07/09/2012

**סהרונים ממולאים קוקוס קלוי ותפוז- מתכון זוכה

בימים שאני מתלבטת כיצד לעצב או לצלם עוגה חדשה, הוא, הטועם הראשי שלי בא לי לעזר. "עוגה יפה וטובה היא כמו אישה יפה, אינה זקוקה לתפאורה, עיצוב או כסות מיוחדים.. רק לתאורה מחמיאה".  גם הפעם, דווקא ביום עמוס יותר בעבודה החלטתי לצלם את העוגה החדשה בתבנית כפי שהיא. עוגה טובה בתבנית בשיא הפשטות. חבל שריחות אינם עוברים למרחוק או דרך המסך
 המתכון הזה ותיק מאוד וחביב משפחתנו. מי היה מאמין, שלפני כמחצית המאה לערך חילקו פרסים בשווי אלפי דולרים על מתכון אחד בודד.. בשנות השישים, עת היינו ילדים נערכה תחרות אפייה גדולה ביבשת הגדולה, אמריקה. התחרות היתה חלק ממסע קידום מכירות של מוצרי אפייה, כקמח של חברת 'פילסבורי', שקיקי שמרים יבשים של חברת ה'כוכב האדום', שוקולד של 'נסטלה', אגוזי מלך של חברת 'דיימונד', חמאה של יצרן מקומי הנמכרת עד היום, ונטיפי שוקולד צ'יפס גם בטעם קרמל. התחרות נפתחה בזמנו לכל אשה תושבת אמריקה בהתנייה שתיצור מאפה שיכיל אחד או יותר מהמרכיבים שצויינו. פרס ראשון בסה"כ 25,000 דולר (!) ניתן לגברת בשם ג'ניס בויקין. העיתונות מאז (השמורה עימי) מספרת שג'ניס התרגשה במעמד קבלת הפרס והחליטה לבזבז את כל הכסף...במקביל, העוגה שלה התפרסמה בחוצות תבל וכללה מלית אפרסקים וגבינת שמנת עשירה על תחתית פאי. הצלחתי לשים ידי על המתכון הזוכה ברובו (חלק קטן של דף המרכיבים אבד עם השנים). היום החלטתי לאפות בפעם המי יודע כמה את מתכונה של הזוכה במקום השני והמכובד הגברת שירלי הוריג': סהרונים (מבצק שמרים עשיר) ממולאים בקוקוס קלוי וגרידת תפוז בציפוי קרם תפוזים, חמאה ושמנת. הסהרונים האפויים מקושטים בקוקוס הקלוי גם כן. המתכון מצטיין בבצק רך, כייפי לעיבוד ובמלית לא שגרתית. הקרם התפוזי משלים את החגיגה
המתכון קל להכנה, עבר עיבוד והתאמה למטבח הישראלי ודורש זמן התפחה של 3 שעות בסה"כ. היערכו מראש גם לרכוש קוקוס טרי- רצוי מחנות תבלינים טובה ותפוז כתום, טרי טעים ויפה. רכשו שמנת חמוצה אחת 15% שומן שתספיק לשימוש הן בבצק וגם לציפוי. ניגש למלאכת האפייה


טיפ: הכנת קוקוס קלוי: לתוך מחבת קטנה (טפלון) שימו את כוס הקוקוס ושטחו. בחשו עם כף על להבה נמוכה דקות ספורות עד שהקוקוס הופך זהוב. צננו בחוץ

