26/09/2012

**עוגיות טחינה טעימות, גם עוגיות של סבתא שלי

לפני שבועות ספורים ישבנו כהרגלנו, אמא ואני ושוחחנו. אמא אחזה בשקית הניילון הנוספת שמצאה לאחרונה ובה מתכונים נוספים של סבתא. המתכונים הותיקים כתובים היו בכתב ידה היפה של סבתא, על דפים מצהיבים, מחברות בית ספר של אחד מאיתנו הנכדים גם על ניירות מפנקסים קטנים. הכול מכול היה שם - מתכונים מבית של סבתא שלי, מתכונים של השכנה ...של קרובת משפחה, של מרק שסבתא בישלה, מתכונים מאמא שלי, מתכון שסבתא שמעה ברדיו ועוד. ואני ? צריכה תרגום לכל זה . זה לא רשום בשפה קריאה עבורי, גם לא בעברית. וכל זאת על מנת לתעד, להעלות על הכתב שדבר לא יאבד. להכין את המאפים של סבתא, מאפי הילדות האהובים כל כך. אמא יכולה לזהות לפי כתב ידה של סבתא מאיזו תקופה מוקדמת או מאוחרת הם נכתבו. וכמו במתכוני סבתא/אמא חלקם של המתכונים קצר/חלקי/תמציתי. בחלקם הוראות ההכנה חלקיות..הרי סבתא זכרה וידעה הכול. כייף גדול זה להכין, לשחזר את המתכונים במטבח, לחזור לטעמים מוכרים ולהפיצם לעולם !. ישנם כותבים.. המעלים זאת על הכתב בינות דפי ספר 
כסיפתח לעוגיות שהוכנו אצלנו לאחרונה, הפוסט כולל גם 4 מתכוני עוגיות של סבתי מצד אמא. המתכונים הם תרגום מדוייק למתכונים שסבתא כתבה בכתב ידה. היום יש לנו גם מתכון חדש למקלוני אגוזים וקוקוס. מתכון אירופאי לעוגיות עדינות. הנה העוגיות
באופן מקרי מצאתי במגירה במטבח גזיר עיתון עם מתכון. מתכון ל'עוגיות טחינה אורגנית' כך היה כתוב. המתכון פורסם לפני כארבע וקצת שנים בחוברת 7 ימים של ידיעות אחרונות. מתחת לכותרת כפי שתראו בצילום, נכתב, שזהו מעדן שפיתח חנוך בר-שלום עבור מותג טחינה. להכנת העוגיות-הכנתי מחצית הכמות- התקבלו כ-30 עוגיות. השתמשתי בחמאה רכה ואת הצנוברים קליתי מעט במחבת יבשה
לטעמנו, עוגיות הטחינה הללו טעימות יותר מהאחרות. העוגיות עורבבו ידנית בקערה אחת והם מכילות צנוברים
זמן האפייה לא צויין במתכון. מצאתי שאפייה של 20-22 דקות בחום של קרוב ל 170 מעלות מתאימה. עוגיות טחינה כמו עוגיות מסוג זה הן עדינות יותר, עם נטייה להתפורר ובתום האפייה אינן משחימות ממש. השתמשו בסוג טחינה שאתם אוהבים לאכול. הנה הן

