17/01/2011

* עוגיות תמרים- בדיוק כאלו שחיפשתם

 עוגיות תמרים
 רותם הוציאה לאור לפני שנים אחדות ספרון לזכר אמא (הספרון לא נועד למכירה וחולק למקרובים ועמיתים בעבודה) 'המתכונים של אמא'. בספרון 50 העמודים מרוכזים ממתכוני המשפחה, הילדות לצד ציורי אימא. אימא ילידת דמשק עלתה לארץ רגלית כילדה עוד טרם קום המדינה. הצטרפה לקיבוץ, עבדה עשרות שנים כמטפלת לילדים וגידלה ארבעה ילדים לתפארה . .."יום ההולדת היה תמיד יום מיוחד.." כותבת רותם "זר פרחים חיים לראש, עוגה יפה וטעימה והמון אהבה". מספרון המתכונים קבלו את 'עוגיות התמרים' של אמא של רותם. אלו הן כרוכיות עשויות בצק מהיר ממולאות בממרח תמרים. כמה פשוט, ככה טעים. הכנתי מחצית הכמות =4  גלילות שהספיקו למלא תבנית גדולה של התנור


עוגיות תמרים
אפשר להכין מחצית הכמות
:החומרים לבצק
קילו קמח לבן רגיל
ארבע מאות גרם חמאה, במקור מרגרינה
שתי שקיות אבקת אפיה
חצי כוס שמן
שלוש כפות סוכר לבן
שלושת רבעי כוס מים
:למלית
ממרח תמרים חלק (ישאר עודף מקופסא של ממרח תמרים במשקל 450 גרם)
 
תבניות שטוחות וגדולות מרופדות בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.מערבבים את כל החומרים לבצק במיקסר או ידנית לקבלת בצק אחיד ורך
.לחתוך את הבצק ל -8 חלקים שווים, במקור 6-7
.לרדד כל חלק בצק לעלה על משטח מקומח מעט
למרוח כל עלה בממרח תמרים (מלבד השוליים). לגלגל לשטרודל, לסדר בתבנית ולאפות בחום בינוני עד שמוכן כ- 30 דקות
.לקרר מעט, לחתוך לעוגיות ולפזר אבקת סוכר (אני פיזרתי אבקת סוכר לפני החיתוך
. המלצת קריאה : חמישה טיפוסים שנואים בפייסבוק /יאיר גת

המלצת קריאה: להותיר טביעת אצבע (גם) מתוקה : כאן *
 למה אני מאוהבת .. בדניאל רוס : כאן*
 חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים 1

No comments:

assets Creative Commons License