18/01/2010

*January 18 קרקרים תבלינים

קרקרים עם תבלינים
מלח, פלפל שחור גרוס, פלפל צ'ילי, שומשום, פרג, כמון, קארי, ג'ינג'ר, הרבס דה פרובאנס, פפריקה ..רשימת התבלינים שהשתתפו בחגיגת הקרקרים האחרונה
אני תוהה כמה נפלאות הן הדרכים בהן ניתן להגיע למתכון מעניין ברשת. עיינתי כתבה ישראלית ברשת בה הוזכר אופה לחמים שוויצרי מוציא לאור של ספר לחמים. צויין שמו המלא של מומחה הלחמים סיריל היטץ וגם אחד ממתכוניו ומכאן הסתקרנתי. זכור לי שראיתי עבודות של סיריל ביצירת לחמים מעוטרים. יצירות שניתן לתלות על הקיר ולשמור [דוגמא למתכון מפורט ומעניין של סיריל
גוגל הביא אותי למגוון תוצאות וכמות מתכונים קטנה מאוד. אחד המתכונים היה ללחמניה המכילה גם פירות הדר מסוכרים. מקור המתכון ההוא לא נראה מדוייק והמשכתי לחפש. בחיפוש נוסף למתכון טוב של אותה הלחמניה הגעתי למקום לא מתוכנן ולגמרי אחר. מצאתי מתכון לקרקרים ולא של סיריל. מתברר שהגעתי לקהילה פעילה (קישור לקהילה) העוסקת בכל הקשור לתנורים המוסקים בעץ. החל בכיצד לבנות את התנורים הללו לבית/לשימוש באפייה וגם קיים מדור עם מתכונים לדוגמא פיצה) ועצות מכל סוג, מעניין בהחלט
המתכון לקרקרים התגלה כפשוט מאוד. החלטתי לקחת אותו ולנסות אותו במטבחי עם גיוונים של תבלינים רבים. במקור(המתכון המקורי) יש שימוש ברוזמרין ומלח בלבד וכמות מים גדולה יותר. אני יצרתי פסי בצק שכל פס נזרה בתבלין אחר. הקארי ריחני מאוד, בעצם.. כל הקרקרים המתובלנים. התקבלו כמה עשרות קרקרים פריכים ומצויינים
 

 
קרקרים תבלינים
:החומרים
שתי כוסות קמח לבן רגיל = 280 גרם
כפית מדידה אבקת אפייה מנופה
חצי כפית מלח רגיל דק
שליש כוס שמן זית = 60 מ"ל
תשעים מ"ל מים (חמימים, שמתי מי ברז) = 1/3 +1/6 הכוס מים
מלח גס, מגוון תבלינים לפי הטעם
:אופן ההכנה
.כמות הבצק תספיק לכ- 3 תבניות גדולות של תנור אפייה סטנדרטי
-
.לחמם תנור אפייה לחום גבוה 200- מעלות ולגשת להכנת הקרקרים
.בקערת מיקסר או ידנית לערבב לפי הסדר
.קמח, אבקת אפייה ומלח
להוסיף שמן ושליש כוס מכמות המים ולהתחיל לערבב לבצק. להוסיף בהדרגה את יתרת המים וללוש עד קבלת בצק רך ואחיד. לחלק את הבצק ל- 2
לרדד כל מחצית בצק דק עד כמה שניתן. רידוד על משטח סיליקון ימנע תוספת קמח. לרדד, להרים ולהפוך את הבצק מספר פעמים. הבצק גמיש, לא נקרע ונוח לעבודה
.לחתוך פסי בצק ארוכים או בכל צורה רצויה. לפזר תבלינים מלוחים/מתוקים
.להעביר את המערוך קלות שוב על הבצק עם התבלינים על מנת שהתבלינים יחדרו לתוכו מעט
.לחתוך לקרקרים קטנים יותר/בכל גודל רצוי
.לאפות כ- 10 דקות +- בתנור החם
.לצנן ולאחסן בכלי אטום
 
 חניתה הראל © כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות
עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

