11 November 2014

*סלט כתום שמח -אפרסמון.ליים.רימון.צנוברים ועוד דברים טובים

זה היום הכתום השלישי השבוע. אתמול היה לנו מרק גזר, שלשום, מרק דלעת, והיום סלט אפרסמונים כתום ושמח כל כך. אומרים שכתום זה צבע מזל, אז לכבוד יום השלישי הזה , אני מבקשת דאבל. למה דאבל? כי זו אני ובדר"כ אני לא מבקשת
הימים עמוסים כאן, ממש ללא רגע דל. [ואני לא פולניה !! :)] ובעצם, אולי זה טוב, אני מוצאת עצמי מספיקה אפילו ..הרבה יותר
 
 
ובכלל, תחזוקה של בלוג אוכל פופולרי, בו אתה מדווח, מצלם, מעצב, מכין, כותב, עורך- טקסט (ועושה הגהה, ועושה הגהה..) ועורך תמונות ומנהל הכול ב-10 אצבעותיך ומוחך הקודח, כרוכה בחדווה, רצון טוב, וכן, איך לא.. בהשקעת זמן. מאוד שמחה להיות גם אמא, אישה, ואישה עובדת בתחום אחר... לגמרי
 
.סלט האפרסמון שלנו צבעוני, שמייח ומלא בטעמים טובים. הוא מאוזן ומשלב מתיקות, חמצמצות, מליחות עדינה וקורט חריפות
:מילה על הסלט והמרכיבים
.את הסלט יש להכין לפחות חצי שעה לפני ההגשה ועד שעתיים מראש. לשמור בחוץ מכוסה ולאכול טרי, לא מהמקרר
.אפשר להכין חצי כמות סלט
פלפל חריף- השתמשו בפלפלון ירוק חריף. חצו אותו לאורכו, בעזרת כפית הרחיקו גלעינים ופרסו לפרוסות דקות. כמות הפלפל בסלט שלנו כמעט ולא היתה מורגשת, הוסיפו עוד, לפי טעמכם האישי. ושמישהו יומר לי איך, איך זה שמצאתי היום תולעת חיה בתוך הפלפל הירוק שנרכש אתמול.. אל תשאלו איזה צבע היה לה לחובבת החריף הזאתי
.ליים- אפשר עוד להשיג ליים פה ושם. הוא מוסיף טעם נהדר לסלט. לא השגתם ? חבל, החליפו במיץ לימון סחוט טרי
.צנוברים- כמה שהם יקרים, כאן נדרש לנו חופן המוסיף טעם וקראנצ'יות. חובה לקלות את הצנוברים במחבת יבשה עד להזהבה טובה
רימון- מתכונים רבים ומגוונים כוללים את גרעיני הרימון הטרי, זה באמת מוסיף יופי, אבל, יש אבל. לטעמי, אפשר לפזר מעט (חופן) גרעיני רימון. שפע מהם, קצת יקשה על האכילה של כל מרכיבי הסלט כמקשה אחת. אגב, מצאתי דרך מהירה ולא מלכלכת להפריד את גרעיני הרימון מהקליפה, כדאי לכם גם לנסות
ממלאים קערה גבוהה במי ברז עד מחציתה לערך. מחלקים רימון שלם לרבעים ומטביעים בתוך המים. בעזרת שתי הידיים, תחת המים בקערה, מפרידים את גרעיני הרימון מהקליפה. מעבירים אותם למסננת, שוטפים במי ברז ומסננים ממים. זה מהיר ואורך דקה וחצי על השעון. לא מאמינים? בדקו אותי
אפרסמונים- זוהי עונתם. רכשו אחדים חצי בשלים ולא רכים מדי על מנת שקל יהיה לפרוס אותם דק. לפני הכנת הסלט, יש לחתוך פרוסה דקה מכל קצה של האפרסמון ואז לחצות. אפרסמון ממוצע שוקל כ- 100 גרם, לסלט הזה, רכשו לפחות חצי קילו. אפשר לפרוס את האפרסמון לאחר שהוא נחצה או לחלק לרבעים ואז לפרוס לפרוסות דקות וקטנות
.כוסברה - הכוסברה מוסיפה לסלט טעם וצבע ירוק נהדר. קצצו דק כחצי צרור רחוץ ,נקי ומיובש במגבת, הוסיפו לסלט
מלח- מעט מלח חייב להיות כאן, יחד עם מיץ הליים הוא עוזר ל'כבישה' המהירה של הסלט. יש לי חיבה יתרה למלח הגס האטלנטי. אתם יכולים להוסיף כל מלח (גס או עדין "שולחני") שתחפצו
 
סלט אפרסמון
הכמות: 4-8 מנות
:מרכיבים
פלפל ירוק חריף טרי, חתוך לאורכו, ללא גלעינים, פרוס דק
מיץ מ- 2 ליים
חופן גרעיני רימון או גרעינים מרימון שלם
ארבעה אפרסמונים, פרוסים דק= סה"כ משקל כל האפרסמונים כ- 400 גרם
רבע כוס צנוברים קלויים במחבת יבשה
שלוש כפות שמן זית
חצי צרור עלי כוסברה קצוצים דק
מלח
 
:אופן ההכנה
.יוצקים את מיץ הליים לקערה, מוסיפים את פרוסות הפלפל החריף. מניחים ל 3-4 דקות
.מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים קלות
.מתבלים במלח, מערבבים. מכסים את הקערה ומניחים למשך 30 דקות (עד שעתיים) על השיש
.מערבים קלות ומחלקים למנות

 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License