בעמוד של הקוק אילוסטרייטד. הצילום שלהם היה מושלם, מספר כדורים ורדרדים נחו בכלי בהיר וזה נראה קרמי. קראתי מה שכתבו והחלטתי שאני משתמשת ברעיון כבבסיס עם גיוונים שלי.
הנה מה שעשיתי, מוזמנים גם כן.
פרוזן יוגורט תות שדה
סיננתי 1.54 ק"ג (1.5 ליטר) יוגורט לבן ללא תוספות 6.5%. לאחר שעות אחדות במקרר הוגרו 300 מ"ל נוזלים וקבלתי קילו יוגורט מסונן. להכנת הפרוזן יוגורט השתמשתי ב 700 גרם בלבד.
מעכתי היטב ידנית 190 גרם תותים בשלים (משקל נקי). פיזרתי על התותים כפית מדידה ג'לטין טהור, עירבבתי והנחתי ל- 5 דקות. שמתי את הקערית עם התותים והג'לטין בתוך קערית מים רותחים לדקה/שתיים ועירבבתי (אפשר לעשות את זה במיקרו למי שמשתמש).
בקערה עירבבתי 3/4 כוס סוכר (150 גרם), 3 כפות מדידה גולדן סירופ (לרכישה בחנויות מתמחות או בטיב טעם), 1/8 כפית מלח דק, 700 גרם יוגורט מסונן ואת מחית התותים. ציננתי במקרר קצת.
עירבלתי במכונת גלידה כ- 35 דקות.
מסקנות: ההמסה של הפרוזן יוגורט לאחר הוצאה מפריזר 18- תוך כ 7/8 דקות.
אין גבישי קרח, מתיקות טובה וגם הצבע הורדרד נאה.
היה מאתגר וגם כייף להכין :)
נתראה ברשומה הבאה.


:אמן קרמיקה משחזר אוצר קוריאני נדיר

27/03/2023

צפו: מדענים הדפיסו פרוסת עוגה אכילה

!את העוגה רבת השכבות הזו הדפיסו מדענים במדפסת תלת מימד, העוגה אכילה 


.?האם בעתיד יחליפו מדפסות תלת מימד את מכשירי הבישול הקונבנציונליים כגון תנורים וכיריים
מחקר שהובל על ידי ד"ר ג'ונתן בלוטינגר וצוותו במעבדות באוניברסיטת קולומביה (בניהולו של פרופ' הוד ליפסון) ופרופ' כריסטן קופר מאניברסיטת פייס לתזונה ודיאטה יצרו במשך - 30 דקות קינוח רב שכבות. המתכון מכיל שבעה מרכיבים וכולל גם חמאת בוטנים, ריבת תותים, נוטלה, מחית בננה, זילוף דובדבנים וציפוי
.המדפסת המדוברת יכולה גם להדפיס עוף, בקר, ירקות וגבינות
בעתיד, אנשים אולי יוכלו לקנות מדפסות תלת מימד לבישול בבתיהם, מחירן יכול להגיע ל-1,500 דולר

:מקורות
NPJ Science of Food פורסם ב 

26/03/2023

לחם, קדימה לחם

לחם לבן כפרי
הלחם הכפרי הזה טעים עם חמאה, לא צריך יותר מזה. לחם ותיק, קל הכנה ותוך פרק זמן קצר גם לכם יהיה לחם כפרי ענק בגודלו. חמישה מרכיבים (+מים וקערה אחת) יש למדוד הכול בכלי מדידה.


בקערת מיקסר מערבבים 750 גרם קמח מיוחד ללחם, מנופה, 2 כפיות מלח דק, 2 כפיות סוכר לבן, 3 כפיות שמרים יבשים ו- 30 גרם חמאה טובה חתוכה קטן.
להפעיל את המיקסר עם המלוש, לזלף פנימה בהדרגה 400 עד 450 מ"ל מים חמימים, ללוש 5 דקות לקבלת בצק אחיד.
לכסות את הבצק ולהתפיח שעה או עד להכפלת הנפח.
להעביר למשטח ללוש דקות אחדות. לשטח למלבן עבה. לגלגל לרולדה הדוקה, לסגור קצוות ולהניח על נייר אפייה כשהקצוות בתחתית בתבנית כיכר גדולה ורחבה בתכולה של קילו.
להתפיח כשעה.
לאפות את הלחם בתנור חם מאוד 230 מעלות צל' 35 דקות.
להוציא את הלחם מהתנור, להחזיר אותו ללא התבנית רק על נייר האפייה להמשך לאפות 10 דקות נוספות.
להעביר לרשת לצינון.

לפרוס את הלחם לאחר שצונן, רצוי לאחר שעות אחדות בעזרת סכין לחם גדולה.

הכנת דיו ממרכיבים טבעיים:

assets Creative Commons License