~~להכין בבית פסטה טרייה :המתכון הקל~~
?מה לא נכתב ונאמר כבר על הכנת פסטה טרייה בבית
היום כשראיתי איך דבורה האיטלקיה מכינה את הפסטה שלה רציתי גם. זמן קצר אחרי קריאת הכתבה שלה, הפסטה שלי היתה כבר מוכנה במטבח
הפתעה גדולה מקלות העבודה וההנאה הכרוכה בכך. דבורה מייעצת להכין פסטה בסיסית מקמח רגיל וביצה. לבצק פסטה ממולא כגון רביולי/עלי לזניה היא מוסיפה גם מעט שמן זית לבצק הבסיסי
את בצק הפסטה קל להכין וללוש ידנית. ניתן לרדד את הבצק דק מאוד עד שקיפות כמעט גם ללא שימוש במכונת פסטה. הפסטה תתקבל כהה יותר ע"י שימוש בביצים בעלות חלמונים בצהוב-כתום
?אז איך מכינים פסטה טרייה ובסיסית
פסטה = כמות אחת - כדאי לפחות להכפיל את הכמות
שלושת רבעי כוס קמח לבן רגיל= 105 גרם
ביצה גדולה
--
אופן ההכנה
על משטח עבודה, או משטח סיליקון כמו זה שלי בצילום שמים את כל כמות הקמח. יוצרים גומה גדולה במרכז, שוברים פנימה את הביצה
פסטה = כמות אחת - כדאי לפחות להכפיל את הכמות
שלושת רבעי כוס קמח לבן רגיל= 105 גרם
ביצה גדולה
--
אופן ההכנה
על משטח עבודה, או משטח סיליקון כמו זה שלי בצילום שמים את כל כמות הקמח. יוצרים גומה גדולה במרכז, שוברים פנימה את הביצה
בעזרת מזלג מקשקשים את הביצה ומוסיפים מעט קמח מהצדדים. ממשיכים לערבב עם המזלג ע"י הוספת קמח מצידי הגומה
בקבלת פירורי בצק גדולים ולחים יש להתחיל ללוש את הבצק בעזרת היד. ללוש 7-8 דקות עד קבלת בצק חלק וגמיש. ליצור מהבצק כדור
לעטוף את כדור הבצק בניילון נצמד. להניח ל- 30 דקות על משטח העבודה
להסיר את הניילון ולשטח את הבצק. לרדד על משטח מקומח. להפוך את הבצק מידי פעם. להמשיך לרדד את הבצק - הוא צריך להיות דק מאוד וכמעט שקוף
.הבצק גמיש, נמתח ולא נקרע ונוח מאוד לעיבוד
כעת יש לחתוך את הבצק עם סכין חדה לכל צורה רצויה. קל לחתוך רצועות דקות או לגלגל את הבצק כרולדה ולחתוך 'פרוסות' ואז לפתוח לאיטריות ארוכות
:ניתן לבשל את הפסטה הטרייה מיד: במי מלח רותחים כ- 7 דקות מרגע הרתיחה או
לייבש את הפסטה החתוכה על מגבת מטבח מקומחת כפי שסבתי נהגה לעשות או כפי שאני עשיתי היום
ליטול רשת לצינון עוגות /עוגיות, לתלות אותה על מתלה/וו ולהשחיל עליה את הפסטה החתוכה
חניתה הראל © כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות
עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית