25/01/2012

*כל מיני דברים יפים 25.1.2012

הרשומה הזו היתה אמורה להתחיל קצת אחרת. גם בשלן מנוסה יודע שבדרך לעוד תבשיל מוצלח ישנם גם פאשלות. השאלה האם צריך לכתוב על זה ?.. התשובה מוחלטת : כן ! - זה קורה לכולם וככה אנו בעצם למדים
. (משפט המתאים למורה? ..אני לא )
זה קרה לי אתמול. אינני יודעת אם זה היה החום שעלה בגופי או פיזור הדעת הרגעי. נכנסתי למטבח בחדווה (עם כמה חדווה שהרגשת חולי יכולים לספק או אקמול אחד קטן שעובד אחר 5 שעות ..סוף סוף). על השולחן הנחתי את חומרי הגלם למרמלדה אנגלית משובחת
היו שם לימונים שנקטפו מהעץ (לא שלנו) דבש ניגר, ג'ינג'ר טרי וגם סוכר לבן. התהליך היה ארוך וקצת מייגע אבל מהנה, מלמד ומסקרן

24/01/2012

*כן בחושה, לא לקלוריות:עוגה בחושה דיאט

.מתכון לעוגה מופחתת קלוריות וטעימה בחמש דקות הכנה
העוגה קלת הכנה -דרושות שתי קערות, מרכיבים טעימים שניתן לגוון לפי טעמכם האישי ואין נקיפות מצפון בגלל עודף הקלוריות
..את החמאה שמתי כבר במאפי הדניש ברשומה מאתמול [קישור] לכן כאן בעוגה תמצאו 3 כפות שמן בלבד
.ניתן לאבק את העוגה הקרה במעט אבקת סוכר

כיכר תפוז אגוזים
:החומרים
כוס ושלושת רבעי קמח לבן רגיל= 245 גרם
כפית אבקת אפיה
חצי כפית סודה לשתיה
רבע כפית מלח שולחני
רבע כפית מוסקט טחון
רבע כפית פלפל אנגלי טחון
חצי כוס סוכר לבן= 100 גרם
חצי כוס ריוויון או יוגורט=120 גרם
רבע כוס אגוזי מלך או פקאנים קצוצים , להקפיץ את האגוזים קודם מעט במחבת יבשה,לצנן
שלוש כפות חלב
שלוש כפות שמן רגיל, קנולה למשל
שלוש כפות ריבת תפוזים או ריבת מישמש או ריבה בטעם אהוב אחר
שתי כפיות גרידת תפוז, אפשרי גרידה מתפוז קטן שלם
שתי ביצים גדולות

23/01/2012

*עוגות דניש : מאפה שמרים מדנמרק

עוגות דניש : מאפה שמרים מדנמרק
מאפה כרוך מבצק שמרים בעל מתיקות עדינה, פריך וטעים. פריכות הבצק מתקבלת על ידי הכנת בצק שמרים שלתוכו מקופלת חמאה. הבצק קל להכנה וניתן לאפייה באותו היום ועל ידי כל אחד. לא נחוץ נסיון קודם
.מומלץ לאכול את המאפה טרי או מחומם לאחר הקפאה והפשרה

עוגות דניש : מאפה שמרים מדנמרק
הכמות: 20-25 יחידות
:החומרים לבצק
קורט סוכר
כוס חלב חמים (בטמפרטורה של 43 מעלות)  = 250 מ"ל
ארבע וחצי כפיות שמרים יבשים= 14 גרם
ארבע כוסות קמח רגיל=560 גרם
חצי כפית מלח
מאתיים גרם חמאה
ביצה גדולה
--
מעט מים להברשת הבצק
:למלית
שלוש כפות סוכר חום כהה= 40 גרם
חצי כפית קינמון , או קצת יותר לפי הטעם
שליש כוס צימוקים כהים או בהירים= 50 גרם
--
תבנית גדולה של תנור סטנדרטי מרופדת בנייר אפייה
:הכנת הבצק
.בכלי/קערה בינונית לערבב את החלב החם עם קורט סוכר (רבע כפית) .לפזר מעל את השמרים ,לנער ולערבב להמסתם
.להתפיח למשך 5 דקות. לערבב קלות

