06/01/2010

** January 6 ככה מכינים בבית פסטה טרייה

~~להכין בבית פסטה טרייה :המתכון הקל~~
 
?מה לא נכתב ונאמר כבר על הכנת פסטה טרייה בבית
היום כשראיתי איך דבורה האיטלקיה מכינה את הפסטה שלה רציתי גם. זמן קצר אחרי קריאת הכתבה שלה, הפסטה שלי היתה כבר מוכנה במטבח
הפתעה גדולה מקלות העבודה וההנאה הכרוכה בכך. דבורה מייעצת להכין פסטה בסיסית מקמח רגיל וביצה. לבצק פסטה ממולא כגון רביולי/עלי לזניה היא מוסיפה גם מעט שמן זית לבצק הבסיסי
את בצק הפסטה קל להכין וללוש ידנית. ניתן לרדד את הבצק דק מאוד עד שקיפות כמעט גם ללא שימוש במכונת פסטה. הפסטה תתקבל כהה יותר ע"י שימוש בביצים בעלות חלמונים בצהוב-כתום
 

?אז איך מכינים פסטה טרייה ובסיסית
פסטה = כמות אחת - כדאי לפחות להכפיל את הכמות
שלושת רבעי כוס קמח לבן רגיל= 105 גרם
ביצה גדולה
--
אופן ההכנה
על משטח עבודה, או משטח סיליקון כמו זה שלי בצילום שמים את כל כמות הקמח. יוצרים גומה גדולה במרכז, שוברים פנימה את הביצה
בעזרת מזלג מקשקשים את הביצה ומוסיפים מעט קמח מהצדדים. ממשיכים לערבב עם המזלג ע"י הוספת קמח מצידי הגומה
בקבלת פירורי בצק גדולים ולחים יש להתחיל ללוש את הבצק בעזרת היד. ללוש 7-8 דקות עד קבלת בצק חלק וגמיש. ליצור מהבצק כדור
לעטוף את כדור הבצק בניילון נצמד. להניח ל- 30 דקות על משטח העבודה
להסיר את הניילון ולשטח את הבצק. לרדד על משטח מקומח. להפוך את הבצק מידי פעם. להמשיך לרדד את הבצק - הוא צריך להיות דק מאוד וכמעט שקוף
.הבצק גמיש, נמתח ולא נקרע ונוח מאוד לעיבוד
כעת יש לחתוך את הבצק עם סכין חדה לכל צורה רצויה. קל לחתוך רצועות דקות או לגלגל את הבצק כרולדה ולחתוך 'פרוסות' ואז לפתוח לאיטריות ארוכות
:ניתן לבשל את הפסטה הטרייה מיד: במי מלח רותחים כ- 7 דקות מרגע הרתיחה או
לייבש את הפסטה החתוכה על מגבת מטבח מקומחת כפי שסבתי נהגה לעשות או כפי שאני עשיתי היום
ליטול רשת לצינון עוגות /עוגיות, לתלות אותה על מתלה/וו ולהשחיל עליה את הפסטה החתוכה

חניתה הראל © כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות
עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

04/01/2010

*January 4 הכנת קליפות התפוזים המסוכרות

שביל קליפות התפוזים המסוכרות
 
קליפות תפוז מסוכרות - המתכון הקל
לכל 2 תפוזים כתומים עבי קליפה נחוץ: להכנת הסירופ 1:1
כוס מים = 250 מ"ל
כוס ורבע סוכר לבן = 250 גרם

?איך מכינים
.רוחצים את התפוזים ומייבשים
.חותכים כל תפוז לרבעים
.מסירים בעדינות את בשר התפוז מהקליפה שתוותר שלמה
ניתן להסיר כעת או לאחר בישול שני מעט מהקליפה הלבנה. אפשר גם כעת וגם לאחר מכן
.לחתוך את קליפות התפוזים לכל גודל/צורה רצויה
.להרתיח מים בסיר קטן ולהוסיף את הקליפות. לבשל 5 דקות. לשפוך את מי הבישול ולסנן
.לחזור על התהליך פעמיים נוספות, לסנן ולשמור בצד
.באותו הסיר לערבב את כוס המים והסוכר. לבשל על להבה בינונית עד שהסוכר נמס, לא להרתיח
.להוסיף את קליפות התפוזים. להביא לרתיחה
.לבשל את הקליפות בסירופ 10-12 דקות עד שהן נעשות מעט שקופות
.להוציא את הקליפות מהסירופ ולייבש על רשת
.ניתן לטבול את הקליפות היבשות (לאחר לילה ) בשוקולד מומס 
 