17/01/2010

*January 17 לימון כבוש ,פודינג אורז אפוי

לימון כבוש
אתם וודאי זוכרים את הלימון הכבוש שלנו שהוכן ונשמר בצינצנת בארון בחושך לפני כחודש, הנה המתכון .השבוע נפתחה הצינצנת. הלימון מוכן וכבוש היטב
מסקנות: טעים, חמצמץ במידה, לא מלוח מאוד ויהווה צירוף מעניין למיני מאכלים. כך נראה הלימון לפני חודש
כעת הלימון מוכן לאכילה

 


פודינג אורז אפוי

פודינג אורז אפוי
הכמות : 1-2 מנות

בתוך כלי קרמי קטן נמוך וחסין חום לערבב:
שלוש מאות ושמונים מ"ל חלב + 10 גרם סוכר לבן+ מעט תמצית וניל+ 40 גרם אורז קצר. להניח על השיש למשך מחצית השעה
לפזר למעלה מעט חתיכות חמאה. לבזוק מעט מוסקט טחון. לכסות בנייר כסף
לאפות בתנור/טוסטר אובן 40-60 דקות בחום 180 מעלות. לערבב עם מזלג 2-3 פעמים במהלך השעה
להסיר את ניר הכסף ולהמשיך לאפות בחום 160 מעלות עד שהאורז יהיה מוכן 20-40 דקות. הנוזלים יצומצמו מאוד
:המלצות למתכונים (שנראים)באמת טעימים
עוגיות שיבולת שועל וצימוקים -
המתכון כאן + מתכונים נוספים של אנאבל הבריטית המתמחה בבישול קל הכנה וגם לילדים: כאן
דרך נוספת להכנת אטריות ביצים ואיך לייבש אותן - כאן
שלומית מחפשת מתכון לעוגיות לימון נענע- למי יש רעיון טעים
רוטב מרינרה -
המתכון כאן
חצילים בפרמזן - נראה מצויין
עוף של אשת הצייד - בסגנון איטלקי
לחמניות ממולאות בסגנון איטלקי - המתכון כאן. הכינו : בשר, נקניקיות, רוטב מרינרה וגבינות

מי צריך סיבות לאכול חמוציות ? - זה בריא ! - קראו כאן
איך מכינים חמאת בוטנים בבית? - רעיון גדול :כאן המתכון בדיון אוכל משובח

16/01/2010

*January 16 מתכון לקרפים - קרספלה תרד וגבינה

קרספלה (קרפים) איטלקיים במלית תרד וריקוטה



 

קרספלה תרד וגבינה

שלב א
:הכנת 7 חביתיות
.לערבב חצי כוס קמח לבן רגיל (70 גרם) וקורט מלח דק. לטרוף פנימה 2 ביצים
.להוסיף 100 מ"ל חלב ולערבב היטב. להוסיף עוד 100 מ"ל חלב ולטרוף לעיסה חלקה
במחבת טפלון 20 ס"מ לטגן 7 חביתיות: 60 מ"ל עיסה עבור כל חביתית. לשמן את המחבת במעט שמן רגיל לפני טיגון החביתית הראשונה בלבד .2 דקות טיגון בצד אחד ועוד דקה בצד השני. לערום את החביתיות בערמה על צלחת

שלב ב
:הכנת מלית התרד- ריקוטה
.בווק /מחבת גדולה לטגן בצל ושום קצוץ במעט שמן עד להזהבה
להוסיף 200 גרם עלי תרד טרי. לערבב ולבשל קצרות עד שהתרד מצטמק והוא רך. לכבות את הלהבה. לתבל במלח, פלפל שחור גרוס ומוסקט טחון. לצנן מעט ולסנן מהנוזלים העודפים
.לערבב פנימה - 250 גרם גבינת ריקוטה (5%) ומספר כפות גבינת פרמזן מגוררת גס


