30/09/2009

* September 30 מה מתבשל ברשת

כתבה מתוך הניו יורק מגזין
: The Twenty Biggest Chef Empires
הכתבה מדרגת את עשרים השפים בעלי האימפרייה הגדולה ביותר
?מה כוללת אימפרייה של שף או סלב שף
מספר מסעדות, תוכניות טלויזיה שברשותו , ספרי בישול שהוציא לאור ועוד . ערך כמותי עולה של אחד או יותר מהפרמטרים הנבחנים אינו עומד בקו יישר דווקא עם ערכם בשוק/ממון רב יותר של כל שף נבחן

על מנת לדרג את 'ערכם' של השפים ייצר המגזין פורמולה זו
כל פרמטר מקבל ניקוד שונה, סה"כ הניקוד מעריך את 'גודל' האימפרייה של השף או אם תרצו מי הכי שווה
בעלות על מסעדה מקנה 4 נקודות
השתתפות /בעלות על תוכנית טלוויזיה מקנה 3 נקודות
הוצאת ספר בישול מקנה 2 נקודות
* 'שונות' מקנה נקודה אחת . סעיף זה כולל מגוון פעילויות בהן השף נוטל חלק, כגון אספקת מתכונים לאתר הכרויות ועוד

?ומי במקום הראשון
השף גורדון רמזי המוביל עם ניקוד של 167 נק' .בבעלותו : 27 מסעדות, 5 תוכניות טלויזיה ,17 ספרי בישול ועוד ידו נטויה

ומי אחריו ? 152 נקודות ניתנו לשף אלן דוקאס שאינו מופיע בתוכניות בישול אך ברשותו בתי ספר לבישול, רשת מלונות ,בית הוצאה לאור לספריו ועוד
הרשימה המלאה מתפרסמת במגזין כאן  וכוללת שפים הפועלים בארה"ב ואישה אחת בלבד במקום ה- 16
--
מעורר תאבון
דבורה מל האיטלקיה כותבת על קוטלטים של עוף עם גבינה ופרושוטו . צלחת נהדרת שלדברי הכותבת משודרגת פלאים בגלל התוספת של פירורי לחם עשויים בבית, צנוברים , גבינת פרמזן,תבלינים טריים,ביצים, חמאה ,שמ"ז ורוטב אדמדם העשוי מעגבניות שרי והמתכון המפורט כאן



מתוך האתר הגרמני living at home קישוט לשלוחן העושה שימוש בלחמניית הפרצל הגרמנית יחד עם מפית השולחן  כאן


: The Mediterranean’s Secret Ingredient: Walnuts
כתבה חדשה של הניו יורק טיימס מאת מרתה רוז שולמן
מרק מלפפונים בולגרי בתוספת אגוזים; מתכון  מרק על בסיס יוגורט, מלפפונים,אגוזים, שום ושמן זית
מרתה רוז שולמן ,מחברת המאמר במדור התזונה היא בעלת אתר אוכל ומוציאת ספרי בישול  כאן  וארכיון המתכונים שלה כאן 
--
Restaurants and Institutions
בכתבה : Eggs for Lunch - שפים אמריקאים משלבים מנות אוכל הכוללות ביצים בסגנון צרפתי ולארוחת הצהריים
פודינגים וקישים עתירי ביצים שהופכים להיות פופולריים יותר ויש גם מתכונים

No comments:

assets Creative Commons License