25/04/2009

*April 25 האופה ממלזיה


האופה ממלזיה או :למה נגמרה לי השמנת מתוקה דווקא עכשיו
מישהו יכול לגלות לי מדוע נגמרה לי השמנת מתוקה בדיוק שאני צריכה אחת כזו ? . אפייה אצלי היא תחביב, אומנם תחביב ותיק ומהנה, וגם נלמד באופן עצמי עם השנים, כמה שנים? לא פחות מ-30. קיום התחביב לאורך השנים חייב תמיד 2 דברים בסיסיים, מלבד חומרים, זמן וכל היתר
מטבח נקי מכלים
המון חשק
- לעולם לא אתחיל לאפות במטבח המלא כלים מלוכלכים -כיור, שיש, השולחן מלאים הם לא לעניין ... אין יותר מידי מקום, זה מפריע לי בעיניים..זו לא עבודה נקייה וזה לא עושה חשק לגבב כלים על כלים
--
עם הנס קפה 
בכרטיס האופה ממלזיה בעל הכינוי
bigboysovenנדלקתי מיופי יצירות של האיש, ממש אמן. שום קישור מהיצירות לא עבד, דבר שהצריך חפירה מסויימת ברשת, הייתי חייבת לדעת יותר על היוצר המוכשר. מדובר על שף קונדיטור בשם סאני המתגורר ויוצר בקואלה לומפור, בירת מלזיה. הוא מקצוען אמיתי. הנה בלוג המטבח שלו
לצד התמחות האיש במקרונים צרפתיים דווקא בכל מיני צבעים, הוא גם אופה לחם. ראיתי אצלו את הלחם הצרפתי שלו, דף הוראות ארוך מאוד מאוד ועצלות של בוקר שבת הותירו אותי על כסא המחשב הבורדו, המסתובב, גם מעדן התפוזונים שלו קרץ לי הבוקר
והעוגות שלו, עשירות שכבות, גלוקוזה וצבע מבהיקות, חלקות ויפיפיות
לזכותו גם יאמר שדרכו הגעתי לביקור אצל ורוניקה שהכינה
מעדן שוקולד חלומי שלולא היתה לי שמנת מתוקה אחת במקרר.. לא הייתי כותבת פוסט זה.. הייתי רצה למטבח הנקי מכלים, לאחר העוגה הטעימה של אתמול בלילה - כאן ומכינה את השוקולד המושחת הזה
המשך יבוא ...
מקור תמונת המקרונים בפרופיל של סאני האופה ממלזיה -כאן * קישור,אל תהססו ללחוץ

עוגה עם שומשום שחור

עוגה עם שומשום שחור- הפתעה טעימה

עוגה קטנה בגודלה ,רכה, טעימה וזרויה בשומשום שחור.המתכון המקורי - כאן
:שינויים שערכתי מהמתכון המקורי
.הפחתתי בשליש את כמות הסוכר,העוגה עדיין מספיק מתוקה
.שמתי יוגורט % 4.5 שומן במקום ריוויון
.הוספתי מעט שמן רגיל במקום שמן שומשום
.את השומשום השחור לא קליתי.אפיתי בתבנית עגולה 22 ס"מ , 30-32 דקות

עוגה עם שומשום שחור
:החומרים
כוס וחצי קמח רגיל
חצי =1/2 כפית סודה לשתיה
רבע =1/4 כפית אבקת אפיה
רבע=1/4 כפית מלח
שתי =2 ביצים גדולות-מס' 1 בטמפ' החדר
שתיים וחצי =2.5 כפיות שמן שומשום או שמן קנולה
כפית תמצית וניל
מאה ועשרים=120 גרם חמאה רכה
שני שליש =2/3 הכוס סוכר לבן
חצי =1/2 כוס ריוויון או יוגורט
רבע =1/4 כוס שומשום שחור



:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.להכין תבנית עגולה בקוטר 20 או 22 ס"מ, לרפד את התבנית בנייר אפיה
.בקערה בינונית לערבב:קמח, סודה לשתיה,אבקת אפיה ומלח
.בקערית או כוס גדולה לטרוף את הביצים,להוסיף שמן ווניל
בקערת המיקסר לטרוף משך דקות ספורות את החמאה,להוסיף את הסוכר ולהמשיך לטרוף משך דקות ספורות
כעת להוסיף לקערת המיקסר את תערובת הביצה בעדינות בזמן שהמיקסר ממשיך לעבוד
לעצור את פעולת המיקסר ובבחישה ידנית להוסיף שליש מכמות הקמח, לערבב רק עד שנבלע בתערובת
.לערבב פנימה מחצית כמות היוגורט/ריוויון, עד שנבלע בלבד
להמשיך להוסיף את החומרים היבשים והריוויון לסרוגין ,לסיים בקמח ובשומשום השחור
.כל עירבוב יהיה קצר
לצקת את עיסת העוגה לתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ ולאפות כ- 30 עד 40 דקות או עד שהעוגה מוכנה
.העוגה המוכנה תהיה זהובה-שזופה וקיסם הננעץ במרכזה יהיה יבש



:המלצה על בלוג אוכל
אם יש לכם תמיד מקום(בבטן..) לדסרטים - אתם חייבים
לבקר כאן, תהנו.אני אהבתי
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

24/04/2009

* April 23 אין יותר סודותCIA

CIA = Culinary Institute of America ,בית ספר הגבוה לבישול האמריקאי בשיתוף פורטל המתכונים מהגדולים והטובים בעולם ייצר את הסדרה זוכת פרס האמי Around the World in 80 Dishes
בתחרות שנערכה בחודש שעבר בניו יורק זכתה הסידרה המשלבת סרטי וידאו ומתכונים נבחרים מכל העולם בפרס בקטגוריית המידע והסדרה החינוכית
הסדרה השלמה תכלול 80 אפיזודות טעימות בהן ילמדו להכין מטעם אופייני ונבחר מכל מדינה. כמו כן יימסר מידע על מקור התבשיל וטכניקות מיוחדותדוגמאותאירן: אורז פרסי
איטליה:
ארנציני מאורז
צרפת:
סופלה גרנד מרנייה
--
CIAה השיק לאחרונה בלוג אוכל משלו, המשלב סרטוני וידאו לצד מתכונים
הבלוג החדש כולל קטגוריות/תגיות לפי סוגי כל מנה, מנוע חיפוש, לימוד טכניקות בישול, אפשרות הרשמה לקבלת עידכונים במייל ובכלל- מקצוענות. זו מילת המפתח. למי שאוהב -
הנה הבלוג
הגשמתי היום חלום.. עירבבתי קארד לימון עם קצפת וייצרתי קינוח לימוני תלת שכבתי. שכבה ראשונה קארד לימון מעליו קארד לימון מעורב עם קצפת ומעל קצפת בלבד. יוגש כמתנה



:משקה מומלץ
עצרנו בחנות משקאות החריפים. רכשנו בירה לף בראון , זו בירה בלגית -הכהה בעלת צבע שחור כבירה שחורה ישראלית, הבירה לא מרה ויש לה גם טעם קרמלי נהדר. מומלצת בחום (הבירה נתונה בבקבוק נאה ויש גם אחת בלונדינית של אותו היצרן). מקור לוגו הבירה בויקיפדיה


ידיעה לכל המעוניינים: תחרות שפים צעירים, עד גיל 27 של מסדר אבירי הגריל פתוחה עדיין להרשמה. פרטים באתר מסדר אבירי הגריל בישראל - כאן
מדריך התחרות הרשמי =PDF
כאן קובץהשף הצעיר אשר ינצח בתחרות המקדימה בישראל יזכה ליצג את ישראל בתחרות העולמית
כתבה קודמת -
בהארץ

15/04/2009

* April 16 גלויות משוק אביבי

גלויות משוק אביבי


 הזכויות שמורות על התכנים והתמונות






 

בערב החג ביקרתי שוב בשוק, לבדוק את המגוון המתחדש, להריח, לחוש את הצבעים והטעמים
השוק היה מלא בשום צעיר. רוכלים ישבו והפרידו את הראשים מהגבעולים, למי שאוהב שום פחות חריף, זו העונה. ארטישוקים בשפע, תותים, עגבניות בכל גודל, תפוזים, פלפלים צהובים/כתומים/אדומים ועלי גפן טריים
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

