?.מה תעשו כשינשופים כאלו יביטו בכם בשעת לילה מאוחרת
!!..לא סתם יביטו, ינעצו בכם עיניים
.ועוד עיניים עשויות שזיפים, יבשים
...או שוקולד מריר
אני מתנצלת מראש על הצילומים הפחות משובחים. אתם יודעים, חורף, וחשוך אצלנו, אור היום חיוור, עדיין. שתדעו- בעלת הבית עושה כל מאמץ לצלם בחצי חושך, יחד עם זה שהיא נכבת בידה מתנור האפייה, נתקלת עם תבנית גדולה במקרר ועושה לעצמה סימן כחולללל גדול וכמעט מחליקה עם המגפיים השחורים שלה.. על העלים הרטובים שעל המדרכה. נו, שויין, הכי חשוב.. חם בבית, התנור האיטלקי המבוגר עובד ללא הפסקה. אפילו הטוסטר אובן שכבר הציע מי שהציע שנשליכו וירכש חדש, ממשומע: מאז ששמע שרוצים להחליפו בחתיך חדש.. הוא עובד במלוא אונו. אני לא נפרדת מחברים ותיקים, יד ימיני וגם יד שמאלי. טפו, טפו
את הרעיון לעוגיות ינשוף אפשר ליישם כמעט על כל בצק עוגיות מרודד. מכינים את צורות הינשוף אחד אחד בזריזות, לטעמנו הם מצחיקים וגם יפים
הערה לגבי עוגיות שיבולת השועל שברשומה זו - טחנו את שיבולת השועל מעט במעבד מזון שתהיה קמחית לפני ערבובה עם המרכיבים היבשים הנוספים
.העוגיות אינן מכילות ביצים והן במתיקות עדינה. אפשר לפזר לפני האפייה מעט סוכר זהוב על כל עוגיה
ליצירת ינשופים: קורצים עוגיות עגולות גדולות יחסית. בעזרת כוס או חותכן עגול לוחצים מעט משני צידי פני הינשוף בשני חצאי עיגולים. בעזרת מזלג מסמנים מעט למטה. לוחצים על פני הינשוף שקד שלם (זה נדבק ללא תוספת ביצה). לעיניים- מגלגלים כדורי בצק קטנטנים ותוקעים בהם מעט שוקולד או כל דבר כהה ואכיל שיש לכם בבית
עוגיות גם בצורת ינשופים
!!..לא סתם יביטו, ינעצו בכם עיניים
.ועוד עיניים עשויות שזיפים, יבשים
...או שוקולד מריר
אני מתנצלת מראש על הצילומים הפחות משובחים. אתם יודעים, חורף, וחשוך אצלנו, אור היום חיוור, עדיין. שתדעו- בעלת הבית עושה כל מאמץ לצלם בחצי חושך, יחד עם זה שהיא נכבת בידה מתנור האפייה, נתקלת עם תבנית גדולה במקרר ועושה לעצמה סימן כחולללל גדול וכמעט מחליקה עם המגפיים השחורים שלה.. על העלים הרטובים שעל המדרכה. נו, שויין, הכי חשוב.. חם בבית, התנור האיטלקי המבוגר עובד ללא הפסקה. אפילו הטוסטר אובן שכבר הציע מי שהציע שנשליכו וירכש חדש, ממשומע: מאז ששמע שרוצים להחליפו בחתיך חדש.. הוא עובד במלוא אונו. אני לא נפרדת מחברים ותיקים, יד ימיני וגם יד שמאלי. טפו, טפו
את הרעיון לעוגיות ינשוף אפשר ליישם כמעט על כל בצק עוגיות מרודד. מכינים את צורות הינשוף אחד אחד בזריזות, לטעמנו הם מצחיקים וגם יפים
הערה לגבי עוגיות שיבולת השועל שברשומה זו - טחנו את שיבולת השועל מעט במעבד מזון שתהיה קמחית לפני ערבובה עם המרכיבים היבשים הנוספים
.העוגיות אינן מכילות ביצים והן במתיקות עדינה. אפשר לפזר לפני האפייה מעט סוכר זהוב על כל עוגיה
