07/01/2011

*חציל על האש בטחינה בנוסח לבנוני, מעדן

במסעדה הלבנונית אל עמר השוכנת במלזיה יודעים להכין חצילים על האש (בטחינה). החציל נותר במירקמו הגס והטבעי. העמדתי 3 חצילות רחבות (1.1 ק"ג סה"כ) קלות משקל ויפות (ללא גלעינים כלל) על 3 להבות במקביל . לאחר קרוב ל- 20 דקות (הפכתי את החצילים פעם אחד) החציל היה כבר מוכן


קולפים את החצילים הקלויים מקליפתם. קוצצים בסכין גדולה ומעבירים לקערה. אני גם סיננתי מנוזלים עודפים במסננת דקה

:לקערה מוסיפים
שמונים גרם טחינה גולמית משובחת (כ- 4 כפות), 5 קוביות קרח, מעט מלח ומעט מיץ לימון, מערבבים וזוללים


המלצות שלנו כמעט לאכול מהמסך: האופה מברמינגהם, עוגת גבינה ופירורים והבלוג של נטלי וסופי - קראו כאן
בונבונים של עיצוב - זה לא רק מתוק :קראו נא כאן
 חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

No comments:

assets Creative Commons License