21/01/2012

* עיצוב חדש ומדליק

בניין - מראה: סוג של אשלייה אופטית
האמן לינדרו ארליך יצר עבודת אומנות מיוחדת במינה. במבט ראשון נראה שהאנשים 'תלויים' על הבניין ועוד רגע אם לא יחזיקו חזק יפלו. 'הבניין' ממוקם על סוג של משטח כריצפה. על ידי שימוש במראות נוצרת אשליית השיקוף 
עבודת האומנות מוצגת עד חודש מרץ 2012 בתערוכה בפריז (מקום הנקרא לה 104). העובדה שהעבודה מוצגת בפריז עושה אותה כמובן יפה עוד יותר

ב

Sean Dufrene עבודות צילום
.מטבח - מיטה ומה שבינהם גם. עבודות צילום נועזות ללא ספק. כאן 2 דוגמאות. את היתר גשו לראות בעצמכם

20/01/2012

מתנות מהמטבח - קרם בוואריה ג'ינג'ר

קרם בוואריה ג'ינג'ר

הוא נכנס הביתה קצת מהסס שואל אותי היכן המטבח ואיפה הגז. איש גבוה, רזה, עיניים טובות וכחולות. שיבה חיננית זרקה בשערו
לבוש היה בחולצת משבצות שידעה ימים טובים יותר ומעליה טי-שירט קצרה ורחבה עם לוגו של חברת הגז. ביד החזיק תיק בית ספר ורוד לגמרי עם ציור של ברבי .. רגע, תכף אתחיל.. מההתחלה
----
ישנם ימים כאלו שקצת קר ומשעמם ואתם נכנסים למטבח לשחק, ואני, עמדתי ובחשתי פולנטה סמיכה וצהובה מקמח תירס איטלקי משובח. חצי שעה בחשתי אותה ולאחר שהראתה סימני הפרדות מהסיר הכבד, העשרתי אותה בחמאה וגבינת פרמזן מגוררת. חם וטעים. שיטחתי את התערובת על תבנית גדולה והנחתי לקרור. נטלתי חותכן עוגיות וקרצתי עיגולי פולנטה.. (נו, שיעמם לי..).העיגולים היפים נאפו עם גבינות בתנור החם ... נשארתי עם מטבח מלא כלים ומבולגן 
! מאוחר יותר נכנסתי למטבח לבשל משהו טעים ו - אין גז
גם החלפה שעשיתי בין בלוני הגז לא עזרה. סימה מחברת הגז ענתה לי למחרת בבוקר בקול מפוהק. אמרתי לה שאין לנו גז וזה דחוף לי שיהיה היום. בקשתי שתאזכר אותי מתי הזמנתי זוג בלוני גז לאחרונה, כי זה לא היה מזמן ..הבלונים אינם ריקים אני צריכה טכנאי! בבקשה. היא, אדישה לגמרי השיבה שהקור הזה מציף אותם בקריאות שרות והזמנות גז .. אז טכנאי יגיע בשבוע הבא
ואם את צריכה גז זה 'לא יום החלוקה שלך' המתיני בסבלנות
מיותר לציין שביקשתי באסרטיביות מתונה שטכנאי יגיע עלי עוד היום. אני מוכנה לעזוב הכול..שיגיע גם כעת (!). בשעות אחר הצהריים התקשר ליאוניד ואמר שהוא קרוב.. ו"אני יכול לרדת" . המבטא שלו היה כבד. המתנתי לו בחצר ולקח לו זמן להשתחל מרכב השרות אוחז בתיק הברבי הורוד - מלא בכלי עבודה ואיזה כבל מציץ משם גם
ניגשנו לבלוני הגז. "הבלונים שלך מלא.. " אמר בעודו מנענע אותם. "איפה מטבח שלך ?.."  לאחר בדיקה קצרה הוא החליף את צינור הגז השחור. ויש גז !! . או אז ליאוניד התיישב אצלנו לשולחן האוכל (לא, הוא לא רצה קפה , גם לא עוגיות) ורשם דיאגנוזה ארוכה.. עם העתקים .ואולי ליאוניד בכלל רופא
"לפני לכתו ייעץ לי לזרוק את הצינור הישן לפח.. "שלא יעשה לך בבית ריח גז
.בלכתו חשבתי לתת לו גם את שקית הזבל שבכניסה , אבל גם לי יש גבולות.. סתאאאם
. האיש היה טכנאי מצויין
!מאוחר יותר נכנסתי למטבח לשחק והפעם להכין קרם בוואריה עם ג'ינג'ר. כזה עוד לא אכלתם