25/09/2012

**ריבת שזיפים - מתכון מיוחד

שזיפים. שזיפים
השעה היתה כבר מאוחרת, לא מעט אחר חצות. מצאתי עצמי עומדת במטבח ובוחשת את ריבת השזיפים החדשה. מי שם לב לשעה המאוחרת ? אני ממש לא ..כשבסיר מבעבעת לה בעדינות ריבת שזיפים אדמדמה, חלקה וטעימה בטירוף. 'נדלקתי' על מתכון בריטי של סוג של ריבת שזיפים אדומים. המתכון מוכן בדומה לריבת הממבריליו הספרדית (מחבושים) או ריבה מבטטה מארגנטינה. המיוחד והמשותף לריבות הללו הוא שהן מבושלות כריבות 'חלקות' ללא גושי פרי. לאחר שהריבה מוכנה וקרה ניתן להפוך אותה מהצינצנת לקרש חיתוך ולחתוך ממנה פרוסות. מומלץ להגיש לצד גבינות קשות ומשובחות, גבינת מנציגו למשל. פלאמבריליו המוכן משזיפים, ניקרש וניתן לחיתוך עם סכין יצליח במידה ומוסיפים לריבה המבושלת יחד עם הסוכר כמות של פקטין - פקטין באבקה או מגלעיני פירות טריים. המתכון הבריטי מציע להשתמש בסוכר ייעודי להכנת ריבות. הסוכר הזה נמכר במארזים במרכולים בבריטניה ומכיל תוספת מסויימת של פקטין. אין צורך למדוד או לחשב את כמות הפקטין המוספת. הדעות לגבי הוסכר חלוקות למשל בכתבה כאן צויין שהסוכר ממצק את הריבות ואין שליטה על כמות הפקטין וזה לא חובה. אך תוספת פקטין ליצירת פלאמבריליו נחוצה
-
קראתי את כל התגובות למתכון (מתכון של ג'יין הורנבי) שהתפרסמו באתר הבריטי, קוראת אחת מציעה להשאיר בסיר מספר גלעיני שזיפים בזמן הבישול במקום תוספת אבקת פקטין. לא ניסיתי את זה. מישהו אחר הציע למזוג את הריבה המוכנה לקעריות רמקין על מנת להקל על הפיכתם לאחר צינון. מזגתי לשני רמקנים בנוסף לצינצנות אבל הריבה שלי טובה אך לא מיועדת לחיתוך
-הריבה הזו היא דוגמא מצויינת כיצד ניתן לשמר את טעמי פירות הקיץ בצינצנת. מתכון להיט - רוצו להכין


שזיפים אדומי קליפה שנמצאו אתמול לפנות ערב במרכול שבקניון הפתיעו אותי. הם היו יפיפיים ולא נמצאו בשפע כזה בכל מרכול אחר בסביבה. מלאתי שקית ישר מהסלסלות בזמן שהאיש בסופר עמד לסדר אותם בערימה גבוהה והוספתי כמה עלי שזיפים .. :) שיהיה לצילומים מאוחר יותר .. ולקישוט


בבית נשקלו השזיפים. החלטתי להכין מחצית הכמות המצויינת במתכון. מקילו שזיפים. לאחר רחיצתם נראו השזיפים אף יפים יותר
.בואו נעשה לנו פוסט עשיר תמונות במיוחד. אופן הכנת הריבה כה פשוט, התמונות יסבירו הכל
ריבת שזיפים
:רשימת חומרים
קילו שזיפים אדומי קליפה
חצי קילו סוכר לבן
כוס מים בתכולה של 250 מ"ל


את השזיפים יש לחתוך לחצי. להוציא את הגלעין במרכז (לתת סיבוב עם היד) ולחתוך שוב לחצי. קיבלנו הרבה רבעי שזיפים. כעת נכניס את כולם לסיר הבישול
לי יש את סיר 'הריבה' הקבוע בו אני נוהגת לבשל ריבות המכילות כמות של קילו פרי. זה מצליח תמיד, הריבה לא נחרכת, מבושלת על להבה הנמוכה ביותר שעל הכיריים. השתמשו בכל סיר אחר, חשוב שיהיה כבד יחסית בעל תחתית עבה ובתכולה של כ- ארבעה ליטרים


.העמידו את הסיר על הכיריים על להבה בינונית. מזגו מעל השזיפים בסיר את כוס המים. מי ברז יתאימו
.הביאו את תכולת הסיר לרתיחה


כעת יש לבשל את השזיפים והמים בסיר עם מכסה למשך כמחצית השעה או כעשר דקות נוספות. ערבבו את השזיפים מדי פעם
.חשוב לבשל את השזיפים על להבה מתונה. בואו נבדוק את הסיר שלנו, השזיפים מתרככים מהר מאוד
.בסיום הבישול נקבל בסיר כמו מחית סמיכה בתוספת נוזלי השזיפים