שלב ג
:הרכבת המנה ואפייה
.לחמם תנור/טוסטר אובן לחום של 200 מעלות
למלא כל חביתית במלית: להניח מהמלית במרכז (פס עבה לאורך ) לסגור את הקצוות (לא כפי שאני סגרתי בגלל קוטן החביתית שלי) ולגלגל. להניח את החביתיות המגולגלות בצמידות בתבנית אפיה בינונית ריבועית /מוארכת
למרוח מעל החביתיות רוטב עגבניות בעיקר במרכזן. שמתי כ- 3/4 צינצנת רוטב עגבניות מוכן וחריף תוצרת ברילה
.לפזר מעל הרוטב מספר כפות גבינת פרמזן מגוררת גס
.לאפות כ- 20 דקות ולהגיש חם

המתכון לקרספלה מתורגם ומעובד ממגזין הבישול הבריטי הצמחוני . במתכון המקורי יש שימוש ב-350 גרם תרד ויותר גבינת פרמזן ואגוז מוסקט
 

 
נהנתם מהפוסט? כתבו לי .בינתיים אתם מוזמנים לקנח במשהו מתוק- הסרטון התעשייתי הזה נהדר
Croissants

חניתה הראל © כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות
עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

15/01/2010

* January 15 מתכון לגזר מוקפץ בווק

גזר מוקפץ בווק עם ג'ינג'ר ושום

מנת תוספת מגזר מתובל. המנה קלה להכנה, בריאה וטעימה מאוד. מסוג המנות שאני מכריזה: רוצו להכין !. הצירוף של השום והג'ינג'ר תורם למנה ריח נפלא. המתכון על פי השף קן הום, השף הבריטי מלוכסן העיניים החייכן שמתמחה גם בארוחות בריאות צימחוניות עשויות בווק
גזר מבושל מכיל כמות גדולה יותר של חומרים נוגדי חימצון מאשר גזר טרי. אותם האנטי אוקסידנטים החיונים לגופנו זמינים יותר בגזר מבושל. הבישול הקצר מרכך את הגזר במידה. הנוזלים נספגים ודקה נוספת בווק הלוהט תשחים את הגזר מעט
 

גזר ג'ינג'ר ושום
:החומרים
כחצי קילו גזר, כ-6 גזרים
כף שמן חמניות/קנולה
שן שום גדולה מגוררת או יותר לפי הטעם
כף ג'ינג'ר טרי מגורר דק
חצי כפית מלח שום - שמתי מלח עבה גבישי מההימלאיה
ארבע כפות מים או ציר מרק

לקישוט: מעט כוסברה ובצל ירוק קצוץ- ויתרתי

:אופן ההכנה
.לקלוף את הגזר ולחתוך לפרוסות דקות אלוכסניות
:לחמם ווק על להבה חזקה ולהוסיף את השמן. כשהשמן חם להוסיף
.שום, ג'ינג'ר ומלח. להקפיץ 20 שניות/עד שזהוב היטב
.להוסיף את הגזר ולהקפיץ במשך 2 דקות
.להוסיף את הנוזלים ולהמשיך להקפיץ 4-7 דקות עד שהגזר מתרככך ומשחים מעט
.ניתן להוסיף כוסברה ובצל ירוק, לבחוש. להגיש חם

 
חניתה הראל © כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות
עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

12/01/2010

* January 13 סוכריות קרמל שוקולד וחדשות אוכל

סוכריות שוקולד קרמל 
:סוכריות הקרמל-שוקולד מורכבות מ 4 מרכיבים פשוטים ומצויים
חמאה, דבש, סוכר ושוקולד
.הכנת הסוכריות פשוטה וקצרה. מהמתכון מתקבלות כמה עשרות סוכריות קשיחות המתרככות בפה
להכנת הסוכריות יש לבשל קודם את החמאה והדבש, להוסיף סוכר ושוקולד. להמשיך לבשל הכל יחד מספר דקות. לצקת לתבנית קטנה. לאחר שעת התקשחות יש לחתוך סוכריות בכל גודל רצוי. לפני החיתוך ניתן לקלף מנייר האפייה את כל המסה כיחידה אחת חצי קשיחה
הסוכריות יתקבלו כהות, מבריקות וכמעט מקצועיות
 