ליצירת ינשופים: קורצים עוגיות עגולות גדולות יחסית. בעזרת כוס או חותכן עגול לוחצים מעט משני צידי פני הינשוף בשני חצאי עיגולים. בעזרת מזלג מסמנים מעט למטה. לוחצים על פני הינשוף שקד שלם (זה נדבק ללא תוספת ביצה). לעיניים- מגלגלים כדורי בצק קטנטנים ותוקעים בהם מעט שוקולד או כל דבר כהה ואכיל שיש לכם בבית
עוגיות גם בצורת ינשופים
הכמות: 18 עוגיות עגולות 8 ס"מ קוטר בצורת ינשופים או כמה עשרות עוגיות קטנות יותר
.ליצירת עוגיות ינשוף השתמשו בחותכן בקוטר 8 ס"מ או בכוס רחבה
לקישוט הינשופים: 18 שקדים שלמים- לא מולבנים, לעיניים: מספר שוקולד צ'יפס קטנים או שברי שוקולד
:בקערת מעבד מזון או בקערת מיקסר עם קרס לישה לערבב את כל המרכיבים היבשים
שלוש מאות גרם קמח מנופה
כפית אבקת אפייה, מנופה
מאה גרם שיבולת שועל להכנה מהירה (לבישול, לא השלמה)- שנטחנה קודם בנפרד
מאה גרם סוכר לבן
קורט מלח
קורט קינמון
זסט או גרידה מתפוז שלם
:מוסיפים לקערה
מאה ושבעים (170) גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
מיץ מחצי תפוז סחוט טרי= 50 מ"ל
כף חלב
כפית תמצית וניל
-
.מערבבים הכול יחד לבצק אחיד. תהליך הערבוב יקח דקות אחדות בתלות בגודל/חוזק מעבד המזון או המיקסר שברשותכם
.לקרר את הבצק כשעה במקרר או רבע שעה בפריזר
:עיצוב ואפייה
.לחמם תנור לחום בינוני 175 מעלות. לרפד תבנית בנייר אפייה
.לחלק את הבצק ל- חלקים. חלק ראשון לרדד דק- לא דק מדי על משטח מקומח קלות
.לקרוץ עוגיות עגולות או עוגיות בצורות ולהניח במרחקים קטנים על נייר האפייה
. לאפות 10-11 דקות
.לצנן על רשת ולאחסן בכלי אטום
.להכין באותו האופן את מחצית הבצק השנייה
חניתה בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015
שלוש מאות גרם קמח מנופה
כפית אבקת אפייה, מנופה
מאה גרם שיבולת שועל להכנה מהירה (לבישול, לא השלמה)- שנטחנה קודם בנפרד
מאה גרם סוכר לבן
קורט מלח
קורט קינמון
זסט או גרידה מתפוז שלם
:מוסיפים לקערה
מאה ושבעים (170) גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
מיץ מחצי תפוז סחוט טרי= 50 מ"ל
כף חלב
כפית תמצית וניל
-
.מערבבים הכול יחד לבצק אחיד. תהליך הערבוב יקח דקות אחדות בתלות בגודל/חוזק מעבד המזון או המיקסר שברשותכם
.לקרר את הבצק כשעה במקרר או רבע שעה בפריזר
:עיצוב ואפייה
.לחמם תנור לחום בינוני 175 מעלות. לרפד תבנית בנייר אפייה
.לחלק את הבצק ל- חלקים. חלק ראשון לרדד דק- לא דק מדי על משטח מקומח קלות
.לקרוץ עוגיות עגולות או עוגיות בצורות ולהניח במרחקים קטנים על נייר האפייה
. לאפות 10-11 דקות
.לצנן על רשת ולאחסן בכלי אטום
.להכין באותו האופן את מחצית הבצק השנייה
חניתה בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח
https://www.facebook.com/lemongingerBlog
1 comment:
זה דווקא נראה מקסים ובריא גם בתמונות..
מחכה לנסות
Post a Comment