26 November 2009

** November 26 מאפה בטטה שיכורה ומפנקת

בטטה שיכורה ומפנקת מאוד
 
מאפה הבטטות הזה, יליד לואיזיאנה מכיל גם אלכוהול. המאפה פורסם בספר בישול משפחתי לפני קרוב ל- 50 שנה ונחשב למאכל 'כף' טיפוסי. תוקעים בו כף אחר כף ואוכלים. מאכלי כף נאפים בדרך כלל בתנור בחום גבוה בכלי פיירקס או כלי סופלה ומוגשים בעודם חמים לשולחן. מכיון שאינם עשויים עם בסיס כלשהו הם רכים ונאכלים בדרך כלל עם כף, לעיתים גם ישירות מכלי האפייה
המתכון המקורי של קלמנטיין האמריקאית עבר מהפך גדול במטבחי הלילה ונאפה בכמות קטנה יותר. המאפה מכיל מספר מועט של מרכיבים והוא טעים גם ללא אפייה





מאפה בטטה שיכורה
:החומרים
ארבע בטטות בגודל בינוני
קורט מלח
חמישים גרם חמאה
רבע כוס שמנת מתוקה
שמינית כוס ברנדי
כף סוכר חום כהה

:אופן ההכנה
לרחוץ את הבטטות במים וסבון, לשים אותן בסיר בינוני, לכסות במים ולפזר קורט מלח. להביא לרתיחה על להבה גדולה. להנמיך את הלהבה ולבשל כ- 30 דקות מכוסה או עד שהבטטות רכות, לבדוק עם מזלג
לחמם תנור או טוסטר אובן לחום בינוני. להכין תבנית קטנה (כ- 20 ס"מ) מפיירקס למרוח את התבנית בחמאה
לסנן ולצנן מעט את הבטטות עד שניתן לקלפן. למעוך במזלג את הבטטות הקלופות. להוסיף את יתר המרכיבים (להוסיף רק 3/4 מכמות החמאה-היתר לציפוי פני המאפה) לפי הסדר ולמעוך למחית חלקה. לטרוף את המחית היטב עם מטרף ידני
לצקת את מחית הבטטה לתבנית המוכנה, לפזר למעלה מעט חתיכות חמאה קטנות ולאפות בתנור החם כ- 30 דקות או עד שפני המאפה בצבע זהוב שחום

 
חניתה הראל © כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות
עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License