סוכריות קרמל - שוקולד
:מרכיבים
מאה עשרים וחמש גרם חמאה
מאה עשרים וחמש מ"ל דבש
מאה עשרים וחמש גרם סוכר
מאה עשרים וחמש גרם שוקולד 70% מוצקי קקאו קצוץ קטן
:אופן ההכנה
.בסיר לבשל את החמאה והדבש עד שהם נמסים
.להוסיף את הסוכר והשוקולד. לערבב ולבשל על להבה בינונית. להביא לרתיחה
להנמיך את הלהבה ולבשל 7-9 דקות בבחישה מתמדת עם מקצף ידני. התערובת תבעבע ותסמיך עם הבישול
לאחר דקות בישול אחדות, יש לבדוק את התערובת אם היא 'מוכנה' כבר. הבדיקה נעשית ע"י יציקה של כפית מהתערובת לתוך קערית מים קרים. במידה ולאחר צינון קל תתקבל בתוך המים מסה רכה יש להסיר את תערובת הסוכריות מהלהבה. להימנע מבישול יתר
לצקת את התערובת הנוזלית לתבנית ריבועית 20 ס"מ שרופדה קודם בנייר אפיה. לנער קלות. לצנן בחוץ משך שעה
.להעביר לקרש חיתוך ולחתוך לרצועות ארוכות. כל רצועה לחתוך לסוכריות קטנות
הסוכריות שבושלו 9 דקות יתקשו לגמרי
:איחסון
.לארוז כל סוכריה באריזה אישית או לאחסן בכלי אטום שבין כל שכבת סוכריות מפריד נייר אפייה
.מתכון הסוכריות על פי הספר: קינוחים אקזוטיים של הקאריביים הצרפתיים
 
:ובעניין מתוק אחר
אתר Luxirare
האתר מתמחה באופנה ומזון גורמה מציג פעם אחר פעם מזון מפורק לגורמים כמו במעבדה ממש. המזון נתון במבחנות, תאים מסודרים בסדר מופתי והשילובים מפתיעים בכל פעם מחדש
והפעם האתר מציג הפתעה גדולה: חטיף 'בריאות' שהוא למעשה עפרונות צבע אכילים
במבט ראשון העפרונות נראים תמימים למראה ושימושם אחד-לציור. אך לא כן
הצבעים עשויים תרכובות מזון טחונות ומעובדות הנתונות בתבניות קטנות בצורת 'עפרונות' צבע . החומרים עורבבו יחדיו על מנת ליצור גוונים ולא דווקא שילובי טעם. לדברי היוצרים ההרכב התזונתי של העפרונות אינו זהה וחלקם אף 'בריאים' יותר
אתם מוזמנים לצפות בפלא הזה- שלב אחר שלב ותמונות נוספות - כאן
 מקור תמונת העפרונות שלמטה= : http://luxirare.com/crayon/
 
רעיון למתכון בסגנון ספרדי -טוסט עשוי באגט עם עגבניה מגורדת מעל- המתכון כאן Pan Con Tomate כתבה מומלצת: מבשלים עם ילדים: עוגיות מלוחות בצורות- כאן
 

