11/10/2011

על יופי, כבוד וסקרנות ,ממשנתו של ריצ'רד פיינמן

ריצ'רד פיינמן (1918-1988) פיזיקאי יהודי אמריקאי זוכה פרס נובל לפיזיקה לשנת 1965 , תרם רבות לפיתוח תורת האלקטרודינמיקה הקוונטית ולפיזיקה בכלל , מדבר גם על יופי, כבוד וסקרנות. קולו ודבריו שזורים בשלושה סרטוני וידאו קצרים
יופי



I can live with doubt and uncertainty and not knowing. I think it’s much more interesting to live not knowing than to have answers that might be wrong. [...] I don’t feel frightened by not knowing things, by being lost in the mysterious universe without having any purpose.”
כבוד



I don’t see that it makes any point that someone in the Swedish academy just decides that this work is noble enough to receive a prize — I’ve already gotten the prize. The prize is the pleasure of finding a thing out, the kick in the discovery, the observation that other people use it — those are the real things. The honors are unreal to me. I don’t believe in honors.”

סקרנות

07/10/2011

טארט טראפל שוקולד למביני עניין + המלצה על בלוג אפייה משובח

השלמתם כבר את רשימת הקניות של לפני יום כיפור ?... במידה וטרם ..עברו על רשימת המרכיבים שבמתכון המצויין שכאן
בדקו מה חסר לכם.. יש עוד זמן לקנות ולהכין . הרבה שוקולד היה כאן השבוע, כולל מעדני חלב (כמו מילקי) שנסעו לצבא
!מפינת המתכון הלא זריז- טארט טראפל שוקולד- זה טארט מושלם , לראשונה בעברית כאן בבלוג
תחתית בצק שוקולדית ואפויה
מלית טראפל עשירה = וטארט שוקולד לתפארה
אין הפעם תמונות , תדמיינו. המאפה חגיגי אהוב וונחטף
טארט טראפל שוקולד
:חומרים לבצק
מאה וחמישה עשר =115 גרם קמח לבן רגיל
שלושים = 30 גרם אבקת קקאו
חמישים= 50 גרם סוכר לבן
רבע כפית מלח דק
מאה וחמישה עשר = 115 גרם חמאה קרה , חתוכה לחתיכות
חלמון גדול
כף עד 2 כפות מי קרח ,15-30 מ"ל
:חומרים למלית
שלוש מאות וחמישים = 350 מ"ל שמנת מתוקה 32-38% שומן
שלוש מאות וחמישים = 350 גר' שוקולד איכותי 70% מוצקי קקאו ,אפשרי גם 60%
חמישים= 50 גרם חמאה חתוכה לחתיכות קטנות
שלושים = 30 מ"ל ברנדי או ליקר לבחירתכם ,=2 כפות
--
תבנית לפאי בקוטר 23-24 ס"מ
--
:הכנת הבצק
.לנפות את הקמח והקקאו. להוסיף את הסוכר והמלח ולעבד יחד במעבד מזון
להוסיף את החמאה ולעבד במשך 20 שניות עד שהתערובת הופכת להיות פירורית (כמו פירורי לחם גסים
.בקערית לטרוף חלמון ומי קרח
.להוסיף לתערובת הקמח . לעבד קצרות לקבלת בצק אחיד
.לשטח את הבצק מעט. לעטוף בניילון ולצנן במקרר למשך 1-2 שעות
:עיצוב הבצק ואפייה
.לשמן את תבנית האפיה ,רצוי אבל לא חובה תבנית עם תחתית מתפרקת
.להוציא את הבצק מהמקרר ולהניח מעט זמן לריכוך קל
לרדד את הבצק על משטח מקומח/משטח אפייה לעיגול בקוטר של כ- 28 ס"מ ובעובי של חצי ס"מ
להעביר את הבצק לתבנית ולהדק לתחתית ולדפנות. לדקור את הבצק במזלג
.להכניס את התבנית עם הבצק למקרר למשך שעה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.להניח על הבצק נייר אפייה /נייר כסף ולמלא בשעועית או פול יבש
.לאפות אפייה עיוורת במשך כ- 7 דקות
להסיר את הנייר והשעועית מעל הבצק ולהמשיך לאפות עוד כ- 7 דקות או עד שהבצק יציב ואפוי טוב
.לצנן את הבצק האפוי לחלוטין על רשת
:הכנת המלית
.לצקת את השמנת המתוקה לקלחת בינונית ולהביא לרתיחה
.להסיר מהלהבה. להוסיף את השוקולד , שבור לחתיכות
.לערבב את השמנת והשוקולד עד להמסת השוקולד וקבלת תערובת חלקה
.לערב פנימה את החמאה והליקר
לצקת את המלית על תחתית הבצק האפויה, ליישר פעם אחת (לא לגעת במלית עוד על מנת שתתקבל שכבה
אחידה, ישרה ויפה
:הגשה
.לצנן את הטארט במקרר למשך כ- 3 שעות
.להניח זמן מועט מחוץ למקרר לפני הפריסה למנות
.להגיש עם תלולית של קצפת ממותקת קלות
-
!גמר חתימה טובה חברים וקוראים יקרים
-

