26/11/2009

*November 26 היכנו ,הולך להיות כאן חם וחריף : מרק גולאש

היכנו ,הולך להיות כאן חם וחריף : מרק גולאש

מרק גולאש
שמונה מאות גרם (קוביות) בשר בקר או עגל חתוכות לקוביות קטנות יותר(מגש קפוא של קוביות גדולות בכל מרכול רצוי ללא תוספת מים בבשר) או בשר אחר המתאים לטעמכם לגולאש
שלושה עד ארבעה בצלים קצוצים דק
ארבעה עד 5 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות
שניים וחצי ליטר מים
כשתי כפות = 2.5 כפות פפריקה מתוקה או לפי הטעם
רסק עגבניות במארז הכי קטן - הפעם ויתרתי
פפריקה חריפה לפי הטעם
מלח גס ,ככפית וחצי
רוטב טבסקו/פלפל שחור לפי הטעם- לא חובה

אופן ההכנה
בסיר גדול (6-8 ליטר) לחמם מעט שמן קנולה. להוסיף את הבצל ולבשל דקות ספורות בבחישה בסיר מכוסה. הבצל צריך להתרכך ולא להטגן
להוסיף לסיר את קוביות הבשר, לערבב ולבשל על להבה גדולה עד לאטימת הבשר לגמרי
להוסיף לסיר את כל כמות המים ולהביא לרתיחה. יש להסיר כעת את שכבת הקצף (הדקה) שנוצרת על המרק
להוסיף פפריקה מתוקה (שתצבע ברגע את המרק לאדום) לבשל על להבה בינונית בסיר מכוסה כ -40 דקות או עד שהבשר רך לגמרי
להוסיף לסיר את קוביות תפוחי האדמה ומלח. לתקן תיבול (אני מוסיפה בשלב זה מעט רוטב טבסקו) ולהמשיך לבשל עוד 15 עד 20 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים
 
הערות
כמויות הבצל- תפוחי אדמה- בשר ניתנות לשינוי לפי טעמכם האישי
כמות הבצל חייבת להיות גדולה והיא תורמת לטעם המרק
:פטנט של אימי לריכוך הבצל -שלא עשיתי בו הפעם שימוש
דקות ספורות לאחר בישול הבצל, יש לערבב לתוכו כמות קטנה (כחצי כפית) של אבקת סודה לשתייה. לערבב בזריזות- הבצל יימס מיד
את הבשר הנרכש בגוש גדול או בקוביות 'לגולאש' יש לחתוך לגודל הרצוי. הפעם חתכתי את הבשר לגודל נגיסה ממש. החליטו אם להשאיר/להסיר את חתיכות שומן שעל הבשר
במידה ומוסיפים רסק עגבניות מרוכז (המארז הקטן ביותר שתמצאו) - דללו אותו במעט מים והוסיפו אותו יחד עם המים או לאחר שהמרק רתח. ניתן להוסיף עגבניה קלופה ומגורדת במקום הרסק או להמנע משניהם
למרק סמיך יותר יש להפחית את כמות המים ל- 2 ליטר לערך
ניתן לתבל את המרק גם בתערובת תבלין 'מיוחד לגולאש'. התיבול אינו חריף במיוחד וכן פיקנטי
 © כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות
עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

24/11/2009

**November 24 מרק אפונה וקבנוס

מרק אפונה וקבנוס
?רוצים משהו מנחם ביום האפור הזה
לאחר שסיימתי (לבדי) לאכול את תכולת צינצנת הדג מלוח (הקטנה) עם שפע הבצל הפרוס והפלפל אנגלי (ועלי דפנה) שאימי שלחה לנו, התקשרתי להודות לה
"הדג מאוד טעים .."
"יופי, אני שמחה "
".. את יודעת שאני מסוגלת לאכול אותו ככה .. "
" כן ,עם כפית או מזלג.. אני מכירה אותך .."
"תלמדי אותי איך את מכינה אותו ..."
" זה קל ... "
 

