01/03/2011
28/02/2011
~~~מתכון לרוטב מלזי מופלא, פיקנטי, אדום וחריף אש~~~~
!הוא גם מלזי גם פיקנטי ובעיקר אדום וחריף אש
רוטב טעים, חריף,פיקנטי ובעל ריח 'מרענן'. פותח תאבון, מעורר חשקים .. שילוב הטעמים של הג'ינג'ר-שום-צ'ילי מעולה
?מה עושים עם הרוטב
.מתבלים כל מאכל שדורש פיקנטיות, גם סלט/ירק
בצילום למטה: מעט רוטב על גבינה לבנה רכה. בערבוב מתקבל ממרח מצויין
רוטב צ'ילי ג'ינג'ר שום
:במעבד מזון לטחון יחד את כל המרכיבים עד קבלת רוטב אחיד
שישה פלפלי צ'ילי טריים חריפים, לקטום קצוות להשאיר גרעינים, לחתוך כל פלפל לשניים
חתיכת שורש ג'ינג'ר טרי (כ- 3 ס"מ) קלוף חתוך גס
ארבע שיני שום גדולות חצויות
שבעים מ"ל מים
שתי כפיות מלח דק
חמש כפות סוכר לבן
שלוש עד 4 כפות מיץ לימון סחוט טרי
.לשמור את הרוטב בקרור
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים
*~~~מתכון לרוטב מלזי מופלא, פיקנטי, אדום וחריף אש~~~~
!הוא גם מלזי גם פיקנטי ובעיקר אדום וחריף אש
רוטב טעים, חריף,פיקנטי ובעל ריח 'מרענן'. פותח תאבון, מעורר חשקים .. שילוב הטעמים של הג'ינג'ר-שום-צ'ילי מעולה
?מה עושים עם הרוטב
.מתבלים כל מאכל שדורש פיקנטיות, גם סלט/ירק
בצילום למטה: מעט רוטב על גבינה לבנה רכה. בערבוב מתקבל ממרח מצויין
רוטב צ'ילי ג'ינג'ר שום
:במעבד מזון לטחון יחד את כל המרכיבים עד קבלת רוטב אחיד
שישה פלפלי צ'ילי טריים חריפים, לקטום קצוות להשאיר גרעינים, לחתוך כל פלפל לשניים
חתיכת שורש ג'ינג'ר טרי (כ- 3 ס"מ) קלוף חתוך גס
ארבע שיני שום גדולות חצויות
שבעים מ"ל מים
שתי כפיות מלח דק
חמש כפות סוכר לבן
שלוש עד 4 כפות מיץ לימון סחוט טרי
.לשמור את הרוטב בקרור
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים
סלט בריאות עם הפתעות = ארוחה שלמה בצלחת
סלט בריאות עם הפתעות = ארוחה שלמה בצלחת
בואו נתקין לנו היום סלט. סלט שהוא ארוחה עשירה בויטמינים, פריכות, רכות טעם וצבע עז. ואפשר למלא שוב את הקערה ללא נקיפות מצפון. זה גם משביע
:בקערה נאה נסדר בשכבות
(כוס שעועית ירוקה עדינה חתוכה (לבשל את השעועית 3 דקות במים רותחים לסנן, לשטוף במי ברז
.ארבע כוסות כרוב סגול חתוך, זה שווה לכרבע קילו כרוב חתוך
מעל נפזר חצי בצל סגול בינוני קצוץ
מעל נפזר צרור בינוני של פטרוזיליה קצוצה דק ,כמחצית הכוס לערך
:כעת נוסיף לקערה
קופסא של טונה =160 גרם נטו ללא נוזלים/שמן מעוכה קלות במזלג, מומלץ טונה איטלקית
כף עד שתיים צלפים
שתי כפות חומץ יין אדום
שתי כפות שמן זית
פלפל שחור גרוס לטעם
לבזוק מעט מלח אטלנטי (לא חובה להמליח) לערבב ולהגיש
* סלט בריאות עם הפתעות = ארוחה שלמה בצלחת
סלט בריאות עם הפתעות = ארוחה שלמה בצלחת
בואו נתקין לנו היום סלט. סלט שהוא ארוחה עשירה בויטמינים, פריכות, רכות טעם וצבע עז. ואפשר למלא שוב את הקערה ללא נקיפות מצפון. זה גם משביע
:בקערה נאה נסדר בשכבות
(כוס שעועית ירוקה עדינה חתוכה (לבשל את השעועית 3 דקות במים רותחים לסנן, לשטוף במי ברז
.ארבע כוסות כרוב סגול חתוך, זה שווה לכרבע קילו כרוב חתוך
מעל נפזר חצי בצל סגול בינוני קצוץ
