מאפה פרובינציאלי - עגבניות, בצל, זיתים ופרמזן
הוא בוחן את התבנית הגדולה, רגע לפני שהוא חותך לו 'פס' נוסף מהמאפה הטרי והחם הוא מספר לי כמה עולה מאפה ירקות על בצק פריך בבתי מאפה במרכז (הרבה!) וכמה המאפה הזה שלי טעים לו. כשאכל את החתיכה האחרונה של המאפה, שאל מתי אני מכינה שוב. המאפה מוצלח, יכול להוות בסיס לארוחת ערב או תוספת למנה עיקרית בצהריים. חשוב להשתמש בחומרי גלם איכותיים ולאכול את המאפה בעודו חם או מחומם היטב. המאפה עובר הקפאה מצויין- חיתכו למנות והניחו בשקית הקפאה, בין כל מנה נייר שימו נייר מפריד. המאפה שלנו הפרובינציאלי דורש 'קצת' עבודה, ואל תבכו לי בזמן קילוף וחיתוך הבצל, כי יש כאן הרבה בצל וזה כל כך טעים. אתם לא תשכחו את הביס הזה- מהמאפה האדמדמם עם הבצק הפריך והחמאתי והמלית העשירה מהבצל, עגבניות רגילות, עגבניות שרי, זיתים שחורים או זיתי קלמטה יווניים, וגבינת פרמזן נמסה מעל, זה פשוט מופלא. רשמו מתכון ורוצו להכין
הוא בוחן את התבנית הגדולה, רגע לפני שהוא חותך לו 'פס' נוסף מהמאפה הטרי והחם הוא מספר לי כמה עולה מאפה ירקות על בצק פריך בבתי מאפה במרכז (הרבה!) וכמה המאפה הזה שלי טעים לו. כשאכל את החתיכה האחרונה של המאפה, שאל מתי אני מכינה שוב. המאפה מוצלח, יכול להוות בסיס לארוחת ערב או תוספת למנה עיקרית בצהריים. חשוב להשתמש בחומרי גלם איכותיים ולאכול את המאפה בעודו חם או מחומם היטב. המאפה עובר הקפאה מצויין- חיתכו למנות והניחו בשקית הקפאה, בין כל מנה נייר שימו נייר מפריד. המאפה שלנו הפרובינציאלי דורש 'קצת' עבודה, ואל תבכו לי בזמן קילוף וחיתוך הבצל, כי יש כאן הרבה בצל וזה כל כך טעים. אתם לא תשכחו את הביס הזה- מהמאפה האדמדמם עם הבצק הפריך והחמאתי והמלית העשירה מהבצל, עגבניות רגילות, עגבניות שרי, זיתים שחורים או זיתי קלמטה יווניים, וגבינת פרמזן נמסה מעל, זה פשוט מופלא. רשמו מתכון ורוצו להכין
צולם בנייד. סליחה על איכות הצילום |
מאפה פרובינציאלי - עגבניות,בצל,זיתים ופרמזן
:החומרים לבצק
שלוש מאות וארבעים גרם קמח לבן רגיל
קורט מלח
מאה ושבעים גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
מים קרים לאיחוד הבצק
מים קרים לאיחוד הבצק
:החומרים למלית
ארבע כפות שמן זית
שבע מאות גרם בצל, קלוף ופרוס
שתי שיני שום קצוצות
שלוש עגבניות בגודל בינוני, קלופות (לחלוט קצרות), קצוצות
מלח אטלנטי או מלח רגיל לטעם
פלפל שחור גרוס טרי
מאתיים גרם עגבניות שרי, פרוסות או את הקטנות לחצות לשניים
חופן זיתים שחורים או זיתי קלמטה, קצוצים
שישים גרם גבינת פרמזן (מיובאת) מגוררת
-
תבנית מלבנית בגודל 38 על 28 ס"מ
:אופן ההכנה
לחמם תנור אפייה לחום 200 מעלות
.לשמן את תבנית האפייה עם מעט שמן רגיל או לרפד עם נייר אפייה
:הכנת הבצק
-את הבצק מומלץ להכין במעבד מזון
.שימו את כל הקמח והמלח בקערת מעבד המזון
.הוסיפו את חתיכות החמאה ועבדו עד לקבלת תערובת פירורית
