08/07/2011

* תותים בבירה - כל כך יפה

תותים, תותיםםם
לאחרונה אני מוצאת עצמי טועמת יותר ויותר בירה, טעים לי. השבוע במפגש על חוף הים בהרצליה בעודנו ישובים על כסאות הפלסטיק הלבנים, משכשכים רגליים יחפות בחול במרחק נגיעה מהים ומההמון,שתיתי בירה. האיש הגבוה לגם יין אדום. בדיוק היום התקבלה אצלי כתבה על תהליך הכנת בירה המשלבת תותים טריים ודבש. עסיס תותים. התמונות הנעות ממחישות היטב את הטעמים. שווה צפייה, אולי גם טעימה. לחצו על כל תמונה על מנת לראות את התמונה בתנועה


פרטים נוספים כולל על טכניקת תמונות בתנועה: כאן

04/06/2011

*ממרח השוקולד הסודי של אימא

~~~~ממרח השוקולד הסודי של אימא~~~~

רגע לפני שהשמש נעלמה לה הלכתי לצלם אותה. חמנייה צהובה וענקית ,כמעט בגובה שלי
בשובי הלכתי לעשות קצת סדר בניירת. מצאתי כלמיני מציאות, גם מתכונים -בגזרי עיתונים, דפי מגזינים בכל מיני שפות ובכתב ידה של אימא. "אימא.." אני שואלת ,"איך הכנת את ממרח השוקולד למריחה .." מחזיקה בידי את הפתק הישן שכלל רשימת מרכיבים בלבד. כעבור דקה, התבשל לו הממרח על הלהבה. כלום עבודה: קלחת אחת, חומרים שיש לכולכם בבית.. ולא צריך יותר לקנות ממרח שוקולד
בצילום: סכיני מריחה של הסבתא, מתכון של אימי ופרח מהגינה הפרטית
ממרח שוקולד של אימא שלי
:החומרים
חצי כוס סוכר לבן = 100 גרם
רבע כוס מים
 כף קקאו איכותי
מאה גרם שוקולד מריר, רצוי 70% מוצקי קקאו
מאה וחמישים גרם חמאה
:אופן ההכנה
בקלחת מערבבים ומבשלים את הסוכר,המים והקקאו. מביאים לרתיחה ומסירים מהלהבה
מוסיפים לקלחת את השוקולד (לשבור קודם לקוביות) ואת כל כמות החמאה
לערבב הכול עד שהשוקולד והחמאה נמסים. יתקבל ממרח אחיד מבריק, עדיין נוזלי, זה בסדר הוא יסמיך עם הקירור
.לצנן את הממרח בחוץ, אפשרי לבחוש מדי פעם
.להעביר לכלי הגשה/צינצנת ולאחסן במקרר

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

21/05/2011

* שלמות היצירה על צלחת האוכל

.סרטון שהועלה לאחרונה לרשת מציג את שלמות היצירה המורכבת ממזון וכלי הגשה בעיצוב מיוחד
.המקום: לוס אנג'לס. צוות יצירתי ברשותו של רוברטו קורץ' מציג כלי אוכל של מיטב המעצבים בעולם
?האם זו כף או שמה כוס



:הרכב המנה המצולמת למעלה
שוקולד לבן
אטריות עשויות מעלי הכותרת של ורדים
ליצ'י
צנוברים
עשבי תיבול
גבינת מסקרפונה בטקסטורה שונה מרגיל
הסרטון מדהים



Roberto Cortez Los Angeles

 

14/05/2011

*צילומי פיצה ברומא, רחוב ויה פלורידה, רומא

יקירי שב מאיטליה עם הרבה חוויות גם של אוכל. מתוך סדרה של פוסטים טעימים במיוחד קבלו לטעימה ראשונה קצת פיצה משובחה. המגוון גדול. המחיר : 1.5 יורו בממוצע ל - 100 גרם
מיקום : רחוב ויה פלורידה, רומא



?פיצה עם עגבניות שרי, פיצה עם פטריות.. מישהו


חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

**מתכון לזחוג (סחוג) אמיתי ,ירוק

 הסחוג שלנו עבר בגדול את מבחן הטעם והריח ומתברר שהוא משביח בכל יום שחולף. קבלו את הזחוג האוריגינלי והטעים ביותר שאכלתם
זחוג ירוק
:חומרים
חמש מאות גרם פלפל חריף ירוק טרי, לחתוך כל פלפל ל-3 חלקים, להשאיר את הגרעינים
צרור שלם של כוסברה, לקטום קצוות ולרחוץ היטב
ראש שום שלם, קלוף- לחצות כל שן שום
:לתיבול
כפית כמון
שישים מ"ל שמן זית
מלח דק לטעם, תתחילו עם חצי כפית ואף יותר
:אופן ההכנה
.לשים חלק מהפלפלים בבלנדר, להתחיל לטחון. להוסיף את יתר הפלפלים
.לחתוך את צרור הכוסברה למספר חלקים ולהוסיף בהדרגה לבלנדר
.לערבל הכל יחד עד קבלת תערובת טחונה היטב
.להוסיף בהדרגה את שיני השום החצויות ולערבל הכל יחד
להעביר את התערובת דרך מסננת (מתכת). בדרך זו יגרו כל הנוזלים העודפים וישאר זחוג סמיך וטוב
את הנוזלים (כמות של מעל כוס) אין צורך לשמור
:להוסיף לזחוג
כפית כמון טחון (או יותר לפי הטעם
מלח שולחני לפי הטעם
רבע כוס שמן זית =60 מ"ל
.לערבב הכל יחד. לטעום בזהירות ולתקן תיבול
.להעביר לצינצנות ולאחסן במקרר


חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

15/04/2011

מהמטבח הצמחוני: קציצות כרישה,תפוחי אדמה וקישואים

