05/07/2013

**לאכול בידיים: כנפי עוף בדבש ותבלינים

לאכול בידיים : כנפי עוף בדבש ותבלינים
 ....או : לעוף עם כנפי עוף בדבש
."נקי את הכנפיים כפי שסבתא היתה עושה.."
כך אמרה לי אימי הבוקר. מצויידת בהוראותיה נכנסתי (בחדווה אמיתית) למטבח. שם כבר המתינו (לי) כנפי העוף (הצעיר) התבלינים, הדבש, רוטב הסויה וכמובן הווק הגדול השחור והכבד שאני כה אוהבת
 
.היום יש לנו מתכון לכנפי עוף המוכן בקלות ובהנאה. וכן, באמת אוכלים את המנה עם הידיים וישר מהווק
אופן הכנה זה ישאיר לכם מטבח נקי קצת יותר ופחות התעסקות עם בשר: בסיר בינוני מביאים לרתיחה הרבה מים. בסבבים חולטים את הכנפיים במים המבעבעים לדקה או שתיים. מוציאים, מסננים את הכנפיים ומניחים על מגבות נייר
טובלים את הכנפיים(היבשות) בתערובת תבלינים יבשה שערבבנו בקערה. מניחים לכנפיים לנוח במקרר שעה עד שעתיים
-לפני הארוחה
בווק גדול מחממים מעט שמן. מקפיצים את הכנפיים - בשני סבבים עד להזהבה טובה, במשך 10-15 דקות
באותו הווק ולתוך השמן המתובל בו טוגנו הכנפיים מטגנים עלי פטרוזיליה. מוסיפים את הכנפיים ומערבבים
.עלי הפטרוזיליה נדבקים לכנפיים וזה יפה
.מוסיפים לווק מעט רוטב סויה וגם דבש נוזלי ומערבבים הכל
!כעת דמיינו את הריח..מומלץ לאכול חם עם הידיים
:הערות וגיוונים
.את הפטרוזיליה ניתן להחליף בעלי כוסברה
.את אבקת הפפריקה המתוקה ניתן להחליף באבקת צ'ילי
.את גרידת הלימון ניתן להחיליף בגרידה מקליפת ליים
אני השתמשתי ב - 12 כנפי עוף צעיר במשקל כולל של 1.5 ק"ג. המארז נקנה השבוע במחיר של 22 ש"ח
*זהו מתכון ראשון מסדרת 'בישול בווק' - מתכונים למנות / ארוחות מלאות המבושלות כולן בווק*
-
כנפי עוף בדבש ותבלינים
הכמות :4 עד 6 מנות
:החומרים

04/07/2013

*~~~~~~~כך מכינים את הלימונדה הטובה ביותר~~~~~~

?טיפ- מטבח : הלימונדה הטובה ביותר

קנזי, עורכת אתר (בלוג) האוכל פוד52 מדגימה כיצד להכין בבית לימונדה משובחת. הטיפ שלה הוא לטפל בלימונים לפני סחיטתם למיץ על מנת להפיק מהם כמות גדולה יותר של מיץ לימון
טרם נוסה אצלנו בבית. זה מעניין והטעם מסקרן. בקערה מעסים את הלימונים בסוכר זהוב, מגלגלים קלות על משטח עבודה (כמו מסאג') ואז חוצים וסוחטים. לסוכר הזהוב המבושם (דמיינו את הריח !) מוסיפים מים, מערבבים להמסה ואז מוסיפים למיץ הלימון
!זהו, הלימונדה מוכנה
מקור והכתבה המלאה - כאן
The Best Lemonade You've Ever Had 
 

03/07/2013

**להכין בבית מטבל מעדשים אדומות

מטבל מעדשים אדומות-'חומוס' עדשים


בישול עדשים חצויות עם בצל, ג'ינג'ר ותבלין העל כורכום [הנה כתבה מצויינת על יתרונות הכורכום] מניב מטבל טעים, משביע וקל הכנה
הכורכומין שבתבלין הכורכום זמין ומועיל יותר לגופנו כשהוא מעורב בבישול עם שמן ופלפל שחור ובכלל כשהוא חם ומבושל ופחות כשהוא קר. נסו לזרות כורכום על ביצת עין, גרסו מעל הביצה פלפל שחור וזרו מלח, אטלנטי למשל- זה טעים מאוד
מומלץ להגיש את מטבל העדשים חם או פושר (ולא קר) עם קלי לחם שאור (בתמונה) או חתיכות פיתה קלויות, שמן זית ופלפל שחור גרוס טרי
בצילום מנה אישית: כלי הגשה חדש, 'אהבה ממבט ראשון' (לא לבישול ,כן לאפייה) נרכש השבוע במחיר מציאה- פרטים במייל