!המלצה חמה על בלוג אפייה משובח:BAKING GLORY

Blogger Dynamic Views לבלוגר יש מהשבוע חידושים- בסרטון


חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים יוצרת את הבלוג :פודפורנו להמונים 2005-2011

29/09/2011

מתנה לראש השנה :מגזין סוואר בחר בבלוג שלי כנציג ישראל

My  Mom’s  Recipes  And  More

גאווה ושמחה ממלאים את ליבי, ההפתעה היתה גדולה וטובה. הידיעה אודות הכתבה פורסמה בשעה האחרונה בדף הפייסבוק של המגזין המשובח סוואר. מתברר שיחד עם מצלמת פוקט (כן,כבר 6 שנים ועדיין..), השקעה ואהבה רבה ניתן להותיר חותם בעולם הגסטרונומי. ללא קשרים, יחצ"נות/מתנות ובלי פרסומות או קידום יזום
הבלוג שדוגל וכותב איכות וחדשנות צויין היום לשבח ע"י המגזין
קיבלתי מתנה לראש השנה: מגזין סוואר בחר בבלוג האוכל שלי כנציג ישראל
בדיוק היום - ראש השנה ה 29.9.2011 פרסם מגזין סוואר כתבה חדשה אודות 55 בלוגי האוכל הטובים בעולם
מכל מדינה נבחר נציג או לעיתים גם שניים. כבוד הוא לי להימנות עם נבחרת בלוגרי האוכל הטובים והמפורסמים בעולם ולהיות נציגת ישראל היחידה. וזו הזדמנות טובה לכול קורא להכיר בלוגי אוכל מעניינים מרחבי הגלובוס
מגזין סוואר מפרגן לבלוגרי אוכל מרחבי התבל. הבלוגים שנבחרו מייצגים עשייה ובישול של מתכונים אזוריים, מסקרים מסעדות, טכניקות בישול ומרכיבים מקומיים. הכתבה ממליצה על כל בלוג נבחר כמדריך לבישול וכוללת גם בלוגרים שהיגרו למדינות רחוקות וממשיכים לבשל ולפרסם מתכונים מהבית. קוראני שמבשל באוסטרליה, גרמניה המפליאה לאפות ולבשל בספרד, בישול יווני בהולנד, הודי בפרו הם רק חלק מהדוגמאות הרבות
?מי במדינות ובבלוגים
בלוגים מאלג'יריה, ארגנטינה, אוסטרליה, אוסטריה, ברזיל, קמבודיה, קנדה, אנגליה, אסטוניה
את צרפת מייצג דיוויד ליבוביץ' הקונדיטור ומוציא ספרי המתוקים הידוע והבלוג הוותיק שוקולד וקישואים
בלוגים מהמדינות- גרמניה, יוון, הודו, ישראל, איטליה, יפן,קוראה, מלזיה, מכסיקו, פרו, פיליפינים, פורטוגל, סרביה, סינגפור
וגם בלוגים ממדינות - ספרד, דרום אפריקה,  שוודיה, תיאלנד,טורקיה, וויטנאם
:הנה הכתבה המלאה

