21/10/2014

*לרחוץ כלים במסעדה במקום לשלם על האוכל? יש דבר כזה, בפריז

.זו לא בדיחה, במסעדה הזו, הלקוחות שוטפים כלים במקום לשלם על מנות האוכל
מותג נוזל כלים צרפתי, יצר את מסעדת מיר, המחייבת את לקוחות המסעדה ברחיצת כלים, במקום בכסף. כחלק מתרגיל שיווקי, עוצב מחדש הביסטרו הפופלרי
הביסטרו השוכן בשדרה השישית שבפריז מביא את מלאכת שטיפת הכלים לאזור ההסעדה. הקמפיין עובד כבר ימים אחדים, לקוחות המסעדה יכולים להזמין מנות מתפריט קבוע, הכולל מנות ראשונות, עיקריות וגם קינוחים
במקום תמחור כל מנה בכסף, לכל מנה יש אייקון של כלי אוכל (אחד או אחדים) אותם יש לשטוף. מנה יקרה יותר יכולה לאלץ את הסועד גם לשטוף בנוסף, את סיר הבישול
:צפו בסרטון המהווה פרומו לקמפיין



17/10/2014

סרטון


-

Martin Diez in Kiev International Culinary Academy

14/10/2014

**להכין בבית פרוסות פלפל חריף בתחמיץ

פרוסות פלפל ירוק חריף כבושות בתחמיץ

.מומלץ לחתוך את הפלפלים החריפים עם כפפות על הידיים, אחרת, עשויות לשרוף לכם כפות הידיים, כמוני. מזל שג'ל אלוורה היה בסביבה


ככה מכינים

**לחם (דאבל) תירס מופלא, ויש גם מתכון של מסעדת גריל אמריקאית

תארו לעצמכם, על פרוסה מלחם התירס הזה גובים במסעדת הגריל האמריקאית 5 דולר !. ובעצם, אני לא יודעת מה עוד צריך להגיש כתוספת לפרוסת ענק (חמה!) מלחם הדאבל תירס (הסבר עוד רגע) הנפלא הזה, מלבד.. פרטנר נחמד במיוחד, ממש ליד
.התחשק לומר לו שיעזוב הכול עכשיו ומיד ויבוא, אני שומרת לו (גם) פרוסה מלחם התירס הזה
 
 
את לחם התירס הזה מכינים ומגישים במסעדת הגריל "איסט קוסט גריל" [קישור] הממוקמת בקיימברידג' שבמסצ'וסטס. משם בעצם למדתי להכין את המתכון. הצלחתי להפחית מכמות הסוכר שבמתכון המסעדה וגם למדוד את כמות התירס הטרי, בצורה נוחה ונגישה. לא, לא ספרתי גרגירים, תודה ששאלתם
 
 
לחם התירס הזה, מורכב יחסית ממעט מרכיבים כשרובם מצויים בכל בית מרבית הזמן והוא קל וכייפי להכנה. ולמה דאבל תירס ? מכיון שהלחם מורכב מקמח תירס וגם גרגירי תירס טריים או קפואים. התירס הטרי/הקפוא אינו מצריך בישול מוקדם ומתרכך לגמרי בזמן האפייה
 
 
את הלחם מכינים בקלות בשתי קערות וערבוב (קל) ידני. הלחם נאפה במחבת ולא בתבנית אפייה !. הטריק כאן פשוט: מחממים מחבת ברזל כבדה (שאינה מכילה ידיות או אביזרי פלסטיק/שאינם עמידים בחום תנור בינוני) בתנור. המחבת תהיה ריקה אך משומנת קלות בשמן צמחי
 
 
כשתערובת הלחם מוכנה, על ידי איחוד שתי קערות המרכיבים (יבשים+רטובים), מוציאים את המחבת החמה (בזהירות! עם מגבת עבה) מהתנור, יוצקים לתוכה את התערובת ומחזירים לתנור לאפייה. מיד לאחר היציקה למחבת, התערובת רוחשת ומתחילה להאפות וזה מראה יפה בהחלט
 
הלחם תופח מהר ונאפה יפה. זמן האפייה במסעדה היה שעה עגולה. במחבת ובתנור שלי, הספיקו 35 דקות בלבד. שימו לב לזמני האפייה אצלכם, זה ישתנה בהתאם לסוג/חומר ממנו עשוי המחבת וגם התנור. הלחם מוכן כשהוא זהוב כהה וקיסם הננעץ במרכזו יוצא יבש
 
