27/03/2009

* March 27 מתכונים בפליקר ותמונות של ים

..הים היה קר, חודש מרץ כמעט נגמר

אתמול הזיזו לנו את השעונים .. היום, היתה שמש מטעה ורוח חזקה. קפצתי לחוף הים עם המצלמה, הנה התוצאה, בדרך לים וגם על החוף. שתהיה שבת נפלאה



matzo ball soup ?יש מי לא רוצה לאכול את המרק הזה
דרך צילום המרק עם כופתאות מקמח המצה ,הגעתי גם לאוצרות אחרים. מקור התמונה והמתכון לפסח
זה לא חדש שחלק מחברי פליקר משתפים את העולם בתמונות האוכל שהוכנו במטבחם הפרטי.
למשל
Recipes to Share תמצאו כאן מגוון תמונות משובחות של שפע מאכלים, יש גם מתכונים המתאימים לפסחמקרונים - המתכון המפורט
ריבת חלב - הקונפיטורה כאן
אפשר לקחת רעיונות ליישום /עיצוב אוכל וגם להטיב את הצילום של כל אחד ואחת
המאגר שהוא לשימושו הפרטי של כל קורא, כולל קרוב ל 15,000 פריטים מצולמים, תהנו

חניתה©כל הזכויות שמורות לי על כל תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

21/03/2009

**March 21 לחם שתרצו לאכול כל יום

לחם לבן מהיר הכנה, הלחם שתרצו לאכול כל יום

לחם לבן מהיר הכנה
:החומרים
שבע מאות וחמישים (750) גרם קמח מיוחד ללחם מנופה
שתי כפיות מלח דק
שבעים וחמישה גרם חמאה קרה חתוכה לחתיכות קטנות
שבעה גרם שמרים יבשים=2.25 כפיות מדידה של שמרים יבשים
כף אחת סוכר זהוב
שלוש מאות מ"ל חלב קר
:אופן ההכנה
לשים את הקמח בקערת המיקסר, להוסיף את המלח. ניתן ללוש את הבצק גם ידנית
.להוסיף את החמאה החתוכה דק. לבחוש לקבלת תערובת גרגרית
.להוסיף לקערה את הסוכר והשמרים
.לצקת חלב קר לכלי מדידה, להוסיף 150 מ"ל מים רותחים
.להוסיף את הנוזלים בהדרגה לתערובת הקמח ולהמשיך ללוש
.ללוש את הבצק במשך 10 דקות
.לשטח את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות, לגלגל מהצד הארוך לגליל עבה
להניח את כיכר הלחם בתבנית כיכר גדולה בתכולה של 1 ק"ג, לקמח מעט ולחרוץ חריצים באלכסון
להדליק את התנור ולחממו לחום של 220 מעלות, בזמן שהתנור מתחמם להתפיח את כיכר הלחם, משך כארבעים דקות
.לאפות את הלחם במשך 35-40 דקות. לצנן לפני הפריסה
מתקבלת כיכר אחת גדולה מאוד. הלחם נפלא

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

14/03/2009

* March 14 לחם,עוגיות וגמל שלמה מבצל ירוק

לחם מייפל ושיבולת שועל מורמונט
לחם מייפל ושיבולת שועל מורמונט- המתכון המלא :כאן. שימו לב:הלחם טעים ומעט מתקתק


אדית צימרמן חיה ויוצרת בברוקלין. ההתמחות המקסימה שלה היא פיסול במזון.היא תהפוך בצל ירוק לגמל שלמה חינני ומלפפון לשלד מפחיד. היצירה הזו של גמל שלמה לקוחה מהבלוג שלה. ניתן להנות מיצירות נוספות
בבלוג של אדית צימרמן



above:Are You There, God? It’s Me, Mantis -http://www.edithzimmerman.com/blog/--
ביסקוטי פיסטוקים ודבש- קל להכנה וטעים.מסוג הביסקוטי הקשים והבריאים יותר, הנה המתכון

עוגיות שגם ילדים יכולים להכין
עוגיות בצ'יק הכי קלות להכנה. המתכון מבוסס על ספר הבישול של הפפרידג' פארם- אותה החווה המייצרת מאפים ומשווקת אותם לכל העולם
רשמו מתכון לעוגיות שיבולת שועל וצימוקים:לחמם תנור לחום של 160 מעלות
בקערה לטרוף:ביצה,להוסיף:חצי כוס סוכר לבן,100 גרם חמאה מומסת צוננת,כף אחת מולסה,חצי כפית סודה לשתיה,חצי כפית קינמון,כוס אחת שיבולת שועל מהירה לבישול,חצי כוס צימוקים כהים או בהירים,כוס וחצי קמח רגיל,שמינית הכוס מים חמים.לערבב הכל יחד לנטף על נייר אפייה בתבנית.לאפות כ-15 דקות

