עוגת שוקולד ה- 200
הערב חגיגי במיוחד אכלנו מעוגת השוקולד. העוגה כה מוצלחת וטעימה, שהוחלט להקדיש לה פוסט נפרד. השתמשתי בשוקולד 70% מוצקי קקאו מעורב עם שוקולד בלגי 86% מוצקי קקאו. ריבת חמוציות ממותקת קלות ציפתה את פני העוגה הטריה
איכות השוקולד תורמת רבות לטעם העוגה - הטעם מרוכז, שוקולדי ומשובח. אפשר יהיה לכבד מהעוגה סועדים רבים כי תספיק פרוסה קטנה: קינוח קטן ומושלם
העוגה קלה מאוד להכנה, מערבבים את כל המרכיבים בקערה אחת. לעוגה ותק רב במשפחתנו ואינה ילידת הארץ. העוגה נקראת 'עוגת שוקולד ה- 200' מכיוון שזהו משקל מרבית המרכיבים. גם קל לזכור את המתכון, בע"פ
וכן, החבר'ה כאן אמרו שהעוגה יפיפיה ונתנו לי טיפ : כדאי היה לסדר את קוביות השוקולד הממולא סביב שולי העוגה, גם את התותים ..באופן זה כל אחד יקבל קוביית שוקולד אחת ותות שדה. מתברר.. שיש שזכו בזה או מזה, ובנדיבות
עוגת שוקולד ה -200
עוגת שוקולד שוקולדית ללא תוספת קמח
מחממים תנור אפייה לחום בינוני-נמוך 160 מעלות
מרפדים תחתית תבנית קפיצית 24/26 ס"מ בנייר אפייה. משמנים את הדפנות.
בקלחת על להבה נמוכה (או בסיר כפול-בן מארי) ממיסים 200 גרם חמאה + 200 גרם שוקולד מריר 60-70% מוצקי קקאו.
מסירים מהלהבה, מניחים על השיש לדקות אחדות (שיהיה חמים ולא חם מדי) . להעביר את תערובת השוקולד לקערה גדולה .
עוגת שוקולד שוקולדית ללא תוספת קמח
מחממים תנור אפייה לחום בינוני-נמוך 160 מעלות
מרפדים תחתית תבנית קפיצית 24/26 ס"מ בנייר אפייה. משמנים את הדפנות.
בקלחת על להבה נמוכה (או בסיר כפול-בן מארי) ממיסים 200 גרם חמאה + 200 גרם שוקולד מריר 60-70% מוצקי קקאו.
מסירים מהלהבה, מניחים על השיש לדקות אחדות (שיהיה חמים ולא חם מדי) . להעביר את תערובת השוקולד לקערה גדולה .
להוסיף, אחד אחר השני:
כוס סוכר לבן = 200 גרם סוכר
200 גרם סה"כ אגוזי מלך או שקדים (או תערובת של שניהם) טחונים- קל לטחון במעבד מזון
כפית ורבע אבקת אפייה, מנופה=5 גרם
קורט מלח
כפית תמצית או משחת וניל
-
מוסיפים 4 ביצים גדולות . לערבב אחר הוספת כל ביצה.
להימנע מערבוב יתר של התערובת.
להעביר את התערובת לתבנית האפייה.
לאפות 40-45 דקות.
לצנן את העוגה על רשת. לשחרר את העוגה מהתבנית(הקפיצית).
--
אפשרויות הקישוט רבות. למשל כך קישטתי הפעם:
מרחתי על העוגה הצוננת כפות אחדות של ריבת חמוציות. הריבה בעלת מתיקות מרומזת.
הקצפתי לקצף נוקשה חצי ליטר (2 מיכלים) שמנת מתוקה 38%עם מעט מאוד (ככף) סוכר.
מרחתי קצפת על פני העוגה ושוליה . את יתר הקצפת זילפתי בעזרת שק זילוף ופיה משוננת גדולה.
עיטרתי בתותים וקוביות של שוקולד מריר ממולא.
לעיתים אני מכינה טראפלים, ומניחה אותם במקום קוביות השוקולד כשבינהם הררי קצפת.
העוגה הנאפת בתבנית 26 נמוכה יחסית, כמו זו בתמונה .. לטעמי זה מספיק. אפשרי לאפות אותה בתבנית 24 ס"מ, ולשנות במעט את זמן האפייה, בכל מקרה, לבדוק עם קיסם שיצא יבש.
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013
כוס סוכר לבן = 200 גרם סוכר
200 גרם סה"כ אגוזי מלך או שקדים (או תערובת של שניהם) טחונים- קל לטחון במעבד מזון
כפית ורבע אבקת אפייה, מנופה=5 גרם
קורט מלח
כפית תמצית או משחת וניל
-
מוסיפים 4 ביצים גדולות . לערבב אחר הוספת כל ביצה.
להימנע מערבוב יתר של התערובת.
להעביר את התערובת לתבנית האפייה.
לאפות 40-45 דקות.
לצנן את העוגה על רשת. לשחרר את העוגה מהתבנית(הקפיצית).
--
אפשרויות הקישוט רבות. למשל כך קישטתי הפעם:
מרחתי על העוגה הצוננת כפות אחדות של ריבת חמוציות. הריבה בעלת מתיקות מרומזת.
הקצפתי לקצף נוקשה חצי ליטר (2 מיכלים) שמנת מתוקה 38%עם מעט מאוד (ככף) סוכר.
מרחתי קצפת על פני העוגה ושוליה . את יתר הקצפת זילפתי בעזרת שק זילוף ופיה משוננת גדולה.
עיטרתי בתותים וקוביות של שוקולד מריר ממולא.
לעיתים אני מכינה טראפלים, ומניחה אותם במקום קוביות השוקולד כשבינהם הררי קצפת.
העוגה הנאפת בתבנית 26 נמוכה יחסית, כמו זו בתמונה .. לטעמי זה מספיק. אפשרי לאפות אותה בתבנית 24 ס"מ, ולשנות במעט את זמן האפייה, בכל מקרה, לבדוק עם קיסם שיצא יבש.
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013
No comments:
Post a Comment