05/07/2012

*~~~עוגיות בטעם סחלב~~~

עוגיות בטעם סחלב
את מתכון העוגיות הללו רקחתי עבורכם רגע לפני שהגיע סוף השבוע. אנו חובבי קינוח הסחלב כפודינג - חם מאוד ונוזלי ישר מהסיר.. זרוי בהרבה קינמון ואגוזים בחורף וכמובן צונן מהמקרר נתון בכוסיות יפות בימות הקיץ. עוגיות אלו מכילות מעט אבקת סחלב, הן בעלות מתיקות עדינה וקלות מאוד להכנה. שימו לב לטיפים ולשדרוגים
איך מכינים ?- יש לערבב את המרכיבים לפי הסדר בהוראות ההכנה במזלג בלבד ולאחר מכן ביד בקערה אחת. טעם אבקת הסחלב העדינה מורגש בכל ביס


:טיפים ושידרוגים
.ניתן להכפיל כמויות
.הבצק ניתן להכנה ידנית או במיקסר
.את אבקת הסוכר קל להכין בבית על ידי טחינת הסוכר במטחנת תבלינים חשמלית
.את אגוזי המלך ניתן להחליף בשקדים או בפיסטוקים
את אבקת הסחלב ניתן להמיר בקורנפלור בכמות זהה + להוסיף תיבול נוסף במקום,תקבלו עוגיות אגוזיות
.יש להשתמש באבקת סחלב המיועדת לבישול סחלב
.יש לעבד את האגוזים במעבד מזון רגע לפני טחינתם. האגוזים יהיו במרקם קצוץ דק מאוד אבל לא טחון
.את כמות המים הקטנה שתאחד את הבצק ניתן להחליף בכף מי ורדים
.יש לאחסן את בצק העוגיות במקרר למשך כ- 25-30 דקות
.ניתן לבזוק מעט קינמון טחון על כל/חלק מהעוגיות לפני האפיה - לא חובה
.העוגיות האפויות יתקשו (לא מאוד) עם הקירור על הרשת
עוגיות בטעם סחלב
כמות :25 עוגיות
:החומרים
מאה גרם חמאה רכה
ארבעים גרם אבקת סוכר
חמישים גרם אגוזי מלך קצוצים דק מאוד
מאתיים גרם קמח לבן רגיל מנופה
שתי כפות מדידה = 22 גרם אבקת סחלב
חצי כפית אבקת אפיה, מנופה
כף מי ברז
--
מעט אבקת סוכר

תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.לחמם תנור אפיה לחום של 170 מעלות
.בקערה להקרים את החמאה (עם מזלג) להוסיף את אבקת הסוכר ולערבב היטב
.להוסיף לקערה אגוזים ולערבב. להוסיף קמח, אבקת סחלב, אבקת אפיה ולערבב לתערובת גרגירית
.להוסיף לבצק ככף מים ולאחד בעזרת היד לכדור בצק
.לאחסן את הבצק במקרר למשך כמחצית השעה
.ליצור מהבצק כדורים (בעזרת כף כמידה או בעזרת היד), להדק את כמות הבצק, לגלגל ביד לכדור ולשטח בעזרת האצבע
.ליצור בדרך זו עוגיות מכל כמות הבצק ולהניחם במרחקים קטנים בתבנית האפיה
.לאפות 15-17 דקות. פני העוגיות ישארו בהירים, תחתית העוגיה תהיה שזופה
.ניתן לאבק כל עוגיה במעט אבקת סוכר מנופה לאחר צינון קל
.לצנן על רשת ולאחסן בצינצנת אטומה

:המלצת קריאה

בתוך הקופסה: מיתוג סמוי בשידורי הטלוויזיה המסחרית בישראל
הורידו את המחקר המלא בקובץ פד"ף

Beethoven Moonlight Sonata mvt.1 / Glenn Gould

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

No comments:

assets Creative Commons License