18/12/2010

* ממרח שעועית שום ורוזמרין- מעדן

ממרח שעועית שום ורוזמרין
:ממרח טעים מזין וקל הכנה. מפינת המתכון המהיר
.להשרות ללילה או ליממה כ- 350 גרם שעועית לבנה יבשה.(מומלץ להחליף מדי פעם את מי ההשרייה)
למחרת לבשל את השעועית במים בסיר בינוני מכוסה עד שהיא רכה מאוד (קרוב לשעה) לצנן מעט
במחבת קטנה לחמם רבע כוס שמן זית (60 מ"ל) להוסיף 3 שיני שום גדולות שלמות ולבשל על להבה הנמוכה ביותר כ- 10 דקות עד שהשום רך
בבלנדר, בסבבים לטחון את השעועית (להשאיר בצד כ-100 גרם שעועית שלמה מבושלת לקישוט/להגשה) מיץ מחצי לימון (או יותר לפי הטעם) את השום וענף רוזמרין קטן, עלים בלבד
.בקבלת ממרח לזלף פנימה (מיקסר עובד עדיין) את השמן בו טוגן השום
.מומלץ לתבל במלח (אטלנטי) ופלפל שחור גרוס לטעם. ולהגיש עם מעט שום קצוץ או בצל סגול/רגיל
 
 חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

No comments:

assets Creative Commons License