בינתיים קיבלתי מאמא טיפים והוראות (ללא כמויות) איך להכין את מרק האפונה עם הקבנוס שלה: זה עוד מרק משפחתי ואהוב. מרק חורפי וסמיך, מרק שהוא ארוחה קלה. הטיפים שווים זהב ואת הכמויות מהם הכנתי את המרק אתמול בלילה אני רושמת עבורכם ועבורי. לשמחתי המרק התקבל בטעם המדויק כפי שזכור לי מבית הורי והוא התווסף לאוסף מרקי החורף האחרונים כולם טעימים וצבעוניים כולם טעימים וצבעוניים
טיפים של אמא שלי
את האפונה היבשה יש להשרות למספר שעות בלבד ולא לכל הלילה- 4 שעות השרייה יספיקו
.לא לשפוך את מי ההשרייה האחרונים, אלא להשתמש בם למרק
.בזמן רתיחת המרק נוצר הרבה קצף, חשוב להסירו
.המרק מסמיך עם הקירור במקרר וחוזר להיות מעט פחות סמיך בזמן החימום
.את המלח יש להוסיף למרק רק בסיום הבישול
.המרק אפונה הזה ניחם אותי היום ואולי גם אותכם
מרק אפונה וקבנוס
:החומרים
שתי כוסות אפונה יבשה = כ- 400 גרם
שמן קנולה/זית
בצל קצוץ דק
אחד עד 2 גזרים קצוצים דק
מים
קבנוס
מלח גס
פלפל שחור גרוס

:אופן ההכנה
.לברור את האפונה, לשטוף היטב במי ברז ולהשרות עם מים לכיסוי + למשך מספר שעות
.בסיר בינוני עם מכסה לטגן מעט את הבצל והגזר (בתערובת של שמן זית ומעט שמן קנולה)
להוסיף לסיר את האפונה עם נוזלי ההשרייה. להוסיף מי ברז נוספים (בסיר 4 ליטר עד מלוא הסיר) ולהביא את המרק לרתיחה
.לבשל את המרק על להבה בינונית מכוסה, לבחוש מידי פעם, קרוב לשעה
האפונה תתרכך לגמרי והמרק יסמיך. בדקות האחרונות של הבישול להוסיף קבנוס פרוס -לערך 2 מקלונים
.לתבל במלח (ככפית או לפי הטעם) ופלפל שחור גרוס טרי
.המרק יישמר בקרור עד שבוע ימים
 
חניתה הראל © כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות
עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית
עדכון: לאחר כתיבת שורות אלו נמצא צילום ישן יותר של מרק האפונה והקבנוס שהוכן ע"י אימי - כאן

21/11/2009

*November 21 מרמלדה אנגלית מתפוז לימון וג'ינג'ר-חלק ב

מרמלדה אנגלית מתפוז לימון וג'ינג'ר-חלק ב
מרמלדת תפוז לימון ג'ינג'ר בנוסח אנגליהחומרים
שמונה לימונים
שני תפוזים גדולים
שניים וחצי ליטר מים
מאה עד -125 גרם ג'ינג'ר טרי קלוף ומגורד במגרדת גסה
קילו וחצי סוכר לבן
 
:ההכנה
לקלוף את התפוזים והלימונים הרחוצים, רק את הקליפה הדקה. לחתוך את הקליפות לרצועות ולקצוץ דק. לשים בסיר גדול
.לחצות את הלימונים והתפוזים ולסחוט מהם את המיץ. להוסיף את המיץ לסיר עם הקליפות
.להוסיף לסיר את המים והג'ינג'ר
את 'בשר' התפוז והלימון הנותר לאחר סחיטת המיץ, לקצץ ולהניח בתוך יריעת בד מוסלין או חיתול בד נקי. לקשור את החיתול/הבד (כם גזה דקה וחדשה) ולהוסיף לסיר, להביא לרתיחה. להנמיך את הלהבה ולבשל מכוסה במשך כשעתיים או עד שהפירות רכים לגמרי
להסיר את הסיר מהלהבה. את הקליפות והנוזלים להעביר לסיר קטן יותר (4 ליטר) להמשך בישול המרמלדה. לקרר את 'שקית' הבד בסיר הגדול כ- 40 דקות או עד שניתן להחזיק בה ולסחוט ממנה את כל הנוזלים (לא לפתוח את הקשירה) להוסיף את הנוזלים לסיר הריבה
סיר הריבה להוסיף את הסוכר, לערבב ולהמשיך לבשל על להבה נמוכה בבחישה עד שהסוכר נמס. להגביר את הלהבה ולהביא לרתיחה
להמשיך לבשל על להבה נמוכה ללא מכסה עד שהריבה מוכנה כ- 35-40 דקות. לערבב מידי פעם בזמן הבישול ובמידה ונוצר קצף יש להסירו
.להניח את הריבה בסיר רבע שעה לפני מזיגה לצינצנות
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי
עולם קולינרי עשיר וטעים