~~~~קציצות כרישה,תפוחי אדמה וקישואים~~~~~

השף של מסעדת סרנדה הניו יורקית יצר לביבה (הוא קורא לזה פנקייק) על בסיס ירק. הלביבה או קציצת הירק מורכבת בעיקר מכרישה, תפוח אדמה וקישוא בתוספת קמח, ביצה ותבלינים בסיסיים. הרעיון שלו מצא חן בעיני וניגשתי להכין, כמובן שאילתרתי. ברגע שהקערה עם כל מרכיבי הקציצות (לפני עירבובם) היתה מונחת על משטח הצילום המואר, קרתה תקלה. המצלמה הקטנה בת השש סרבה לצלם. (אולי זו בעיה חשמלית?) מבואסת משהו עירבבתי את המרכיבים ושבתי למטבח לטגן את הקציצות
ג'יימס, שף המסעדה הניו יורקית מציין שמומלץ לבשל את הכרישה היטב לפני הוספתה ליתר המרכיבים כי רק באופן זה יודגש טעמה המתקתק והטבעי. קציצות הירק דורשות הכנה מוקדמת: נחוץ להכין כל ירק קודם בנפרד. זה דורש מעט עבודה אבל התוצאה שווה
קציצות ירק יפות, טעימות שהוו תוספת יפה/ארוחה קלה. באופן מפתיע היה צורך במעט שמן (קנולה) לטיגון

קציצות כרישה,תפוחי אדמה וקישואים
החומרים
מאתיים וארבעים גרם תפוחי אדמה שטופים ולא קלופים -כשלושה קטנים
כרישה אחת גדולה מאוד - החלק הלבן וגם מעט מהירוק פרוסה דק מאוד
קישוא לא קלוף מגורד דק = כוס ,קשוא בינוני יספיק
ביצה גדולה
רבע כוס קמח רגיל
שליש כוס גבינת פרמזן מגורדת - שמתי גבינה הולנדית מגורדת (מוצר טעים של טרה+נוח לשימוש
כפות ספורות פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור גרוס לטעם
-
שמן קנולה לטיגון
אופן ההכנה
תפוחי האדמה: לחמם תנור/טוסטר אובן לחום 200 מעלות. לאפות את תפוחי האדמה עד שהם רכים. לצנן מעט, לקלוף ולגרד במגרדת גסה. להניח בצד
כרישה: להרתיח מי מלח בסיר בינוני. להוסיף את פרוסות הכרישה . לבשל 4-5 דקות (עד ריכוך). לסנן היטב. להניח בצד
קישואים: לשים את הקישואים המגורדים בקערה ולזרות מעט מלח, להניח למשך 10 דקות. לסחוט מהנוזלים. להניח בצד
בקערה גדולה לערבב: תפוחי אדמה, כרישה , קישוא,ביצה, קמח ,גבינה מגורדת ופטרוזליה
.לתבל במלח ופלפל שחור גרוס טרי ולערבב הכל היטב
לחמם מעט שמן קנולה במחבת (טפלון גדולה). למדוד כמות של רבע כוס תערובת קציצות וליצור קציצות לא עבות מאוד
.להניח את הקציצות במחבת ולטגן דקות ספורות משני הצדדים
.להגיש חם