13/04/2009

* April 13 אוכל ואומנות - ארבעה מצטיינים

אוכל ואומנות - 4 צל"שים
 

 יצירת אוכל היא סוג של אומנות
תן לכך וכך אנשים את אותם חומרי הגלם, את אותם התנאים, צייד אותם גם במצלמה, יהיה מעניין לבחון את התוצאה. ישנם פרוייקטים כאלו של אוכל המתועדים בעולם. זה מרהיב עין ויותר מזה- השאיפה של האנשים ליצור את הטוב ביותר שהם יכולים, נהדרת היא
--
בחרתי במספר יוצרים, הפעם לא מקומיים שיש להם נגיעה אחרת
THE DESIGN GEEK -
הבלוג
אנג'לו מקליפורניה. משלב בבלוג שלו עיצוב וגם אוכל. הוא מעצב את ידיות הרכב העתידי וגם את הפונטים בכרטיסי ביקור, הוא כותב בבלוג משלו ויוצר ברגש כבר למעלה משנה. הבלוג שלו כולל רשימת תגיות המקלות על הניווט, כמו כן אנג'לו מציג מעצבים נוספים ואוכל גם
--
Whitney in Chicago - הבלוג
וויטני היא אישה צעירה החיה עם חבר לחיים וחתול/ה בשיקגו. כבר קרוב לשנה היא יוצרת וכותבת בבלוג האוכל שלה. הבלוג מחולק לנושאים לפי סוגי המנות/המאכלים
הגעתי לוויטני בזכות הקינמון רולס שלה ומשם המשכתי הלאה.. היא אופה ומבשלת ומצלמת נהדר
אין כמו לפתוח את הבוקר של ימי פסח עם סיקור מתוק במאפייה מקומית..
[צילום הבירות למעלה הינו מהבלוג שלה]
--
5 Orange Potatoes -
הבלוג
ליסה בת ה-38 החיה באוהיו היא אם לשתי בנות וכפי שהיא כותבת
...I am a stay at home, nature lovin,' felt lovin,' vegetarian earth mama!..
הבלוג של ליסה נולד בתחילת השנה וכולל צילומים של הילדים, החווה וגם יופי של יצירה. אהבתי גם בזכות הינשופים והצבעים
--
Desert Candy -
הבלוג
מרצדס חיה בארה"ב אך יש לה שורשים במזרח התיכון. היא יוצרת וכותבת בבלוג משלה החל מחודש דצמבר 2006
יש לה אינדקס מתכונים מרשים -
כאן היא רוקחת לבנה וזעתר, מתוקים לבנוניים, ריבת מאשכוליות אדומות מבוסמת בוניל ..קולפי ובקלאווה ולחמים. היא מתארת שלב אחר שלב איך מכינים את הלחם הלבנוני הזה .קיבלה צל"ש, אעמיק ולבטח אכתוב לה בהמשך

10/04/2009

April 10 מונחי היין החדשים ,לחמניות לפסח ובלוג מצויין

לקראת חג הפסח אישרה האקדמיה ללשון העברית את רשימת מונחי היין בשפה העברית

הוועדה למונחי היין פעלה באקדמיה בשנתיים האחרונות וייצרה את המילון המכיל מעל 200 מונחים וכולל מילים חדשות בעברית
באתר האקדמיה PDF = הקובץ הכולל את כל מונחי היין -
נמצא כאן

:מדגם מונחי יין
אֶפְטָר – משקה כהיל שנוהגים לשתות אחרי הארוחה; digestif (מצרפתית)
אֶקְדָּם - אַפֵּרִיטִיף; משקה כהיל שנוהגים לשתות כמתאבן לפני סעודה. apéritif
בְּשֹׂמֶת – רכיב ריחו הטבעי של זן הענב ביין
בְּשֹׂמֶת מִשְׁנִית - בּוּקֶה, בשמת המתפתחת ביין בעת התיישנותו
יַיִן דּוֹמֵם – יין ללא בועות ,יינות כאלה הם מרבית היינות בעולם
יַיִן פִּרְחָנִי – יין בעל בשומת של פרחים
יַיִן יָבֵשׁ בֶּן יָבֵשׁ – יין יבש מאוד; בייחוד לתיאור יינות מבעבעים; בלועזית: בְּרוּט
שִׁפְקוּק – החלפת פקק בבקבוק -נסו לחזור על המונח שוב ושוב
:< --לחמניות פסח
הלחמניות מחזיקות טריות מעט יותר זמן מלחמניות פסח אחרות של פסח
הכמות:12 לחמניות

