04/01/2014

**ארוחה בווק: נודלס וירקות ב-10 דקות הכנה

ארוחה (צמחונית) המוכנה בקלות בווק. המנה כוללת נודלס, ירקות, ביצים ותבלינים. מנה עשירה, מחממת ומשביעה. תוספת הכורכום תורמת לצבע יפה וגם בריאה . המתכון יספיק ל- 4 סועדים רעבים לארוחת הערב או כתוספת לארוחת הצהריים
בצילום: מימין למעלה - נודלס מבושלים, 'אטריות' צהובות מחביתה, נודלס לפני בישול, שעועית ירוקה חלוטה, פלפלי צ'ילי, אבקת צ'ילי (לא חריפה) ואבקת כורכום
נודלס וירקות בווק
:מרכיבים
שתי ביצים גדולות
כפית אבקת צ'ילי
כפית כורכום טחון
רבע כוס שמן צמחי (קנולה למשל) = 60 מ"ל
בצל גדול קלוף , פרוס דק
שתי כפות (אפשר 2.5 כפות) רוטב סויה
שני תפוחי אדמה בגודל בינוני (250 גרם סה"כ) רחוצים , לבשל שלמים בקליפתם, לצנן (אפשר להכין יום לפני) -לקלוף ולחתוך לקוביות קטנות
מאה וחמישים גרם (150) שעועית ירוקה עדינה (שעועית ארוכה ודקה) או שעועית ירוקה רגילה קפואה- לחלוט במים רותחים לדקה, לסנן
שלוש מאות וחמישים גרם (350) נודלס מבושלים- לערך 200 גרם נודלס לפני בישול בעובי בינוני או דק- לבשל לפי ההוראות על המארז= [לבשל בשני ליטר מים 3-5 דקות ולסנן
מלח אטלנטי או מלח גס או מלח רגיל לטעם
פלפל שחור גרוס טרי
:לקישוט
:אופציונלי- פלפל אחד או 2 פלפלי צ'ילי, פרוס דק, אפשר להוסיף בזמן הבישול או רק לקשט את המנה המוכנה
אופציונלי- בצל ירוק פרוס לקישוט המנה
:אופן ההכנה

02/01/2014

מאק אנד צ'יז במנה אישית ע"פ תומאס קלר

 מתכון מעובד קלות ע"פ השף תומאס קלר
הכמות: 4-8 מנות
:המרכיבים
שתי כפיות חמאה
חצי כוס פירורי פאנקו
כף שמן קנולה
מאתיים ועשרים (200-220) גרם פתיתים בצורת אורז
בצל קטן קצוץ דק
כוס וחצי עד 2 כוסות ציר עוף או מים
כוס חלב
שלושים גרם חמאה = 2 כפות
[שלוש כפות שמנת חמוצה 15% שומן, [השף תומאס קלר משתמש בקרם פרש
כוס וחצי גבינת צ'דר (80-90 גרם) מגוררת דק- רכשתי גבינה מיבוא אנגלי
מלח ופלפל שחור גרוס לטעם
מעט פטרוזיליה -לא חובה
-
רמקינים בכמות 7-8
:אופן ההכנה