מעל נפזר צרור בינוני של פטרוזיליה קצוצה דק ,כמחצית הכוס לערך
:כעת נוסיף לקערה
קופסא של טונה =160 גרם נטו ללא נוזלים/שמן מעוכה קלות במזלג, מומלץ טונה איטלקית
כף עד שתיים צלפים
שתי כפות חומץ יין אדום
שתי כפות שמן זית
פלפל שחור גרוס לטעם
לבזוק מעט מלח אטלנטי (לא חובה להמליח) לערבב ולהגיש
26/02/2011
~~~מתכון העוף של אמא שלי~~~~
ישבנו לאכול ואמא קרבה לשולחן בידה סיר ריחני במיוחד. "אילתרתי..הכנסתי כל מיני ..". כשאמא אומרת זאת, זה ברור וצפוי שכאן מדובר במעדן. קיבלתי מנה נדיבה מהעוף של אימא וביקשתי תוספת. התבשיל הזה היה כל כך טעים. ללקק את הצלחת !.בואי נשב, ספרי לי הכנת אמרתי לאימא היום. זה מה שיצא מילה במילה
All In One העוף של אימא שלי
אפשרי להכפיל/לשלש כמויות
סיר קטן עם מכסה
סיר קטן עם מכסה
:לשתיים עד 4 מנות
.שתי כרעיים נקיים וללא עור
.לתבל את הכרעיים בפלפל שחור, מלח גס וכמון
.לטגן את הכרעיים 2 דקות מכל צד להשחמה, בסיר קטן
:להוסיף לסיר
בצל קצוץ גס
.חצי פלפל אדום חתוך לקוביות גסות
.לערבב ולהוסיף חצי כוס יין לבן חצי ייבש. במידה ואין יין הוסיפו מים
.לבשל מכוסה על להבה קטנה במשך חצי שעה
.לערבב מדי פעם בכדי שהתבשיל לא יידבק
.להוסיף לסיר פפריקה מתוקה, שתי עגבניות גדולות או 3 בינוניות חתוכות לקוביות גסות
.להוסיף לסיר חציל בינוני נקי בקליפתו חתוך לקוביות גדולות בערך 2 על שלושה ס"מ לערבב הכל
.להמשיך לבשל על להבה נמוכה עוד מחצית השעה. לבחוש מדי פעם
.לקראת סוף הבישול להוסיף שן שום פרוסה
.להגיש על פסטה או אורז
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים
*~~~מתכון העוף של אמא שלי~~~~
ישבנו לאכול ואמא קרבה לשולחן בידה סיר ריחני במיוחד. "אילתרתי..הכנסתי כל מיני ..". כשאמא אומרת זאת, זה ברור וצפוי שכאן מדובר במעדן. קיבלתי מנה נדיבה מהעוף של אימא וביקשתי תוספת. התבשיל הזה היה כל כך טעים. ללקק את הצלחת !.בואי נשב, ספרי לי הכנת אמרתי לאימא היום. זה מה שיצא מילה במילה
All In One העוף של אימא שלי
אפשרי להכפיל/לשלש כמויות
סיר קטן עם מכסה
סיר קטן עם מכסה
:לשתיים עד 4 מנות
.שתי כרעיים נקיים וללא עור
.לתבל את הכרעיים בפלפל שחור, מלח גס וכמון
.לטגן את הכרעיים 2 דקות מכל צד להשחמה, בסיר קטן
:להוסיף לסיר
בצל קצוץ גס
.חצי פלפל אדום חתוך לקוביות גסות
.לערבב ולהוסיף חצי כוס יין לבן חצי ייבש. במידה ואין יין הוסיפו מים
.לבשל מכוסה על להבה קטנה במשך חצי שעה
.לערבב מדי פעם בכדי שהתבשיל לא יידבק
.להוסיף לסיר פפריקה מתוקה, שתי עגבניות גדולות או 3 בינוניות חתוכות לקוביות גסות
.להוסיף לסיר חציל בינוני נקי בקליפתו חתוך לקוביות גדולות בערך 2 על שלושה ס"מ לערבב הכל
.להמשיך לבשל על להבה נמוכה עוד מחצית השעה. לבחוש מדי פעם
.לקראת סוף הבישול להוסיף שן שום פרוסה
.להגיש על פסטה או אורז
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים
21/02/2011
* פיצה סלמון מעושן ושמנת חמוצה
!פיצה כזו עוד לא אכלתם
. פיצה דקיקה אפויה עם בצל סגול