.מכיוון שאנו חפצים בריבה חלקה וללא חתיכות פרי נעביר את כל תכולת הסיר דרך מסננת
השזיפים המבושלים חמים מאוד. התערובת בסיר מבעבעת. הניחו אותה למספר דקות על השיש לפני העברתה דרך מסננת
?אז איך עושים את זה
נוטלים קערה גדולה וחסינת חום. בתוכה מניחים מסננת גדולה. יוצקים בזהירות את הפרי המבושל כולל כל הנוזלים שבסיר לתוך המסננת. ברגע הראשון יעברו דרך המסננת כל נוזלי הבישול האדמדמים. במסננת ישארו חתיכות פרי. מכיוון שאיננו רוצים לוותר על שום חתיכת פרי.. מעכו את הפרי בעזרת כף שוב ושוב עד שכמעט כל הפרי יעבור דרך המסננת


בתחילה נקבל מחית אדמדמה . עם המשך מעיכת הפרי תתקבל מחית כתמתמה. זה בסדר. ערבבו הכל יחד והחזירו חזרה לסיר הבישול
..במסננת תשאר כמות קטנה, כשתי כפות מחית פרי. אכלו אותה, היא טעימה, בדקתי


.הנה המחית מוכנה. מיד נוסיף את הסוכר ונעמיד את הסיר חזרה להמשך בישול קצר


-את הסוכר הוסיפו בהדרגה עוד טרם החזרתם את הסיר לבישול. ערבבו היטב


:ראו כמה הצבע יפה

.בשלו את הריבה על להבה נמוכה עד שהסוכר נמס לגמרי


.כעת המשיכו לבשל את הריבה (אני העברתי ללהבה נמוכה) ללא מכסה במשך 20 עד 25 דקות או עד שמוכן, גם לאחר 10 דקות בישול נוספות
דאגו לערבב את הריבה לעתים תכופות. הריבה תאדים אף יותר הריח נהדר

לקראת תום בישול הריבה הריבה המבעבעת (בעבוע עדין) תסמיך מעט. ברגע זה כבו את הלהבה. הריבה מוכנה, אפשר לנוח


הניחו את הריבה דקות אחדות לפני מזיגתה לצינצנות זכוכית

יש ! יש לנו ריבה. טעם הריבה מרוכז וממצה את השזיפים. צננו את הריבה ואחסנו בקירור. אל תשכחו למסור צינצנת ריבה למישהו אהוב


:רעיון להגשת הריבה כמתנה
:הדקו מפית נייר קטנה בדוגמא של תחרה (לרכישה בחנויות ציוד חד פעמי) מעל המכסה וקשרו בסרט נאה, לדוגמא


.גמר חתימה טובה קוראים יקרים ! נשוב לכאן בתום יום כיפור עם מתכוני סבתא, עוגיות חדשות ועוד
.צפו ב'חמש דקות' עם נייג'לה : כאן
:בקרוב צילומים/דיווחים מהארוחה (השבוע) במסעדה הפריזאית
Benoit

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

15/09/2012

*פלפלצ'ומה בקלי קלות

פלפלצ'ומה
במשחק המשאלות או 'מה תאחלי לעצמך לשנה החדשה' גיליתי לו את ליבי. במידה והיה מתעקש לשאול מה הייתי לוקחת עימי לאי בודד הייתי כנראה משיבה ששום. הרבה שום ואת אותו אחד שאוהב שום באותה המידה, לא פחות. שום זה בריא, שום זה טעים. שום הוא תיבול פופולרי אצלנו במשפחה מאז שאני זוכרת את עצמי. אני כוללת שום בכל צורה בתזונה היומית שלנו 