מטבל מעדשים אדומות
כ- 4 מנות הגשה או בתלות בתיאבון הסועדים
:החומרים
כוס ורבע עדשים אדומות חצויות (לא עדשים שלמות הנמכרות גם במשקל) -אני רוכשת עדשים במארזי חצי קילו- בצילום למעלה
כף שמן זית
בצל בינוני, קלוף וקצוץ דק
חצי כפית ג'ינג'ר (זנגויל) טחון
כפית כורכום טחון
מלח (אטלנטי) לטעם
שתי כוסות מים

02/07/2013

* סודות ההכנה של בצק פריך : Pâte Brisée - שני סרטונים

:כך תכינו בצק פריך
 ג'פרי המלמן מציג כיצד מכינים בצק פריך כולל עיצוב מעניין של הבצק ומה עושים עם שאריות החיתוך

חלק ראשון
Pâte Brisée: Part 1
:טיפים הכלולים בסרטון
הקפדה על יחס החומרים
כל מרכיבי הבצק חייבים להיות קרים ,לא רק החמאה
חיתוך החמאה יהיה לקוביות
ערבול איטי של החמאה והקמח לקבלת גרגירים קטנים
לעבוד מהר
להוסיף את המים הקרים בבת אחת
להימנע מערבול יתר
במידה והבצק מתקבל פירורי יש לאחד אותו ליחידה אחת על משטח עבודה ולא 'ללוש' אותו
יש לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולאחסן בקרור או במקפיא עד השימוש
 

 
חלק שני
Pâte Brisée: Part 2
אופן רידוד הבצק הפריך
כיצד נעזרים בתבניות אלומיניום ח"פ להכנת קלתיות פאי בקלות - יופי של רעיון
? ומה עושים .. עם שאריות הבצק המרודד
 

*להכין בבית - פרוזן יוגורט בטעם לימון

פרוזן יוגורט לימון
 
ק י ץ - ללא צורך בבישול, בלי הקצפות, ללא עודפי שומן, ממרכיבים זמינים, בקרירות נעימה.. טעים בפה..וקל הכנה !  - זהו הפרוזן יוגורט החדש שלנו היום
!מתברר שאפשר להכין פרוזן יוגורט ביתי בבית גם ללא מכונת גלידה
? כיצד מכינים פרוזן יוגורט לימון ביתי
מסננים יוגורט לבן (ללא תוספת סוכר או פרי או טעם) מנוזלים למשך שעתיים במקרר. באופן זה היוגורט מגיר נוזלים ועדיין אינו הופך לגבינה, אלא לקרם יוגורט סמיך. משקל היוגורט לאחר הסינון הוא כמחצית ממשקלו לפני כן בתלות בסוג היוגורט וזמן הסינון. בקערה מערבבים את הסוכר, מיץ הלימון, מעט סירופ תירס בהיר וחומרי טעם טבעיים. כשהיוגורט מוכן (בתום הסינון במקרר) מערבבים אותו עם יתר המרכיבים וזהו . מעבירים הכול למיכל של מכונת גלידה ופועלים על פי הוראות היצרן או שמקפיאים לכשעתיים. הקפאתי את היוגורט לשעתיים בתבנית גלידה ותיקה ואהובה. הכנתי מחצית הכמות
לאחר כשעתיים וקצת מעבירים את הפרוזן יוגורט בעזרת כף מטבח, שוברים ממנו חתיכות, למיכל מעבד מזון ומעבדים קצרות לקבלת קרם קר סמיך וחלק. מקפיאים שוב למשך כשעה או יותר. חזורים על הפעולה הזו עוד פעמיים נוספות ומעבירים למיכל הקפאה למשך כ- 5 שעות או ללילה. הפרוזן יוגורט המוכן, איננו קופא מדי. קל לקחת ממנו מנות בעזרת כף גלידה והוא מרענן וטעים. בואו וניגש להכנה


