11/02/2012

**רק (7) : דברים יפים - 11.2.2012

קנקן הקפה הקטן בעולם
Mini coffeepot
זה אמיתי! קנקן קפה מכסף (כסף סטרלינג) כל גובהו כשני סנטימטרים ומשקלו איננו עולה על 4 גרם.  הקנקן מוצג למכירה באתרו של היוצר הצורף והמורה האיטלקי פייטרו מרמו  וימכר תמורת כחמישים יורו. פיטרו בן ה- 54 מתהדר בשלושים שנות יצירה העשויה בעיקר כסף וזהב. עבודותיו נמכרות ברחבי העולם
.הצילומים בסאן הבריטי [קישור] ממחישים את הקוטן של קנקן הקפה
.[אתר האמן [קישור

09/02/2012

* עוגיות מקמח שומשום קלוי

שומשום
כמה יפה ! מפלצת העוגיות טרם הלכה מכאן. היום יש מתכון חדש לעוגיות. הוא מצידו אומר לי שמותר לי עוד עוגיה כי : עוד עוגיה, פחות עוגיה קטנה זה לא ניכר על הגיזרה
.העוגיות הללו מכילות מעט מרכיבים והן קלות להכנה. העוגיה מכילה קמח שומשום ולא שומשום שלם
איך מכינים? קולים את השומשום במחבת גדולה יבשה או בתנור עד שהוא מזהיב היטב. לאחר מכן טוחנים אותו במעבד מזון לקמח. בזמן הטחינה תרגישו בריח מוכר של טחינה(הרוטב) ..לקמח השומשום מוסיפים את יתר המרכיבים ולשים לבצק, דקה זה לוקח והבצק כייפי למגע. בידיים לחות מגלגלים את הבצק לגלילים צרים ומכניסים לתנור לאפייה קצרה. חשוב: לרכוש שומשום טרי או לרכוש לפי משקל בחנות תבלינים מהימנה על מנת שטעם השומשום לא יהיה מריר


06/02/2012

**עוגיות להמונים -עוגיות כמו מקונדיטוריה הכי טובה, אצלכם בבית

לקחתי לי אתמול משימה פשוטה לכאורה. להכין 2 בצקי עוגיות (חדשות), שניהם מצריכים קרור במקרר של שעתיים לפחות. היה פשוט להכין את בצקי העוגיות במיקסר אחד אחרי השני מבלי לנקות אחרי (את המיקסר).. חסכתי גם קערות נוספות .. כשאת הקמח ניפיתי ישירות לקערת המיקסר ולא לתוך קערה נפרדת. כל העוגיות נאפות בחום גבוה ונאפו אחת אחרי השניה בתנור
 

העוגיות מוצלחות. מתיקותם עדינה (יותר בסגנון אירופאי ולא אמריקאי) וצורתן נאה. את הבצקים יש לרדד לא דק מדי ולקרוץ או לחתוך עוגיות. מתקבלות עשרות עוגיות מושלמות


05/02/2012

מתנה מהמטבח :לחם שיבולים

.את לחם השיבולים הזה לא שוכחים אצלנו במשפחה
את לחם השיבולים הכנתי לפני שנים אחדות . לאור בקשות קוראים מובאות כאן הוראות הכנה מפורטות בעברית. הלחם ייצג את ישראל בחגיגות יום הלחם השנתי העולמי וגם עיטר את שולחן המאפים בארוע משפחתי חגיגי במיוחד , האטרקציה היתה גדולה. אחד האורחים סבב סביב הלחם כשהוא מביט בי וקורץ. לבסוף לא יכל להתאפק , קרב ושאל אם הוא יכול לטעום מהלחם.. מופתעת הנהנתי .. הלחם הנגוס בפינה נותר כך עוד ימים רבים
מדובר על לחם יפה ומעוצב. הלחם עשוי מבצק שמרים טעים ואכיל אבל לא נועד דווקא להגשה/לאכילה אלא יותר כאטרקציה או לקישוט השולחן
עיצוב הלחם מצריך דיוק והיצמדות להוראות (להדפיס את המתכון ולשמור במטבח- תמונות מכל שלבי ההכנה :כאן) אבל מובטח לכם שאף אחד לא יישכח את מראה הלחם הזה
! הגישו אותו כמתנה למישהו מיוחד
[IMG_4870.JPG]