17/01/2012

* עיצובים חדש ומדליק - 17.1.2012

מחדד עץ פינוקיו
מעולם לא היה אפו של פינוקיו ארוך יותר ..שימו לו עפרון , סובבו וחדדו. מחדד עשוי עץ מעוצב על ידי האמן הסיני מייק הי.הוכחה נוספת שהומור ועיצוב הולכים יד ביד


ארנק עם שיניים
.ארנק מעוצב של המעצבת האמריקאית ננסי פוטס

15/01/2012

*מתנות מהמטבח - שום כבוש

שום כבוש
המרכיבים: ראש שום גדול, חומץ יין לבן, סוכר, פלפל שחור, פלפל צ'ילי
 
:שיני השום בתחמיץ מוכנות

:תקריב


מתכון מהיר הכנה לשום בתחמיץ עם חומץ מתובל. המתכון מוכן תוך דקות ספורות אך יש להשאירו במקרר 24 שעות לפני ההגשה
השום מאבד את חריפותו וקשיחותו הטבעית, הוא מתרכ , צבעו משתנה והוא מאוד טעים (ובכלל לא חמוץ). למה ישתדך השום ?- הוא יכול להוות פתיח מעורר תיאבון/תוספת למנות בשר (עם שום), סלטים וסנדוויצ'ים
.מומלץ להשתמש בשיני שום גדולות. במידה והן גדולות מדי - חצו אותן לאורכן
.השום יישמר במקרר כחודש. אפשר להכפיל כמויות
.מתנה מהמטבח לעצמכם או למישהו.. שאתם אוהבים
.ותודה לאימא'שלי שהכינה לי את משטח העץ (המצולם כאן), בדיוק כפי שרציתי
שום כבוש
:הנוסחא : לכל ראש שום גדול במשקל (כולל הקליפה) 100 גרם
שלושת רבעי כוס חומץ בן יין לבן
שתי כפות סוכר לבן
רבע כפית פלפל צ'ילי גרוס
רבע כפית זרעוני פלפל שחור שלמים
רבע כפית תערובת תבלין לכבושים (למשל של החברה הזו) או כמות זהה של זרעוני כמון- לא טחון
*
צנצנת קטנה
:ההכנה
.בקלחת קטנה (או סיר קטן) על להבה בינונית לערבב את החומץ,סוכר ותבלינים. להביא לרתיחה
. להוסיף את שיני השום הקלופות
.להרתיח ללא מכסה במשך 3 דקות
.לצקת את השום עם התחמיץ והתבלינים לצינצנת זכוכית
.לכסות ולצנן מעט בחוץ. לאחסן במקרר יממה לפני ההגשה

14/01/2012

*דגי הזהב המופלאים יציר מכחולו של אמן יפני Riusuke Fukahori

 בסוף השבוע האחרון נחתמה תערוכה מיוחדת במינה. הגלריה הממוקמת בלונדון מציגה בשיגרה אומנים יפניים וממדינות אסיאתיות נוספות
התערוכה נתנה הפעם במה לעשרים עבודות נבחרות ולאומנותו המופלאה של האמן היפני ריוסוקה. עולם שלם של דגי זהב התגלה, עזי צבע, מלאי חיות- פרי מכחולו של הצייר

Goldfish Salvation
העבודות נוצרות על ידי טכניקה מיוחדת. ציור תלת מימד, בשימוש בצבעים אקריליים ושרף שקוף. הציור/הפיסול של הדגים נעשה במספר שכבות, מעל כל שכבת צבע נמזג שרף שקוף נוזלי. היצירה כולה נעשית ונתונה בתוך מיכל. שכבות הצבע והשרף יוצרות מראה תלת מימד ומצגת חיה לגמרי. הנה דוגמא

12/01/2012

*קוראים לו כריסטופר פורד-פסטרי שף מוכשר כשד Christopher ford

Christopher ford
"Food is my passion, photography is my outlet"
.קבלו במחיאות כפיים סוערות את כריסטופר פורד. פסטרי שף מוירג'יניה

* עיצוב חדש ומדליק

ספל הקפה הגדול בעולם



במידה ואתם מנסים להפחית את כמות הקפאין היומית שלכם- ספל הקפה הענקית הזו לא תתאים לכם...גימיק חביב בדמות ספל ענק שיכול להכיל בממוצע 20 ספלי קפה סטנדרטיים. הספל ברוחב של 25 ס"מ ועלותו 50 דולר

assets Creative Commons License