חניתה הראל© כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

*January 4 2010 איש/ת החצילים : חצילים בווק

חציל על האש
בסוף השבוע עת התחלפה לה השנה והעשור גם כן, הזכרנו את הסבים שנולדו עם תחילת המאה הקודמת. ושוב, איך לא, דובר על הרמן -הסבא שלי מהמושב. הוא נולד בתחילת ינואר 1900. היה 'טיפוס' האיש הזה. אומרים שמבין כל אחיו היה איש העסקים המוצלח ביותר. לעת זיקנה ואחרי שאישתו הלכה לעולמה חי לו שנים לבדו בבית הקטן שבסיבוב .את הסבתא אינני זוכרת ממש, היא נפטרה בעודי ילדה. היא זו שסייעה בגידולי בשנים הראשונות לחיי במושב. לפי מה שסופר לי, נהגה לטייל עימי בעגלת תינוקות, מלטפת את אפי הקטן. היא סברה לתומה שאם תלטף אותו הוא יישאר קטן ולא יתרחב כשלה. לשמחתי וגם ללא ..ליטופים האף נשאר קטן ובמקרה גם סולד


בעת שעברנו לעיר הסמוכה היינו נוהגים אחי ואני לקפוץ ולבקר את סבא כשהתאפשר. אני זוכרת את הבית הקטן שלו בברור. בעוד השכנים הרחיבו, חידשו ,שתלו והידרו הוא נותר לחיות בצינעות, בפשטות.. מבשל לעצמו כל מיני. את ה'כלמיני' ארוחות בסיר/במחבת ישנה שידעה ימים טובים יותר הוא אכל לבדו
."באחת הפעמים עת ביקרנו אמר לנו .." אתם חייבים לראות מה בישלתי עכשיו
נכנסנו למטבח הזעיר שלו, על הכיריים המיושנות ובמחבת היו מונחות חתיכות חציל גדולות, חרוכות מעט. "זה טעים.." קרא והציע לנו .אינני בטוחה אם טעמתי

השבוע הכנתי חצילים באופן קצת אחר. הרעיון הושאל ממגזין בריטי, חוברות המתרכזות באוכל טוב, תזונה, כלים יפים ושפים אחדים. יפי הצילומים, העיצוב הנקי והמוקפד, מיעוט הפרסומות, שפע מתכונים, טיפים וכן, הכי חשוב: המתכונים יצליחו תמיד. היתר זה עניין של טעם. אני חושבת שעיון במגזיני בישול דומה משהו לעילעול במגזיני עיצוב ואופנה. אתה מדפדף ונעצר, בוחן ומתפעם. משהו מהצבעים, קומבינציות סגנון נשאר אצלך. יום אחד הוא יצוץ בהרכב טעמים מקורי שלך

לקחתי על עצמי להכין שני תבשילים חדשים בעלי מספר שלבי הכנה ממגזין אחד של הגוד פוד הבריטי. גיליתי שוב שנסיונות חדשים במטבח מרתקים ומענגים אותי. אין סיפוק גדול מזה בלגלות טעמים חדשים במטבח הפרטי. מטעמים שעבדת עליהם ולא משנה אם ההכנה היתה מורכבת יותר/פחות. הריחות תוך כדי והטעמים מפצים גם על ערמות הכלים של אחרי. אחד התבשילים עדיין בתהליך - מנה המורכבת מסלק וגבינה. את הגבינה יש 'לייצר' לבד מיוגורט והיא נחה כעת במקרר
התבשיל השני דרש אילתור (לא היו ברשותי עלי קארי וגם לא רסק עגבניות) והיווה ארוחת צהריים צימחונית מעניינת ומשביעה
התבשיל מורכב מעדשים אדומות חצויות, שום-בצל-ג'ינג'ר טרי מוקפצים, חצילים ועגבניות שרי מוקפצות הנותרות במכוון על הענפים הקצרים
!החצילים היו הפתעה