*January 12 גלויות מהשוק

גלויות מהשוק
אירגנתי לי מספר שעות חופשיות מעבודה ו'קפצתי' לסידורים. לקחתי עימי מצלמה על מנת לתעד מה חדש בשוק העונה, בחורף הזה האביבי משהו . מי מבין הירקות והפירות מככב בשוק היום
צילום בשוק אינו בדיוק נוח לי, ישנם זמנים שבחופזה הוא נעשה .אני שואלת רשות את מרבית הרוכלים לפני הצילום.. לא כולם אוהבים שמצלמים להם.. ש'פולשים' עם מצלמה לשטחם הפרטי. חלקם לא מבינים בשביל מה. אני מסבירה למי ששואל לחיבתי לירקות העונתיים ושיתוף העולם בצילומיי
רוכל התותים הושיט ידו לערימה הגדולה, שלף תות ענק ונתן את רשותו לצלמם. "רק אותי אל תצלמי".. כמובן שכיבדתי רצונו
בסיום סיור הצילום בשוק שמתי לב שעדשת המצלמה הקטנה שלי אינה נקייה, החלק המעומעם בצילומים שכאן לא נעשה במכוון
כשהגעתי לחנות הירק והפרי של עמוס התקבלתי בחביבות. הציגו בפניי את הסחורה המובחרת. מה יש להם? - תפוזים עם פיטם : וגם לימונים מתוקים ותפוזונים קטנטנים בשפע
הגברת שהיתה שם הציגה בפני ללא לאות ובגאווה מגוון פרי וירק משלהם וגם את האגסים שלהם בכל צבע וצורה,כשסיימתי לצלם דחפה לידי דף נייר מחברת משובץ ובו שם הדוכן: עמוס רומנו. כתבי, ביקשה
הם מוכרים צנון לבן ושחור וירוק. מקבלים את הקונים בכוס מיץ רימונים סחוט טרי. בעל הבית שהתעניין לדעת למי אני מצלמת והיכן יפורסם ציין שאצלו ניתן להשיג את השעועית הירוקה של הבולגרים. מדוע של הבולגרים? אני שואלת. לדבריו, הבולגרים מכינים מהשעועית מטעמים
יצאתי מחנותם, מכל עבר כפות ענק בתוך הררי הערמונים השחומים, הנה הם מבריקים בשמש הצהריים
אשכולות בננות, גבעות של תותים. וזה לא בדיוק משנה מי היה בארגז קודם
רוכלי השוק מצאו עוד דרך למכור קלמנטינות, הצבע הכתום העז זועק מתיקות, והיה גם קולורבי הטעים בעודו טרי, לקלף ולאכול. הארטישוק אהובי , לא היה במיטבו בחלק מהדוכנים
--
אהה.. שק הפלפלים החריפים שלמעלה היה כבר מחנות הקטניות והתבלינים, מוכרים אותם במרבית ימות השנה. צבעם העז סיפק לי היום את גלויית הצבע היפה ביותר לטעמי
 


חניתה הראל © כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות
עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

09/01/2010

*January 10 סוף שבוע איטלקי :לזנייה פטריות

לזנייה - כל אחד יכול וזה מעדן
:אתגר סוף השבוע
להכין לזנייה של פטריות -גבינות ורוטב בשאמל. עלי הלזנייה הטריים יוכנו בבית מבצק פסטה משודרג. לזנייה שהיא ארוחה בתוספת סלט ירקות רענן
המשימה הצליחה. אתגרים זה בשבילי ! התוצאה הצדיקה כל ביס. כל מי שאכל יפה.. קיבל מנת פנקוטה כקינוח

?לזנייה - איך מכנים

שלב א
הכנת בצק הפסטה . לחצו כאן למתכון המפורט
יש להשליש את כמות בצק הפסטה שבמתכון כלומר להכינו עם 3 ביצים גדולות וכמות הקמח בהתאמה .להוסיף כף שמן זית בזמן לישת הבצק. לכמות בצק כזו כדאי ללוש את בצק הפסטה במיקסר. תתקבל כמות בצק במשקל של כ- 520 גרם. ללזנייה בתבנית טפלון בגודל 20 על 30 ס"מ יהיה נחוץ 350 גרם בצק פסטה להכנת 4 שכבות. גם להכנת עלי הלזנייה על הבצק לנוח כמחצית השעה . לרדד מחצית בצק (350 גרם בצק :2 ) לעלה דק. לחתוך 6 מלבני בצק בערך בגודל עלה לזנייה קנוי. זה יספיק לשתי שכבות לתבנית המצויינת. בהמשך לרדד את מחצית הבצק השנייה באותו האופן (יתרת הבצק ללא שימוש יכולה לשמש לעשיית פסטה רגילה בכל צורה, גם אטריות)
 