20/11/2009

*November 20 מרמלדה אנגלית מתפוז לימון וג'ינג'ר-חלק א

מרמלדה אנגלית מתפוז לימון וג'ינג'ר-חלק א
הפעם מתכון למרמלדה אנגלית נפלאה בטעם תפוז לימון וג'ינג'ר. המרמלדה דורשת השקעת זמן רבה יחסית אבל שווה כל כפית. תתקבל כמות גדולה של ריבה למילוי מספר צינצנות. אני מחזיקה עד עכשיו במטבח צינצנת מרמלדה ריקה (שבתוכה כעת מאוחסן מלח גס) שנרכשה בלונדון. על הצינצנת תוית בסגנון עתיק ועליה רשום
LEMON & LIME MARMALADE
זו מרמלדה שיוצרה ברחוב בייקר בלונדון והכילה חתיכות פרי medium cut והיתה בזמנו טעימה מאוד. יש לי חיבה למרמלדות אנגליות ואני מנסה לשחזר אותן במטבחי הפרטי בכל עת שניתן
כמה טיפים שיכולים להקל את מלאכת הכנת הריבה- שלי כבר מוכנה
 

בחירת הפירות
יש לבחור בלימונים צהובים בלבד בגודל בינוני, רצוי שיהיו רכים ועסיסיים
יש לבחור בתפוזים כתומים בלבד בעלי קליפה עבה ויפה, עסיסיים. במידה וניתן להשיג פירות הדר לא מרוססים זה עדיף
לרכוש ג'ינג'ר טרי (ולא ישן שהוא סיבי). קל לחתוך את השורש לחתיכות גדולות ולקלף כל חלק בנפרד בעזרת קולפן תפוחי אדמה (קולפן שוויצרי עושה יופי את העבודה). את השלמת הקילוף לעשות בעזרת סכין חדה
--
סירים
להשתמש בסיר גדול וכבד בעל תחתית עבה. הסיר הגדול לא יהיה מלא כולו בריבה אבל קל יהיה לערבב בתוכו ולשים את הפרי הנתון בבד גם כן. סיר בתכולה של 6-8 ליטר יתאים. את המשך בישול הריבה ניתן לעשות באותו הסיר או להעביר עם הסוכר לסיר קטן יותר
--
סוכר
כמות הסוכר רבה אבל מכיון שאופן הכנת הריבה הזו שונה מריבה אחרת וכמות הריבה גדולה, לא מומלץ להפחית מכמות הסוכר. המרמלדה אינה מתוקה מידי ואין בה שאריות מרירות של קליפות הדרים