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות לי על כל תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

12/03/2009

* March 13 ~~מתכון לחלת שוקולד, לחם ארז~~

מתכון לחלת שוקולד של ארז קומרובסקי, כזו עוד לא אכלתם
 

חלת שוקולד של ארז קומרובסקי
המתכון לקוח מהספר של ג'ואן נתן
The Foods of Israel Today
החלה עשירה בשוקולד ובעלת צבע כהה ונפלא. ניתן לאכול את החלה חמה או צוננת. קל לפריסה לאחר צינון והקפאה בפרוסות לשימוש עתידי, או על מנת להפתיע אורחים לא צפויים. הצעת הגשה נוספות:- למרוח פרוסת חלה בממרח נוטלה ביתי או ממרח בוטנים או ריבת שזיפים

הכמות:2 כיכרות, ניתן להכין בקלות מחצית הכמות לכיכר אחת
החומרים

שני שליש כוס סוכר לבן = 130 גרם
שתי כוסות מים פושרים
שבעים (70) גרם חמאה רכה
שני חלמונים מביצים גדולות
שתי כפות שמרים יבשים
שליש כוס אבקת קקאו
שש עד שבע כוסות קמח לבן רגיל 840-980 גרם
כף מלח רגיל
שלוש מאות וארבעים (340) גרם שוקולד מריר קצוץ
אופן ההכנה
בקערת מיקסר לערבב: סוכר, מים, חמאה וחלמונים. לערבב הכל במהירות בינונית
להוסיף כעת את השמרים, אבקת הקקאו ושלוש כוסות מהקמח. לערבב במהירות נמוכה עד שהכל אחיד
להוסיף מלח ולערבב
להוסיף עוד כשלוש כוסות קמח, ללוש לבצק משך חמש דקות או עד שהבצק חלק וגמיש. הבצק המוגמר צריך להיות לח אבל לא דביק. ניתן להוסיף כפות נוספות של קמח לפי הצורך
להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף כעת את השוקולד הקצוץ, להמשיך ללוש משך 3-4 דקות עד שהשוקולד מעורב היטב בבצק
להעביר את הבצק לקערה משומנת קלות, לכסות את הקערה ולהתפיח את הבצק עד שמכפיל את נפחו משך שעה וצי עד שעתיים
:עיצוב ואפייה
ללוש מעט את הבצק, להעביר למשטח מקומח קלות. לחלק את הבצק לשישה חלקים שווים. לכסות ולהניח למשך 15 דקות
לגלגל כל חלק בצק - שישית לגליל באורך של 35 ס"מ לערך
לקלוע חלה מכל שלושה גלילי בצק. להניח את שתי החלות בתבנית גדולה להתפחה עד שהחלות מכפילות את נפחן כשעה
בזמן שהחלות תופחות יש לחמם את התנור לחום של 190 מעלות
כשהתנור חם לשים בתוכו תבנית קטנה עם מים רותחים. את התבנית עם כיכרות הלחם, יש לשים בחלק העליון של התנור
לאפות עשרים דקות. להנמיך את חום התנור ל- 180 מעלות ולאפות 20 דקות נוספות
לפני הקליעה

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות לי על כל תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

11/03/2009

* March 10 עוגיות בייגלה ירושלמי עם שומשום

עוגיות בייגלה ירושלמי עם שומשום
 

עוגיות מלוחות טעימות מאוד. כולנו כאן כבר התמכרנו לטעם. עוגיות (טבעות) הבייגלה שומשום הללו הן עוגיות פריכות ונהדרות לנישנוש וגם לכיבוד בכל עת. הכנתי את הבייגלה 3 פעמים השבוע !! - זה להיט !! הבצק רך ונהדר לעיבוד, רוצו להכין
עוגיות בייגלה ירושלמי עם שומשום
החומרים:
שתיים ורבע כפיות שמרים יבשים=7 גרם
כוס מים פושרים
חצי כפית סוכר
כפית מלח דק
שלוש וחצי כוסות קמח =490 גרם
מאה ועשרים =120 גרם חמאה
שלושת רבעי הכוס שומשום קלוי צונן , לקלות קודם מעט במחבת יבשה
 
