31/03/2023

גלידת הוניל הכי טובה

~~~גלידת וניל~~~
בספרון השירים והפיזמונים לילדים בשם יש לי גלידה (הוצאת עופר 1985) זהו השיר הפותח:
[הכתיב החסר בזכות ניקוד בכוונה]. הבנתם נכון.. היום יש לנו את גלידת וניל הכי טובה וגם קלת הכנה.
יש לי גלידה
הכי טובה.
הכי טובה ומשבחה,
קנו ממנה ילדים
קו קו אה אה!
גלידה טובה!


ככה תכינו בבית גלידת וניל משובחת:
בקלחת מחממים 450 מ"ל חלב (לא דל שומן) עם מקל וניל שלם חצוי לאורכו עם כל תוכנו. לחמם עד סף הרתיחה כ 85 מעלות.
בקערה לטרוף היטב 4 חלמונים מביצים L עם 140 גרם סוכר לבן (כמעט 3/4 כוס).
לעשות השוואת טמפרטורה עם החלב החם, להחזיר לקלחת ולבשל דקות ספורות עד 85 מעלות. להסיר מהלהבה, להוסיף 220 מ"ל שמנת מתוקה 38%. רצוי שמנת מתוקה ללא תוספים. להרחיק את מקל הוניל, להעביר את התערובת דרך מסננת משי, לשמור בקרור מספר שעות עד יממה או שתיים לפני ערבול. כמות התערובת = 800 מ"ל.
לערבל את התערובת במכונת גלידה על פי הוראות היצרן. להעביר לכלי עמיד בהקפאה ולשמור בפריזר מספר שעות לפני ההגשה
חשוב שכל המרכיבים יהיו הכי טריים ואיכותיים ככל שניתן. יש המבשלים את בסיס הגלידה עד מעל 70 מעלות בלבד.
גלידת הוניל אהובה על גדולים וגם קטנים וניתן להגישה עם כל סירופ או תוספת.

 בסרטון, תהליך הכנת לוח גו, לוח שוגי באיכות גבוהה תוצרת אומנים יפנים:

 

No comments:

assets Creative Commons License