21 June 2009

* June 22 מתכון לעוגיה טעימה עם שוקולד

עוגיה עם שוקולד בקלי קלות

צינצנת עוגיות במטבח, על השיש או השולחן או המדף היא הכרחית בכל בית. קודם כל עבורנו, כמובן גם בשביל כיבודים, כולם רוצים לנשנש עוגיה ביתית בכל שעה של היום. במידה ותכפילו את כמות העוגיות הללו, תקבלו מספר צינצנות של עוגיות
-
מה יש לנו פה או למה מומלץ להכין את העוגיות הללו?
העוגיה יחסית גדולה, חצי רכה, מעט פריכה.
העוגיה יציבה ואינה מתפוררת, גם ילד קטן יכול לאחוז בה.
העוגיה מתוקה אך המתיקות מתונה.
קל מאוד להכין את העוגיות ממרכיבים שיש בבית, תוך מספר דקות הכנה.
לא צריך להפעיל מיקסר וזמן האפיה יחסית קצר.
יש שימוש במתכון זה בחמאה מומסת דבר המזרז עוד יותר את ההכנה.
ניתן לגוון ע"י הוספת אגוזים קצוצים.
מומלץ להשתמש בשוקולד קצוץ ולאו דווקא שוקולד צ'יפס, קל לקצץ את השוקולד במעבד מזון קטן, בכל פעם לקצץ כמות של 50 גרם שוקולד, כך תהיה לכם שליטה על איכות טיב וטריות השוקולד ואחוז מוצקי הקקאו שבו שאינו גבוה בשוקולד צ'יפס קנויים

עוגיה עם שוקולד
COOKS ILLUSTRATED מתכון מעובד מ
הכמות :19 עוגיות
מרכיבים
כוס קמח לבן רגיל = 140 גרם
רבע כפית סודה לשתיה
רבע כפית מלח
תשעים גרם חמאה מומסת
רבע כוס סוכר לבן = 50 גרם
חצי כוס סוכר חום כהה
כפית תמצית וניל איכותית
ביצה גדולה
מאה וחמישים = 150-170 גרם שוקולד קצוץ לקוביות קטנות או שוקולד צ'יפס

ההכנה:
לחמם תנור לחום בינוני נמוך 160 מעלות.
בקערה קטנה לערבב: קמח וסודה לשתיה מנופים, להוסיף את המלח ולערבב.
בקערה בינונית אחרת לערבב עם מטרפה ידנית, את החמאה המומסת, סוכר לבן, סוכר חום, ותמצית וניל. לטרוף פנימה ביצה
להוסיף בבת אחת את תערובת הקמח ולערבב.
לערבב פנימה בעזרת כף את השוקולד.
בעזרת כף (או כף גלידה ) ליטול כמות מהתערובת ולהניח במרחקים בתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה. לאפות בתנור המחומם כ-15 דקות.
לצנן את העוגיות על רשת ולשמור בצינצנת אטומה
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License