 
מוציאים את המחבת בזהירות כשמגבת מלופפת סביב הידית החמה. מניחים על הגז או על שיש עמיד בחום לכמה דקות. בזמן הזה אפשר להתמוגג 'כמה יפה הלחם שלי !' (והוא באמת כזה) בעת שהוא יתקרר טיפה ובאופן זה יקל לפרוס ממנו משולשים
 
 
לחם תירס אפוי במחבת
הכמות:8 מנות גדולות

מחממים תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות. מורחים במעט שמן צימחי (לא שמן זית) מחבת ברזל  בקוטר 22 או 23 ס"מ- לא מחבת טפלון. קל יהיה (ולא חובה) במידה ולמחבת יש ידית קצרה או ארוכה
:מכניסים את המחבת הריקה לתנור האפייה ומחממים. בינתיים מכינים את תערובת לחם התירס
:בקערה אחת גדולה מערבבים
שתי כוסות קמח לבן רגיל (280 גרם) מנופה
כוס קמח תירס - לא קמח תירס דק או אינסטנט, מומלץ להשתמש בקמח תירס יבוא מאטיליה
חצי כוס סוכר לבן (100 גרם), במקור 150 גרם
חצי כפית מלח דק
כף אבקת אפייה מנופה= שקיק של 10 גרם
 
:בקערה שנייה טורפים
.להתחיל בטריפת הביצים. להוסיף מרכיב אחר מרכיב. לבחוש קלות לאחר הוספת כל אחד
שתי ביצים גדולות
כוס וחצי חלב = 360 מ"ל
כף וחצי שמן רגיל - לא שמן זית
-
:לצקת את קערת המרכיבים הרטובים לתוך קערת הקמחים, לבחוש מעט. להוסיף
חמישים גרם חמאה מומסת פושרת
שתי כוסות גרגירי תירס טריים (או קפואים)- במידה (מומלץ) להשתמש בקלחי תירס טרי- לקחת 2 קלחים במשקל כ-200 גרם, ללא הקליפה ,לחתוך את גרעיני התירס בעזרת סכין חדה
 
.לערבב קצרות הכול יחד
.בזהירות ובעזרת מגבת, להוציא את המחבת החמה מהתנור
.לצקת לתוכה את התערובת, לנער קלות
להחזיר לתנור ולאפות 35-45 דקות (או יותר) עד שהלחם תפח, הוא זהוב היטב וקיסם הננעץ במרכזו יוצא יבש
 
 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

13/10/2014

**פשוט לנשק לו את הידיים - ד"ש מפורטוגל

זהו ד"ש נפלא (איך שהוא כותב!) מהפיינשמקר האהוב שלי המטייל בפורטוגל. זה התרחש בדיוק אתמול, במסעדה בליסבון, הנה ככה הוא כתב מילה במילה. להתמוגג לגמרי
---
פשוט לנשק לו את הידיים
כל מי שבאמת אוהב לאכול, מכיר את ההרגשה הנהדרת של טבילת לחם טרי ברוטב, במרק, במשהו. העיקר לטבול, לשים בפה ולהתמוגג
כי אין כמו לחם טוב שסופג את מלוא הטעמים והריחות, ורגע לאחר מכן נטרף בהרף עין
בינינו, אין כמו לאכול עם הידיים!
לטבול לרגע, ולשים ישר בפה, בלי שום תיווך....

