כתמיד, התיישבו להם בסמוך הטועמים שלי. כל אחד אחז בכפית קטנה ומיכל מוס שוקולד טרי לפניו. אף לא אחד מהם ידע ממה מורכב מוס השוקולד שכרגע אכל. "את דעתכם בבקשה.. " בקשתי בחיוך וקוצר רוח (מסווה). החבר'ה הקבועים שלי, אהובי, אובייקטיבים להחריד וזה טוב. טועמים כל דבר חדש שיוצא מהמטבח ועוזרים לי להחליט מה לרוץ ולפרסם לעולם
..לפעמים דעתם טובה יותר משלי. הביקורת שלי טוענת שאם לא מושלם אז עוד לא
זה טעים! אמר כל אחד בתורו. ומיד החלה סדרת שאלות: יש במוס הרבה שוקולד? לבטח הרבה (כמה) חמאה ?.. אף לא אחד (!) גילה את המרכיב המפתיע במוס השוקולד - מרשמלו
הרעיון למתכון הוא של נייג'לה אהובתי. בבית עבר מתכונה מקצה שיפורים, נייג'לה נוהגת לחלק את המוס לארבעה סועדים. אני החלטתי ששתי כפות מוס יספיקו לכל אחד .. וקבלתי 12 מנות. חסכונית ?.. אהה
מוס השוקולד הזה מורכב מחמישה מרכיבים בלבד (וגם טיפונת מים) קל להכין אותו והוא בהחלט קינוח של 'הרגע האחרון' או כשאין משהו מתוק בבית או חפצים בפינוק שוקולדי. המרכיבים פשוטים : מרשמלו, חמאה, שוקולד מריר, שמנת מתוקה, מעט מים ותמצית וניל
מרקם המוס המוכן דומה משהו למוס שוקולד קלאסי והשוס שגילינו היום: אפשר להקפיאו ואז יש מאין סוג של גלידת שוקולד. במידה והקפאתם את המוס, הוציאו אותו 2 דקות לפני ההגשה (בקיץ)
:הערות
כפי שציינתי, נייג'לה מציעה לחלק את הכמות ל- 4 סועדים. חלקו לכוסות/כלי הגשה בכמות הרצוייה לכם. לטעמי האישי - שתי כפות מוס לאדם הן מנה יפה ומפנקת
את המרשמלו 'מיני' החלפתי במרשמלו רגיל שנחתך ל- 4 חתיכות. כמובן שרצוי להשתמש במרשמלו לבן ולא ורוד (גם אם המארזים מערבים את שני הצבעים). אין משמעות לצבע המרשמלו בתוצאה הסופית
במתכון המקורי יש תוספת של 10 גרם חמאה וגם תוספת של 34 מ"ל שמנת מתוקה. הסיבה לכך שמיכל סטנדרטי בריטי מכיל יותר שמנת מתוקה מאשר המיכל הישראלי. בדקתי, מיכל שמנת מתוקה אחת (רצוי 38%) יספיק. המתכון מדויק
כל חתיכת מרשמלו מומלץ לחתוך בעזרת סכין חדה ל- 4 חתיכות. חתכתי כל חתיכה לאורך ואז שוב לשניים. אל תשאירו מרשמלו גדולים שלמים כי המסתם תהיה שונה. ואל תגלו.. לא נוח לחתוך מרשמלו, שנדבק לכל סכין, אבל אתם תתגברו
.בישול 'קרם' השוקולד אורך דקות ספורות. חשוב לבשל על להבה בינונית- נמוכה ולערבב תכופות. אפילו כל הזמן
המתכון מצריך סיר אחד להמסת המרכיבים, קערה אחת לערבוב עם הקצפת (אפשר גם בסיר הבישול) ומיקסר להקצפת השמנת המתוקה
.ההכנה קצרה, כייפית, אפשרי להעזר בילדים
המרשמלו הקצוץ בזמן הבישול ולפני המסה מוחלטת |
?איך מכינים
ממיסים בסיר את חתיכות המרשמלו, השוקולד הקצוץ, החמאה והמים. מבשלים רק עד להמסה- לא להרתיח. מסירים מהלהבה ומצננים. כך נראת התערובת לאחר הבישול
מקציפים שמנת מתוקה עם מעט וניל. קצפת משמנת מתוקה 38% תהיה מוצקה קצת יותר מקצפת שהוכנה משמנת 32% שומן. מקפלים את הקצפת לתוך קרם השוקולד. מומלץ לקפל כמות מסויימת של קצפת ואז להוסיף קצפת נוספת ולקפל את כולה יחד ובעדינות. מחלקים את המוס לכלי הגשה אישיים ומצננים במקרר. ניתן לאכול את המוס הטרי גם לפני צינון במקרר
הקפידו להחביא מספר כלי הגשה מלאים במוס- מקרטון או חומר עמיד אחד בפריזר.. אתם תודו לי על כך
בצילום למעלה : מימין מוס שוקולד לאחר הקפאה של כ- 30 דקות. משמאל מוס השוקולד מהמקרר
מוס שוקולד מהיר הכנה
:החומרים
מאה וחמישים גרם מרשמלו לבן/ורוד קצוץ- (כמעט שקית רגילה לא ענקית)
חמישים גרם חמאה רכה
מאתיים חמישים גרם שוקולד 60 או 70% מוצקי קקאו, קצוץ גס
שישים מ"ל מים רותחים
כוס שמנת מתוקה 38% = 250 מ"ל
כפית תמצית וניל
-
סיר רחב 4 ליטר בעל תחתית עבה
-
כלי הגשה אישיים
-
סיר רחב 4 ליטר בעל תחתית עבה
-
כלי הגשה אישיים
:אופן ההכנה
.בסיר לשים את חתיכות המרשמלו. להוסיף מעל את חתיכות החמאה, השוקולד הקצוץ והמים
.לבשל הכול בבחישה על להבה בינונית-נמוכה עד להמסה. זה יארך דקות ספורות. לא להרתיח
.לצנן את תערובת השוקולד - לא במקרר
.להקציף את השמנת המתוקה עם הוניל לקצפת מוצקה
.בסיר לשים את חתיכות המרשמלו. להוסיף מעל את חתיכות החמאה, השוקולד הקצוץ והמים
.לבשל הכול בבחישה על להבה בינונית-נמוכה עד להמסה. זה יארך דקות ספורות. לא להרתיח
.לצנן את תערובת השוקולד - לא במקרר
.להקציף את השמנת המתוקה עם הוניל לקצפת מוצקה
.לקפל את הקצפת לתוך קרם השוקולד לתערובת אחידה
.לחלק את המוס למנות הגשה ולצנן במקרר עד להגשה
.לחלק את המוס למנות הגשה ולצנן במקרר עד להגשה
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012
2 comments:
הי,
אני כבר הכנתי את המוס הזה של ניג'לה (אוהבת אותה..) אהבו ..אותו מאוד..
הצורה שבה את מציגה את המתכון מדהימה..אין כמוך !!!
תודה !!!!
גם אני אוהב את הגשת התוכנית ואת הבישולים שלה.
אבל גם את שלך...
(E)
Post a Comment