גללו לישראל

וזה מה שעורכי מגזין סוואר כתבו על בלוג האוכל שלי
Israel

Chanita Harel's recipes are inspired by her mother's kitchen; they're a personal tour of Israel's culinary fusion of Eastern European and Middle Eastern cuisines


חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים יוצרת את הבלוג :פודפורנו להמונים 2005-2011

**מתנה לראש השנה :מגזין סוואר בחר בבלוג שלי כנציג ישראל

My  Mom’s  Recipes  And  More

גאווה ושמחה ממלאים את ליבי, ההפתעה היתה גדולה וטובה. הידיעה אודות הכתבה פורסמה בשעה האחרונה בדף הפייסבוק של המגזין המשובח סוואר. מתברר שיחד עם מצלמת פוקט (כן,כבר 6 שנים ועדיין..), השקעה ואהבה רבה ניתן להותיר חותם בעולם הגסטרונומי. ללא קשרים, יחצ"נות/מתנות ובלי פרסומות או קידום יזום
הבלוג שדוגל וכותב איכות וחדשנות צויין היום לשבח ע"י המגזין
קיבלתי מתנה לראש השנה: מגזין סוואר בחר בבלוג האוכל שלי כנציג ישראל
בדיוק היום - ראש השנה ה 29.9.2011 פרסם מגזין סוואר כתבה חדשה אודות 55 בלוגי האוכל הטובים בעולם
מכל מדינה נבחר נציג או לעיתים גם שניים. כבוד הוא לי להימנות עם נבחרת בלוגרי האוכל הטובים והמפורסמים בעולם ולהיות נציגת ישראל היחידה. וזו הזדמנות טובה לכול קורא להכיר בלוגי אוכל מעניינים מרחבי הגלובוס
מגזין סוואר מפרגן לבלוגרי אוכל מרחבי התבל. הבלוגים שנבחרו מייצגים עשייה ובישול של מתכונים אזוריים, מסקרים מסעדות, טכניקות בישול ומרכיבים מקומיים. הכתבה ממליצה על כל בלוג נבחר כמדריך לבישול וכוללת גם בלוגרים שהיגרו למדינות רחוקות וממשיכים לבשל ולפרסם מתכונים מהבית. קוראני שמבשל באוסטרליה, גרמניה המפליאה לאפות ולבשל בספרד, בישול יווני בהולנד, הודי בפרו הם רק חלק מהדוגמאות הרבות
?מי במדינות ובבלוגים
בלוגים מאלג'יריה, ארגנטינה, אוסטרליה, אוסטריה, ברזיל, קמבודיה, קנדה, אנגליה, אסטוניה
את צרפת מייצג דיוויד ליבוביץ' הקונדיטור ומוציא ספרי המתוקים הידוע והבלוג הוותיק שוקולד וקישואים
בלוגים מהמדינות- גרמניה, יוון, הודו, ישראל, איטליה, יפן,קוראה, מלזיה, מכסיקו, פרו, פיליפינים, פורטוגל, סרביה, סינגפור
וגם בלוגים ממדינות - ספרד, דרום אפריקה,  שוודיה, תיאלנד,טורקיה, וויטנאם
:הנה הכתבה המלאה

גללו לישראל

וזה מה שעורכי מגזין סוואר כתבו על בלוג האוכל שלי
Israel

Chanita Harel's recipes are inspired by her mother's kitchen; they're a personal tour of Israel's culinary fusion of Eastern European and Middle Eastern cuisines


חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים יוצרת את הבלוג :פודפורנו להמונים 2005-2011