09/09/2012

** vanillekipferl עוגיות וניל קיפפרל

 vanillekipferl עוגיות וניל קיפפרל
עוגיות אוסטריות בצורת סהר מתובלות בוניל ושקדים, עוגיות עדינות וטעימות. העוגיות מכילות בבצק (המקורר) גם שקדים טחונים, קורנפלור וחלמון זה מעדן את הבצק המשובח. זהו מתכון נוסף מבית סבתא. רשמו את המתכון ורוצו להכין, באופן זה תוכלו להפתיע מישהו אהוב לקראת השנה החדשה בקופסא עם עוגיות נהדרות

:הערות לפני שמתחילים
.נפו את הקמח וגם את הקורנפלור
.השתמשו בשקדים טבעיים כולל קליפתם החומה - לא שקדים מולבנים ולא שקדים קלויים
.השתמשו רק בשקדים טחונים ולא בשום אגוז אחר טחון -שלא יתן תוצאה מדוייקת
.מומלץ לטחון את השקדים בבית במספר פולסים במעבד מזון
.במידה ואתם משתמשים במקל וניל-ערבבו את תוכנו עם כמות הסוכר הנחוצה לבצק
הבצק מצריך קירור במקרר למשך שעה. ניתן לקרר זמן ממושך יותר אבל במידה וקיררתם את הבצק מעל שעה וחצי, הוציאו אותו מהמקרר והניחו לו דקות ספורות לפני יצירת העוגיות למנעית התפוררות הבצק
עבדו רק עם בצק צונן. הוציאו בצק עוגיות בכמות הרצויה, יתרת הבצק תשמר במקרר עד לסבב האפייה הנוסף
אפשרי להשתמש באותה תבנית ובאותו נייר אפייה במידה ואתם אופים במספר סבבים-חשוב לצנן את התבנית על השיש לפני הנחת עוגיות נוספות
צרו עוגיות קטנות - קחו מהבצק כמות של כפית בצק גדושה (כפית רגילה, לא כפית 'מדידה') וחלקו את הכמות לשניים. קח תקבלו שתי עוגיות
.ניתן ליצור סהרונים גדולים ועבים יותר ולהאריך מעט את זמן האפייה
גלגלו את הבצק לגלילים קטנים באורך של כ- 6 ס"מ ובעובי של חצי ס"מ. קפלו מעט את הגליל ליצירת סהר, הניחו בתבנית
.אין בבצק חומרי התפחה וגם לא נחוץ. העוגיות תופחות
.לבצק השתמשו בחצי מקל וניל- מגורד או מעט תמצית וניל איכותית
.את העוגיות האפויות השאירו לצינון קל בתבנית לפני העברתן לרשת צינון ואיבוק באבקת סוכר
.העוגיות עדינות ונוטות ל'הישבר' במרכזן אך אינן מתפוררות
ניתן לאבק את העוגיות באבקת סוכר רגילה - מומלץ לטחון את הסוכר בבית במטחנת קפה/תבלינים או לאבק באבקת סוכר- וניל
.טפלו בעוגיות הללו בעדינות בכל שלבי ההכנה

