04/03/2012

מתכון ללחמניות רום מתקתקות

לאחר שהלחמניות יצאו מתנור האפייה , נאנחתי (לעצמי): יום לימודים ארוך .. עבדתי עליכן, אך - אתן שוות כל ביס. לדן לאפרד האופה הבריטי החביב עלי יש רעיונות ומתכוני אפייה נהדרים. עד היום הוציא לאור מספר ספרי אפייה, הוא מתחזק אתר, פורום, טור ואפילו כתב לי פעם מזמן שבביקורו בארץ חיבב במיוחד את הלחמים שאכל ביפו. לחמניות הברנדי המתקתקות של דן הן גירסא אישית שלו למספר לחמניות אנגליות מסורתיות/מאפיות מובחרות. המשותף לכולן- מתיקות ובצק עשיר. לקחתי את הרעיון של דן והפכתי אותו הלחמניות - שניים עשר במספר היו נפלאות. קרומן פריך, הניחוח עדין של רום (דן משתמש בברנדי) ומעל גבישי סוכר לבן. דן מציע לאכול את הלחמניות עם הריבה הטובה ביותר שברשותכם

28/02/2012

**רק (9) דברים יפים 29.2.2012

עיצוב בנרות : נרות סירה כמו אורגימי
:לחוד או יחדיו: הנרות הללו יוצרים צבעוניות ענוגה וקסומה. דוגמא
[הנרות במשקל 50 גרם כל אחד מיוצרים ב -6 צבעים. פרטים וצילומים נוספים [קישור
Roman Ficek היוצר

עיצוב סלובקי כאן עוד הרבה

22/02/2012

* רעיון - פירות הדר אפויים בגריל, פשוט וטעים

המטבח מלא אותם: פירות הדר מכל סוג וצבע, גם האדמדמים האהובים. אנו אוכלים אותם כמה שיותר טריים מפולחים או סחוטים למיץ תפוזים (הודות למפנק שדואג לבריאותנו..) . השבוע החלטתי לאפות (בגריל) מספר פלחי הדרים מעורבים
.מלאכת צילום הפרי היתה מענגת לא פחות מהפירות האפויים



?איך הכנתי
רחצתי אשכולית אדומה אחת, תפוז דם (שהיה אדמדם בלבד) וקלמנטינה. כמות הפרי תספיק ל 2-4 מנות

21/02/2012

* תביא לי כסא (10) בבקשה- תערוכת כיסאות

שפע של כסאות מסתובבים אצלי(במייל), חלקם יפים במיוחד, קחו דגימה ממה שאהבתי השבוע
הרך: כורסא רכה, רכה
TANTO: שם המוצר
Sunbrellaיצרן
.כורסא רכה עשויה בד (כביס וגם  100% כותנה) ברוחב של 120 ס"מ
!פרטים, תמונות ותרשימים של המוצר [כאן בקישור] מקסים
:כדברי האתר
it’s the perfect place where you can to read (and write) fairy tales
למה אהבתי ? אני בעד פינוקי גוף רכים וגם כירבולים נעימים

20/02/2012

מתכון לבצל סגול אפוי בחרדל

ספרתי לכם לא אחת שתמונה מפתה במיוחד של אוכל יכולה להריץ אותי מהר מאוד למטבח. זה קרה לי שוב בסוף השבוע האחרון ,עת שעילעלתי במגזין האוכל הבריטי החדש. צילום של 4 בצלים סגולים אפויים , מונחים על תבנית אפורה, מעליהם פיסת רוזמרין.. הצבע העז, הרוטב השחום בו שחו ,העסיס שנטף מהתמונה היו נפלאים בעיני. בדקתי מה יש בבית ורצתי.. למטבח
ערכתי במתכון שינויים : ויתרתי על הרוזמרין כי לא היה בנמצא בבית (זה כן יכול להוסיף) . השתמשתי בחרדל דיז'ון חלק ולא גרגירי ואפיתי זמן ממושך קצת יותר מכיון שהבצלים שלי היו גדולים יותר ולא התרככו לגמרי ע"פ זמן האפייה המומלץ.כמו כן בגלל הכמות הקטנה של הבצלים (ניסוי עושים בקטנה..) אפיתי בכול בטוסטר אובן ולא בתנור האפיה הגדול.  ההפתעה התגלתה בתום האפייה -הבצלים היו מעדן של ממש . חייבים לאכול אותם חמים. זו מנת תוספת קלה להכנה ומפתיעה שתתאים גם למנה בשרית
אגב, נסו לערבב חרדל חלק עם קצת סוכר זהוב,עד שלא נותרים גרגירי סוכר- זה טעים מאוד ככה עם .. כפית
?למעלה , במהלך האפיה: חרדל.. מישהו
בצילום: כך נראה הבצל שלי