17/09/2011

* תמונת היום: כריך מיוחד במינו, כולל מתכון הלחם-

מגזין הגורמה טרבלר האוסטרלי פירסם לפני כשבוע כתבה על מיני מאכלים בשילוב בירה. הכתבה המקורית פורסמה במגזין המודפס בחורף 2009. צילום אוכל מעורר חושים ומתכון פחות שגרתי משכו את עיני. ומה בעצם יש כאן? -לחם העשוי מקמח מלא מעורב בקמח כוסמין. בירה כהה מסוג סטאוט משמשת כנוזל בבצק הלחם המכיל שמרים
.הלחם נאפה בתנור ולאחר צינון נעשה ממנו כריך
?מה בכריך
.פרוסות של צלי חזיר (אפשר להחליף בבשר בקר) לצד תפוחים אפויים במיץ תפוחים ושמן זית
.הארוחה הסתוית הזו מוגשת לצד בירה כהה בעלת מרירות שוקולדית

PHOTOGRAPH CHRIS CHEN
?איך מכינים את זה
:לבשר ולתפוחים
חמש שיני שום
שתי כפות עלי רוזמרין
כפית גרגירי פלפל שחור
רבע כוס (= 60 מ"ל) שמן זית
קילו = 1 קילו בשר (pork loin)
שלושה תפוחים מסוג פינק ליידי, מגולענים וחתוכים לרבעים
שליש כוס מיץ תפוחים = 80 מ"ל
:מתכון הלחם
שבעים גרם שיבולת שועל (לא אינסטנט)
מאתיים וחמישים מ"ל בירה סטאוט (בירה גינס
שישים גרם מולסה
תפוח פינק ליידי מגורד גס
שלוש כפיות = 10 גרם שמרים יבשים
מאתיים וחמישים גרם קמח כוסמין
מאתיים וחמישים גרם קמח מלא
:הכנת הלחם
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
לפזר את שיבולת השועל על תבנית שטוחה ולאפות כ- 4 דקות, לערבב במהלך האפיה
.להניח לקרור
.לחמם את הבירה בקלחת על להבה נמוכה עד לתחילת הרתיחה
.להסיר מהאש
.להוסיף לקלחת שיבולת שועל ומולסה
.לצנן עד שפושר

:בקערה לערבב
.התפוח, שמרים, תערובת הבירה ו 100 מ"ל מים
.בקערה נפרדת (מומלץ בקערת מיקסר) לערבב שני סוגי קמחים וכ- 2 כפיות מלח
.ליצור גומה במרכז הקמחים ולצקת את תערובת הנוזלים. לערבב קלות
.להעביר למשטח מקומח וללוש כ- 5 דקות, או ללוש בעזרת מיקסר
.להוסיף מעט קמח לפי הצורך
.להניח את הבצק בקערה משומנת מעט
.לכסות את הבצק ולהתפיח עד שמכפיל את נפחו ,במשך קרוב לשעה

:עיצוב ואפייה
.להגביר את חום התנור ל - 220 מעלות
.ללוש מעט את הבצק התפוח וליצור כיכר באורך של 20 ס"מ
.להתפיח כשעה
.לאפות את הלחם 20 דקות בחום 220 מעלות
.להנמיך את חום התנור ל- 180 מעלות ולהמשיך לאפות עד שמוכן, במשך כ- 20 דקות
.לצנן את הלחם על רשת
.לפרוס את הכיכר לפרוסות עבות

:הכנת הבשר
.להגביר את חום התנור ל - 220 מעלות
.לכתוש ,אפשרי בעזרת בעלי ומכתש
שום, עלי רוזמרין ,פלפל שחור ומחצית מכמות שמן הזית + 2 כפיות מלח
.תתקבל מחית חלקה
.למרוח את הבשר בתערובת התבלינים ולהניח בתבנית אפיה
.להוסיף סביב את חתיכות תפוחי העץ
.לנטף מלמעלה מיץ תפוחים ויתרת כמות שמן הזית
.לצלות בתנור החם במשך 15 דקות
להנמיך את חום התנור ל 180 מעלות ולהמשיך לאפות עד שהבשר מוכן
כשלושת רבעי שעה או בתלות נתח הבשר
.להוציא את הבשר מהתבנית לכסות בנייר כסף ולהניח למשך רבע שעה
.לפרוס את הבשר לפרוסות דקות
-