להגשה : מורחים את הפיצה בשמנת חמוצה מתובלת בשמיר, גרידת לימון ופלפל שחור ומסדרים מעל סלמון מעושן, מומלץ להכין רק למי שאתםמאוד אוהבים. בתמונה- הפיצה האפויה ללא ציפוי השמנת-סלמון
פיצה עם סלמון מעושן,שמנת חמוצה ושמיר
:החומרים לבצק
חצי כוס מים חמימים
כפית וחצי דבש נוזלי
כפית שמרים יבשים= 3 גרם
כוס וחצי קמח לבן רגיל = 210 גרם
חצי כפית מלח גס
כף שמן זית
מעט שמן זית לשימון הבצק
-
בצל אחד סגול בינוני פרוס דק מאוד
לציפוי
חצי כוס שמנת חמוצה 15% ,קצת יותר מחצי מיכל רגיל
כ- 2 כפות שמיר קצוץ
מעט גרידת לימון
כפית מיץ לימון
-
מאה עד 200 גרם סלמון נורבגי מעושן (מארז אחד קפוא=100 גרם) להפשיר סמוך להגשה
:הכנת הבצק
לערבב חצי כוס מים חמימים עם דבש. לפזר מעל את השמרים, לנער קלות את הכלי. לכסות ולהניח לתסיסה עד שהתערובת מבעבעת כ- 10 דקות
.בקערת מיקסר לערבב: קמח ומלח
.להוסיף את תערובת השמרים וכף שמן זית. לערבב לבצק חלק. ללוש כ- 4 דקות
.להדליק את התנור לחום הגבוהה ביותר כ- 250 מעלות
.להתפיח את הבצק כ- 40 דקות
.ללוש את הבצק המותפח. ליצור כדור ולהניח ל- 15 דקות מכוסה
.לרדד את כדור הבצק דק לעיגול בקוטר כ- 37-38ס"מ
.למרוח את הבצק (עם היד) במעט שמן זית
.לפזר מעל את טבעות הבצל הסגול
לאפות את הפיצה כ- 10 דקות בתנור החם (מומלץ להפעיל את הטורבו במחצית הזמן לפחות)
.להוציא מהתנור ולצנן מעט
:הגשה
.לערבב את חומרי ציפוי השמנת ולמרוח על הבצק
.מעל לסדר חתיכות סלמון
.להגיש מיד ולהתענג
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים
20/02/2011
*סלט כרוב סגול, לבן וגזר-סלט בריאות
קחו כרוב לבן מגורד, כרוב סגול, גזר, ג'ינגר טרי וגם שום כתוש ומעט פלפל צ'ילי קצוץ דק. תבלו בחומץ אורז מעט שמן ומלח אטלנטי. מה תקבלו ? סלט בריאות, הודות לתכולת הכרוב העיקרית שבו המכיל גם פיטוכימקלים המשמשים כאנטי אוקסידנטים והטובים לגופנו. את הירקות ניתן לגרד במגרדת גסה/לחתוך במעבד מזון או בסכין .רשמו מתכון קל הכנה ומרענן . לשמור במקרר
סלט כרוב
החומרים
שלוש כפות חומץ אורז
שלוש כפות שמן קנולה/שמן אחר-לא שמן זית
כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
1-2 שיני שום גדולות כתושות
שתי כוסות כרוב לבן מגורד כ- 3/4 כרוב בינוני
שתי כוסות כרוב סגול מגורד כ- 3/4 כרוב קטן דחוס
כוס גזר מגורד, כ- 2 גזרים,תלוי בגודלם
פלפל צ'ילי, ללא גלעינים, פרוס דק מאוד
מלח אטלנטי לפי הטעם
אופן ההכנה
.בקערה גדולה לערבב את החומץ, שמן, ג'ינג'ר ושום
.להוסיף כרוב לבן, כרוב סגול, גזר ופלפל
.לתבל במלח ולהגיש
11/02/2011
ג'ינג'ית ,שובבה וסופר טעימה ..! :עוגת גזר תפוז מופלאה
אמא'שלי אוהבת לספר שזה התחיל אצלי מוקדם ..התחביב הטעים הזה וכמה סבלנות שהיתה לי אז ! (נו,גם היום לא חסר..) ,הייתי יושבת בספריה העירונית או משאילה ספרי בישול ישנים שכבר אי אפשר היה לרכוש אז בחנויות ולומדת אותם .מתכונים נבחרים הייתי משכתבת בכתב יד נאה למחברות שורה בעלות כריכה קשה,הנה דוגמא
