סטיקי, סטיקי באנס
Philadelphia Sticky Buns- McCall's Magazine,April 1981
ריחניות, שזופות ומתוקות הן - לחמניות הסטיקי (דביקות) באנס נוסח פילדלפיה. לאכול אותן לצד ספל הקפה, לארוחת הבוקר או לכל שעה שנחוץ פינוק קטן ליד ומיד. המתכון הותיק הזה (צולם על ידי עוד בשנת 2007) מעולם לא הועלה לבלוג בעברית. המתכון המקורי אמריקאי לגמרי, פורסם במגזין האמריקאי 'מקול'ס' שפסק לצאת לאור כבר לפני כמה עשרות שנים. וכאן נותרו בקלסר, גזירי מתכונים טעימים אחד אחד, מאותו המגזין האהובPhiladelphia Sticky Buns- McCall's Magazine,April 1981
חודש אפריל 1981 עמודים 179-180 היה מלא בהן: צילום עמוד שלם של לחמניות הסטיקי באנס. למגזין מקול'ס היתה בזמנו סדרת כתבות מוצלחת שנקראה 'בית ספר לבישול' וכללה מתכוני בישול ואפייה עם הוראות וצילומי הכנה שלב אחר שלב מפורטים. המתכון ללחמניות נוסח פילדלפיה, היה בינהם. הלחמניות קלות להכנה-מכינים בצק שמרים משובח, מתפיחים, מרדדים ומורחים אותו במלית עשירה, מגלגלים ופורסים לפרוסות. את הפרוסות מניחים בתבנית קטנה שנמרחה בחמאה, סוכר זהוב וחצאי אגוזים. מתפיחים שוב. בתום האפייה, הופכים את התבנית ומתקבלות לחמניות זהובות, יפיפיות עם ריח משגע שתחתיתן רכה, משובצת במתיקות הסוכר שנמס ואגוז או אגוזים בכל לחמניה. הנה הצילום הישן ,צולם בזמנו במצלמת פוקט קטנה
צולם במצלמת הפוקט שלנו - שנת 2007 |
הכמות: 12 לחמניות
:לבצק השמרים
שליש כוס חלב
רבע כוס סוכר לבן= 50 גרם
רבע כפית מלח דק
חמישים גרם חמאה
רבע כוס מים חמים
שתיים וחצי כפיות שמרים יבשים = 7.5 גרם או פי שלוש הכמות שמרים טריים בגרגירים
ביצה גדולה
שתיים וחצי כוסות קמח לבן רגיל = 350 גרם קמח
:למלית
חמישים גרם חמאה, רכה
שליש עד חצי כוס סוכר זהוב
חצי כוס צימוקים
חצי כפית קינמון טחון
:לציפוי התבנית
חמישים גרם חמאה, רכה
רבע כוס סוכר זהוב
חצי כוס אגוזי פקאן חצויים או אגוזי מלך חצויים
קערה גדולה לבצק או קערת מיקסר עם וו לישה
תבנית ריבועית : 22 ס"מ
תבנית ריבועית : 22 ס"מ
:אופן ההכנה
:הכנת הבצק
.בסיר או קלחת קטנה מחממים את החלב עד שהוא חם. מסירים מהלהבה
.מוסיפים לקלחת את הסוכר, מלח, וחמאה
.מערבבים עד שהחמאה נמסה
.מקררים מעט את התערובת עד שהיא חמימה
.בקערת מיקסר או קערה לערבוב ידני, מפזרים את השמרים על המים החמימים. מערבבים להמסתם
.מוסיפים את תערובת החלב
.מוסיפים את הביצה ו- 2 כוסות מכמות הקמח
.מערבבים בעזרת וו הלישה של המיקסר או ידנית
.מוסיפים את החצי כוס הקמח הותרת. לשים לבצק רך ואחיד הנפרד מדפנות הקערה
.מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות, לשים דקות אחדות
.מעבירים את כדור הבצק לקערה משומנת קלות, הופכים פעם אחת ומכסים במגבת
.מתפיחים את הבצק במקום חמים עד הכפלת נפחו שעה עד שעה וחצי
:הכנת תבנית האפייה
.בקערה קטנה בעזרת כף עץ, מקרימים את החמאה עם הסוכר הזהוב
.מורחים על תחתית תבנית האפייה
.מפזרים מעל את חצאי אגוזי מלך או חצאי אגוזי פקאן
:עיצוב ואפייה
.מרדדים את הבצק למלבן בגודל 40 ס"מ על 30 ס"מ על משטח מקומח קלות או על משטח סיליקון
.למרוח על הבצק את 50 גרם חמאה