?ומה עושים עם התפוחים האפויים
.למעוך את התפוחים ומיצי האפייה בעזרת מזלג. לתבל לטעם
:הרכבת הכריך
.למרוח ממחית תפוחי העץ על פרוסת לחם
.לסדר מעל פרוסות בשר
.לקשט בעלי רוקט. לתבל לטעם
.לכסות בפרוסת לחם נוספת
.לזלול

31/08/2011

בננה בחמאת בוטנים- קינוח (לא רק) לשעת לילה מאוחרת-

, מפינת המתכון המהיר, רשמו מתכון
בננה בחמאת בוטנים ושומשום
הכמות : ל 2 עד 4 סועדים
:קולפים שתי בננות

:במחבת ועל להבה נמוכה מחממים בבחישה מתמדת
עשרים וחמישה =25 גרם חמאה +רבע כוס סוכר + כף מים
.כשהסוכר והחמאה נמסים נוצר רוטב חלק. לבשל דקות ספורות, הרוטב יבעבע
.להוסיף למחבת כ- 2 כפות = 50 גרם חמאת בוטנים עם חתיכות בוטנים בתוכה ,לערבב היטב
.כעת להוסיף למחבת את שתי הבננות
.להפוך אותן לצידן השני כול דקה לערך עד שהן מכוסות ברוטב ומוכנות
.להעביר את הבננות לצלחת הגשה
.לפזר מעט שומשום מעל
.להגיש ולזלול

30/08/2011

*משקה מרענן בשם סוויצ'ל Switchel-

חיפוש קצר בויקיפדיה יוביל אותכם להסבר קצר אודות משקה הסוויצ'ל
סוג של פונץ' או טוניק המוכן ברגע מחומרים המצויים בכל בית ויחליף בקלות כל משקה ממותק אחר. המשקה על בסיס מים וחומץ תפוחים בתוספת ג'ינג'ר ודבש. ניתן להמתיקו גם בממתיקים אחרים כגון : סירופ מייפל, סוכר או מולסה. הדעות חלוקות מתי הומצא המשקה, האם במאה ה -17 או מאוחר יותר. בכל מקרה, הפונץ האמריקאי הובא לפני מאות שנים ליבשת הגדולה מהקריביים. המשקה העממי, הכה פשוט להכנה ובעל ניחוח נעים היה מקובל בקרב איכרים אמריקאיים ששתו ממנו בתקופת הקציר המייגעת. המתכון העתיק למשקה כלל לעיתים לימון ושיבולת שועל
המשקה מרענן, טעים מאוד ולרגישים לטעמי חומץ , החומץ כאן כמעט ואינו מורגש. ניתן להגיש את המשקה כפי שהוא או בתוספת קוביות קרח ומי סודה

?כיצד מכינים סוויצ'ל
ל- 4 מנות
לתוך מיכל מזגו 2 כוסות מים = 480 מ"ל
:הוסיפו
ארבע כפות חומץ תפוחים ,לא להחליף בחומץ אחר
שמונה כפיות דבש נוזלי
שתי כפיות ג'ינג'ר טרי מגורד

.לערבב ולאחסן כשעתיים במקרר לפני ההגשה
:להגשה
ניתן לסנן (לא חובה) את המשקה מגרידת הג'ינג'ר,זה טעים ללא סינון
.ניתן להוסיף עוד מתיקות לפי הטעם
:אפשרויות גיוון
במקום דבש, הוסיפו ואז תקבלו משקה בטעם שונה
מולסה או
סירופ מייפל
או סוכר (לבן או חום)

