עוגיות גם לפורים
השנה 1964, ערב חג המולד, סינדי פלטצ'ר מאנדיאנפוליס רוכנת במטבחה מעל מגש העוגיות. היא מעטרת כל עוגיה במלית גבינה וקוקוס, מקשטת בזיגוג שוקולד נוזלי מלמעלה. העוגיות זוכות להצלחה במשפחתה וסינדי מחליטה לשלוח את המתכון לתחרות מתכוני חמאה שהתקיימה באותו הזמן. היא לא זוכה באחד מהמקומות הראשונים בתחרות אבל המתכון שלה זוכה לפרסום באגד מתכונים קטן ומופץ לכל קוראי מגזין הרידר דייג'סט האמריקאי באותו החודש
היום לעת ערב במטבחי הקט אני מנסה לשחזר בדיוק רב את העוגיות של סינדי. העוגיות כמעט כבר בתנור ואני נזכרת שאין לי גבינת שמנת במקרר. אני נועלת מגפונים, יורדת למטה בריצה בדרכי למכולת השכונתית. יורד גשם, אני עולה הביתה, נוטלת מטריית פיטרייה שקופה (של ילדים) ויוצאת למכולת . אשר בעל המכולת שללא ספק סובב אחריו בצעירותו ראשי לא מעט נשים ואולי בעצם גם היום ..מסדר כבר את המכולת ועומד לסגור כל רגע. אני נעמדת מול המקרר מחפשת בעיני גבינת שמנת. מוצאת אחת ניגשת לאשר ושואלת אותו אם יש לו סוגי גבינת שמנת נוספים (זאת היתה שאלה מיותרת..) . אשר שואל אם כוונתי לגבינות צרפתיות.. אני משלמת ואצה חזרה הביתה. העוגיות כבר בתנור. חום התנור מזייף ..לבסוף העוגיות מוכנות וזהובות. לאחר קרור קצר אני מטביעה כל עוגיה במלית העשויה עם גבינת השמנת, אבקת סוכר, קוקוס ואגוזים. 36 עוגיות מתקררות להן על השולחן ממתינות לזיגוג שוקולד
עוגיות
הכמות : 36 עוגיות
:לבצק העוגיות
מאה ועשרים גרם חמאה רכה
חצי כוס אבקת סוכר = 90 גרם
כפית תמצית וניל אמיתית
כוס + כף קמח רגיל =140 גרם +כף קמח
עוגיות
הכמות : 36 עוגיות
:לבצק העוגיות
מאה ועשרים גרם חמאה רכה
חצי כוס אבקת סוכר = 90 גרם
כפית תמצית וניל אמיתית
כוס + כף קמח רגיל =140 גרם +כף קמח