.לחמם תנור ל190 מעלות
.בסיר לחמם 2/3 כוס מי ברז +70 גרם חמאה קרה
לבשל על להבה נמוכה, לא להרתיח. כשהחמאה נמסה לבחוש פנימה כוס קמח מצה+ 1/2 כפית מלח+ כף סוכר
לערבב בזריזות עד קבלת כדור בצק וספיגת כל הנוזלים
.להסיר מהאש
להוסיף 3 ביצים מס' 1 . להוסיף את הביצים אחת בכל פעם. לבחוש היטב לאחר הוספת כל ביצה
לקחת כמות של כף עיסה, בידיים רטובות לגלגל לכדור. ליצור חור במרכז וצורה של טבעת. להניח על נייר אפייה בתבנית גדולה להמשיך כל עם יתר הבצק
.לאפות בתנור החם כ- 40 דקות או עד שמוכן

veggiebelly< --המלצה על בלוג אוכל

מצויין ! זה הציון שנתתי היום לבלוג האוכל הזה.צילומים נהדרים, מתכונים מקוריים ויופי של עבודה

אל תפספסו את בלוג האוכל היפה ביותר שנראה ברשת ממש לאחרונה - הנה הוא

סרטון שמופץ בעולם בשנתיים האחרונות וגם בימים אלו ,מסביר באופן מחוייך את התהליך הממוחשב של הכנת המצה במפעל בבני ברק. גם תהליך הכנת מצה עובר במשפחה זה דורי דורות
לצפייה בסרטון
לחצו כאן
כמו המספר הקבוע של גרגירי השומשום על לחמניית ההמבורגר כך גם לכל מצה מספר חורים קבוע :624 ..

להכנת מצות בבית, הציצו נא למתכון המצולם של השף - כאן,להכנת איטריות מרק כשרות לפסח-קראו אצל מימי

AddThis Social Bookmark Buttonחניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

09/04/2009

* April 9 ~~ מעדן שוקולד וקצפת תוצרת בית ~~ מילקי ביתי~~

 מ י ל ק י - המתכון הכי טעים

מעדן שוקולד וקצפת-~' מילקי ביתי' ~  עם דאבל קצפת 
המעדן גם כשר לחג הפסח לאוכלי קורנפלור ונהדר בכל ימות השנה


 

מעדן שוקולד וקצפת תוצרת בית מילקי ביתי 
 טעים בצורה בלתי רגילה 

:בסיר או קלחת (בתכולה 2 ליטר) מערבבים
*למדוד חומרים בכפות מדידה +כוסות מדידה
שש =6 כפות סוכר לבן
שתי = 2 כפות קורנפלור
שתי =2 כפות אבקת קקאו איכותי (רצוי הולנדי)- מומלץ לנפות
קורט מלח

:לטרוף פנימה בהדרגה

 כוס וחצי חלב
כעת לבחוש פנימה: 1/2 כוס שמנת מתוקה
:בישול
.לבשל על להבה בינונית בבחישה עד הרתיחה
.להמשיך לבשל בעדינות עד שמסמיך על להבה מתונה
להוסיף: 120 גרם שוקולד מריר 60%
.לבשל בבחישה עד שהשוקולד נמס והפודינג מסמיך, משך דקה או שתיים
.להסיר מהלהבה, להוסיף כפית תמצית וניל ולערבב
.לצנן בסיר 5 דקות. לערבב מעט למניעת יתירת קרום
.לצקת כמות (בערך שליש כוס פודינג) לכלי הגשה אישי
.לצנן מעט בחוץ על השיש, לאחר מכן להכניס לקרור לייצוב וצנון
.לעטר בשכבת קצפת מעל כל מעדן צונן.לשמור במקרר
לקצפת
להקציף היטב שמנת מתוקה אחת + כף אבקת סוכר או סוכר (או יותר סוכר לפי הטעם)
כמות הקצפת תספיק ל-6 מעדני מילקי
מומלץ להכין כמות כפולה מהמעדן הזה. יפה למסירה כמתנה.                  יישמר במקרר מכוסה כשבוע ימים
 


חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

07/04/2009

* April 7 שלשה מתכוני סלטים חדשים

סלט תפוזים, זיתים ונענע


בהמשך לנסיונות הסלטים האחרונים, היום הגיע תורו של סלט התפוזים
הסלט הזה מרענן, עסיסי (יש הרבה רוטב) ונותן הרגשה טובה קלורית. את הסלט הזה הכנתי ממרכיבים שהיו בבית. שינויים שערכתי מסומנים באדום בגוף המתכון. את קליפת התפוז שמרתי והקפאתי לשימוש עתידי
סלט תפוזי דם, זיתי טאסוס, אריסה ונענע
המרכיבים

שישה עד 8 תפוזי דם (או תפוזים רגילים) - שמתי 6 תפוזים רגילים
כוס זיתי טאסוס - שמתי זיתי קלמטה מיוון את רובם חציתי לאחר הגילעון
כוס עלי נענע קטנים - שמתי עלי נענע גדולים יותר, את חלקם תלשתי ביד
כף אריסה מרוקאית - לא הוספתי
חצי כוס מיץ לימון
שלוש שיני שום קצוצות
חצי כפית כמון
חצי כפית פלפל לבן - לא הוספתי
רבע כוס שמן זית

אופן ההכנה:
קולפים את התפוזים וחותכים לקוביות או לפילטים. מניחים בקערה
משרים את הזיתים כ-10 דקות במים פושרים, מסננים ומוסיפים לקערה יחד עם עלי הנענע
מערבבים את שאר המרכיבים ויוצקים לקערה. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים
מערבבים את הסלט ומגישים
מקור :
רפי כהן בכתבה הזו


חציל בלאדי שרוף באש עם טחינה, פטרוזיליה ושמן זית
 


חציל בלאדי שרוף באש עם טחינה, פטרוזיליה ושמן זיתהמרכיבים:
שלושה חצילים בינוניים רצוי מזן בלאדי
רבע כוס שמן זית
לטחינה
שלושת רבעי כוס טחינה גולמית איכותית
חצי כוס מיץ לימון
שתי שיני שום קצוצות
פלפל ירוק חריף, נקי מגרעינים וקצוץ
שלוש כפות פטרוזיליה קצוצה דק
כוס מים קרים כקרח
מלח

אופן ההכנה
שורפים את החצילים על אש גלויה או על גריל פחמים. מורידים מהאש ומניחים בצד בתוך מסננת לקירור. לאחר שהחצילים קרים דיים, קולפים אותם. בשום אופן לא שוטפים אותם במים כדי לא לאבד את הטעם המעושן
מערבבים את כל מרכיבי הטחינה בעזרת מטרפה עד קבלת מרקם חלק. טועמים ומתקנים תיבול
מוסיפים את החצילים החמים לקערה עם הטחינה. מערבבים בעזרת מזלג ערבוב קצר. מזלפים שמן זית בנדיבות ומגישים
מקור המתכון :רפי כהן -
מהכתבה הזו
הערות שלי
השתמשתי ב- 3 חצילים רגילים מהסופר. קליתי את החצילים בו זמנית על 3 להבות הגז. שמתי מי ברז ולא מי קרח ולא הוספתי פטרוזיליה. היתר, מדוייק
כעת הגז מבהיק והסלט טעים מאוד
פלפל קלוי עם לימון, שמן זית ושום
סלט סלק אפויכשקראתי את הכתבה בווינט: הכי צבעוניים - הסלטים של האביב מאת השף רפי כהן,החלטתי שאני מדפיסה את כל המתכונים ומנסה אותם אחד אחד.אתמול הכנתי את סלט הסלק האפוי עם הבצל
המתכון המלא לסלק אדום אפוי על מלח עם חזרת וחומץ יין הוא ראשון בכתבה של רפי כהן-
כאן
הסלט טעים מאוד, התיבול מרענן. סלק אפוי על מצע של מלח גס הוא טעים גם כפי שהוא וללא תוספות. סלק גדול יותר דרש זמן אפיה רב מהמצויין במתכון. שילוב של סלק מגורד וסלק חתוך לקוביות התגלה כמוצלח. הרוטב הכולל חומץ יין טעים - הפחתתי למחצית את כמות החומץ
בצל סגול מוסיף טעם וצבע, שמתי כפות אחדות ולא כפי שכתוב

