05/03/2024

ממולאים נוסח יוון

~~~~ממולאים בנוסח יווני~~~~
 יש לי אהבה חדשה והיא, להכין ירקות ממולאים, עוד ועוד, ללקק את האצבעות


.בקיץ 2022 פרסם מגזין הווג הצרפתי כתבה ומתכון מספר בישול יווני חדש שיצא לאור 
.Meni Valle ונכתב על ידי Ikaría הספר נקרא 
 תמונת הממולאים של מני, שבתה את ליבי עד מאוד. בצילום מהספר, בתבנית זכוכית נחו להם זה לצד זה, ממולאים מפתים- פלפלי שושקה ירוקים (!), קישוא זוקיני יפה במיוחד, עגבניות חרוכות מעט... ואורז מתובל
הייתי חייבת להכין מיד וכמעט כלשונו. המתכון מחסיר משקלי הירק​, גודל התבנית אז הייתי נדיבה. קיבלתי הרבה מילוי שהספיק לשני סבבים של ממולאים והשבוע סבב שלישי, מעט שונה
: טיפים ומסקנות
עגבניות
: (לפחות אלו שנמכרות כעת בשווקים פחות יתאימו, בגלל טעמן הדל וצבען הפחות אדום. הפעם לא מילאתי עגבניות אבל עשיתי איתן משהו שונה על דעת עצמי
 העגבניות (שתיים/שלוש) גורדו על מגרדת גסה והוסיפו למילוי, עגבנייה גדולה נפרסה דק לפרוסות ושימשה תחתית לממולאים בתבנית (על זה בהמשך), ותודה על הרעיון לאמי הגאונה
קישואים: קישוא אחד מגורד ישמש למילוי, קישוא בינוני קטן מתאים. למילוי יתאים קישוא זוקיני גדול ירוק כהה, רצוי לחצותו לרוחב לשניים
בצל סגול: השתמשתי בבצל גדול. מחצית קיצצתי דק למילוי. מחצית שנייה, הפרדתי שכבות ובישלתי בקלחת קצרות לריכוך ומילוי בהמשך
.פטריות: במקור נעשה שימוש ב 120 גרם פטריות טריות פרוסות, זה מוצלח אך הפעם לא שמתי
פלפלים: בחרו בפלפלים קטנים אחידי משקל, רצוי בעלי קליפה בירוק בהיר, קליפתם דקה יותר והם טעימים
.תפוחי אדמה פרוסים, שמתי בסבב הראשון וזה מיותר לטעמנו אז הפעם ויתרתי
קל למלא פלפלים, הניקוי והרחקת התוך קל ומהיר. דאגו לשים מכסה של כל פלפל בצמוד לפלפל לפני מילוי. כמו שלכל סיר יש מכסה, אז ככה גם בפלפלים
.מומלץ להכין את כל המרכיבים מראש בקעריות על השיש
.במקור יש תוספת של נענע, אני אוהבת, אך החבר'ה שלי פחות, אז ויתרתי
.מומלץ להגיש חם לצד גבינת פטה ולחם
הממולאים עוברים היטב הקפאה. במידה ותקפיאו אותם בתבניות ח"פ מאלומיניום אזי ניתן יהיה לחמם אותם בתנור לפני הארוחה
ירקות ממולאים אילתור אישי
מבוסס על זה
לתבנית אמייל בגודל 20 על 30 ס"מ
:מרכיבים
בצל סגול גדול או 2 בגודל בינוני
שלוש שיני שום קצוצות
כקילו פלפלים ירוקים בהירים קטנים= 11 יחידות
שני קישואים- אחד בגודל בינוני למילוי, השני גדול רצוי זוקיני
ארבע עגבניות, אחת גדולה פרוסה דק, היתר מגורדות במגרדת גסה
גזר בגודל בינוני קלוף ומגורד גס
מאה ועשרים גרם פטריות פרוסות דק, מומלץ לרכוש פטריות במשקל, ניתן לקצוץ דק