במידה ואין ברשותכם ג'ינג'ר טרי, הוסיפו חצי כפית אבקת ג'ינג'ר טחונה ואיכותית

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

29/08/2011

*מתכון למרק גספצ'ו - הכי טעים בעולם-

~~~~!מרק גספצ'ו הכי טעים בעולם~~~
מרק הגספצ'ו הזה כה טעים שקשה להפסיק לאכול אותו. תשכחו מכול המרקים הקרים שהכרתם עד היום ורוצו להכין את מרק העגבניות הקרמי והנפלא הזה. בקיץ שעבר התפרסם בניו יורק טיימס מאמר עם מתכון למרק גספצ'ו, ההמלצה לצד תמונת פודפורנו של המרק היתה להגיש את המנה לצד פריכיות עשויות מגבינת פיקורינו (צורף אופן ההכנה). שיניתי את המתכון בחלקו, המרק הוכן אתמול וקיבלתי מרק קר מופלא. המרק עשיר במרכיבים, טעמו ותיבולו מדוייק, צבעו וריחו נפלאים הם. האם צריך משהו נוסף לצד המרק ?.. חברה טובה וקצת מוזיקה... נעימה

המרק קל מאוד להכנה ובמידה ויש ברשותם את כל המרכיבים, הכנתו תערך דקות ספורות בלבד. כל המרכיבים מוכנסים לבלנדר ומעורבלים יחדיו. ניתן להגיש את המרק בקעריות יפות. אם תרצו להגיש את מנת הגספצ'ו שלכם מונחת על תחתית הנייר כמו שלי- לחצו כאן  והדפיסו לכם גם

המרק התחיל מארבע עגבניות שהובאו אתמול בערב הביתה לבקשתי. על מנת לקולפן בזריזות חרצתי אותן וכיסיתי במים רותחים למשך כשתי דקות. קל מאוד לקלף אותן כך

מרק גספצ'ו
כ- 4 מנות הגשה
:מרכיבים לפריכיות הגבינה
שש כפות גבינת פיקורינו רומנו מגורדות -אני שמתי גבבינת פרמזן מגוררת
:מרכיבים למרק
חצי קילו עגבניות קצוצות (במקור 450 גרם עגבניות ללא קילוף), קילפתי את העגבניות לאחר טבילה קצרה במים רותחים-לחרוץ בבסיס לפני כןן
כוס וחצי יוגורט = 360 מ"ל
רבע כוס שמן זית = 60 מ"ל
שניים עשר עלי בזילקום טרי קצוצים
שלוש שיני שום קצוצות גס, במקור 2
שלושה בצלים ירוקים החלק הלבן והירוק קצוצים גס (במקור רק 2) ,הוספתי חתיכת בצל סגול קצוץ
שתי קוביות קרח
כפית וחצי מלח גס
כפית וחצי חומץ יין אדום
אפשרי מעט פלפל שחור גרוס טרי, וויתרתי

:אופן ההכנה
:להכנת פריכיות הגבינה
(לשים במחבת מסוג טפלון 2 כפות מהגבינה המגורדת, לשטח דק (לא דק מדי
להפוך בזהירות כשהצד התחתון זהוב היטב. להזהיב את הצד השני. להמשיך באופן זה עם כל כמות הגבינה
(להניח לקרור. לשבור את הפריכיות לחתיכות (הן מתקשות

:הכנת המרק
בבלנדר לשים: עגבניות, יוגורט, שמן זית, בזיליקום, שום, בצל ירוק, קוביות קרח, מלח וחומץ
.לערבל הכול היטב עד קבלת מרק חלק
.לתקן תיבול לפי הצורך
.לצקת לקעריות ולקשט בפריכיות גבינה
.לזלף מעט שמן זית מלמעלה ולזלול


חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

21/08/2011

*חצילים בפרמזן-מתכון איטלקי ממטבחו של השף קיט סנאו

השף החביב שלח לי אתמול מתכון אהוב של אמו : חצילים בפרמזן בנוסח איטלקי