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

* April 7 ~~פאדג' שוקולד~~

~~פאדג' שוקולד~~
 

פאדג' שוקולד
מבוסס על מתכון של דונה היי עם עיבוד שלי
החומרים
ארבע מאות גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
ארבע מאות גרם = פחית חלב מרוכז משומר הולנדי
כפית תמצית וניל
מאה וחמישים גרם חמאה קצוצה
כף וחצי ליקר תפוז- אני שמתי רום אמברה

ההכנה:
בסיר לשים את השוקולד בקוביות בודדות, חלב מרוכז, וניל, חמאה וליקר.לבשל ולערבב על להבה נמוכה עד שהשוקולד נמס
להגביר את הלהבה ולהרתיח בעדינות במשך 3-4 דקות עד שהתערובת חלקה וסמיכה מעט.
לצקת את התערובת החמה לתבנית מרופדת/משומנת. גודל התבנית המומלץ הוא 16 ס"מ- תבנית ריבועית. אני השתמשתי בתבנית ריבועית בגודל 20 ס"מ
ליישר את התערובת. לכסות בנייר כסף ולאחסן במקרר במשך 4 עד 5 שעות.
בעזרת סכין חדה,לחתוך את הפאדג' לקוביות קטנות/בגודל הרצוי.לאחסן בקרור.
הפאדג' הזה מצויין ! נסו ותהנו


 
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

04/04/2009

* April 4 שעשועי אוכל,בצק יצירה לילדים, פסטיבל תפוחי אדמה

על הצלחת..ABC
pic source: http://www.flickr.com/photos/doisedois/3347776723/
 
אפשר להשתעשע עם אוכל של יום יום
לואיזה פ. מתעדת את האוכל שהיא אוכלת בצורות אותיות הא'-ב' , לא משעמם אצלה בצלחת , תמיד צבעוני ויצירתי
התמונה שלמעלה ,לקוחה מהפליקר של לואיזה פ.-
כאן
ניתן לצפות בתמונות של יוצרים נוספים בפרוייקט האוכל בפליקרEATphabet pool on Flickr = קישור ל'פול' בפליקר

 
בצק יצירה לילדים.לא אכיל. ניסיתי אחד דומה מאוד שיצא מוצלח
לחצו נא על התמונה להגדלתה
פסטיבל תפוחי אדמה:מגזין מזון מדווח בגליון האחרון על פסטיבל שכולו על טהרת תפוחי אדמה
הארוע יתקיים ביום שני, ה-13 לאפריל 2009
?מה יהיה שם
פעילויות לילדים, על טהרת תפוחי האדמה : מופעים , תחרויות היתוליות, פיסול בפירה, הכנת חותמות אישיות מתפוחי אדמה, מופעי בישול וכן סיורים בשדות תפוחי אדמה והוצאת תפוחי אדמה מהשדה
מהכתבה באתר מזון ".. בחבל הבשור לבדו גדלים כחמישים זנים שונים של תפוחי אדמה בעלי תכונות שונות ההופכים אותם למתאימים לבישול, טיגון, לתעשייה ולשימושים אחרים..."
באי הפסטיבל יקבלו שי אביבי: שקית תפוחי אדמה מובחרים מתנת מגדלי תפוחי האדמה בחבל הבשור.עוד בפסטיבל - שוק איכרים ואומנים מחבל הבשור
מיקום: במצפה גבולות שבחבל הבשור ,ליד קיבוץ גבולות – כביש 222 בין השעות 10:00-17:00. פרטים נוספים על הפסטיבל -
כאן [מכאן] הפנינג חקלאי תיירותי לכל המשפחהלכתבה המלאה
assets Creative Commons License