מחממים היטב 2 כפות שמן זית . חיממתי את השמן בווק גדול וכבד. השמן צריך להתחיל ל'עשן' , לא חיכיתי לזה אבל הוא היה חם מספיק. .מוסיפים חציל גדול (לא קלוף) חתוך ל- 8 חלקים
מקפיצים את החציל על להבה גדולה. בשלב הראשון החציל יספוג לתוכו את כל שמן הזית. בהמשך הוא יהפוך לזהוב, מעט קלוי/חום וכשיועבר לצלחת הוא יפריש מעט מהשמן
יחד עם מחית עדשים בכמון ועגבניות שרי מוקפצות (2 דקות) זה טעים. אגב, אינני חושבת שסבי הכין חצילים בדיוק ככה אבל לבט דומה
חניתה הראל © כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות
עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית
בתמונה: העגבניות בווק
 

03/01/2010

*January 3 2010 צילומים עם פלפל- אדוארד ווסטון

הצלם אדוארד ווסטון
אדוארד ווסטון צלם אמריקאי יליד שנת 1886 . אדוארד תיעד במצלמתו בין היתר נופים, פורטרטים, עירום וגם מהצומח: פלפלים, פטריות יער ושאר מיני ירקות. צילומי הירק שצולמו רובם בשנות ה-30 של המאה הקודמת מפתיעים ונתונים לפרשנות אישית
מקור התמונות : http://www.edward-weston.com/edward_weston_natural.htm
 

:אדוארד ווסטון - גלריות צילום נוספות
פורטרטים
-
נופים- עננים, עצים ומים
-
גלריות נוספות

01/01/2010

**January 1 2010 טארטלטים אגוזים-שוקולד-קרמל ובלוג אוכל ישראלי

טארטלטים אגוזים-שוקולד-קרמל לשנה החדשה
כן, מותר לי להכריז בקול גדול: רוצו להכין , הטארטלטים טעימים כל כך
 הטארטלטים הללו מתגלגלים על הלשון תרתי משמע. תבניות הטפלון נרכשו לפני שנים (תוצרת צרפת) היום עשיתי בהם שימוש ראשון. לאחר צינון הטארטלטים החליקו מהתבנית בקלות שלא תאמן. הבצק התמסר לידיי כפי שמזמן לא.. המלית כהה, סמיכה, טעימה ועשירה כפי שצריך .. פסי הבצק המזוגזגים נמשכו במעט חלב, אבקת סוכר נבזקה מעל ..  ריצה זריזה בסנדלים ומכנס מקושקש להביא לאהוביי כמה טראטלטים לשעת קפה כעת מותר לשבת. הכביסה הלבנה והריחנית במכונת הכביסה (החדשה מהשבוע) תמתין לי.. גם הכלים וכל יתר הבלאגן
!לדעתי, אין כמו טארטלטים דוגמנים מתוקים לפתוח את השנה החדשה
שהשנה תהיה מתוקה, כן, אף יותר מהקודמת
 
טארטלטים אגוזים שוקולד וקרמל
הכמות: 4 עד 6 טארטלטים גדולים (11 ס"מ)+ 6-7 קטנים או 6 יח' גדולות

:החומרים לבצק
מאתיים וחמישים גרם קמח רגיל
מאתיים גרם חמאה קרה
שתיים עד שלוש כפות מים קרים

:למלית
מאה גרם חמאה
מאה ועשרים גרם סוכר זהוב
רבע כוס גולדן סירופ =60 מ"ל או רב הכמות גולדן סירופ +2 כפות דבש נוזלי להשלמת הכמות
כפית תמצית וניל איכותית
שבעים גרם שוקולד מריר 70% שבור לקוביות
ביצה גדולה טרופה
חמישים גרם צנוברים קלויים מעט במחבת יבשה = 1/3 כוס
מאה גרם חצאי פקאנים או אגוזי מלך = 1 כוס, אפשרי גם קלויים מעט במחבת
-
תבניות : 6 תבניות טארטלטים 11 ס"מ או 4 תבניות גדולות(11 ס"מ) והיתר קטנות. לשמן את התבניות בחמאה ולקמח מעט

:אופן ההכנה
הכנת הבצק

להכנה במעבד מזון/בלנדר או ידנית: לשים את הקמח בקערה, לחתוך פנימה את החמאה. לעבד יחד עד קבלת תערובת פירורית (פירורים קטנים). להוסיף ביצה ו-2 כפות מים קרים. לערבב עד קבלת בצק. בשלב זה ניתן להוסיף עוד מעט מים(כף). ללוש את הבצק קצרות עד שהוא חלק ואחיד. לעטוף בניילון ולצנן במקרר כ- 30 דקות
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות

:הכנת המלית
:בקלחת/סיר קטן לערבב
.חמאה, סוכר, גולדן סירופ, וניל ושוקולד
לבשל על להבה בינונית - נמוכה בבחישה עד שהחמאה השוקולד והסוכר נמסו (זה יקרה זמן קצר לפני שהתערובת תגיע לנקודת הרתיחה). להסיר מהלהבה ולצנן מעט
.לטרוף למלית הפושרת את הביצה. לערבב פנימה צנוברים ואגוזים

:עיצוב הטארטלטים
לחלק את הבצק הצונן ל- 6 חלקים עבור כל הטרארטלטים. 4 חלקים ישמשו לטאטלטים הגדולים, היתר כולל שאריות הבצק ישמשו לטארטלטים הקטנים. במידה ותכינו רק טארטלטים גדולים - חלקו את הבצק ל- 6 והמשיכו
.לרדד כל חלק בצק לעיגול לא דק מאוד. להניח את הבצק על תבנית הטארטלט ולהדקו לבסיס ולדפנות
.להעביר מעל התבנית מערוך בתנועת רידוד. כך יחתכו שאריות הבצק
.למלא כל טארטלט גדול בכ- 3 כפות מהמלית וליישר. את שארית הבצק (מכל שישית) לרדד שוב דק
לחתוך 6 פסי בצק נאים. להניחם 3 על 3 על המלית ולהדק את הקצוות. להבריש את פסי הבצק במעט חלב (אפשר בביצה- לא חובה)
.להניח את התבניות הקטנות על תבנית שטוחה (ודקה). לאפות בחום בינוני 20-30 דקות
המלית צריכה להיות יציבה מאוד ומעט פריכה למעלה. בשלב זה במידה ותבדקו את המלית עם קיסם הוא כן יתקבל רטוב ועם פירורים. לאחר צינון הטארטלטים יתייצבו ויחתכו יפה (אין לחתוך לפני צינון מוחלט) . המלית נשארת מעט רכה

בונבונים לשבת - המלצות קריאה
קוקטיילים לשנה החדשה -המתכונים והתמונות כאן
תכשיטים מקוריים עבודת יד-להתחדש בהם כעת או לפנק מישהו אהוב - כאן
לוחות שנה - לבחור דגם, להדפיס במדפסת צבע -לקפל ולהניח על השולחן- כאן
פיסול בעץ - כאן
חוברת עם דוגמאות לעוגות יום-הולדת לילדים, כולל צילומים/מתכונים/תרשימים - כאן - לדפדף ע"י לחיצה על הפינה בתחתית הדף
: המלצה על בלוג אוכל ישראלי
המטבח הפלשתינאי של עוזי Uzi's Palestinian kitchen
בכל סוף שבוע עוזי נכנס למטבח ומבשל לקוראים ולמשפחה ארוחת ערב. הוא כותב על הקניות במחוזות הדרום, מספק פה ושם מתכון ומספר על קורותיו וקורות משפחתו וחבריו בשבוע שהיה -
הנה הבלוג המקורי
שף שבי בכר, מנהל מערך הקולינריה בבית הספר למלונאות ומקצועות האירוח "תדמור" מציע מתכון לסלט פלפלים - נקרא טעים - הנה המתכון
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

30/12/2009

* December 30 מתכון לביסקוטי שקדים

~~ביסקוטי שקדים~~
הם משובחים, אינם שוברי שיניים ואהובים על כולם - ביסקוטי שקדים. שני הביסקוטי האחרונים צולמו על ידי הבוקר בחטף של שמש זריז מאין כמוהו- הנה הם כאן


ביסקוטי שקדים
החומרים:

שתי כוסות קמח רגיל = 280 גרם
כפית אבקת אפיה
רבע כפית מלח
שישים גרם חמאה רכה
כוס סוכר לבן
שתי ביצים גדולות
כפית תמיצית וניל- או מחצית הכפית ת. שקדים והיתר וניל
מאה גרם שקדים קצוצים גס (אפשרי שקדים קלויים) - רצוי שקדים לא קלופים
שתי כפות גרידת תפוז- לא לוותר