שקיק הבד
ניתן להשתמש בחיתול בד עשוי כותנה או בבד מוסלין דק. הבדים יהיו חדירים לנוזלים. את הבד לאחר השימוש והתרתו מהקשירה יש לשטוף במים. ולכבס (להרתיח כרגיל ) לא נותרים בו כתמים
--
זמני בישול הריבה
בשלב ראשון יש לבשל את קליפות ההדרים, המיץ, הזנגויל והמים. הפירות צריכים להיות רכים לגמרי. במידה והנוזלים בסיר מצטמצמים מידי יש להוסיף מעט מים ולהמשיך לבשל (כמות מים מוערכת: חצי עד כוס לערך). פרי שלא יתרככך דיו בזמן הבישול הראשוני ישאר מעט קשה בריבה המוגמרת
בישול הריבה עם הסוכר
מכיון שהריבה עברה כבר בישול ראשוני משך הבישול עם הסוכר יתקצר מזמן בישול ממוצע של ריבה אחרת (שעה
מומלץ לבדוק את מוכנות הריבה על צלחת כל פרק זמן מדוד ולהמשיך/להפסיק את הבישול בהתאם
--
איחסון הריבה
ריבה שתאוחסן בצינצנות סטריליות תשמר 3-4 חודשים במזווה
ריבה שתאוחסן בצינצנת רגילה יש לאחסן במקרר למספר חודשים
חלק ב' - כולל המתכון : בקרוב


19/11/2009

**November 19 יום כתום ב- 15 דקות -מרק גזר וג'ינג'ר

יום כתום ב- 15 דקות -מרק נפלא מגזר וג'ינג'ר
 
מרק גזר וג'ינג'ר הוא מרק נפלא. קראו בהמשך את המתכון ותוכלו להכין גם כן. סידרתי את הסכומון החדש (הכתום) על השיש. כמה שפריט (זול) וצבעוני יכול לשמח אותי ולצבוע לי את המטבח. שטפתי את הבית, גם את המטבח, את עצמי ..את הכלים .. ונכנסתי למטבח לבשל
והפעם: ערמת גזר לפניי וגם ג'ינג'ר טרי שאני כה אוהבת, שום, בצל וסיר המרק הקבוע
בתכנון: מרק גזר וג'ינג'ר
דרגת הקושי: קל מאוד
 

:מסקנות
מרק גזר וג'ינג'ר זה טעים
מרק קרמי זה מפנק ומצויין
המרק הזה הוא זריז הכנה מאין כמוהו וזה לא ניכר בטעמו
המרק אינו כתום כמו גזר טרי/מבושל
ג'ינג'ר וגזר הם שידוך מצויין
להבא - כדאי להכפיל כמויות
והמסקנה החשובה ביותר
לא להתעצל ולכסות את הבלנדר במכסה שלו,הפעם כיסיתי את הבלנדר בצלחת ,מתברר שזה לא היה רעיון טוב . נקודות המרק שכיסו את המטבח וחלק ממני מעידים על כך .. כעת , כשהכל מסודר ונקי שוב אפשר לשבת , לכתוב ולהפיץ את המרק הטעים הזה לעולם.רוצו להכין

מרק גזר וג'ינג'ר
:החומרים
בצל בינוני קצוץ
שתי שיני שום קצוצות דק
שתיים עד שלוש כפות שמן זית
שבע מאות גרם גזר קלוף שטוף וקצוץ
כפית ג'ינג'ר טרי מגורד דק
מלח גס לפי הטעם -חצי עד כפית
פלפל שחור גרוס
תשע מאות מ"ל מים
:ההכנה
.לטגן את הבצל והשום במשך 5 דקות בסיר בתכולה של 4 ליטר מכוסה, לבחוש מידי פעם
.להוסיף לסיר את הגזר והג'ינג'ר, לטגן בסיר מכוסה כ- 10 דקות. לבחוש מידי פעם
להוסיף לסיר את המים ומלח. להביא לרתיחה ולבשל על להבה בינונית במשך 15 דקות או עד שהגזר רך
.לטחון את המרק בסבבים בבלנדר מוט/מעבד מזון עד קבלת מרק קרמי חלק
.ניתן להגיש את המרק בקישוט של עשבי תיבול טריים
 
חניתה הראל © כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות
עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

17/11/2009

*November 17 מתכון למרק בורשט צמחוני וללא שורשים רוסיים


מרק בורשט צמחוני -קרמי

עוד רגע וכבר חצות. העננים שכיסו כאן את השמים כל אחר הצהריים והחשיכו את היום הזה מוקדם מידי עשו לי חשק למרק ויותר מכל: להכנס למטבח ולבשל משהו מחמם
ערמת ירק טרי הונחה כבר על השיש: סלק, גזר, בצל ותפוח אדמה. בזמן שהמרק התבשל לו באיטיות על האש החל הגשם לדפוק בחלונות. ריחות של גשם ומרק טרי.. והנה, השמנת והשמיר כבר מעטרים את מרק הבורשט