07/09/2012

**סהרונים ממולאים קוקוס קלוי ותפוז- מתכון זוכה

בימים שאני מתלבטת כיצד לעצב או לצלם עוגה חדשה, הוא, הטועם הראשי שלי בא לי לעזר. "עוגה יפה וטובה היא כמו אישה יפה, אינה זקוקה לתפאורה, עיצוב או כסות מיוחדים.. רק לתאורה מחמיאה".  גם הפעם, דווקא ביום עמוס יותר בעבודה החלטתי לצלם את העוגה החדשה בתבנית כפי שהיא. עוגה טובה בתבנית בשיא הפשטות. חבל שריחות אינם עוברים למרחוק או דרך המסך
 המתכון הזה ותיק מאוד וחביב משפחתנו. מי היה מאמין, שלפני כמחצית המאה לערך חילקו פרסים בשווי אלפי דולרים על מתכון אחד בודד.. בשנות השישים, עת היינו ילדים נערכה תחרות אפייה גדולה ביבשת הגדולה, אמריקה. התחרות היתה חלק ממסע קידום מכירות של מוצרי אפייה, כקמח של חברת 'פילסבורי', שקיקי שמרים יבשים של חברת ה'כוכב האדום', שוקולד של 'נסטלה', אגוזי מלך של חברת 'דיימונד', חמאה של יצרן מקומי הנמכרת עד היום, ונטיפי שוקולד צ'יפס גם בטעם קרמל. התחרות נפתחה בזמנו לכל אשה תושבת אמריקה בהתנייה שתיצור מאפה שיכיל אחד או יותר מהמרכיבים שצויינו. פרס ראשון בסה"כ 25,000 דולר (!) ניתן לגברת בשם ג'ניס בויקין. העיתונות מאז (השמורה עימי) מספרת שג'ניס התרגשה במעמד קבלת הפרס והחליטה לבזבז את כל הכסף...במקביל, העוגה שלה התפרסמה בחוצות תבל וכללה מלית אפרסקים וגבינת שמנת עשירה על תחתית פאי. הצלחתי לשים ידי על המתכון הזוכה ברובו (חלק קטן של דף המרכיבים אבד עם השנים). היום החלטתי לאפות בפעם המי יודע כמה את מתכונה של הזוכה במקום השני והמכובד הגברת שירלי הוריג': סהרונים (מבצק שמרים עשיר) ממולאים בקוקוס קלוי וגרידת תפוז בציפוי קרם תפוזים, חמאה ושמנת. הסהרונים האפויים מקושטים בקוקוס הקלוי גם כן. המתכון מצטיין בבצק רך, כייפי לעיבוד ובמלית לא שגרתית. הקרם התפוזי משלים את החגיגה

04/09/2012

*עוגת השזיפים הטובה מכולן

..עוגות מוצלחות ואהובות מכינים שוב ושוב ושוב
.ואצלנו במטבח: עוגת השזיפים הטובה מכולן מהספר "אהרוני פותח שולחן" עמוד 258-259
.העוגה ביתית, בטעם וניחוח סתווי (כן, מרגישים כבר באוויר) והתקבלה הפעם טעימה במיוחד
בצילום: חצאי השזיפים המגולענים מעורבים ברום סנט ג'מס רויאל אמברה (בפעם הקודמת בברנדי) וסוכר

:עוגת השזיפים רגע לפני כניסתה לתנור


עוגת השזיפים הטובה מכולן
:החומרים
שניים עשר שזיפים אדומים גדולים ויפים,חצויים לאורכם ומגולענים
שתי כפות סוכר
שתי כפות ברנדי
-
שלוש ביצים
כוס ושלושת רבעי הכוס (350 גרם) סוכר לבן
מאתיים גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
מיץ וקליפה מגוררת מלימון גדול
שלוש מאות וחמישים גרם קמח לבן תופח - שמתי קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפייה
-
תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ
חמאה וסוכר לתבנית
:אופן ההכנה
.מערבבים בקערה את השזיפים עם הסוכר והברנדי. משהים חצי שעה
.מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות
.שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר, ומקציפים מעט
.מוסיפים את החמאה בהדרגה, עד שכולה נבלעת בבלילה
.מוסיפים את השמנת, מיץ וקליפת הלימון, ורק לבסוף, לערבול קצר ביותר, את הקמח
.משמנים את התבנית בחמאה, מפזרים בה סוכר ומטלטלים אותה עד שהיא מצופה כולה בסוכר
.יוצקים פנימה את הבלילה, עורכים מעל את חצאי השזיפים בצורה נאה, ומפזרים מעל מעט סוכר
.אופים כ- 50 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש

העוגה עדיין לא מאובקת עם אבקת סוכר


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

02/09/2012

עוגיות (השוקולד) של יונתן

הפעם, סלחו לי קוראי היקרים, אין לי צילום של העוגיות. הילד אכל את כולן. לא, לא בבת אחת כמובן. ובלי כיבודים, כן ? מהיום בעצם מאתמול, שונה שמן של העוגיות הללו בישראל (במשפחה שלנו) ל'עוגיות השוקולד של יונתן'. במגזין האוכל של הבי בי סי קוראים לעוגיות הללו עוגיות וינטאג' והן פשוטות כל כך להכנה, גם לילדים

בצילום למעלה: השוקולד בטעם תפוז שנכנס כולו לעוגיות
נ' הקוראת הנאמנה שלי, מדפיסה כל מתכון עוגיות מהבלוג וכותבת שכבר יש לה ב'אוסף' מעל מאה מתכונים! הנה לך יקירתי  אחד נוסף, זה לא מיועד רק לילדים. החלפתי את סוג וכמות השוקולד המומלץ במתכון המקורי והשתמשתי בשוקולד שאני אוהבת במיוחד:שוקולד מריר תפוז 70% של חברת לינדט השוויצרית. את השוקולד קצצתי לקוביות קטנות בעזרת סכין גדולה
.הכמות המומלצת היא 200 גרם ,אבל בחפיסה השניה.. המותחלת נמצאו רק 170 גרם, הילד לא התלונן, גם אנו לא
:קחו מתכון לעוגיות מפינת הגאון

* עוגיות (השוקולד) של יונתן

הפעם, סלחו לי קוראי היקרים, אין לי צילום של העוגיות. הילד אכל את כולן. לא, לא בבת אחת כמובן. ובלי כיבודים, כן ? מהיום בעצם מאתמול, שונה שמן של העוגיות הללו בישראל (במשפחה שלנו) ל'עוגיות השוקולד של יונתן'. במגזין האוכל של הבי בי סי קוראים לעוגיות הללו עוגיות וינטאג' והן פשוטות כל כך להכנה, גם לילדים

בצילום למעלה: השוקולד בטעם תפוז שנכנס כולו לעוגיות
נ' הקוראת הנאמנה שלי, מדפיסה כל מתכון עוגיות מהבלוג וכותבת שכבר יש לה ב'אוסף' מעל מאה מתכונים! הנה לך יקירתי  אחד נוסף, זה לא מיועד רק לילדים. החלפתי את סוג וכמות השוקולד המומלץ במתכון המקורי והשתמשתי בשוקולד שאני אוהבת במיוחד:שוקולד מריר תפוז 70% של חברת לינדט השוויצרית. את השוקולד קצצתי לקוביות קטנות בעזרת סכין גדולה
.הכמות המומלצת היא 200 גרם ,אבל בחפיסה השניה.. המותחלת נמצאו רק 170 גרם, הילד לא התלונן, גם אנו לא
:קחו מתכון לעוגיות מפינת הגאון

30/08/2012

** ממולאים בנוסח יווני - מתכון מיוחד

ממולאים : פלפלים ועגבניות
:פלפלים ועגבניות ממולאים באורז ודברים טובים
החבר'ה שלי רמזו לאחרונה שכדאי לפרסם כאן קצת 'אוכל' ממש.. מלבד עוגות, עוגיות , לחמים ומנות קינוח. באדיבותם הרבה נתנו לי כמה אתגרים ..השבוע מומש אחד מהם- טעים במיוחד: פלפלים ועגבניות ממולאים באורז בנוסח יווני. בכלל, אימא'שלו טוענת כל הזמן שבמידה והמילוי של הממולאים טעים ככה (..ואפשר לאכול אותו ישר מהמחבת או הסיר) אזי הממולאים יהיו טעימים. ואני ? ניסיתי (ניקיתי את המחבת..) אזי אני גם מאמינה
רקחתי מגוון טעמים שמילאו פלפלים ירוקים ועגבניות בשלות. מנה צמחונית אפויה בתנור שתתאים לארוחת הצהריים וגם לאורחים לסוף השבוע. מומלץ לקרא את המתכון המלא טרם ההכנה, כולל הטיפים. בפעם השנייה שתכינו, מובטח לכם, זה ילך בקלי קלות ומהר הרבה יותר ! בכל מקרה, אני בטוחה שתרגישו אלופים כבר בהגשה הראשונה