.לפזר מעל את הסוכר הזהוב, הצימוקים והקינמון
.לגלגל את הבצק מצידו הארוך לגלילה ארוכה . להדק את הקצוות
.לחתוך את הבצק ל- 12 פרוסות שוות
.להניח את הפרוסות כשצידן החתוך כלפי מטה בתבנית
.להתפיח במקום חמים למשך שעה עד שעה וחצי
.לקראת סוף זמן ההתפחה, לחמם תנור לחום בינוני גבוה 190 מעלות
.לאפות את הלחמניות 25-30 דקות או עד שהן זהובות היטב
.להעביר את התבנית לרשת, לצנן מעט ולהפוך בכדי לשחרר את הלחמניות
.להגיש חם
.נותרו לחמניות? הקפיאו בשקית הקפאה וחממו היטב לפני ההגשה
McCall's Magazine : כותרים ישנים ממגזין מקול'ס
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013
:הכנת הבצק
.בסיר או קלחת קטנה מחממים את החלב עד שהוא חם. מסירים מהלהבה
.מוסיפים לקלחת את הסוכר, מלח, וחמאה
.מערבבים עד שהחמאה נמסה
.מקררים מעט את התערובת עד שהיא חמימה
.בקערת מיקסר או קערה לערבוב ידני, מפזרים את השמרים על המים החמימים. מערבבים להמסתם
.מוסיפים את תערובת החלב
.מוסיפים את הביצה ו- 2 כוסות מכמות הקמח
.מערבבים בעזרת וו הלישה של המיקסר או ידנית
.מוסיפים את החצי כוס הקמח הותרת. לשים לבצק רך ואחיד הנפרד מדפנות הקערה
.מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות, לשים דקות אחדות
.מעבירים את כדור הבצק לקערה משומנת קלות, הופכים פעם אחת ומכסים במגבת
.מתפיחים את הבצק במקום חמים עד הכפלת נפחו שעה עד שעה וחצי
:הכנת תבנית האפייה
.בקערה קטנה בעזרת כף עץ, מקרימים את החמאה עם הסוכר הזהוב
.מורחים על תחתית תבנית האפייה
.מפזרים מעל את חצאי אגוזי מלך או חצאי אגוזי פקאן
:עיצוב ואפייה
.מרדדים את הבצק למלבן בגודל 40 ס"מ על 30 ס"מ על משטח מקומח קלות או על משטח סיליקון
.למרוח על הבצק את 50 גרם חמאה
.לפזר מעל את הסוכר הזהוב, הצימוקים והקינמון
.לגלגל את הבצק מצידו הארוך לגלילה ארוכה . להדק את הקצוות
.לחתוך את הבצק ל- 12 פרוסות שוות
.להניח את הפרוסות כשצידן החתוך כלפי מטה בתבנית
.להתפיח במקום חמים למשך שעה עד שעה וחצי
.לקראת סוף זמן ההתפחה, לחמם תנור לחום בינוני גבוה 190 מעלות
.לאפות את הלחמניות 25-30 דקות או עד שהן זהובות היטב
.להעביר את התבנית לרשת, לצנן מעט ולהפוך בכדי לשחרר את הלחמניות
.להגיש חם
.נותרו לחמניות? הקפיאו בשקית הקפאה וחממו היטב לפני ההגשה
McCall's Magazine : כותרים ישנים ממגזין מקול'ס
מפתיע ? ואולי לא - 3 צילומי האוכל הללו היו הניצפים ביותר בפינטרסט בשנת 2013: לא בטוח שזה ממש גורמה ..
קאפקייק טאקו -Taco cupcakes
קאפקייק טאקו -Taco cupcakes
http://www.pinterest.com/pin/317081629986028681/
וואפלים בציפוי קינמון - Churro waffles
http://www....pinterest.com/pin/317081629986028704/
בייקון (כמו מקלונים) ממותק בבירה
Beer-candied bacon
http://www.pinterest.com/pin/317081629986028696
וואפלים בציפוי קינמון - Churro waffles
http://www....pinterest.com/pin/317081629986028704/
בייקון (כמו מקלונים) ממותק בבירה
Beer-candied bacon
http://www.pinterest.com/pin/317081629986028696
1 comment:
אוחחחחחח כמה מהמם!
נשנוש מושלם לסופשבוע חורפי
מפתה לגמרי
Post a Comment