אופן ההכנה
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות. להכין תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אפייה
לערבב: קמח, אבקת אפיה ומלח
בקערה נפרדת, רצוי בקערת מיקסר,  לטרוף את החמאה והסוכר במשך מספר דקות
לטרוף לקערה את הביצים, אחת בכל פעם. להוסיף תמצית טעם
להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף את תערובת הקמח, לערבב במשך מחצית הדקה
להוסיף לבצק את השקדים וקליפת התפוז
לחלק את הבצק לשני חלקים ולשטח לכיכרות בגודל 33 ס"מ על 5 ס"מ (עם ידיים רטובות זה יהיה קל)לרווח בין שתי הכיכרות מעט
לאפות את הכיכרות אפייה ראשונה במשך 30-35 דקות
לצנן את הכיכרות מחוץ לתנור כרבע שעה. להנמיך את חום התנור ל- 160
בעזרת סכין חדה לפרוס את הכיכרות לפרוסות בעובי של כ 1.25 ס"מ +- . להחזיר לתנור עם החלק החתוך כלפי מעלה ולהמשיך לאפות עוד 10-15 דקות
לצנן היטב ולאחסן בכלי אטום

חניתה הראל © כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות
עולם קולינרי
עשיר מוגש לכם בעברית

29/12/2009

*December 29 סן פרנסיסקו מקיסמי שיניים

?חשבתם פעם שלקיסמי שינים יכול להיות שימוש נוסף מלבד זה המוצנע
עד היום מתנוסס בבית הורי דגם קטן של בית עשוי מגפרורים. הבית כולל וילונות בד על החלונות והעץ שבחצר עשוי אצטרובל שנמצא בקירבת מקום .גם גג הבית המשופע עשוי עץ והודבק אחד אחד.. לקטום את ראשי הגפרורים היה אולי החלק הקשה של הפרוייקט הותיק בכל מקרה, אני חייבת לצלם אותו מתישהו. הבית הקטן מחזיק מעמד עשרות שנים בדיוק כפי שנבנה. ובכלל, שולחן העץ הגדול 'שולחן הכתיבה' הרחב של פעם שעבר אצלנו בין ילדי המשפחה חווה על ידי את כל סוגי עבודות היד מכל חומר אפשרי חדש או ממוחזר. כשהשנים חלפו השולחן נצבע בשכבות צבע נוספות שהסתירו מעט את הנזקים 'הקלים' שחרצו בו המלאכות מה לא נוסה על השולחן הזה

אומנים רבים יצרו דגמים של חלקים מסן פרנסיסקו עוד הרבה לפני סקוט. סקוט עמל במשך 34 (!) שנים על פרוייקט קיסמי השיניים אולי הגדול והמרשים בעולם.עשוי קיסמי שיניים מעץ שהם מצויים וזולים לרכישה
הפרויקט שלו גדול ומורכב עשוי מלאכת מחשבת של ממש.בחלקים מסויימים ניתן לגלגל כדורי פינג פונג שישתחלו בקלות על הגשרים
שלושת אלפים שעות עבודה ומעל מיליון קיסמי שיניים השתתפו בפרוייקט ארוך השנים של סקוט. יחד עם שערו המאפיר התקדם המבנה עד לצורתו הסופית

26/12/2009

* מתכון לוודקה מחבושים

בזמן שסיר החומוס הגדול עמד והתבשל לו לאיטו על הגז (ממרח החומוס יצא מצויין ויש הרבה קופסאות בכלום עבודה) העמדתי לצידו סיר קטן יותר ובו סירופ עשוי סוכר ומים. כשהסירופ רתח הוספתי לו פרוסות משני חבושים. הסיר התבשל לו כשעתיים
והחבושים האדימו להם בינתיים. לאחר סינון, צינון והוספת וודקה התקבלו שני מטעמים
משקה אלכוהולי אדמדם ולא 'חזק' כל כך
המון חבושים ורדרדים ומתוקים לקינוח, יש כאן כבר מישהו שלא מפסיק לטעום, למרות שזה לא ליפתן .. 