לחם שיבולים

03/02/2012

** גלויות מהשוק 3.2.2012

שוק של תותים היה היום.
.הרוכלים עמלו על סידור התותים באופן יצירתי במיוחד. שדות של תותים הציצו מכל עבר
:הצלחתי לתפוס כמה תמונות טובות , גם פרחים

02/02/2012

עוגת מלאי- עוגת קמח תירס רומנית של אמא שלי

~~~~מלאי- עוגת קמח תירס רומנית של אמא שלי~~~
כבר לפני שנים רבות אמא רקחה לנו את הנוסחה המושלמת לעוגת המלאי


 המאפה על בסיס קמח תירס (פעם היה יבוא של קמח מרומניה) היה בסיס ל'ארוחות חלביות' או כעוגה הנלווית לכוס הקפה של אחר הצהריים. אמא ממשיכה לפנק אותנו עם עוגת המלאי שלה לעיתים מזומנות. אתמול בלילה הכנתי את המאפה בעצמי לפי המתכון של אמא שלי


Malai -מלאי רומני של אמא שלי
ניתן להכין מחצית הכמות בתבנית קטנה יותר. אפשר גם לאפות בטוסטר אובן
:המרכיבים
שתי כוסות קמח תירס צהוב = 300 גרם, מומלץ להשתמש בקמח תירס יבוא איטלקי
שתי כוסות קמח לבן רגיל = 280 גרם
ליטר חלב
מאה וחמישים גרם חמאה
מיכל שמנת חמוצה 15% = 200 מ"ל =206 גרם
ארבע ביצים גדולות
גביע גבינה לבנה 5-9% אחוז שומן (250 גרם)+ גבינה נוספת לציפוי למעלה. שמתי קצת שמנת חמוצה למעלה לצד הגבינה
חצי כפית מלח דק
כוס וחצי סוכר לבן =300 גרם
שקיק 1 אבקת אפייה
כפית אחת תמצית וניל איכותית
.תבנית אפיה מלבנית גדולה, גודל כ 22 ס"מ על 33 ס"מ
.אפשר רק לשמן היטב את התבנית ולא לרפד בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני 170 מעלות
.בקערה גדולה חסינת חום לערבב: קמח תירס וקמח רגיל
.להרתיח את החלב. להסיר מהאש להוסיף חמאה, לערבב עד שתמס
לצקת באטיות ובבחישה את תערובת החלב חמאה החמה לקערת הקמחים ולערבב
להוסיף לקערה: שמנת חמוצה, לערבב. להוסיף ביצים (ביצה אחר ביצה) גבינה, סוכר, מלח ואבקת אפיה
.לצקת את התערובת לתבנית המוכנה
.לנטף למעלה כפיות גבינה לבנה נוספת במרחקים
.התערובת תהיה נוזלית לגמרי ותתייצב עם האפייה
לאפות את המלאי בתנור החם כשעה עד 70 דקות או עד שהמלאי מוכן וצבעו זהוב עמוק
:טיפים
ניתן להגיש את עוגת המלאי חמה עם או ללא שמנת חמוצה- אין צורך להמתיק את השמנת
העוגה טעימה גם פושרת או קרה מהמקרר, במקרר היא תתייצב עוד יותר
עוגת המלאי משביעה מאוד. אני מעדיפה לאכול אותה טרייה וחמה. בחורף ניתן לשמור שעות בחוץ גם ללא קירור
.המאפה מהווה ארוחה (חלבית) קלה בתוספת סלט
.המלאי יישמר במקרר כשבוע ימים


:וכאן עדיין בתנור - 10 דקות לפני תום האפייה


:גזור ושמור: טבלת המרת נוזלים מכוסות/אונקיות למ"ל
Erik Spiekermann  יוצר טבלת ההמרות    


 חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

01/02/2012

אחד ביום 1.2.2012

מדור חדש נולד ברגע זה ושמו בישראל - אחד ביום . המלצה יומית על סרטון אחד קסום, אתר אחד מעולה, בלוג אחד משובח, צילום משגע ,מנה מנצחת, שף גאון והפתעות נוספות
באיזה תדירות יופיע המדור ? בכל עת שתנוח המוזה (הטובה) על בעלת בלוג זה , במקרה אני. כשלא יופיע המדור יהיו כאן בישולים טעימים במיוחד. עשרות מתכונים חדשים ממתינים (בסבלנות) לצאת לאור לעולם
!היכונו - מתחילים
אתר (לא רק) לילדים
:שם האתר
The Kid Should See This
[קישור]

 

Rion Nakaya בעלת האתר

:וזה מה שכותבת בעלת האתר בפתיח