:הערות
.אפשר להכין מחצית הכמות שתספיק ל 3-4 מנות הגשה
משקל היוגורט לאחר סינון ישתנה בהתאם לסוג היוגורט ואחוזי השומן. היצמדו למשקל לאחר סינון הכתוב במתכון
.ניתן להחליף את סוג היוגורט/אחוז השומן לפי טעמכם האישי
 ניתן גם כעת להשיג לימונים צהובים עסיסיים ומלאי מיץ (בצילום, נרכשו בסוף השבוע). לא בכל מרכול תמצאו לימונים צהובים במידה ומצאתם (יש!) רכשו אחדים, הם ישמרו היטב בבית ולכל שימוש. אגב, אני פותחת את הבוקר שלי קבוע בשתיית כף מיץ לימון לאחר לגימת כף שמן זית. וזה עוד.. לפני הקפה הראשון
.סירופ תירס בהיר ניתן לרכוש בחנויות טבע, חלק מהסופרים וחנויות מתמחות

....בצילום: הפרוזן יוגורט עבר בגבורה זמן צילום לא קצר ולא נמס

פרוזן יוגורט לימון
:החומרים
חמישה מיכלי יוגורט המכילים כל אחד 200 גרם-סה"כ קילו יוגורט .אני השתמשתי ביוגורט ביו - פרוביוטי 3 אחוזי שומן- סה"כ משקל היוגורט לאחר סינון כ 500 גרם
שלושת רבעי הכוס = מאה ושמונים מ"ל מיץ לימון סחוט טרי
מאה ושמונים גרם סוכר לבן= כוס פחות כף לערך
רבע כוס סירופ תירס בהיר = 60 מ"ל
מעט גרידת לימון טרייה או זסט מלימון
כפית תמצית וניל או משחת וניל לטעם

25/06/2013

*גדולות וממכרות - עוגיות המרנג וניל - דונה היי

עוגיות מרנג וניל
לאחר אכילת שתי עוגיות ענק שכאלו הייתי חייבת לעצור. ובכלל, הרי מישהו צריך לבדוק את טעמן של העוגיות החדשות וגם לדעת אם הן אפויות דיין.. עוגיה אחת אינה מספיקה, לא ככה ?. היום נטעמו עוגיות נוספות, מזל שיש כאן עוזרים .. לא נותרו הרבה עוגיות מרנג וניל בצינצנת
 עוגיות מרנג גדולות, ממכרות ופשוטות להכנה. העוגיות מכילות הרבה וניל - מקל וניל וגם תמצית וניל איכותית, והן זרויות בנקודות וניל זעירות. מקציפים את החלבונים (נשארו לי מהמיונז של אתמול) מוסיפים סוכר לבן, וניל, ומעט חומץ וקורנפלור
 !מנטפים עוגיות בעזרת כף, אופים בחום נמוך מאוד ויש עוגיות מרנג נהדרות 
בצילום: מקלות הוניל- נרכשו בשוויץ
חשבתי לזלף עוגיות יפות בעזרת שק זילוף, אך שיניתי דעתי והלכתי אחר עצתה של בעלת המתכון, דונה היי- ייצרתי עוגיות מרנג בעזרת כף מטבח רגילה. זה קל ופשוט. מרפדים תבנית גדולה (או שתיים) בנייר אפייה. לדעתי נוח יותר לעבוד עם שתי תבניות, אחרת קצת צפוף ולא כל העוגיות תתקבלנה עגולות.. בעזרת כף מטבח מלאה במרנג , מנטפים עוגיות. כל עוגיה משטחים מעט גם בעזרת הכף ויוצרים לעוגיה יפה בתנועה סיבובית ולא פחות חשוב.. כולל השפיץ היפה