"...קיימים הרבה מאוד סוגים של בורשט. במטבח האוקראיני לבדו יש כ-40 סוגים שונים של המרק.. " על פי הויקיפדיה. הפעם זו גירסא שונה של מרק בורשט: גירסא קרמית צמחונית של גרג השף האנגלי (מבוססת על המתכון ממגזין הבישול הבריטי הצימחוני ספט. 2009
המרק קל להכנה וצבעו יפה. הירקות מתבשלים להם קצוצים קטן ללא הסלק עד שהם מתרככים. לאחר מכן יש להוסיף לסיר המרק את קוביות הסלק ונוזלים ולהמשיך לבשל לאט לאט
.בסיום הבישול מעבירים את המרק לבלנדר או בלנדר סטיק וטוחנים למרק קרמי
.מגישים את המרק חם בעיטור נדיב של שמנת חמוצה ושמיר


מרק בורשט
ל- 4 מנות
:החומרים
שתי כפות שמן חמניות או שמן זית
חמישים גרם חמאה
בצל קצוץ
גזר קצוץ
תפוח אדמה בינוני קצוץ
שני שיני שום כתושות
חצי קילו סלק קלוף וחתוך לקוביות = כ- 2 סלקים בגודל בינוני
כף סוכר לבן
מלח גס או רגיל, חצי כפית או לפי הטעם
תשע מאות מ"ל מים או מרק זך
--
:להגשה
ארבע כפות שמנת חמוצה 15%
שמיר קצוץ
:ההכנה
.על להבה נמוכה ובסיר בינוני (4 ליטר) לחמם שמן וחמאה
.להוסיף לסיר בצל, גזר, תפוח אדמה ושום ולבשל עד שהירקות רכים כ- 15 דקות
.להוסיף לסיר סלק וסוכר ולהמשיך לבשל עוד 4 דקות
.להוסיף מים ומלח. להביא לרתיחה ולבשל על להבה נמוכה מכוסה כשעה. לערבב מידי פעם
.לטחון את המרק במעבד מזון/בלנדר/בלנדר סטיק
.לחלק למנות, לעטר כל מנה בשמנת חמוצה ומעט שמיר קצוץ
 

13/11/2009

**November 13 ממרח שעועית רומני

ממרח שעועית רומני
 

"ממרח שעועית רומני - "החומוס הרומני
הכמות : מיכל קטן . כ- 400 גרם ממרח
מרכיבים
כוס וחצי שעועית צבעונית יבשה
מלח גס
פלפל שחור גרוס
שמן קנולה
בצל בינוני או שניים קצוצים או פרוסים
:ההכנה
:לילה לפני
.להשרות את השעועית בהרבה מי ברז. זמן השרייה 12-24 שעות (להחליף מים מידי מספר שעות)
למחרת לבשל את השעועית בהרבה מים. לכמות הזאת של השעועית יספיק סיר בתכולה של 2 ליטר מלא במים. זמן בישול מוערך (סיר מכוסה כמעט לגמרי) כשעה או עד שהשעועית רכה מאוד. (להסיר קצף בתחילת הבישול)
.בדקות הבישול האחרונות להוסיף מעט מלח גס (כרבע כפית)
.להעביר את השעועית במספר סבבים לבלנדר עם מעט ממי הבישול ולטחון היטב עד קבלת ממרח
.להוסיף מספר כפות שמן קנולה,פלפל שחור גרוס טרי ומלח גס לפי הטעם
--
.בזמן שהשעועית מתבשלת יש לטגן בצל במעט שמן במחבת
.להגשה כממרח או כמנת 'חומוס' עם שמן, בצל מטוגן ומלח גס מלמעלה


חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

12/11/2009

**November 12 תפוחי אדמה ממולאים :הפתעה

(תפוחי אדמה ממולאים (גם בגבינה ובצל ירוק

הרעיון העומד מאחורי מתכון תפוחי האדמה הממולאים הללו פשוט: אופים תפוחי אדמה בתנור או בטוסטר אובן, נקיים ובקליפתם. קרוב ל- 60 דקות אחרי מרגישים ריח של מדורה בית. לא, לא אש ועשן.. רק ריח של תפוחי אדמה אפויים היטב
חוצים את התפוחי אדמה, מרוקנים את תוכנם כמעט לגמרי, מועכים למחית, מוסיפים מרכיבים נוספים, וממלאים חזרה. מעל בוזקים גבינה מגוררת ופפריקה מתוקה ומחזירים שוב לתנור או לטוסטר אובן
? נקרא פשוט , נכון
!אתם חייבים להריח כעת את תפוחי האדמה כשהם כבר ממולאים חמים, הגבינה נמסה ו.. הטעם
 
 תפוחי אדמה ממולאים
:החומרים
קילו תפוחי אדמה = 3 גדולים מאוד או 6 בגודל בינוני, רצוי שווים בגודלם
כוס גבינה קשה (גבינה צהובה) מגוררת = כ- 100 גרם גבינה. השתמשתי בגבינת מוצרלה מגוררת אפשרי גם גבינה מסוג אחר
שליש או  1/2 כוס בצל ירוק פרוס דק - רק החלק הירוק של הבצל
כחצי כוס שמנת חמוצה 15% = כחצי מיכל גדול
כפית חרדל דיז'ון
מלח גס
פפריקה מתוקה לפי הטעם = רבע עד חצי כפית

:אופן ההכנה
.מחממים תנור/טוסטר אובן (הכנתי הבוקר בטוסטר אובן) לחום של 200 מעלות
רוחצים את תפוחי האדמה במים וסבון ומנגבים. לעשות מעט חתכים קטנים (שטחיים) בכל תפוח אדמה (כמו פסים קצרים באורך ס"מ). להניח בתבנית האפייה ולאפות כשעה או עד שהתפוחי אדמה רכים (לבדוק עם מזלג). זמן האפייה ישתנה בהתאם לגודל תפוחי האדמה, התבנית וסוג התנור ויכול להתארך גם לשעה ורבע
.מוציאים את תפוחי האדמה מהתבנית וחוצים אותם לאורכם בעודם חמים
להוציא את תוכן כל מחצית תפוח אדמה לתוך קערה בינונית ולהשאיר 'סירה' של מחצית התפוח אדמה עם דפנות בעובי של חמישה עד 6 מ"מ. קל לרוקן את תפוחי האדמה בעזרת כפית חדה לריקון תפוחי עץ
.את תוכן תפוחי האדמה למעוך בקערה בעזרת מועך תפוחי אדמה או מזלג
:להוסיף
.מחצית מכמות הגבינה המגוררת (=1/2 כוס), בצל ירוק, שמנת חמוצה וחרדל
.לטעום ולהוסיף מלח לפי הטעם -רבע עד חצי כפית מלח גס
במידה והמלית סמיכה מידי להוסיף כפות ספורות (כף אחר כף) מים רותחים ולערבב עם כף לאחר כל הוספה
.המלית תהיה קרמית וטעימה
 למלא כל מחצית תפוח אדמה אפוי במלית
.לפזר מעל את יתרת הגבינה המגוררת
.לפזר למעלה פפריקה מתוקה
.להחזיר לתנור/לטוסטר אובן לאפייה נוספת למשך 15-20 דקות
.להגיש חם


חניתה הראל © כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות
עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

11/11/2009

*November 11 עוגיות להפסקת הקפה

:: עוגיות להפסקת קפה ::