פנקייק לארוחת בוקר, צהריים או ערב

פנקייק שיבולת שועל,צימוקים וסירופ מייפל



מתכון מוצלח לפנקייק שמנמן , משביע המחביא בתוכו גם הפתעות של שיבולת שועל ,צימוקים וסירופ מייפל. הכמות תספיק לכ- 10 פנקייקים. תערובת הפנקייקס תעמוד ו'תתפח' דקות ספורות לפני הטיגון. אל תשכחו למזוג (שפע) סירופ מייפל אמיתי ופירות טריים סביב. לפנק עם פנקייק

18/02/2012

* עיצובים חדשים 18.2.2012

מטרף מטריף
אחד מסיפורי ההצלחה בשבוע העיצוב בשטוקהולם: מטרף עשוי ניילון צבעוני ובעל טבעת החובקת אותו
 
בסיום השימוש ולאחסון יעיל יש להשחיל הטבעת לאורכו ואז מתגלה וו עגול לתליית המטרף(מכניקה). המטרף עוצב בשמונה צבעים מרהיבים וקיבל השראתו מערימת תבן

"This whisk is divine"
 Hanover studio Ding3000 עיצוב
 Normann Copenhagenעוצב עבור המותג הדני

14/02/2012

צ'אטני סלק - זה טעים

.הצ'אטני הזה מתובל ועשיר טעמים. ישמש כמו ריבה, כמנת תוספת טעימה או כמתנה מקורית מהמטבח
.אל תשכחו לצרף סרט צבעוני ופתק אישי


צ'אטני סלק
הכמות: לצינצנת אחת גדולה
:החומרים
שש מאות גרם סלק, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
בצל לבן קלוף וקצוץ
תפוח עץ , קלוף ומרוסק גס
מיץ וגרידה מתפוז גדול
כפית זרעוני חרדל שלמים
חצי כפית ציפורן טחונה או יותר לפי הטעם
כפית קינמון טחון
מאתיים ארבעים מ"ל חומץ בן יין אדום
כוס סוכר זהוב - דמררה

13/02/2012

*להכין בבית :כוס(יות) שוקולד למילוי

~~~~כוסות שוקולד למילוי~~~~~
והפעם מפינת המתכון הזריז: כוסות שוקולד
.הן דקיקות, עדינות ויפיפות. ניתן להכינן גבוהות או נמוכות. הן יקבלו באהבה כל מלית שתכינו
.הכוסיות מוכנות תוך דקות ספורות וישמרו במקרר עד וגם לאחר שתמלאו אותן


11/02/2012

* ממטבח הניסויים: צ'יפס אפוי מטבעות תפוחי עץ

כנראה של'סיפור הקצר' בפוסט הקודם אודות אשת הרופא.. שאכלה שני תפוחים (אבל זה לא עזר לה) היתה איזו השפעה.הערב מצאתי עצמי במטבח עומדת ומשחקת עם שני תפוחים. הרעיון היה ליצור צ'יפס מתפוחי עץ, על ידי שימוש בתפוחים, מעט חמאה, סוכר וקינמון. הניסוי הצליח בגדול !קיבלתי ערימה של טבעות תפוחי עץ פריכות וטעימות. הפריכות מושלמת וניתן ממש לשבור אותם לחתיכות
! למה זה טוב ? לנישנוש כחטיף טבעי או לקישוט מנות אחרונות. זה מעולה מאוד

assets Creative Commons License