:טיפים לפני שמתחילים
בחרו עגבניות בגודל אחיד, בינוני - אדומות ובשלות אבל לא רכות מדי בכדי שישמרו על צורתן לאחר האפייה
.בחרו בפלפלים ירוקים כהים, אחידים בגודלם, לא גדולים מדי
.יפה להותיר את עוקצי הפלפלים והעגבניות
.עוד לפני מילוי הירק, חיתכו 'מכסה' לכל פלפל ועגבניה והחזירו את המכסה לירק.. לשם התאמה אישית
.באופן זה יקל לכם לרוקן את תוכן העגבניות
.ניתן להחליף את הצימוקים הכהים בצימוקים בהירים
.המלית עשירה וכל כך טעימה !- אל תשנו דבר
במידה והצימוקים גדולים מאוד, קצצו אותם. החליטה הקצרה במים רותחים מנקה אותם אך תורמת לעסיסיותם במלית
.במידה ואינכם אוהבים קינמון, השמיטו. הוסיפו תיבול אחר אהוב או וותרו
.חיתכו מעט וישרו את בסיסי הירקות על מנת שיוכלו לעמוד 'ישר' בתוך התבנית
השתמשתי באורז 'פרסי', אתם יכולים להחליפו בסוג אורז אחר לבחירתכם,שנו את כמות הנוזלים בהתאמה
.האורז במלית יהיה עשוי היטב אבל לא רך מדי לפני מילוי הירקות
.המלית המבושלת צריכה להיות יבשה יותר ובתום הבישול תכיל פחות נוזלים
.מלית האורז תספיק לקילו וחצי ירק לערך. את הפלפלים יש למלא ביותר מלית בגלל גודלם
.מנת הגשה מומלצת לסועד: 3 יחידות ירק בגודל בינוני
.ניתן להגדיל את כמות שמן הזית לשלושת רבעי הכוס
סה"כ כמות הירק בתבנית שלי = 14 יחידות לא גדולות מאוד, אפשרי להכפיל כמויות ולאפות בתבנית גדולה יותר
.זמן אפייה משוער הוא קרוב לשעה וישתנה בהתאם לגודל וסוג הירק שלכם
.קשטו את המנה המוכנה בפטרוזיליה טרייה וקצוצה, המוסיפה טעם ויופי
.את הממולאים מומלץ לאכול חם מהתנור או פושרים
.הממולאים טובים מאוד גם יום למחרת - מחוממים הטב בתנור/בטוסטר אובן
.יתרת הממולאים שלא אכלתם תשמר במקרר ימים אחדים
!המתכון נחל אצלנו להצלחה גדולה ! - רוצו להכין