שלב ב
הכנת רוטב באשמל
להכין רוטב באשמל על בסיס : 50 גרם חמאה +4 כפות קמח ו- 3/4 ליטר חלב ומעט מוסקט טחון (רבע כפית). לבשל את הרוטב עד שהוא חלק וסמיך
 
שלב ג
הכנת הפטריות
להקפיץ קילו פטריות= 4 סלסלות לערך - (כל סוג פטריות שתרצו, אני שמתי שמפניון) טריות, בחמישים גרם חמאה, מעט שמן זית, בצל פרוס, שום קצוץ ו- 2 עלי דפנה. להוסיף כוס נוזלים -מרק צח או מים ולבשל את הפטריות עד שכל הנוזלים צומצמו בחצי. קל לבשל כמות כזו של פטריות בווק גדול. בסיום הבישול לתבל בנדיבות במלח ופלפל שחור גרוס טרי
 
שלב ד
גבינות
לגרד גס כ- 300 גרם גבינת מוצרלה (או גבינה רכה אחרת לטעם) לפיזור בין השכבות +גבינת פרמזן (40-50 גרם) לציפוי הלזנייה
 
הרכבת הלזנייה
לרפד תחתית תבנית משומנת ב- 6 עלי לזניה: שורה של 3 מלבנים לאורך ושורה נוספת של עלים
למרוח מעל עלי הלזנייה הרכים 1/4 מכמות רוטב הבשאמל
לפזר מעל 1/3 מכמות הפטריות
לפזר מעל 1/3 מכמות גבינת המוצרלה
לחזור על תהליך סידור השכבות בסדר הזה
 
סיום
כשכבה אחרונה לסדר עלי לזנייה (6 ). למרוח את יתרת הרוטב ולפזר למעלה גבינת פרמזן מגוררת
לאפות בתנור מחומם מראש בחום בינוני במשך כ- 45 דקות או עד שהלזנייה זהובה ואפוייה היטב
להניח ל- 10 דקות בתום האפייה ולאכול חם
הערה: לאחר צינון הלזנייה האפויה ניתן לחתוך אותה למנות בכל גודל רצוי ולהקפיא
 
:כתבות
משחקים באש - הכתבה כאן
להנדס את התפריט - הכתבה כאן

חניתה הראל © כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות
עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

**January 9 מתכון לפנקוטה - קינוח איטלקי

~~פנקוטה - הכי טעימה~~
 
קחי לך שקית.. הדליקי לך אור בחצר וקטפי לך כמה שתרצי. העץ גדוש פירות לימונים ותפוזונים ננסיים הישר מהעץ - איזו מציאה ! לגלות לה שאנו אוכלים אותם ככה? באופן טבעי ? ..יצאתי עם הזמנה לקליפות תפוז מסוכרות "..זה לא מספיק שאת שולחת רק תמונות ומדגם קליפות אמרה לי.."
הערב, הפירות היפים קישטו את מנת הפנקוטה שלנו. מתכון הפנקוטה של השף הבריטי האהוב על משפחתנו ריק סטיין היא קלה להכנה מאין כמוה. הטעם מעודן ובזכות יחס השמנת- חלב היא קלה לאכילה גם במנה נדיבה
הטועם הפרטי שליקק ת'קערית התענג על כל כפית והכביר במחמאות. וכן נקודות הניל הכהות מתרכזות לאחר צינון גם בתחתית. מומלץ להכין את מנת הקינוח הזאת שעות ספורות או יום לפני ההגשה מכיון שההתגבשות נעשית במקרר


השף ריק סטיין מציע להגיש את מנת הפנקוטה עם שזיפים אפויים, בחרתי להגיש את הקינוח מקושט בקליפות תפוזים מסוכרות
פנקוטה
:החומרים
מקל וניל
מאתיים וחמישים מ"ל שמנת מתוקה 38% שומן - 1 קרטון או מיכל
שלוש מאות וחמישים מ"ל חלב (במתכון המקורי היה יחס זהה של שמנת וחלב 300:300 מ"ל
שש כפות מדידה סוכר לבן
שתי כפיות מדידה ג'לטין = 8 או 9 גרם