אופן ההכנה:
להכין בצק שמרים:להתסיס שמרים בסוכר ומים משך 5 דקות. לצקת עיסת שמרים לקערת המיקסר

להוסיף מלח+קמח+חמאה. ללוש היטב
להוסיף שומשום קלוי, ללוש דקות ספורות
להתפיח פעם אחת עד שמכפיל את נפחו.
ליטול כדורים בגודל אגוז מלך לגלגל לאורך 25 ס"מ . לסגור לטבעת. להניח בתבנית אפיה.
למרוח בחמאה מומסת ולאפות מייד כ-20 דקות בחום של 190 מעלות.
הכמות :כ-40 עוגיות
מתכון מעובד וע"פ ג'ואן נתן
לבעלי בלוגים- איך בוחרים צבע יפה לבלוג? מציצים לטבלת הצבעים הזו


חניתה הראל©כל הזכויות שמורות לי על כל תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

10/03/2009

*March 9 עוגת פרג לימון

פרג לימון, שידוך מוצלח
 עוגת פרג לימון
מתכון לעוגת עם פרג וגם לימון. עוגה קטנה בגודל אך גדולה בטעמה. עוגה בחושה, ערבוב ידני קצר ויש לכם עוגה מפנקת
מרכיבים
מאה עשרים (120)  גרם חמאה רכה
מאתיים וחמישים (250) גרם סוכר לבן = כוס ורבע
שתי ביצים
שתי כפות מיץ לימון
כף קליפת לימון מגוררת
מאה עשרים (120) גרם שמנת חמוצה
ארבעים גרם גרם פרג טחון טרי
מאתיים (200) גרם קמח מנופה
שתי כפיות אבקת אפיה מנופה
אופן ההכנה
לערבב חמאה וסוכר. להוסיף ביצים ולטרוף היטב. להוסיף מיץ לימון, קליפה לימון, שמנת ופרג
.בקערית נפרדת לערבב קמח ואבקת אפייה מנופים
.להוסיף את תערובת הקמח לתערובת הנוזלית
.לצקת לתבנית קטנה בקוטר 22 ס"מ. לאפות בחום בינוני 180 עד שמוכן כ45 דקות
 
עדכון מאוחר מ 12.4.2024
:הכנתי את העוגה קצת אחרת, משובחת
.נשאר מעט פרג מפורים אז הכנתי הבוקר עוגת פרג לימון, מעולה
בקערה טורפים 120 גרם חמאה רכה עם 200 גרם סוכר לבן=כוס אחת. מוסיפים 2 ביצים גדולות וטורפים היטב ידנית.
מוסיפים לקערה 2 כפות מיץ לימון וגרידה מחצי לימון.
מוסיפים גביע יוגורט יווני=120 גרם ו- 50 גרם פרג טחון דק ומערבבים היטב.
מוסיפים 200 גרם קמח לבן מנופה מעורב עם 2 כפיות מדידה אבקת אפייה וקורט מלח.
מעבירים לתבנית ריבועית 22 ס"מ מרופדת בנייר אפייה, אופים כ 40 דקות או עד שמוכן בחום בינוני 180 מעלות.


07/03/2009

* March 7 בבושקה-מטרושקה-לא מה שחשבתם

בבושקות- מטרושקות , אולי לא מה שחשבתם
הבובה הרוסית לובשת ופושטת לבוש, בידי אומנים מוכשרים,ומחומרי גלם מגוונים. תראו מה הם עשו לבבושקה
האומן ברייאן ראולינגס ייצר בבושקות ארוטיות בגודל אנושי .מוצגות במוזיאון לאומנות בהוליווד
Bryan Rawlings





בבושקות ירוקות עם זוג עיניים בלבד יצירה מינימליסטית של האומן Yar Rassadin


הבבושקות הללו נוצרו ב"גדלים" של -ביט, בייט , קילובייט, מגהבייט.. היוצר הוא יצירה חכמהArt Lebedev
מילחיות ופלפליות של בבושקות? - יש גם http://www.sitedesignnyc.com/russian-dolls-saltpepper.htmlמקור
שטיחונים עם דוגמא של בבושקה http://www.funkyrugs.co.uk/shop/customer/product.php?productid=2825 המקור
טפטים עם בבושקה



נורות בבושקה עם לד משתנה לתאורה צבעונית

04/03/2009

*March 4 ~~ממרח אגוזים ושוקולד - כמו נוטלה ביתית~~

 ~~ממרח אגוזים ושוקולד - כמו ממרח נוטלה ביתי ~~מתברפשר להכין


בחודש שעבר פרסם הלוס אנג'לס טיימס כתבה מעניינת בשם
 Recipe: Hazelnut-chocolate spread (homemade Nutella)
מדור האוכל של הלוס אנג'לס טיימס מעניין, מפתיע ומחדש תמיד. מתברר שהפעם אפילו יותר
ניתן להכין ממרח אגוזים שוקולדי ממש כמו ממרח נוטלה בבית. הממרח יכיל מרכיבים בריאים וטבעיים וללא כל תוספים. נסיון קטן הלילה בהכנת הממרח (הכנתי מחצית הכמות מהמתכון המקורי) הביאה אותי למסקנה שזה גם קל מאוד להכנה, ממש כייף. מרחתי את הממרח הטרי על לחם שוקולד של לחם ארז.  צירוף נפלא
ראו כמה זה פשוט להכין בבית ממרח אגוזים ושוקולד
קולים אגוזי לוז, קולפים אותם, טוחנים למשחה. מוסיפים קקאו, אבקת סוכר, וניל, קורט מלח וטיפה שמן וזהו- יש לנו ממרח
הכנתי מחצית הכמות מהמתכון המקורי וקיבלתי כשלושת רבעי הכוס ממרח כהה ומבריק. הממרח אמור להתקשות עם הקרור במקרר ולהתרככך שוב עם הוצאתו לטמפרטורת החדר. קליתי את אגוזי הלוז בטוסטר אובן כ-10 דקות בחום של 200 מעלות. שפשפתי אותם במגבת קטנה על מנת להוריד את קליפתם הדקיקה, זוהי פעולה קלה וזריזה יותר משניתן לחשוב. לאחר צינון קצר הכנסתי את האגוזים בשלוש פעמים, כלומר כשליש כמות בכל פעם למעבד מזון וטחנתי לאבקה. העברתי לקערית כל פעם את הכמות הטחונה של האגוזים. לאחר מכן החזרתי את האגוזים הטחונים למעבד המזון וטחנתי הכל יחד עד לקבלת ממרח. יש לגרד את דפנות הכלי מידי פעם, על מנת שהטחינה תתקבל אחידה, מכיון שאין בשלב זה שום תוספת נוזלית. עם התקדמות הטחינה תקבלו ממרח רטוב וקרמי. כעת יש להוסיף אבקת קקאו ואבקת סוכר, תמצית וניל, קורט מלח ומעט שמן. במתכון המקורי יש שימוש בשמן אגוזים, אני שמתי הפעם שמן קנולה ולהבא אולי ארכוש ואוסיף שמן אגוזים.יש להמשיך לטחון. זהו, יש ממרח חלק, מבריק כהה ושוקולדי וטעים

הכמות המתקבלת:שלושת רבעי הכוס. לאחסן בקרור
:החומרים
כוס אגוזי לוז
רבע כוס אבקת קקאו איכותית
חצי כוס אבקת סוכר
רבע כפית וניל
קורט מלח
כף וחצי שמן אגוזי לוז או טיפה יותר- אני שמתי שמן קנולה בכמות זו

אופן ההכנה
לחמם תנור/טוסטר אובן לחום של 200 מעלות
 לפזר את האגוזים על תבנית אפייה, לאפות קרוב ל- 10 דקות. במהלך האפיה תרגישו בריח קליה נעים. חשוב להקפיד לא להשחים את האגוזים יתר על המידה
להעביר את האגוזים למגבת, לשפשף ולהרחיק מהם את הקליפה
במעבד מזון לטחון את האגוזים לממרח רך. לגרד את שולי הקערה מדי פעם. לטחון את האגוזים דקות ספורות עד קבלת ממרח
להוסיף לקערה - קקאו, סוכר, וניל, מלח ושמן ולהמשיך לטחון. הממרח המוגמר יהיה סמיך כמו חמאת בוטנים. במידה והממרח סמיך מידי יש להוסיף טיפות אחדות נוספות של שמן

להעביר את הממרח לצנצנת ולאחסן בקרור
 למריחה יש להוציא את הממרח ולהביאו לטמפרטורת החדר.
הממרח יישמר בקרור כשבוע ימים

 


חניתה הראל©כל הזכויות שמורות לי על כל תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

