קראנצ'י במידה, קל הכנה וטעים (מאוד) עם כל דבר. כרוב לבן הנכבש יחד עם שומר טרי (בתוספת תבלינים), וכזה עוד לא אכלתם !!. היום נאכל הכרוב והשומר עם זילוף נדיב של שמן זית, תענוג. אתם יודעים שכבושים (בתסיסה) גם טובים מאוד לבריאות
הכרוב והשומר מתובלים (הכמות לפי הטעם) בזירעוני קימל, סלרי ושומר ויהיו מוכנים תוך מספר ימים או כשבוע
את הזירעונים השלמים(קימל, שומר וסלרי) מומלץ לרכוש במשקל (ולשמור בקרור עד שנה) בחנות תבלינים
הכרוב והשומר מתובלים (הכמות לפי הטעם) בזירעוני קימל, סלרי ושומר ויהיו מוכנים תוך מספר ימים או כשבוע
את הזירעונים השלמים(קימל, שומר וסלרי) מומלץ לרכוש במשקל (ולשמור בקרור עד שנה) בחנות תבלינים
כרוב ושומר כבושים
צינצנת זכוכית גדולה
:מרכיבים
קילו ועוד 100 גרם כרוב לבן= כרוב בגודל בינוני
קילו ועוד 100 גרם שומר = 5-7 שומר, תלוי בגודלם
ארבעים וחמישה (45) גרם מלח - אני שמתי מלח אטלנטי גס
שתי כפיות זירעוני קימל- או יותר לפי הטעם
כפית זירעוני סלרי
שתי כפיות זירעוני שומר
קערה גדולה
:אופן ההכנה
להסיר מהכרוב מעט מהעלים החיצוניים (רק במידה ואינם יפים), לשטוף ולחצות לאורך. לחתוך ולהרחיק את ליבת הכרוב הקטנה. לפרוס את הכרוב דק ולשים בקערה גדולה
לנקות ולשטוף את השומר. לקטום קצוות משני הצדדים ולהרחיק חלקים פחות יפים (רק במידה ויש). את העלים והחלק הירוק להשאיר במידה ויפים. לפרוס את השומרים דק ולהוסיף לקערה עם הכרוב הפרוס
לפזר את המלח מעל הירקות הפרוסים. לערבב דקות ספורות (בידיים) עד שהמלח נמס בירקות ונפח הירקות בקערה יורד מעט. להוסיף ולערבב לקערה את התבלינים
.לדחוס את הירקות במהודק לתוך הצינצנת הגדולה
למלא צינצנת קטנה (של ריבה למשל) במי ברז, להניחה על הכרוב שתשמש כמשקולת. להניח את צינצנת הכבושים בארון (מטבח) למשך לילה אחד
למחרת לבדוק אם נוצרו נוזלי כבישה לכיסוי הירק. לדחוס את הצינצנת הקטנה (המהווה כמשקולת) מעל הירקות. במידה והירקות לא מכוסים כבר בנוזלי כבישה, ניתן להוסיף מעט מי מלח מדוללים או מעט מים מורתחים (פושרים). כמות המים הנוספת תהיה מעטה ורק על מנת לגרום לשכבת הכרוב העליונה להיות לחה (כיסוי של מספר מ"מ). במידה ויהיו נחוצים נוזלים והם לא יוספו, השכבה העליונה של הירק תהיה כהה מעט. זה לא נורא ואפשר יהיה להסירה בהמשך
אחסנו את צינצנת הכבושים בארון חשוך וקריר (יחסית) עד שהירק מוכן. בדקו כל יום (או פעמיים ביום) ודחסו את הצינצנת הקטנה מעל הירק. בדקו והוסיפו (לפי הצורך) מעט נוזלים
הכרוב והשומר יהיו מוכנים כשהתסיסה תפסק וצבעם יהיה (זהה לשניהם) צהבהב. כעת יש להעביר לצינצנות קטנות יותר, לצקת מעל את נוזלי הכבישה שנותרו בתחתית הצינצנת הגדולה. לאחסן במקרר
.הירקות ישמרו במקרר למשך מספר חודשים
- -
MELD
כולנו מצאנו עצמנו עסוקים במשהו אחר, בזמן שסיר האוכל מתבשל על הכיריים. הפתעה בדמות אוכל (או סיר!) חרוך אינה נעימה כלל. בסיאטל מצאו לכך פתרון בעזרת 'מתקן' חדשני הנקרא 'מאלד'. המתקן המיוחד מתחבר לכיריים ויכול לשלוט על גובה הלהבה (וטמפרטורת הבישול) וגם לכבות או להנמיך את הלהבה. מאלד נשלט למעשה על ידי 2 מערכות הכוללות חיישן טמפרטורה ה'יושב' בקצה סיר הבישול וכפתור הפעלה המותקן בתוך הכיריים. מאלד כולל גם אפליקצייה המובנת בתוכה ידע רב בבישול. היוצרים טוענים שהמתקן עשוי לסייע בהכנת ארוחות מושלמות ומקצועיות כשף מיומן