.להמס את החמאה במחבת קטנה על להבה בינונית
.להוסיף את פירורי הפאנקו. לערבב דקות אחדות עד שהפירורים מזהיבים היטב. להעבירם לקערית . להניח בצד
.לחמם תנור לחום בינוני נמוך 160 מעלות
.לחמם את השמן בסיר כבד על להבה בינונית-גבוהה
.להוסיף לסיר את הפתיתים. לערבב ולבשל עד שהם מזהיבים, 2-3 דקות
.להסיר את הסיר מהלהבה
.להוסיף לסיר את הבצל הקצוץ
.לערבב דקות ספורות עד שנוזלי הבצל נספגים בפתיתים
.להחזיר את הסיר ללהבה. להוסיף 3/4 כוס ציר עוף או מים. לבשל בבחישה עד שהנוזלים נספגים בפתיתים
.להוסיף 3/4 כוס נוספת מציר העוף או מים ומעט מלח, להמשיך לבשל
.הנוזלים בסיר יתעבו והתערובת תהיה קרמית
.כשבערבוב,  התערובת מסמיכה, וניתן לראות את תחתית הסיר, יש להוסיף את כוס החלב
.להמשיך לבשל עד שהחלב מצטמצם והתערובת עדיין קרמית
.כעת , טעמו את הפתיתים: הם צריכים להיות מבושלים כפסטה אל דנטה. להימנע מבישול יתר
.במידה ונחוץ לבשל את הפתיתים דקות נוספות, יש להוסיף עוד 1/4 כוס מרק או מים
.להסיר מהלהבה
.לערבב לסיר את החמאה. כע להוסיף את השמנת החמוצה כף אחר כף ואת גבינת הצ'דר
.במידה והתערובת סמיכה מדי, ניתן לדללה במעט נוזלים. לתבל לטעם- במלח, פלפל, פטרוזיליה
.לחלק את התערובת שווה לתוך הרמקינים המשומנים,  כ 2-3 כפות לכל מנה
.לפזר מעל את פירורי הפאנקו
.להניח את הרמקינים על תבנית או משטח אפייה
.לאפות במשך 15 דקות
.להגביר את חום התנור לחום גבוה 200 מעלות .לאפות 10-15 דקות נוספות עד שפירורי הפאנקו מזהיבים היטב
.להגיש חם


.ניתן להכין את המאפים מראש. לאחסן במקרר לפני האפייה. יש להוציא מהמקרר ולהביא לטמפרטורת החדר לפני האפייה
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014

*תפוחי אדמה אפויים בתנור ומרק גולש מאולתר


תפוחי אדמה אפויים בתנור
!קל הכנה פריך וטעים
?איך מכינים
.מחממים תנור לחום גבוה- 200 מעלות
.קולפים קילו תפוחי אדמה (רצוי אדומי קליפה). חותכים לטריזים עבים
.שמים בסיר בינוני (4 ליטר). יוצקים מעל מים רותחים (או מי ברז) לכיסוי. זורים מעט מלח (אטלנטי) מביאים לרתיחה
. מבשלים 6-7 דקות בסיר המכוסה
.משאירים בסיר, מסננים מהמים ומייבשים כ- 2 דקות על להבה נמוכה
משמנים תבנית בינונית (20 ס"מ על 30 ס"מ או קטנה יותר) ב - 3 כפות שמן , לבחירתכם, שמתי שמן זית מעורב בשמן קנולה
.מוסיפים את תפוחי האדמה
.מוסיפים זסט/גרידה מלימון אחד ומספר עלי מרווה טריים
.אפשרי לתבל במלח (אטלנטי או גס) ופלפל שחור גרוס טרי
.מוסיפים לתבנית לימון או שניים רחוצים וחתוכים לרבעים או שמיניות. מערבבים הכל בתוך התבנית
אופים כשעה בתנור החם. כל רבע שעה לערך, מוציאים את התבנית, הופכים את תפוחי האדמה על מנת שיהיו פריכים
.מגישים חם מאוד

 מרק 'גולש' מאולתר
? איך מכינים

31/12/2013

*מתכון לכנפי עוף

רגע לפני שמתחלפת לה שנה ברצוני להביא לכם מתכון לכנפי עוף שנאכלו כאן עכשיו. זה טעים כל כך, וכלום עבודה, אכלתי את השלישייה בידיים. לא מנומס,רשמו מתכון
כנפי עוף עם צ'ילי ודבש
מתכון לאחר עיבוד - במקור מאתר הונסט קוקינג
:מרכיבים
קילו כנפי עוף- אני השתמשתי ב 10 כנפי עוף של פרגיות ששקלו קילו
רבע כפית מלח אטנלנטי או מלח רגיל
שלוש כפות שמן זית
רבע כפית אבקת צ'ילי
כף דבש
שתי כפות רכז רימונים- המרתי לחומץ בלסמי מצומצם עם פירות יער מספרד