שישים מ"ל שמן זית+ שמן זית נוסף לבזיקה על הירקות
מאתיים ועשרים גרם אורז ריזוטו עגול- לשטוף היטב ולסנן
שלוש כפות תרכיז עגבניות, בריכוז 28 (במקור, כף אחת) מומלץ של חברת מוטי
חצי צרור פטרוזיליה, לשטוף היטב ולקצוץ דק
חצי צרור נענע, לשטוף היטב ולקצוץ דק
שתי כפות שמיר שטוף וקצוץ דק
מלח
פלפל שחור גרוס טרי

:אופן ההכנה
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני 190 מעלות
.לרפד תבנית (כבדה) 20 ס"מ על 30 ס"מ בנייר אפייה, לשמן מעט את התחתית בשמן רגיל
.לחתוך את ראשי הפלפלים ולהרחיק את החלק הפנימי והגרעינים, להניח בצד
.עגבניה אחת גדולה לפרוס דק, יתר העגבניות לגרד במגרדת גסה
קישוא בינוני לגרד על מגרדת גסה. קישוא גדול לחצות לרוחב, לרוקן כל מחצית עם כפית או ורצוי תפוחן. את תוכן הקישוא לקצוץ דק ולהוסיף לקישוא המגורד
לחמם מחבת גדולה ועמוקה, להוסיף את 60 מ"ל השמן. ניתן לשים מחצית שמן זית ומחצית שמן קנולה
.להוסיף למחבת את הבצל הקצוץ ולטגן עד לריכוך
.להוסיף את השום הקצוץ ולטגן 2 דקות נוספות
.להוסיף את האורז למחבת, לבחוש היטב
.להוסיף את העגבניות המרוסקות והקישוא המגורד+תוך קצוץ של הקישוא השני, לבחוש
.להוסיף את רסק העגבניות, הגזר והפטריות, לבחוש
.לצקת למחבת כ 450 מ"ל מים, מלח ופלפל שחור גרוס טרי. לבחוש ולהביא לרתיחה
.לבשל ללא מכסה עוד כ 6-8 דקות
.המרכיבים ימשיכו להתבשל בתנור
.להוסיף למחבת את הפטרוזיליה, נענע ושמיר בדקת הבישול האחרונה, לבחוש ולתקן תיבול
.למלא בעזרת כפית או כף את הירקות, למלא כל ירק כ 3/4 מכיון שהאורז ימשיך להתבשל בתנור ויתפח
תישאר כמות מלית, להוסיף לה 120 מ"ל מים ולערבב. למרוח על תחתית התבנית, על נייר האפייה, מעל לסדר את פרוסות העגבנייה, להמליח את הפרוסות במעט מלח
.לסדר מעל את כל הירקות הממולאים, לבזוק מעל מלח (אטלנטי) ושמן זית
.לכסות את התבנית בנייר כסף ולאפות בתנור החם, במרכז התנור כ 50 דקות
להוציא את התבנית ולהסיר את נייר הכסף. להחזיר את התבנית לתנור, להפעיל את תוכנית הטורבו ולאפות עוד 20-30 דקות עד שהירקות רכים והשחימו במידה
.להגיש גם עם גבינת פטה ולחם
-
:אילתור נוסף, פלפלי שושקות ובצלים ובמלית חציל קטן קצוץ במקום פטריות


זו תבנית הממולאים נוסח יוון הראשונה שהכנתי, נותר מילוי ואפיתי סבב נוסף

 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על הצילומים, התכנים והתמונות שלי 2005-2024 מטעמים הום-מייד, מתנות מהמטבח, קרושה, יוצרת תוכן איכותי ומקורי. אין להעתיק טקסט וחומרים מבלוג זה ולפרסמם באתר אחר וללא רשות כתובה שלנו https://www.facebook.com/lemongingerBlog

No comments:

assets Creative Commons License