06 November 2009

**November 6 מרק השעועית של אבא-חלק א

מרק השעועית של אבא - חלק ראשון

.מרגש לכתוב על המרק שאבא שלי אהב
מרק שעועית עם קבנוס והרבה הרבה שום. אמא נהגה להכין את המרק הזה במשך שנים רבות כל כך ורק בחורף. שאלתי את אמי היום אם המרק הזה נולד בבית סבתא (אמו של אבי) או אצלה בבית, התשובה אינה וודאית עדיין
השבוע, בביקור אצל אימי תוך כדי אכילת צלחת סלט מיונז עשיר טעם (סלט דה בף רומני ללא בשר) ביקשתי מאמא שתגלה לי את כל סודות המרק המנחם הזה
והיא גילתה.
אין לכם מושג (ואולי כן ) עד כמה זה נפלא לשחזר במטבח שלכם טעם של מרק (או תבשיל אחר) שאכלתם בבית ההורים כל כך הרבה שנים וקיבלתם את המתכון לפי העין .. כלומר : רשימת חומרים ואופן ההכנה. ללא כמויות וזמני בישול מדוייקים
כשכיביתי את הלהבה תחת סיר המרק הגדול ולקחתי טעימה , ובעצם עוד לפני כן כשריח המרק התפשט לו בכל מקום בבית, ידעתי שהצלחתי וזה בדיוק זה . הריח והטעם של המרק האהוב
אימי מכינה כעת פחות את המרק הזה, לא בטוח שבגלל שאבא כבר קרוב לשנתיים איננו, אבל אולי גם כן. דבר ראשון התקשרתי לאימי וספרתי לה שהצליח (לי) המרק שעועית בגדול ושאלתי אותה.. האם "אני תלמידה טובה ?"
"..את תלמידה מצויינת .." היא השיבה "כשאת רוצה ..וכשאת שואלת .."
 

 
מרק השעועית של אבא שלי
רשימת מרכיבים:

שעועית צבעונית יבשה - כ- 400 גרם
בצל - 1 בינוני
קבנוס - 4 עד 5 מקלונים= 200 גרם לערך
שום - לפי הטעם לא פחות מ 5 שיני שום כתוש
פסטה - 2 חופנים
מלח - ככפית מלח גס
פלפל שחור גרוס טרי - לפי הטעם

-
שעועית
מומלץ להשתמש בשעועית בצבע חום בהיר מפוספסת קלות. היא אינה גדולה מידי ומשתלבת היטב במרק הזה
ניתן להגדיל את כמות הסיר ובהתאם את יחס יתר החומרים ולהשתמש בשקית שלמה של מחצית הקילו שעועית
שלב מקדים -לילה קודם לטיפול בשעועית
לברור את השעועית ולהשרות בהרבה מים בקערה/כלי גדול
טיפ: לברור שעועית פגומה וחצויה ולשטוף היטב במים נקיים. השעועית תספח מים במהלך הלילה וחשוב שיהיו נקיים
בצל
יש להשתמש בבצל לבן בגודל בינוני ולקצוץ אותו דק. אימי נהגה להוסיף לעיתים גם מעט קוביות גזר
קבנוס
כל קבנוס איכותי יתאים למרק הזה, גם קבנוס 'שמן' יותר. הפעם שמתי מקלוני קבנוס פפרוני, השתמשתי כמעט בכל מארז היצרן
שום
כמה שיותר שום זה טוב יותר -מומלץ להוסיף מספר לא מבוטל של שיני שום טרי. לחתוך את השום לחתיכות גדולות ולכתוש בכותש שום סמוך לסיום בישול המרק
פסטה
מומלץ להשתמש בכל סוגי הפסטה אבל קטנה . לדוגמא: קונכיות קטנות. את הפסטה מוסיפים למרק לקראת סיום הבישול
מלח
להוסיף רק לקראת סוף הבישול וזאת משתי סיבות טיפים של אמא שלי:
שלא יפריע לריכוך השעועית
הקבנוס ממליח את המרק ולא נחוץ הרבה מלח נוסף
פלפל שחור גרוס טרי.להוסיף לקראת סיום הבישול ולפי הטעם
המשך המתכון בחלק ב
 חניתה הראל © כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות
עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License