:אופן ההכנה
.לרחוץ את כנפי העוף במים, לא לנגב. להניחם על מחבת גדולה עמוקה- לא לשמן את המחבת
.לפזר על הכנפיים את המלח
לכסות את המחבת עם מכסה. לבשל את הכנפיים על להבה בינונית נמוכה כ 7 דקות. בזמן זה הכנפיים יגירו נוזלים
.להפוך את הכנפיים ולבשל (לכסות במכסה) מצידם השני עד שהם חצי מוכנים
.להמשיך לבשל עד שלא נותרים עוד נוזלים
.להנמיך את הלהבה. לבזוק מעל הכנפיים את אבקת הצ'ילי
לבזוק מעל הכנפיים את שמן הזית. לכסות במכסה להמשיך לבשל עד שהכנפיים מוכנות. להפוך אותן מדי פעם
.להסיר את המכסה, לבזוק על הכנפיים רכז רימונים ודבש
.להפוך ולבשל דקות ספורות נוספות עד שהכנפיים מכוסות ברוטב דביק
.ניתן להוסיף למחבת מספר עלי רוזמרין טרי ולהסיר מהלהבה
.להגיש מיד

Handmade with Matt Jennings - Vermont Edition

30/12/2013

ריבת מנדרינה ולימון

מנדרינה : לימון : ריבה

אתמול ערכתי קניות בסופר הקרוב. המקום נהדר, בזכות המנדרינות הנהדרות (הנמכרות כקלמנטינות) ותפוחי עץ הגרני סמיט הנפלאים בעלי מדבקה מאיי שם (חמוץ-מתוק-וקשה לנגיסה) שאני חייבת ואוהבת לאכול אחד ביום .. וגם, הבחורצ'יק ש'מסדר' את הירקות, גם מנקה את המקום (עם המכונה הרועשת שמותירה פסים) ומכבה לנו את האור ברבע לפני, הסגירה. יעילות , זה שם המשחק שם
.אז קניתי 2 קילו וקצת מנדרינות שנמכרו כקלמנטינות ב-17 ש"ח סה"כ

 
 
על כל מנדרינה ששקלה כ- 200 גרם (!) יש מדבקה. לא ברור עדיין אם הפרי מקומי או מיובא ,על המדבקה הכיתוב 
JAFFA - 3030 - suntina
המנדרינות נפלאות- גדולות, מתקלפות בקלות, כמעט ללא גלעינים ,הפלחים גדולים ומלאי עסיס וטעמן מופלא
.אז מלבד לנשנש אותן כאן, החלטתי להכין מהן ריבה שתשמר את הטעם הטוב הזה גם לימים רחוקים
 

הריבה קלה מאוד להכנה. ומכילה בעיקר את המנדרינות (פלחים ומעט מהקליפה הכתומה) מעט לימונים, סוכר ומים
אין כאן הכנה מוקדמת או מספר שלבים. הריבה מבושלת בסיר גדול (6 או 8 ליטר) זמן ממושך קצת יותר (מעל שעה) מריבה ממוצעת והיא טעימה מאוד
?איך מכינים

27/12/2013

ממרח חומוס עם שקדים ויוגורט +סלרי אפוי

חומוס : שקדים: יוגורט : סלרי

ממרח חומוס בעל טעם מעניין שבתוכו גם שקדים ויוגורט, מתובל במעט כמון וולימון. טעם החומוס דומיננטי, העדר הטחינה ותוספת השקדים-יוגורט מעדנת את טעם הממרח שהוא מעט גס במרקמו
!ראשי שרשי סלרי אפויים בתנור
שני מעדנים בכלום עבודה. מומלץ לאכול אותם (יחד או לחוד) כשהם טריים וחמימים בסמוך להכנתם. אך הסלרי האפוי, קר מהמקרר גם כן טעים, בדקתי


ממרח חומוס ,חמאת שקדים ויוגורט
:לפני שמתחילים
חומוס - אפשר להשתמש בגרגירי חומוס מוכן - מקופסא או גרגירי חומוס קפוא ומופשר. לטעמי , אין כחומוס שהושרה ובושל טרי בבית
.מבשלים את החומוס? השרו בהרבה מים 250 גרם גרגירי חומוס לפחות ללילה. למחרת בשלו במי ברז טריים עד לריכוך
חמאת שקדים- ניתן להשתמש בחמאת שקדים מוכנה. אני ממליצה ליטול חופן גדול של שקדים - לא מולבנים ולטחון אותם במעבד מזון עד קבלת 'חמאה' - ממרח סמיך. הכמות הנחוצה כאן: 1/4 עד 1/3 כוס חמאת שקדים