24/06/2013

*~~~~~~להכין מיונז (מבושל ) ב- 5 דקות כמו אצל ג'יימי אוליבר~~~

אפשר להכין בבית : מיונז (מבושל) בקלי קלות
...כן, צריך סבלנות ולא תמיד המיונז (מיונית) מצליח/ה בניסיון ראשון
.אבל אין, אין כמו מיונז שמכינים בבית. המיונז איננו מכיל ביצים 'חיות' וטעמו משובח
ג'יימי אוליבר הכין מיונז אמיתי ואני רציתי גם. זכרתי מתכון ותיק מלפני מספר עשורים בו החלמונים עוברים בישול קצר, גזיר העיתון מסתובב כאן לבטח אבל לא בהישג ידי..אזי נעזרתי ברשת 'כיצד להכין מיונז מבושל'. המתכון שנמצא בין הראשונים באנגלית הותאם למטבחי, הנה הוא
 


.מיונז : המתכון
הערה: הכמות קטנה וטעימה
שני חלמונים מביצים גדולות - ביצים
שתי כפות מיץ לימון, רצוי סחוט טרי
שתי כפות מי ברז
חצי כפית סוכר לבן
--
כפית אבקת חרדל -אפשר לרכוש אבקת חרדל מוכנה בצינצנת תבלין, כתשתי גרעיני חרדל לאבקה
מלח דק לטעם, כרבע כפית או יותר
כחצי כוס (120 מ"ל) או יותר (כ- 3/4 כוס) שמן קנולה או שמן זית

?איך מכינים
.בקלחת מערבבים חלמונים, מיץ לימון ,מים וסוכר
.מבשלים על להבה קטנה ונמוכה מאוד בבחישה מתמדת
.מסירים כשמסמיך
:כך זה נראה בתום הבישול וברגע שיש להסיר מהלהבה


.ממשיכים לבחוש ומצננים בחוץ (או ליד מיזוג) כ- 5 דקות
.מעבירים לבלנדר
.מוסיפים את אבקת החרדל והמלח וכף שמן
.מערבלים לשנייה ועוצרים
.מוסיפים כף אחר כף שמן ומערבלים. עוצרים לאחר הוספת כל כף שמן, מגרדים את דפנות הבלנדר
.חשוב להוסיף את השמן בהדרגה ומעט בכל פעם לפחות בתחילת הערבול
--
הערות: לא ניסיתי להחליף את אבקת החרדל בחרדל מוכן. גרעיני חרדל טובים נמכרים בכל מרכול במארזי פלסטיק של חמישים גרם (עלות כ- 7 ש"ח)
.הכנתי את המיונז עם שמן קנולה, לא שמן זית
.את המיונז יש לשמור במקרר למשך ימים ספורים בלבד
נסיון ראשון הניב לקראת סופו אמולסיה- הוספתי יותר מדי שמן (בקרוב כוס שמן) או בכמות גדולה מדי בבת אחת. ישנה נקודה כמו גם בדברים אחרים.. שיש לעצור וללקק את המיונז, עם מרית. זהו
-בצילום : כך זה התחיל


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

23/06/2013

**מרק אבוקדו צונן ומרענן (לא מבושל) עם בצל סגול כבוש וקרם פרש

מרק אבוקדו קר
מתכון היום: מרק אבוקדו קר עם בצל סגול כבוש וקרם פרש הום-מייד

 
:נתחיל בהכנת הבצל הסגול הכבוש
.בקערה בינונית ערבבו בצל סגול בינוני קלוף וקצוץ דק
:הוסיפו
כפית וחצי מלח אטלנטי (או מלח גס) או כמות קטנה יותר של מלח רגיל
כפית וחצי סוכר לבן
מיץ מלימון בינוני
-
.ערבבו הכל ואחסנו במקרר עד לשימוש
.הבצל מוכן לאכילה מיד אך משביח עם הקירור
.הבצל הכבוש איננו חריף כלל
הערה: אני אוהבת לתבל את הבצל במעט זסטים של לימון טרי

 
מרק קרם אבוקדו קר
הכמות: 750 מ"ל מרק
ל 3-4 מנות
:החומרים
שלושה אבוקדו בגודל בינוני, רכים מעט ,קלופים וחתוכים גס- סה"כ משקל האבוקדו לפני קילוף וגלעון=600 גרם
שתי שיני שום קלופות ,קצוצות דק
כוס וחצי מים קרים = 375 מ"ל
שמינית כוס(30-40 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי או יותר מיץ לטעם
מלח אטלנטי או רגיל לטעם
פלפל שחור גרוס טרי
:להגשה