:עשיתי הפסקת קפה וניגשתי להכין עוגיות, והפעם

עוגיות קרמל צ'יפס
--
החומרים
--
שתי כוסות קמח רגיל = 280 גרם קמח
כפית אבקת סודה לשתייה מנופה
חצי כפית מלח
מאתיים גרם חמאה רכה
שני שליש = 2/3 כוס סוכר לבן
שני שליש = 2/3 כוס סוכר חום כהה
כפית עד שתיים = 1-2 כפיות תמצית וניל או תפוז
שתי = 2 ביצים גדולות
מאתיים וחמישים גרם = 250 גרם (חבילה קטנה ) קרמל צ'יפס ,או שוקולד צ'יפס או שוקולד קצוץ באותו הכמות
--
:ההכנה
לחמם תנור לחום בינוני-175 מעלות. להכין תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אפייה או משטח סיליקון לאפייה
בקערה לנפות קמח עם סודה לשתיה, להוסיף מלח
בקערת המיקסר או קערה לערבוב ידני לטרוף חמאה ו- 2 סוגי סוכר להוסיף תמצית טעם וביצים. ולטרוף הכל לעיסה חלקה
להוסיף את תערובת הקמח
לקפל פנימה את הצ'יפסים - קרמל או שוקולד
בעזרת 2 כפיות לנטף עוגיות קטנות במרחקים אחת מהשנייה על תבנית האפייה
לאפות בתנור החם 9-11 דקות .להוציא מהתנור ולצנן מעט בתבנית להעביר לרשת לצינון ולאחסן בכלי אטום

10/11/2009

**November 10 נוסטלגיה במטבח - מרק עגבניות עם אורז

~~נוסטלגיה במטבח - מרק עגבניות עם אורז~~
.. אני חושב שיש לך רומן (גם) עם עגבניות"

.אני מחייכת
"לא עובר אצלך יום בלי איזה עגבנייה חיננית על הצלחת"
.כמה שהוא צודק ..
"כמובן יקירי, אך היום העגבניות שלי בצלחת המרק .."


מרק עגבניות עם אורז מזכיר לרבים את המרק הטעים והנוסטלגי מהילדות המעט רחוקה. מרק עגבניות פשוט פשוט עם טעם של פעם שאמא היתה מכינה בקביעות בעיקר בימי החורף הקרים. מרק עגבניות המורכב ברובו מעגבניות. מרק שאיננו מכיל רסק עגבניות/אבקות מרק או חומרי טעם קנויים
ככה התחיל המרק
רישמו מתכון ללהיט החורף/הקיץ הבא שלכם. ביום חמישי הקרוב הבטיחו החזאים שחוזר לכאן החורף. המרק הזה יחמם אתכם בסוף השבוע ועוד לפני זה
מרק עגבניות עם אורז
:החומרים
בצל בינוני קצוץ דק
שלוש כפות אורז לבחרתכם - שמתי אורז טילדה
חמש כוסות מים רותחים = 1.25 ליטר מים רותחים
שש מאות גרם עגבניות בשלות קלופות וקצוצות= 5 עגבניות בגודל בינוני -להניח את העגבניות בכלי מתכתי/סיר לעשות איקס עמוק ולצקת עליהן מים רותחים לכיסוי, 2-3 דקות מאוחר יותר להוציא עם מזלג ולקלוף בזהירות, זה חם
שתיים עד 3 כפות שמן זית
כף סוכר לבן
כפית מלח גס
חצי כפית פפריקה מתוקה
עלה דפנה
פלפל שחור גרוס
רוטב טבסקו

:אופן ההכנה
.בסיר 4 ליטר לטגן את הבצל בשמן החם עד שזהוב ורך
.להוסיף לסיר את האורז, 5 כוסות מים רותחים ואת העגבניות הקצוצות
.להביא את המרק לרתיחה ולבשל במשך 15 דקות, לבחוש מידי פעם
כעת, להוסיף תיבול ולהמשיך לבשל 15 דקות נוספות, לבחוש מידי פעם. במידה והמרק סמיך לטעמכם ניתן להוסיף לקראת סוף הבישול חצי עד כוס מים רותחים נוספים
.אפשר לגרר גבינת פרמזן על המרק החם, לפני ההגשה
!ניגשתי לקחת צלחת מרק נוספת
 חניתה הראל © כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות שלי
assets Creative Commons License