17/04/2013

** להכין :עוגיות שיבולת שועל - לפרוס ולאפות

.רק יצאו לאור וכבר הפכו לעוגיות ה'בית' שלנו. עוגיות שיבולת שועל, קמח מלא (גם קמח רגיל) וצימוקים
.המתכון לעוגיות הנהדרות הללו התפרסם במגזין בון אפטיט אפריל 2013
כן, זה דומה משהו לעוגיות אחרות בסגנון זה אבל טעים הרבה יותר. עוגיות עבות, משביעות, ממש מושלמות- לא רכות, לא קשות. מכינים את בצק העוגיות מראש, מגלגלים לגלילים ושומרים בפריזר עד האפייה. לפני האפייה, מפשירים מעט, פורסים את כמות העוגיות שמתחשק לכם לאפות ומחזירים את יתרת הגליל לפריזר. באופן זה הרווחנו שני דברים: עוגיות זריזות בכל עת וגם עוגיות יפות ואחידות יותר מעוגיות ניטוף
.תודה לצלמת שני בריל על צילום העוגיות שלי
 
 
:הערות
.הפחתתי מכמות החמאה - 40 גרם, אתם יכולים להשתמש בכמות שאני שמתי (200 גרם) או להוסיף
.לא הוספתי מוסקט טחון, לטעמנו לא חסר
.השתמשתי בצימוקים כהים, אפשרי להמיר בצימוקים בהירים
.נפו את חומרי ההתפחה
.במתכון המקורי יש שימוש בשיבולת שועל מלאה, העדפתי את שיבולת השועל לבישול, מקופסא
 
עוגיות שיבולת שועל וצימוקים
הכמות: 48 עוגיות
:החומרים
כוס ורבע קמח לבן רגיל
שלושת רבעי כוס קמח מלא
חצי כפית אבקת אפיה
חצי כפית אבקת סודה
חצי כפית מלח דק
שמינית כפית מוסקט טחון- לו חובה
מאתיים גרם חמאה רכה, בטמפרטורת החדר
כוס סוכר זהוב
חצי כוס סוכר לבן
שתי ביצים גדולות
כפית תמצית וניל
שתי כוסות שיבולת שועל דקה המיועדת לבישול
שתי כוסות צימוקים
-
תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה
-
:אופן ההכנה
בקערה בינונית לערבב את שני סוגי הקמחים (קמח מלא +קמח רגיל), אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, מלח ומוסקט
בקערת מיקסר (או קערה לערבוב ידני) להקרים חמאה ושני סוגי הסוכר. לטרוף 2-3 דקות לקבלת תערובת קרמית
.להוסיף ביצים, אחת בכל פעם ולטרוף היטב לאחר הוספת כל ביצה
.לערבב פנימה את הוניל
.להנמיך את מהירות המיקסר, לערבל פנימה קצרות את תערובת הקמחים
.לקפל לקערה את שיבולת השועל והצימוקים
.לחלק את הבצק לשני חלקים שווים
.לגלגל כל חלק לגליל ארוך על נייר שעווה/נייר סנדוויץ או נייר אפיה
.קוטר כל גליל יהיה כ - 4 ס"מ ואורכו כאורך גליל מגבת נייר סטנדרטית
.להדק את הנייר סביב הגליל לקבלת גליל חלק ומעוגל
ניתן להשחיל את גליל העוגיות העטוף בנייר לתוך גליל (ריק) של מגבות נייר. במידה וגליל העוגיות עבה מעט, חיתכו את גליל הקרטון לאורכו והשחילו לתוכו את גליל העוגיות
.להניח את שני גלילי העוגיות בפריזר לפחות למשך 4 שעות או עד 3 שבועות
:אפייה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.להסיר מגלילי העוגיות את הנייר
.לחתוך כל גליל (או גליל אחד ואת הנוסף לשמור בפריזר) לפרוסות בעובי של כ 1.25 ס"מ
.להניח את העוגיות במרחקים על נייר האפייה שבתבנית
.לאפות את העוגיות 15-18 דקות
.להעביר לרשת לצינון. לצנן ולאחסן בכלי אטום

!התפוח שלי, לא שייך לפוסט... היה טעים
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

No comments:

assets Creative Commons License