:אופן ההכנה
.לתוך סיר לחצות את תוכנו של מקל הוניל, לערבב ולבשל את החלב, שמנת מתוקה, מקל הוניל והסוכר
להביא לרתיחה עדינה, לבשל 5 דקות על להבה נמוכה שהכול מבעבע
.להסיר את הסיר מהלהבה
- -
בקלחת קטנה לשים 2 כפות מי ברז קרים לפזר מעל את אבקת הגלטין לנענע את הסיר שהאבקה תתמזג עם המים. להניח למשך 5 דקות. לחמם על להבה נמוכה מאוד עד קבלת נוזל שקוף. לא להרתיח
.להסיר את מקל הוניל מסיר החלב-שמנת
.לערבב פנימה תערובת הג'לטין המומסת. לצקת לכלים קטנים (חסיני חום). לי הספיק ל- 7 מנות
.לצנן מעט בחוץ. לכסות את הכלים (ניילון ניצמד/מכסה). להעביר למקרר לצינון של לפחות 3-4 שעות
הערות
.הפנקוטה תהיה נוזלית לגמרי עם הכנסתה למקרר והיא תתייצב היטב לאחר מספר שעות
.הפנקוטה יפה להגשה עם פירות יער/רוטב פירות יער
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

08/01/2010

*January 8 המתכון לקנטוצ'י - עוגיות שקדים מטוסקנה

קנטוצ'י

אוצר התגלה אתמול, זה קרה בשעת ערב לא מאוחרת. נכנסתי לחנות הספרים הקרובה שתי פסיעות מהים. החנות ריקה כמעט. המוכרת הבלונדית-עם-העיניים-התכולות עומדת בקידמת החנות עם גבר. הם עומדים צמוד מאוד..השניים לא התראו זמן מה.. או שהם לא מרגישים בנוכחותי. זה לא נפסק כשאני פוסעת פנימה. מנסה להתעלם אך רואה הכל. ניגשת למדף העיתונים בלעז. האוירה בחנות וללא מילים מרמזת.. תקני מה שאת רוצה, אבל זריז
מגזין הבישול האיטלקי - La Cucina Italiana המגזין החדש של חודש פברואר 2010 מציץ מהמדף [האתר ברשת
אני מורידה את החוברת מהמדף. בולעת בעיני את התמונות. המוכרת ממשיכה בעיסוקה התמים. שמן זית איטלקי, ריזוטו צהוב עם זעפרן.. ההקדמה בתחילת המגזין כתובה ע"י העורך- צעיר וחתיך..עגבניות, שום, כלי מטבח איטלקיים מעוצבים, המלצה על ספר פסטה חדש. מה חדש בעולם הגסטרונומיה במילנו, יצירות אומנות של שפים ישירות על הצלחת, מעוצבות ומצולמות בניקיון ויופי..נפלא ...תבשילי קדרה חורפיים, עוגיות קנטוצ'י טוסקניות. שמות התבשילים כתובים כולם באיטלקית כשבצמוד נמצא התרגום האנגלי

אני ממשיכה לעלעל בחוברת. פרוסות הדרים שקופות וצבעוניות מונחות בחן על עמוד שלם..תבשיל של פסטה שוקולד עם אגוזים-מודגם שלב אחר שלב. מאמר גדול על משקה הגרפה- איך הוא מוכן, צילומי בקבוקי גרפה מומלצים. חגיגת מרקים בכל מיני צבעים חלקם עם תוספות פירות ים או בשר. תמונות שלג, גבינות, בצקים מטוגנים
.אני סוגרת את החוברת
צועדת עם מגפונים בצבע בורדו לכיוון המוכרת. (הגבר נטש בדיוק באותו הרגע). מנסה להשיג הנחה על מחירו היקר של המגזין 60 ש"ח !! (מחיר נקוב בדולרים= 6 דולר) כריכת החוברת אינה מושלמת, קל להבחין בזה. אני מקבלת תשובה סתמית/אוטומטית ולא אכפתית. למרות זאת אני קונה, החוברת בודדת ולא תהיה נוספת. יוצאת לאויר הערב הקריר. מעיל הצמר האפור עוטף אותי. בדרך בכביש הראשי שתי מכוניות חתונה קשורות בסרטים ורודים מרעידות את הרחוב בצפירות עזות ובקצב. מביטה לאחור, הם ממשיכים, רוצים לעקוף. מישהו מתחתן הלילה וכל הרחוב צריך לדעת
ממשיכה בפינוקים בחנות כלי בית הסמוכה.. חוזרת על ארבע הביתה.. וקוראת בחוברת עד ליל
הבוקר. עוגיות הקנטוצ'י מעמוד 29 מהמגזין החדש כבר מוכנות. ההמלצה להגישן עם יין וין סנטו לטבילה. אצלי הם הולכות מצויין עם הנסקפה הגרמני של הבוקר. המתכון מתפרסם במגזין האיטלקי הזה בהוצאה האנגלית