המתכון המשפחתי הזה מוכן כחמישים שנה ונראה טעים, ישים וקל הכנה בכל בית. השף מנדב טיפים
לבחור חצילים טובים-
לקלוף את החצילים (לאחר קטימת הקצוות) בעזרת קולפן ירקות (זה עובד!) או סכין חדה-
לפרוס את החצילים לפרוסות בעובי זהה-
לא נחוץ לזרות על פרוסות החצילים מלח או להשרותם לפני-
למרות שם המנה: "חצילים בפרמזן" מומלץ להשתמש בתערובת שלוש גבינות-
גבינת פרמזן, גבינה שוויצרית וגבינת מוצרלה
להשתמש בצינצנת רוטב מוכן של פלפלים או עגבניות -
להשתמש בתבנית אפייה כבדה וטובה-
לאפות את החצילים מכוסים בנייר כסף במשך כל זמן האפייה (נייר מהסוג העבה יותר)-
ראו כיצד השף מכין את המנה
 


השף קיט סנאו הוא מייסד אתר האוכל
:איך מכינים
מכינים את 2 החצילים הגדולים לפי המפורט מעלה בטיפים של השף (לקלוף ולחתוך לפרוסות אחידות)
:לקערה אחת טורפים
שש ביצים
לתבל במלח, פלפל שחור גרוס טרי ומעט תערובת תבלין איטלקי
:בקערה נוספת לערבב
קמח, מלח ותבלינים
-
(לטבול כל פרוסת חציל בתערובת הקמח (מנערים מהקמח המיותר
.טובלים את פרוסות החצילים בתערובת הביצים
.מטגנים את פרוסות החצילים במחבת עם שמן. לטגן משני הצדדים עד שהפרוסות זהובות
:סידור ואפייה
(למרוח את תחתית התבנית ברוטב שבחרתם (רוטב עגבניות מוכן בצינצנת זה טוב
.לסדר מעל הרוטב שכבה של פרוסות חצילים מטוגנות
.מעל לפזר תערובת של גבינות
.למרוח שוב שכבת רוטב, שוב חצילים וגבינות
.להמשיך לסדר את השכבות עד שנגמרים החצילים
.השכבה האחרונה תהיה של גבינות
.לפזר מעל הגבינה מעט תערובת תבלין איטלקי
לכסות את התבנית (השף לא ציין גודל תבנית אך תבנית בגודל לערך של 20 על 30 ס"מ תתאים) בנייר כסף
.לאפות בתנור חם - 180 מעלות במשך כ- 45 דקות
...השף ממליץ לאכול את החצילים למחרת כי זה משתבח.. אבל מי יכול להתאפק 

*שניצל קישואים - זה טעים ! אפוי בתנור עם פרמזן ופירורי לחם

:מפינת המתכון המהיר והבריא
.קישואים מצופים אפויים בתנור. קל הכנה וטעים מאוד
.הכמות תתאים לכ- 3 קישואים לא גדולים. ניתן להגדיל כמויות בהתאמה
? איך מכינים
.מחממים תנור/טוסטר אובן לחום גבוה - 220 מעלות
.שוטפים ומייבשים את הקישואים, מסירים את הקצוות
.פורסים את הקישואים ל- 4 פרוסות לאורכם
.בקערה אחת טורפים ביצה גדולה עם כפית מים
:בקערה נוספת מערבבים
שליש כוס פירורי לחם (אפשרי פירורים מתובלים)
רבע כוס גבינת פרמזן מגוררת דק
-
.טובלים כל פרוסת קישוא בביצה משני הצדדים
.כעת טובלים את פרוסות הקישואים משני הצדדים בקערת הפירורים
.מניחים בתבנית האפיה משומנת במעט שמן
.אופים בתנור החם במשך 20-25 דקות או עד שהקישואים רכים והציפוי זהוב היטב
!להגיש מיד ולזלול

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים
assets Creative Commons License