.הוסיפו בהדרגה מים קרים עד לקבלת בצק אחיד
.לכסות את כדור הבצק ולצנן במקרר 30 דקות או עד לשימוש
:הכנת המלית
.בסיר או מחבת גדולה חממו את שמן הזית
.טגנו בבחישה את הבצל עד שהוא מתרכך וצבעו זהוב
.הוסיפו את השום הקצוץ, ערבבו וטגנו קצרות יחד
הוסיפו לסיר את העגבניות הקצוצות (ללא עגבניות השרי), ערבבו ובשלו עד קבלת מלית רכה, עסיסית ומבושלת דיה
.לצנן מעט את המלית
:עיצוב ואפייה
.על משטח מקומח רדדו את כדור הבצק למלבן בגודל תבנית האפייה
.העבירו את הבצק והדקו לתחתית התבנית. קל להעביר את הבצק, הוא יציב ולא נקרע
.דקרו את פני כל הבצק במזלג
.מרחו את המלית הפושרת על פני כל הבצק
.פזרו מעל המלית את עגבניות השרי והזיתים
.כעת פזרו מעל את גבינת הפרמזן המגוררת
.אפו בחום 200 מעלות במשך 15 דקות
.הנמיכו את חום התנור ל 180 מעלות ואפו 10 עד 15 דקות נוספות עד שהמאפה זהוב ומוכן
.להגיש חם או מחומם היטב
-
הנה לחמניות בייגלה-שומשום מהמטבח שלנו
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013
ארבע כפות שמן זית
שבע מאות גרם בצל, קלוף ופרוס
שתי שיני שום קצוצות
שלוש עגבניות בגודל בינוני, קלופות (לחלוט קצרות), קצוצות
מלח אטלנטי או מלח רגיל לטעם
פלפל שחור גרוס טרי
מאתיים גרם עגבניות שרי, פרוסות או את הקטנות לחצות לשניים
חופן זיתים שחורים או זיתי קלמטה, קצוצים
שישים גרם גבינת פרמזן (מיובאת) מגוררת
-
תבנית מלבנית בגודל 38 על 28 ס"מ
:אופן ההכנה
לחמם תנור אפייה לחום 200 מעלות
.לשמן את תבנית האפייה עם מעט שמן רגיל או לרפד עם נייר אפייה
:הכנת הבצק
-את הבצק מומלץ להכין במעבד מזון
.שימו את כל הקמח והמלח בקערת מעבד המזון
.הוסיפו את חתיכות החמאה ועבדו עד לקבלת תערובת פירורית
.הוסיפו בהדרגה מים קרים עד לקבלת בצק אחיד
.לכסות את כדור הבצק ולצנן במקרר 30 דקות או עד לשימוש
:הכנת המלית
.בסיר או מחבת גדולה חממו את שמן הזית
.טגנו בבחישה את הבצל עד שהוא מתרכך וצבעו זהוב
.הוסיפו את השום הקצוץ, ערבבו וטגנו קצרות יחד
הוסיפו לסיר את העגבניות הקצוצות (ללא עגבניות השרי), ערבבו ובשלו עד קבלת מלית רכה, עסיסית ומבושלת דיה
.לצנן מעט את המלית
:עיצוב ואפייה
.על משטח מקומח רדדו את כדור הבצק למלבן בגודל תבנית האפייה
.העבירו את הבצק והדקו לתחתית התבנית. קל להעביר את הבצק, הוא יציב ולא נקרע
.דקרו את פני כל הבצק במזלג
.מרחו את המלית הפושרת על פני כל הבצק
.פזרו מעל המלית את עגבניות השרי והזיתים
.כעת פזרו מעל את גבינת הפרמזן המגוררת
.אפו בחום 200 מעלות במשך 15 דקות
.הנמיכו את חום התנור ל 180 מעלות ואפו 10 עד 15 דקות נוספות עד שהמאפה זהוב ומוכן
.להגיש חם או מחומם היטב
-
הנה לחמניות בייגלה-שומשום מהמטבח שלנו
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013
1 comment:
המאפה שלך אולי פרובינציאלי,אבל מלכותי !!
והבייגלה ממש חלום !
(א)drnijea
Post a Comment