There's just so much science, nature, music, arts, technology, storytelling and assorted good stuff out there that my kids (and maybe your kids) haven't seen. It's most likely not stuff that was made for them...

But we don't underestimate kids around here.
.למה האתר טוב כל כך ? כי בכולנו מסתתר ילד אחד קטן


בלוגר אוכל
:שם הבלוג
A Tuscan foodie in America

:וזה מה שהוא כותב בפתיח
You always hear about American people going to Tuscany and falling in love with Tuscan food, right? Well I am the "other" guy: I am the Tuscan guy who came to the US and fell in love with American food.

אתמול צפיתי בהנאה בפרוסת לחם ורדרדה בפייסבוק. הלחם (הטוסקני) עם היין סיקרן אותי והלכתי לחקור אודותיו קצת ברשת. בדף התוצאות הראשון בגוגל הגעתי לבלוגר החביב הזה. נפלתי ברשתו, התחברתי לדף הפייסבוק שלו והלכתי לקרא מה הוא עושה. האובססיה שלו (כך הוא מכנה את זה) להגיע לתוצאה מאוד מסויימת בפוקאצ'ה (שמבוססת גם במשהו על הלחם ללא לישה של ג'ים לאשי ובעלת תוצאה סופית מחוררת ויפה שהניבה עשרות נסיונות קודמים , ובכלל ה'לא לישה' מוזכר בהסיטוריה של הקולינריה הרומית עוד טרם הגילוי האמריקאי) הביאו למסקנה מהירה שיש כאן עסק עם איש רציני ,פרפקציוניסט וזה לטעמי ובמיוחד שהוא עושה את זה בטוב טעם. בלוג אוכל מהטובים

31/01/2012

*קובץ 11 עוגיות אהובות- חלק 2

זוהי רשומת המשך לקובץ 12 מתכונים העוגיות הראשון. הרשומה הזו כוללת כעת 11 ואולי עוד תתעדכן. מתכוני עוגיות שהוכנו במטבחנו לפני שנים ולא פורסמו כאן.[הצילומים גם הם מפעם]. זה טעים
עוגיות החמאה הללו הוכנו במטבחנו אין ספור פעמים. בכל פעם נחתכו במגוון צורות אחרות עם כל חותכן שיש. לפני שנים מצאתי קופסא של עוגיות ועליה מדבקה עם הצילום שלנו שהוכנה ונמסרה לילדי גן אחד בחדרה. העוגיות אכן משחק ילדים, טעימות
 


עוגיות חמאה
:החומרים
מאה עשרים וחמישה גרם חמאה רכה
כוס סוכר
ביצה גדולה
כפית אבקת אפיה
כוס ושלושת רבעי קמח רגיל=250 גרם 
כף חלב
חצי כפית תמצית וניל
:ההכנה
.לערבב חמאה וסוכר.לטרוף פנימה ביצה
.להוסיף יתר החומרים וללוש לבצק חלק
.אפשר להכין את הבצק במיקסר
.לצנן את הבצק במקרר שעתיים לפחות
.לרדד את הבצק (לא דק מאוד).לחתוך לכל צורה רצויה בעזרת חותכני עוגיות או כוס
.לאפות את העוגיות משך כ 10 דקות בחום בינוני 180
.לשמור בכלי אטום

לעוגיות הללו אנו קוראים "העוגיות של אבא". אבא נהג להכין אותן בכל עת שהתחשק לו לנשנש משהו טעים. הוא נהג לגלגל את העוגיות לכדורים ולהניחן בתבנית. אימא היתה אחראית על קליית השומשום.. והאפייה. העוגיות ישמרו גם מספר שבועות בצינצנת נאה. המתכון מומלץ

30/01/2012

*פנק אותה עם פנקוטה ברוטב תפוזים

להתפנק עם פנקוטה ברוטב תפוזים

קינוח לבן עם וניל אמיתי, קרמי, מפנק


היום ילדים.. נאכל (לצהריים) : פנקוטה
עם רוטב וקליפות תפוזים

29/01/2012

כרזות פרסומת מצטיינות - ינואר 2012

כרזות פרסומת מצטיינות - ינואר 2012
:שנת 2012 החלה בסימן יצירתיות בתחום הפרסום. שפע כרזות מעוררות השראה, עניין והומור. קבלו מדגם
.לצפייה נוחה ניתן ללחוץ על התמונות להגדלתן
assets Creative Commons License