02/03/2009

*March 2 עוגיות מנדלברויט

~~עוגיות מנדלברויט~~

עוגיות המנדלברויט הללו נהדרות. העוגיות מזכירות עוגיות ביסקוטי בשמן היהודי המוכר והאהוב. פירוש השם מנדלברויט הוא "לחם שקדים" בשפה הגרמנית. סוד ההצלחה של מתכון זה טמון בתוספת של מעט שמן בבצק. כמות קטנה של שמן שעושה את ההבדל .יתקבל בצק לא דביק ונח לעבודה. העוגיות עצמן לא קשות מידי ובעלות מתיקות עדינה. העוגיות תשמרנה במשך זמן רב יחסית, ובכלל כייף לנגוס מהן. אז מתי אתם מכינים? ספרו לי. שיהיה לכם בתאבון
עוגיות מנדלברויט
החומרים
שתים וחצי כוסות קמח לבן רגיל מנופה = 350 גרם
רבע כפית סודה לשתיה מנופה
כפית אבקת אפיה
רבע כפית מלח דק
מאה ועשרים (120) גרם חמאה רכה
חצי כוס ועוד 2 כפות סוכר לבן
ארבע וחצי כפיות שמן קנולה
שתי ביצים גדולות
כפית מיץ לימון
חצי כפית תמצית וניל
חצי כוס שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר/שוקולד חלב חתוך דק
חצי כוס שקדים קצוצים

ההכנה

לחמם תנור לחום בינוני של 180 מעלות. להכין תבנית אפיה גדולה של התנור מרופדת בנייר אפיה
בקערה לנפות: קמח, סודה לשתיה, אבקת אפיה ומלח
בקערת מיקסר לטרוף: את החמאה והסוכר למשך מספר דקות. להוסיף שמן ולהמשיך לערבב
להוסיף ביצים אחת בכל פעם. להוסיף מיץ לימון ווניל
להוסיף את תערובת הקמח בשתי פעמים.
להוסיף שוקולד ושקדים.
להעביר את הבצק למשטח עבודה ,לחלק לשני חלקים
לגלגל כל חלק בצק לגליל בקוטר 3.75 ס"מ לערך. להעביר את שני הגלילים לתבנית האפיה .לדאוג למרחק בינהם. לשטח מעט כל גליל לעובי של כ 1.5 ס"מ
לאפות משך 20 דקות
להוציא את הגלילים מהתנור ולצנן למשך 20 דקות. בינתיים להנמיך את חום התנור ל 120 מעלות
להעביר כל גליל לקרש חיתוך, לצנן. לחתוך לפרוסות בעובי של 1.25 ס"מ
להחזיר את העוגיות לתבנית האפייה, לסדרן כמו בתמונה

להמשיך לאפות למשך כ-40 דקות נוספות
הכמות: כ- 50 עוגיות

 

 

28/02/2009

* February 28 ~~עוגיות חמאת בוטנים~~

~~עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד מריר ~~

עוגיות המכילות גם חמאת בוטנים וגם שוקולד על פי מתכון של מרתה סטיוארט עם שינויים מסויימים. הכנתי מחצית הכמות לנסיון. המתכון קל להכנה וטעים ביותר, מתיקות מתונה ועוגיות חצי קשות~~עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד~~החומרים:
שלושת רבעי כוס קמח לבן רגיל מנופה = 105 גרם
חצי כפית אבקת סודה לשתיה מנופה
חצי כוס חמאת בוטנים = כ-100 גרם
שלושים (30) גרם חמאה רכה
רבע כוס סוכר לבן = 50 גרם
רבע כוס סוכר חום כהה
ביצה גדולה
חצי כפית תמצית וניל
מאה (100) גרם שוקולד מריר-לפחות 60% מוצקי קקאו, קצוץ


אופן ההכנה:
לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות.
בקערה אחת לערבב: קמח ואבקת סודה לשתיה.
בקערה שניה לטרוף עם מזלג: חמאת בוטנים, חמאה ושני סוגי הסוכר.
להוסיף ביצה ווניל ולהמשיך לערבב.
להוסיף את הקמח ולערבב.
להוסיף את השוקולד ולערבב עם כף עץ.
לגלגל כדורים (כמות של כף) להניח במרחקים בתבנית מרופדת.
לאפות את העוגיות 13-15 דקות. העוגיות תהינה רכות למגע ויתקשו מעט עם הצינון.
מתקבלות: 25 עוגיות חצי קשות
 
המלצה ראשונה על בלוג אוכל נהדר, שמוThe Food Librarian
 
חניתה הראל ©כל הזכויות שמורות לי על כל תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית
assets Creative Commons License