פרטים נוספים
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog
צינצנת זכוכית גדולה
:מרכיבים
קילו ועוד 100 גרם כרוב לבן= כרוב בגודל בינוני
קילו ועוד 100 גרם שומר = 5-7 שומר, תלוי בגודלם
ארבעים וחמישה (45) גרם מלח - אני שמתי מלח אטלנטי גס
שתי כפיות זירעוני קימל- או יותר לפי הטעם
כפית זירעוני סלרי
שתי כפיות זירעוני שומר
קערה גדולה
:אופן ההכנה
להסיר מהכרוב מעט מהעלים החיצוניים (רק במידה ואינם יפים), לשטוף ולחצות לאורך. לחתוך ולהרחיק את ליבת הכרוב הקטנה. לפרוס את הכרוב דק ולשים בקערה גדולה
לנקות ולשטוף את השומר. לקטום קצוות משני הצדדים ולהרחיק חלקים פחות יפים (רק במידה ויש). את העלים והחלק הירוק להשאיר במידה ויפים. לפרוס את השומרים דק ולהוסיף לקערה עם הכרוב הפרוס
לפזר את המלח מעל הירקות הפרוסים. לערבב דקות ספורות (בידיים) עד שהמלח נמס בירקות ונפח הירקות בקערה יורד מעט. להוסיף ולערבב לקערה את התבלינים
.לדחוס את הירקות במהודק לתוך הצינצנת הגדולה
למלא צינצנת קטנה (של ריבה למשל) במי ברז, להניחה על הכרוב שתשמש כמשקולת. להניח את צינצנת הכבושים בארון (מטבח) למשך לילה אחד
למחרת לבדוק אם נוצרו נוזלי כבישה לכיסוי הירק. לדחוס את הצינצנת הקטנה (המהווה כמשקולת) מעל הירקות. במידה והירקות לא מכוסים כבר בנוזלי כבישה, ניתן להוסיף מעט מי מלח מדוללים או מעט מים מורתחים (פושרים). כמות המים הנוספת תהיה מעטה ורק על מנת לגרום לשכבת הכרוב העליונה להיות לחה (כיסוי של מספר מ"מ). במידה ויהיו נחוצים נוזלים והם לא יוספו, השכבה העליונה של הירק תהיה כהה מעט. זה לא נורא ואפשר יהיה להסירה בהמשך
אחסנו את צינצנת הכבושים בארון חשוך וקריר (יחסית) עד שהירק מוכן. בדקו כל יום (או פעמיים ביום) ודחסו את הצינצנת הקטנה מעל הירק. בדקו והוסיפו (לפי הצורך) מעט נוזלים
הכרוב והשומר יהיו מוכנים כשהתסיסה תפסק וצבעם יהיה (זהה לשניהם) צהבהב. כעת יש להעביר לצינצנות קטנות יותר, לצקת מעל את נוזלי הכבישה שנותרו בתחתית הצינצנת הגדולה. לאחסן במקרר
.הירקות ישמרו במקרר למשך מספר חודשים
- -
MELD
כולנו מצאנו עצמנו עסוקים במשהו אחר, בזמן שסיר האוכל מתבשל על הכיריים. הפתעה בדמות אוכל (או סיר!) חרוך אינה נעימה כלל. בסיאטל מצאו לכך פתרון בעזרת 'מתקן' חדשני הנקרא 'מאלד'. המתקן המיוחד מתחבר לכיריים ויכול לשלוט על גובה הלהבה (וטמפרטורת הבישול) וגם לכבות או להנמיך את הלהבה. מאלד נשלט למעשה על ידי 2 מערכות הכוללות חיישן טמפרטורה ה'יושב' בקצה סיר הבישול וכפתור הפעלה המותקן בתוך הכיריים. מאלד כולל גם אפליקצייה המובנת בתוכה ידע רב בבישול. היוצרים טוענים שהמתקן עשוי לסייע בהכנת ארוחות מושלמות ומקצועיות כשף מיומן
פרטים נוספים
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog
No comments:
Post a Comment