22/12/2013

**לחמניות נוסח פילדלפיה - Philadelphia Sticky Buns

סטיקי, סטיקי באנס
Philadelphia Sticky Buns- McCall's Magazine,April 1981 
ריחניות, שזופות ומתוקות הן - לחמניות הסטיקי (דביקות) באנס נוסח פילדלפיה. לאכול אותן לצד ספל הקפה, לארוחת הבוקר או לכל שעה שנחוץ פינוק קטן ליד ומיד. המתכון הותיק הזה (צולם על ידי עוד בשנת 2007) מעולם לא הועלה לבלוג בעברית. המתכון המקורי אמריקאי לגמרי, פורסם במגזין האמריקאי 'מקול'ס' שפסק לצאת לאור כבר לפני כמה עשרות שנים. וכאן נותרו בקלסר, גזירי מתכונים טעימים אחד אחד, מאותו המגזין האהוב
חודש אפריל 1981 עמודים 179-180 היה מלא בהן: צילום עמוד שלם של לחמניות הסטיקי באנס. למגזין מקול'ס היתה בזמנו סדרת כתבות מוצלחת שנקראה 'בית ספר לבישול' וכללה מתכוני בישול ואפייה עם הוראות וצילומי הכנה שלב אחר שלב מפורטים. המתכון ללחמניות נוסח פילדלפיה, היה בינהם. הלחמניות קלות להכנה-מכינים בצק שמרים משובח, מתפיחים, מרדדים ומורחים אותו במלית עשירה, מגלגלים ופורסים לפרוסות. את הפרוסות מניחים בתבנית קטנה שנמרחה בחמאה, סוכר זהוב וחצאי אגוזים. מתפיחים שוב. בתום האפייה, הופכים את התבנית ומתקבלות לחמניות זהובות, יפיפיות עם ריח משגע שתחתיתן רכה, משובצת במתיקות הסוכר שנמס ואגוז או אגוזים בכל לחמניה. הנה הצילום הישן ,צולם בזמנו במצלמת פוקט קטנה

צולם במצלמת הפוקט שלנו - שנת 2007
לחמניות נוסח פילדלפיה - Philadelphia Sticky Buns
הכמות: 12 לחמניות
:לבצק השמרים

20/12/2013

*עוגת שוקולד ה - 200 : אין כמותה The Best Chocolate Cake

עוגת שוקולד ה- 200

הערב חגיגי במיוחד אכלנו מעוגת השוקולד. העוגה כה מוצלחת וטעימה, שהוחלט להקדיש לה פוסט נפרד. השתמשתי בשוקולד 70% מוצקי קקאו מעורב עם שוקולד בלגי 86% מוצקי קקאו. ריבת חמוציות ממותקת קלות ציפתה את פני העוגה הטריה
איכות השוקולד תורמת רבות לטעם העוגה - הטעם מרוכז, שוקולדי ומשובח. אפשר יהיה לכבד מהעוגה סועדים רבים כי תספיק פרוסה קטנה: קינוח קטן ומושלם
העוגה קלה מאוד להכנה, מערבבים את כל המרכיבים בקערה אחת. לעוגה ותק רב במשפחתנו ואינה ילידת הארץ. העוגה נקראת 'עוגת שוקולד ה- 200' מכיוון שזהו משקל מרבית המרכיבים. גם קל לזכור את המתכון, בע"פ
וכן, החבר'ה כאן אמרו שהעוגה יפיפיה ונתנו לי טיפ : כדאי היה לסדר את קוביות השוקולד הממולא סביב שולי העוגה, גם את התותים ..באופן זה כל אחד יקבל קוביית שוקולד אחת ותות שדה. מתברר.. שיש שזכו בזה או מזה, ובנדיבות
עוגת שוקולד ה -200
עוגת שוקולד שוקולדית ללא תוספת קמח
assets Creative Commons License