כמובן שלעיתים זה בא על חשבון השקעה בלימודי בית הספר... הגעתי לכל השעורים הכנתי שעורים ,עברתי את כל המבחנים אבל לא ממש למדתי. בגיל 14 לערך עת הסתגרתי כל יום שישי במטבח (ולאף אחד אסור היה להפריע לי !) והכנתי באופן סדרתי מיני עוגיות ועוגות לכל המשפחה ולכל השבוע גם התאהבתי במורה לפיסיקה : עמינדב .לא ברור לי מדוע שנים לאחר תום הלימודים שמרתי את המבחן בפיסיקה בו קיבלתי 90 לצד חתימתו של המורה. נו, חולשה לגברים נאים לא עוברת או בעצם משתבחת עם השנים.. היום יכול להיות להם שיער מאפיר זה יפה
כמובן שלעיתים זה בא על חשבון השקעה בלימודי בית הספר... הגעתי לכל השעורים הכנתי שעורים ,עברתי את כל המבחנים אבל לא ממש למדתי. בגיל 14 לערך עת הסתגרתי כל יום שישי במטבח (ולאף אחד אסור היה להפריע לי !) והכנתי באופן סדרתי מיני עוגיות ועוגות לכל המשפחה ולכל השבוע גם התאהבתי במורה לפיסיקה : עמינדב .לא ברור לי מדוע שנים לאחר תום הלימודים שמרתי את המבחן בפיסיקה בו קיבלתי 90 לצד חתימתו של המורה. נו, חולשה לגברים נאים לא עוברת או בעצם משתבחת עם השנים.. היום יכול להיות להם שיער מאפיר זה יפה
אתמול נזכרתי בעוגיות השומשום (מסוג 'עבאדי') של הדודה של אבא. פתחתי את מחברת המתכונים מאז ועיינתי במתכון . דפים ספורים אחרי גיליתי שוב את עוגת הגזר והתפוזים. עוגה שהכנתי למשפחה באותם הימים והרבה
החלטתי לשחזר את טעם הילדות הרחוקה .. הנה העוגה. כמה פשוטה ,ככה טעימה. קצת ג'ינג'ית, לחה ומפנקת לא כמו עוגת גזר-תפוז סטנדרטית. שימו הרבה גרדית תפוז ותרגישו חופשי להגדיל את תמונות העוגה על המסך
:את העוגה מכינים בשלבים
.קודם יש לבשל את הגזר עד לריכוך ואז למעוך אותו למחית
מחית הגזר תוסף לתערובת העוגה. העוגה נאפית מהר בתנור (25 דקות) בתבנית מלבנית גדולה. לאחר צינונה המוחלט יש לצפות אותה בזיגוג תפוזי ולחתוך לכל גודל רצוי . מושלם לכל שעה של היום. באחריות
עוגת גזר תפוז
החומרים לעוגה:
מאה וחמישים= 150 גרם חמאה רכה
מאה וחמישים = 150 גרם סוכר לבן =3/4 כוס
שלוש מאות וארבעים = 340 גרם מחית גזר מבושל ,לא חמה
ביצה גדולה
מאתיים ושמונים = 280 גרם קמח רגיל = 2 כוסות
שתי= 2 כפיות אבקת אפיה = 8 גרם
רבע = 1/4 כפית מלח
זסט /גרידת תפוז מתפוז ,אבל תשאירו מעט לציפוי
שלושת רבעי = 3/4 כוס קוקוס
שליש = 1/3 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
החומרים לציפוי:
שלושת רבעי= 3/4 כוס אבקת סוכר ,קל לטחון סוכר במטחנת תבלינים
זסט/קליפת תפוז מגוררת
שלוש = 3 כפות מיץ תפוזים
-
תבנית מלבנית בגודל 20 על 30 ס"מ + - מרופדת בנייר אפייה
:הכנת העוגה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.בקערת מיקסר (או קערה לערבוב ידנית) להקרים היטב חמאה וסוכר
.להוסיף ביצה ומחית גזר ולערבב היטב
:בקערה נפרדת לערבב
.קמח,אבקת אפייה ומלח
.קמח,אבקת אפייה ומלח
.להוסיף את תערובת הקמח לקערת המיקסר ולערבב
.להוסיף גרידת תפוז,קוקוס ומיץ תפוזים. לערבב לתערובת אחידה
.לשטח את תערובת העוגה בתבנית . לאפות כ- 25 דקות או עד שקיסם יוצא יבש
.לקרר (בחוץ) את העוגה לחלוטין
:ציפוי
.לערבב את כל חומרי הציפוי ולמרוח על כל העוגה
.לפני ההגשה לחתוך למלבנים/ריבועים בכל גודל רצוי
.ניתן להגיש על צלחת או בעטרות נייר
.העוגה עוברת היטב הקפאה