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

*מהמטבח הצמחוני: קציצות כרישה,תפוחי אדמה וקישואים

~~~~קציצות כרישה,תפוחי אדמה וקישואים~~~~~

השף של מסעדת סרנדה הניו יורקית יצר לביבה (הוא קורא לזה פנקייק) על בסיס ירק. הלביבה או קציצת הירק מורכבת בעיקר מכרישה, תפוח אדמה וקישוא בתוספת קמח, ביצה ותבלינים בסיסיים. הרעיון שלו מצא חן בעיני וניגשתי להכין, כמובן שאילתרתי. ברגע שהקערה עם כל מרכיבי הקציצות (לפני עירבובם) היתה מונחת על משטח הצילום המואר, קרתה תקלה. המצלמה הקטנה בת השש סרבה לצלם. (אולי זו בעיה חשמלית?) מבואסת משהו עירבבתי את המרכיבים ושבתי למטבח לטגן את הקציצות
ג'יימס, שף המסעדה הניו יורקית מציין שמומלץ לבשל את הכרישה היטב לפני הוספתה ליתר המרכיבים כי רק באופן זה יודגש טעמה המתקתק והטבעי. קציצות הירק דורשות הכנה מוקדמת: נחוץ להכין כל ירק קודם בנפרד. זה דורש מעט עבודה אבל התוצאה שווה
קציצות ירק יפות, טעימות שהוו תוספת יפה/ארוחה קלה. באופן מפתיע היה צורך במעט שמן (קנולה) לטיגון

קציצות כרישה,תפוחי אדמה וקישואים
החומרים
מאתיים וארבעים גרם תפוחי אדמה שטופים ולא קלופים -כשלושה קטנים
כרישה אחת גדולה מאוד - החלק הלבן וגם מעט מהירוק פרוסה דק מאוד
קישוא לא קלוף מגורד דק = כוס ,קשוא בינוני יספיק
ביצה גדולה
רבע כוס קמח רגיל
שליש כוס גבינת פרמזן מגורדת - שמתי גבינה הולנדית מגורדת (מוצר טעים של טרה+נוח לשימוש
כפות ספורות פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור גרוס לטעם
-
שמן קנולה לטיגון
אופן ההכנה
תפוחי האדמה: לחמם תנור/טוסטר אובן לחום 200 מעלות. לאפות את תפוחי האדמה עד שהם רכים. לצנן מעט, לקלוף ולגרד במגרדת גסה. להניח בצד
כרישה: להרתיח מי מלח בסיר בינוני. להוסיף את פרוסות הכרישה . לבשל 4-5 דקות (עד ריכוך). לסנן היטב. להניח בצד
קישואים: לשים את הקישואים המגורדים בקערה ולזרות מעט מלח, להניח למשך 10 דקות. לסחוט מהנוזלים. להניח בצד
בקערה גדולה לערבב: תפוחי אדמה, כרישה , קישוא,ביצה, קמח ,גבינה מגורדת ופטרוזליה
.לתבל במלח ופלפל שחור גרוס טרי ולערבב הכל היטב
לחמם מעט שמן קנולה במחבת (טפלון גדולה). למדוד כמות של רבע כוס תערובת קציצות וליצור קציצות לא עבות מאוד
.להניח את הקציצות במחבת ולטגן דקות ספורות משני הצדדים
.להגיש חם

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

10/04/2011

* ~~~~~פנקייקים לארוחת הבוקר~~~~~

פנקייק
מתכון קל להכנה, דורש ערבוב קל של המרכיבים היבשים עם ביצים וריוויון ומניב כעשרה פנקייקים שמנמנים וטעימים



פנקייקים לארוחת הבוקר
ל 8-10 פנקייקים
:החומרים
שתי כוסות קמח לבן רגיל= 280 גרם
רבע כפית מלח דק
כף סוכר לבן
חצי כפית אבקת סודה לשתייה, לנפות עם הקמח
כוס וחצי ריוויון
שתי ביצים גדולות
 
חמאה לטיגון
סוכר, ריבה, סירופ מייפל או כל תוספת אהובה
:אופן ההכנה
:בקערה אחת לערבב
.קמח, מלח, סוכר וסודה לשתיה
:בקערה שנייה לטרוף
.ביצים ומשקה ריוויון
להוסיף את תוכן קערת הנוזלים לקערת הקמח ולטרוף קצרות, להימנע מערבוב יתר
.להניח לתערובת לעמוד על השיש כ- 10 דקות
.במחבת קטנה (20 ס"מ) להמיס מעט חמאה
לצקת רבע כוס (60 מ"ל) מתערובת הפנקייק למרכז המחבת ולנער קלות, ולשטח עם כף
.לטגן על להבה בינונית
.להפוך ולטגן עד שמוכן בצד השני
.להמשיך לטגן את יתר הפנקייקים באותו האופן. ניתן להוסיף מעט חמאה לפי הצורך
.להגיש חם

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

09/04/2011

מתכון לסחוג מאולתר, לאכול עם כפית

סחוג קל הכנה


סחוג
ככה הכנתי
:במעבד מזון טחנתי
חבילה כוסברה (חבילה מהסופר) קצוצה קודם גס מאוד
כמה פלפלים חריפים ירוקים ,כ- 4
פלפל חריף אדום מיובש מעט
ארבע-חמש שיני שום
מיץ מחצי לימון + עוד טיפה
-
:כשהכל היה טחון ערבבתי ידנית והוספתי
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס
מעט שמן זית
-
!זה טעים כל כך שאפשר לאכול עם כפית

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

* מתכון לסחוג מאולתר, לאכול עם כפית

סחוג קל הכנה



סחוג
ככה הכנתי
:במעבד מזון טחנתי
חבילה כוסברה (חבילה מהסופר) קצוצה קודם גס מאוד
כמה פלפלים חריפים ירוקים ,כ- 4
פלפל חריף אדום מיובש מעט
ארבע-חמש שיני שום
מיץ מחצי לימון + עוד טיפה
-
:כשהכל היה טחון ערבבתי ידנית והוספתי
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס
מעט שמן זית
-
!זה טעים כל כך שאפשר לאכול עם כפית

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים
assets Creative Commons License