ממולאים בנוסח יווני
:החומרים
שמונה פלפלים ירוקים כהים
שש עגבניות
משקל הירק הכולל = קילו וחצי לערך
מאה גרם צנוברים, שטופים וקלויים במחבת יבשה
מאה גרם שקדים שלמים -לא מולבנים, קלויים, קצוצים דק מאוד במעבד מזון
בצל בינוני לבן קלוף וקצוץ דק
כחצי כוס שמן זית כתית טהור= 125 מ"ל
מאה גרם אורז פרסי שטוף ומסונן
מאה עשרים גרם צימוקים כהים, לחלוט וליבש
שן שום גדולה קצוצה או שתיים קטנות
כפית קינמון טחון
כוס מיץ עגבניות = 250 מ"ל, השתמשתי בכוס מהרוטב הזה מופשר, היה בפריזר בשקית הקפאה
חופן עלי נענע קצוצים
מלח לטעם - לערך כפית מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס טרי
מעט סוכר לבן
חופן פטרוזיליה טרייה, קצוצה דק
-
מחבת גדולה
-
.תבנית אפיה בגודל 20 על 30 ס"מ לערך (או קטנה יותר) בעלת דפנות גבוהות יחסית
:אופן ההכנה
.לחתוך מעט את בסיסי הפלפלים והעגבניות
.לחתוך את החלק העליון (לא עבה מדי) בכל פלפל ובכל עגבניה על מנת ליצור 'מכסה' לירק
.מהפלפלים להסיר עם היד את כל הגרעינים
בעזרת כפית 'תפוחן' להוציא את תוכן העגבניות. את תוכנן לקצוץ דק ולשים בקערה קטנה יחד עם נוזלי העגבניה
:הכנת מלית האורז
במחבת גדולה לטגן את הבצל ב- 3 כפות שמן זית (מתוך כמות שמן הזית הכוללת)  לבחוש משך כ4 דקות
.הבצל ישאר זהוב
.להוסיף למחבת את האורז ולבחוש היטב
.להוסיף למחבת: צימוקים, שום קצוץ, קינמון טחון , צנוברים ושקדים. לערבב הכל
.להוסיף את תוכנן של העגבניות, לערבב
.להוסיף את מיץ העגבניות ומי ברז - לערך כוס מים לכיסוי המלית בנוזלים
.לבשל כ12-15 דקות. ללא מכסה, לבחוש מדי פעם
.בסיום הבישול להוסיף למחבת את עלי הנענע הקצוצים (עלים בלבד) לערבב, להסיר מהלהבה
.לתבל במלח לטעם ופלפל שחור גרוס טרי
.לשמן מעט את תחתית תבנית האפייה בשמן זית
.לסדר בתבנית את הפלפלים והעגבניות
.לפזר מעט סוכר על דפנות כל פלפל וכל עגבניה
.בעזרת כף למלא כל ירק במלית. בכמות של 2-3 כפות מלית ובהתאם לגודל הירקות
.לסגור את הירקות עם מיכסהן
.לצקת משמן הזית הנותר על כל פלפל וכל עגבניה
.לאפות את הממולאים בתנור החם למשך כשעה או עד שהם רכים ומוכנים
.מומלץ להוציא את התבנית לפחות פעם במהלך האפייה ,בעזרת כף לנטף על הירקות מהנוזלים שבתבנית
.להגיש חם או פושר
בצילום למעלה : לארוז ולשנע.. לכל מי שאתם אוהבים
.הערה מאוחרת : החבר'ה שלי טוענים שהפלפלים טעימים אף יותר מהעגבניות כי.. יש הרבה מילוי


בצילום למעלה : המנה שלי
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

29/08/2012

*~~~עוגת הדבש הטובה בעולם~~~~

דבש . דבש
השבוע נמצאו בחנות כלים חד פעמיים תבניות מיני יפות וצבעוניות עשויות קרטון. התלהבתי מצורתן וצבען של התבניות ורכשתי מספר יחידות. בבית מדדתי: אורך התבנית 18 ס"מ ורוחבה 7 ס"מ. עלות כל תבנית 80 א"ג.  תכולת כל תבנית 500 מ"ל. אין צורך לשמן את התבניות לפני האפייה והעוגה הצוננת מחליקה מהתבנית בקלות. הכנתי את עוגת הדבש הקבועה, חילקתי את תערובת העוגה ל-3 התבניות המיני. זמן האפייה התקצר ל-45 דקות. בתבנית כיכר אחת אפו עשר דקות נוספות. בהמשך הפוסט מתכון לעוגת הדבש הטובה והקלה להכנה (הכול מתערבב בקערה אחת). הגישו עוגות מיני דבש כמתנה לראש השנה/לחגים, עיטפו כל עוגה בתבנית בנייר צלופן וקשרו סרט יפה. שהשנה תהיה רק דבש 

.לאפייה אחידה וטובה, מומלץ להניח את תבניות הקרטון על משטח אפיה (תבנית ללא שוליים) עבה 
:הכנת עוגות מיני דבש
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
assets Creative Commons License