קנטוצ'י- עוגיות שקדים טוסקניות
הכמות: כ- 40 קנטוצ'י
:החומרים
שלושת רבע כוס שקדים מולבנים, שמתי 100 גרם
שלוש ושלושת רבעי = 3 3/4 כוסות קמח רגיל =525 גרם
כוס סוכר לבן = 200 גרם
שתיים ורבע כפיות אבקת אפיה מנופה
רבע כפית מלח דק
ארבע ביצים גדולות = 4 ביצים
מאה גרם חמאה רכה
--
:אופן ההכנה
מחממים תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות. אופים את השקדים דקות ספורות ומצננים אותם בחוץ
:בקערת מיקסר או קערה לערבוב ידני מערבבים
קמח, שקדים, סוכר, אבקת אפייה ומלח
מוסיפים ביצים וחמאה
יש ללוש הכל לבצק אחיד. הבצק מצויין- אינו דביק ונעים וגם ריחני
לחלק את הבצק ל- 5 חלקים שווים (כל חלק ישקול כ-220 גרם). ליצור מכל חלק של בצק כיכר קטנה במידות 15 ס"מ על 4 ס"מ
להניח את חמשת הכיכרות במרחקים בתבנית גדולה, לשטח מעט
אפייה ראשונה
לאפות 25-30 דקות, הכיכרות תתפחנה. להוציא מהתנור ולצנן 15 דקות
לפרוס פרוסות אלכסוניות בעובי של קרוב ל- 2 ס"מ. להניח על התבנית עם הצד החתוך כלפי מטה
אפייה שנייה
לאפות 25 דקות, באמצע האפיה להוציא את התבנית ולהפוך כל עוגיה על צידה השני
 
חניתה הראל © כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

06/01/2010

*January 6 סלק וגבינה: מנה אישית

!סלק וגבינה - זה טעים נורא

סלק וגבינה : מנה אישית
משתתפים: 2 סלקים בגודל בינוני - קטן
חצי ליטר = 500 מ"ל יוגורט (אני מעדיפה יוגורט 4.5%)= 2.5 מיכלי יוגורט גדולים
מלח גס לפי הטעם לזרייה על הסלק המוכן
פלפל צ'ילי גרוס
שמן זית

שלושים ושש שעות לפני האוכל- הכנת הגבינה
שמים את היוגורט המעורב בשלושת רבעי כפית מלח דק בחיתול בד מכותנה. קושרים, מניחים בקערה להגרת הנוזלים ומכניסים למקרר למשך שלושים ושש שעות
כשעה וקצת לפני האוכל
.קולפים את הסלקים וחותכים כל סלק ל -6 חלקים. שמים בתבנית קטנה .יוצקים למעלה כוס מים
.מכסים בנייר כסף ואופים בטוסטר/תנור עד שהסלק רך -קרוב לשעה

להגשה
 מוצאים את הסלק מהתבנית ללא הנוזלים ומניחים על צלחת גדולה
סביבו מקשטים בכפיות גדושות מהגבינה. לתבל לפי הטעם במלח גס, פלפל צ'ילי, חומץ (טרגון) ושמן זית

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים
assets Creative Commons License