22/06/2013

*להכין בבית: קרם פרש בקלי קלות crème fraîche

להכין בבית קרם פרש
אתמול בשעת ליל מעט מאוחרת אני מגישה לפיינשמקר שזיפים אפויים לצד קרם פרש מבושם בוניל. כמה שטעים לו וגם לי!. מראה לו בגאווה את שתי צינצנות הקרם פרש שהוכנו בבוקר. זה באמת קרם דה לה קרם. תמה התלות ביצרן/במרכול- האם ימצא או לא קרם פרש על המדף
!מהיום מכינים קרם פרש בבית
בצילום: שזיפים אפויים במרלו לצד הקרם פרש
.קרם פרש ביתי מכינים משני מרכיבים בלבד: שמנת מתוקה ומעט ריוויון
בקערה מערבבים את השמנת והריוויון, מעבירים לצינצנת, מכסים ומניחים בחוץ, על השיש למספר שעות. לאחר פרק זמן, משתנה וגם תלוי מזג אויר, הקרם פרש מוכן. בחורף, זה כנראה יארך שעות נוספות אולי עד יממה שלמה
אצלי נוצר קרם פרש סמיך וטוב לאחר כ11 שעות. אז יש לכסות את הצינצנות ולהכניסן לקירור. הקרם יהיה טוב לשימוש כפי שהוא או תוספת לכל מאכל/קינוח ימים ספורים עד שבוע מיום הכנסתו לקירור

 
crème fraîche
 
ככה מכינים קרם פרש בבית
בקערה קטנה מערבבים תכולת מיכל שלם של שמנת מתוקה 38% אחוז עם 2 כפות מדידה ריוויון. מעבירים לצינצנת ומכסים - כיסיתי במגבת מטבח מנייר ומניחים במטבח על השיש
.מיכל שמנת מתוקה שווה לכוס ול- 250 מ"ל

בודקים את הקרם פרש בכל פרק זמן. התחילו לאחר מספר שעות. בודקים עם כפית. בתחילה הקרם יהיה דליל מאוד כשמנת מתוקה שהוצאה מהמיכל. 'הקסם' = ההסמכה תתרחשים לאחר כ 10 עד 12 שעות. הקרם יסמיך ויהיה טעים להפליא
בשלב זה כסו את הצינצנת במכסה ואחסנו בקירור עד לשימוש
.הערה: שהייה ממושכת מדי של הקרם בחוץ עלולה להחמיצו
.ניתן להשתמש בקרם פרש כפי שהוא כליווי למנות קינוח או לערבבו לתוך תבשילים שונים
!בקרוב מגוון פינוקי קיץ חדשים המכילים קרם פרש

:הערות
.הקרם מסמיך לאחר שהייה במקרר ודומה במירקמו לשמנת חמוצה
.מומלץ להכפיל כמויות
.הנה קרם פרש קצת אחרת על פי ד"ר אלי לנדאו ז"ל
 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

21/06/2013

*מרק ירקות קר בסגנון ספרדי

מרק קר מירקות ושקדים - ללא בישול
 התכוונתי להכין מרק אבוקדו קר (לא מבושל) בקישוט סלסה חמצמצה של בצל סגול. "גם אני רוצה אבוקדו רך.. " חייך סדרן הירקות במרכול הקרוב, בעודו מניד בראשו- "לא, אין לי אבוקדו אחר !". הר של אבוקדוס וכולם קשים עד מאוד. ובכל זאת העמסתי על העגלה אחדים, הם יתרככו כבר בבית  
 
אז אם אין אבוקדו, נכין מרק ירקות קר אחר. והפעם מרק ירקות בסגנון ספרדי, מרק מקורי ומרענן בנוסח האיים הבלאריים . המרק הים תיכוני הזה מכיל ירקות וגם שקדים. אופן ההכנה שונה בכך שיש להשרות את הירקות והשקדים במים למשך מספר שעות. לאחר מכן מסננים מהמים וטוחנים למרק קטיפתי יחד עם מעט חומץ, שמן זית ותיבול בסיסי
.המרק המוכן כתמתם ויפה גם בזכות תוספת הפפריקה המתוקה
 
 
:הערות לפני שמתחילים
assets Creative Commons License