-
סהרוני קוקוס ותפוז
הכמות: 24 יחידות
:החומרים
שתיים וחצי כפיות שמרים יבשים = 7 גרם
רבע כוס מים חמים
רבע כוס+ שלושת רבעי כוס סוכר לבן = 200 גרם סה"כ
רבע כפית מלח דק
שתי ביצים גדולות
חצי כוס שמנת חמוצה 15% שומן = 100 גרם= חצי מיכל שמנת
מאה עשרים גרם חמאה, נמסה, פושרת
כשלוש כוסות קמח לבן רגיל = 420 גרם
כוס קוקוס קלוי = 80 גרם
גרידה מתפוז - שמרו את התפוז המגורד לסחיטת מיץ עבור הציפוי
חומרי והכנת הציפוי- בהמשך המתכון
-
תבנית אפיה מלבנית בגודל 22 ס"מ על 33 ס"מ
:אופן ההכנה
לקערת המיקסר או קערה גדולה לערבוב ידני יוצקים את המים החמים.מפזרים מעל את השמרים, מנענעים את הקערה להמסת השמרים במים. מערבבים בכף
להוסיף לקערה (בינתיים לבחוש בכף, עדיין לא נחוץ להפעיל את המיקסר): רבע כוס סוכר (מכמות הסוכר הכוללת), מלח, ביצים, שמנת חמוצה ותשעים גרם חמאה - מכמות החמאה הכוללת
להפעיל את המיקסר עם וו הלישה, להוסיף את הקמח בהדרגה, ללוש דקות ספורות עד קבלת בצק אחיד ורך
.ליצור מהבצק כדור, להעביר לקערה משומנת או להשאיר במיקסר. לכסות ולהניח לתפוח למשך שעתיים
:בזמן שהבצק תופח נכין את המלית
.בקערה בינונית ערבבו שלושת רבעי סוכר (מכמות הסוכר במרכיבים)+כוס קוקוס קלוי וגרידת התפוז
.שימרו רבע כוס מהמלית בצד לפיזור על הסהרונים האפויים
:עיצוב ואפייה
.להעביר את הבצק התפוח למשטח אפייה (רצוי מסיליקון), ללוש כדקה
.בעזרת סכין לחלק את הבצק ל- 2 חלקים שווים
.לרדד חלק בצק ראשון לעיגול בקוטר 30 ס"מ
.להבריש או למרוח עם היד כף חמאה נמסה על הבצק
.לפזר על הבצק (ולהדק עם היד) חצי מכמות מלית הקוקוס תפוז
לחתוך את הבצק ל - 12 משולשים שווים. קל לעשות זאת על ידי חיתוך העיגול ל- 2 חלקים ושוב ל- 2 וכך הלאה
.לגלגל כל משולש מצידו הרחב לסהרון
לגלגל סהרונים מכל כמות הבצק , גם מהמחצית השנייה של הבצק. להניח את הסהרונים בצפיפות בתבנית האפייה
.מומלץ להניח כל סהרון כשחלקו המגולגל (השפיץ) כלפי מטה


.לסדר בתבנית- 3 שורות כשבכל שורה 8 סהרונים


.לכסות את התבנית קלות (בנייר אפייה) להניח לתפוח שעה
לאפות בתנור מחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות במשך כ- 25 דקות או עד שהסהרונים זהובים היטב ואפויים דיים
את הסהרונים האפויים נשאיר בתבנית. נצפה בציפוי בעודם חמים ונפזר מעליהם מעט קוקוס קלוי וגרידת תפוז
:בינתיים הכינו את הציפוי
:בקלחת בינונית לערבב בבחישה על להבה נמוכה
שלושת רבעי כוס סוכר, חצי כוס שמנת חמוצה(100 גרם) שזה יתרת מיכל השמנת, שתי כפות מיץ תפוזים וחמישים גרם חמאה, לערבב, להביא לרתיחה איטית ולבשל 3 דקות
-
.לצקת את הציפוי על הסהרונים האפויים.לפזר מעל יתרת קוקוס קלוי. לצנן מעט לספיגת הרוטב

.הגישו את הסהרונים חמימים או בטמפרטורת החדר
.סהרונים נותרים מומלץ להקפיא
.בצילום למטה : הסהרונים החמים והטריים מזוגגים ברוטב התפוזים עוד לפני ספיגתו

----------
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

1 comment:

Anonymous said...

מכיר את "פטנט" הרטבה וספיגה מעוגת השושנים. זה אכן מוסיף לחוט וטעם בלתי רגילים.
אנסה גם את הסחרונם, אך ברשותך אחליף את הקוקוס שאינו פופולר אצלינו.
תודה .

assets Creative Commons License