כמות המשקה המתקבלת היא יחסית קטנה , במידה וזה לטעמכם ניתן להכפיל כמויות
וודקה מחבושים
בסיר (4 ליטר) לערבב כוס סוכר לבן (200 גרם) עם 2 כוסות מים. לבשל ולערבב עד שהסוכר נמס והסירופ רותח
להוסיף לסיר 3/4 קילו חבושים (כ- 2 חבושים). את החבושים אין לקלף רק לחתוך לרבעים, להוציא את הליבה והגרעינים ולפרוס דק
להוסיף מים לכיסוי החבושים (כ- 2.5 כוסות) לבשל על להבה נמוכה כשעתיים + עד שהחבושים והסירופ בצבע אדמדם
לסנן את הסירופ מהפרי ולצננו
לסירופ הצונן להוסיף מיץ מחצי לימון וכ- 200 מ"ל וודקה. (ניתן לשנות את כמות הלימון והוודקה לטעמכם האישי)
לאחסן את המשקה במקרר או במקום חשוך וקריר
להגיש מדולל עם מים/סודה/קוביות קרח
 

25/12/2009

*December 25 מתכון לריבת חבושים

ריבת חבושים

טרי מהיום :ריבת חבושים אדמדמה ונהדרת

ריבת חבושים
החומרים
ק"ג חבושים= 2 גדולים מאוד
שמונה מאות גרם סוכר לבן
שמונים מ"ל מיץ לימון טרי
שלוש וחצי כוסות מים
--
:אופן ההכנה
לקלוף את החבושים במקלף תפוחי אדמה. לחצות ולנקות מהליבה והגרעינים. לחלק לרבעים/שמיניות ולחתוך קטן, משקל החבושים כעת כ- 850 גרם
לשים את החבושים בסיר (4 ליטר) ולמלא במים רק עד הכיסוי (כ- 3.5 כוסות) לבשל מכוסה עד שהחבושים רכים 25-40 דקות
.למעוך את החבושים בתוך הסיר עם מועך תפוחי אדמה
.להוסיף את הסוכר ומיץ הלימון ולהביא לרתיחה
.לבשל את הריבה על להבה נמוכה, לבחוש מידי פעם קרוב לשעה
.הריבה תסמיך ותאדים עם הבישול. לבדוק את מוכנות הריבה עם כפית ריבה על צלחת
 
חניתה הראל © כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

24/12/2009

*December 24 קאפקייקס שוקולד

קאפקייקס שוקולד
שישה עשר קאפקייקס שוקולדיים מעט רכים. ניתנים להגשה בעטרות נייר יפות וגם למרוח בריבת חלב או כל ציפוי/קישוט אהוב אחר. מתכון קל הכנה
 

 
קאפקייקס שוקולד
הכמות: 16 יחידות
:החומרים
מאה עד 120 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו
שמונים גרם חמאה רכה
מאה שבעים גרם סוכר זהוב
שתי ביצים גדולות מופרדות
מאתיים גרם קמח רגיל מנופה
שלושת רבעי כפית אבקת אפיה
שלושת רבעי כפית אבקת סודה לשתייה
קורט מלח
מאתיים וחמישים מ"ל חלב בטפ' החדר , או חלב מחומם קלות
כפית תמצית וניל

אופן ההכנה
לחמם תנור לחום בינוני 170 מעלות. להכין 16 עטרות נייר או לאפות ב- 2 סבבים .שמתי עטרות נייר בשקעי תבנית סיליקון (12 יח') ואפיתי ב- 2 סבבים
.להמיס את השוקולד בסיר כפול או על להבה נמוכה מאוד עם מעט מים
.בקערת מיקסר להקרים חמאה וסוכר במשך 3-4 דקות
.בקערית נפרדת לטרוף היטב את החלמונים. להוסיפם לקערת המיקסר. להמשיך לטרוף את התערובת
.להוסיף לקערה את השוקולד המומס ולערבב
.בקערה נפרדת לערבב את הקמח, חומרי ההתפחה והמלח
.בקערה קטנה לערבב את החלב והווניל
להוסיף את תערובת הקמחים לסרוגין עם החלב לקערת המיקסר. שליש כמות בכל פעם, להתחיל עם הקמחים
.להקציף את החלבונים לקצף רך. לקפל את הקצף בעדינות לתערובת הקאפקייקס
למלא עטרות נייר המונחות בתוך תבנית 2/3 מגובהם.(שימוש בתבנית סיליקון יצריך הנחת התבנית על תבנית שטוחה וקשיחה) הכמות במתכון תספיק ל - 16 עטרות נייר גדולות
ניתן ליצור כמות גדולה יותר של קאפקייקס קטנים ולאפות אותם כ-15 דקות בלבד
לאפות כ- 25 דקות לבדוק עם קיסם
--
המתכון מעובד מהספר הבריטי קאפקייקס/מאפיית פרימרוז

חניתה הראל © כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות
עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית
assets Creative Commons License