כ

!כמה נפלא
כמו שחלקכם וודאי יודע, הנדבך המרכזי בטיולים שלי הוא אוכל טוב, וכמה שיותר ממנו. חלק מהמקומות שאני נכנס אליהם מגיעים מהמלצות כאלה ואחרות, לפעמים מאנשים, לפעמים ממדריכי הכיס שאני לוקח איתי
והשאר? זה החלק המעניין
כשאין לי המלצה, אני פשוט הולך ומרחרח
לפעמים תעבור גם שעה עד שאעצור ליד מקום, וארגיש שכדאי להיכנס אליו. קשה להסביר למה דווקא שם, זה עניין של אינטואיציה
היום, למשל, כשהגיעה כבר שעת צהריים, ואני הולך בשכונה קצת פחות מרכזית בליסבון, אני עוצר ליד מסעדת דגים, ובוהה בחלון הראווה, אשר מציג את מה שהביא להם הים באותו הבוקר
ברגע הראשון אני עדיין מתלבט, כיוון שמרגיש לי מאוד מאוד נעים, אבל לא לגמרי בטוח, וברגע השני יוצא אלי מלצר צעיר, ואנחנו מתחילים לדבר, כשהוא מסביר לי איך הם נוהגים להגיש כל דבר שאני יכול לראות מולי בחלון
אז מה אתם מתארים לעצמכם?
אחרי דקה אני כבר יושב בפנים, מחזיק כוס של מרטיני אדום על קרח, ומחכה לאוכל שיבוא
אז מגיעה המנה הראשונה של צדפות קטנות, מהבילות לגמרי, והן ברוטב של פטרוזיליה, שום, חרדל ויין לבן. אני מתמוגג מאושר
ומה אז? תשאלו, תשאלו...
חוזר המלצר הצעיר, ובידו סלסלה עם ארבע פרוסות של לחם כפרי. "זה לחם חם," הוא אומר לי, ומוסיף, "זה ילך טוב עם הרוטב שלך..."
 מה אני אגיד לכם, פשוט לנשק לו את הידיים

!מה אני אגיד לכם, פשוט לנשק לו את הידיים
 
צילום: רן 12.10.2014
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog 

12/10/2014

**~~~עוגת שוקו בננה הטובה ביותר~~~~

בננה . בננה
 עוגת בננה רכה, כהה, מתוקה במידה ועשירה בכל טוב של מרכיבים. וגם בפחות קלוריות
.עוגת שוקו בננה שמכינים בזריזות בשתי קערות. העוגה נאפת כ- 45 דקות בתנור והיא נהדרת
 
 
עוגת שוקו בננה הטובה ביותר
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
לשמן ולקמח או לרפד בנייר אפייה תבנית כיכר קטנה. גודל התבנית:22 ס"מ על 12.5 ס"מ
.כמויות נמדדו בכלי מדידה
 
:בקערה אחת גדולה לערבב
כוס קמח מלא, מנופה
שלושת רבעי כוס קמח לבן רגיל, מנופה
חצי כוס סוכר דמררה זהוב
ארבע כפות אבקת קקאו איכותית, מנופה
שלושת רבעי כפית אבקת סודה לשתייה, מנופה
חצי כפית מלח דק
 
:בקערה בינונית שנייה לערבב
שליש כוס שמן זית
רבע כוס סירופ מייפל אמיתי
שתי ביצים גדולות
שלוש בננות קטנות ורכות- משקל הבננות כולל הקליפה= 300-360 גרם, לקלוף את הבננות ולמעוך למחית גסה
ארבע כפות יוגורט לבן - אני אוהבת לשים יוגורט בלקני/יווני
כפית וחצי תמצית וניל
-
מעט שקדים מולבנים פרוסים או אגוזים קצוצים לקישוט- לא חובה
 
.לצקת את התערובת הנוזלית לתוך קערת המרכיבים היבשים. לערבב קצרות
.לצקת את תערובת העוגה לתבנית האפייה המוכנה, ליישר. לפזר מעט שקדים
.לאפות את העוגה 45-50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכזה, יוצא יבש
.לצנן כרבע שעה בתבנית על רשת. להוציא מהתבנית ולצנן לגמרי
.לפרוס מהעוגה ולהגיש
.העוגה ניתנת להקפאה למשך כחודשיים כשהיא פרוסה ונתונה בשקית הקפאה
 
 
 
?אז מה אוכלים ילדים מרחבי העולם לארוחת הבוקר שלהם
.הכתבה המלאה [ומקור הצילום] כאן
 
מקור
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

11/10/2014

המלצה: סלט קולורובי ושקדים ע"פ מסעדת קפה איטליה

הפיינשמקר יקירי מספר לי על סלט הקולורבי הזה כבר זמן רב. הוא מזמין אותו במסעדת 'קפה איטליה'. עבורי, זו חוויה נעימה ומיוחדת לסעוד איתו שם במסעדה. :-). (אל תוותרו על מנת הטירמיסו...) את הסלט הזה לא אכלתי במסעדה והחלטתי לנסות ולשחזר בבית. ובכלל, כבר שבועות שאני מאוהבת בירק הבריא הזה - קולורבי
.הקולורבי [קישור לויקיפדיה] ירק בריא, עשיר בויטמינים, דל קלוריות ובעל סגולות טובות נוספות
ביום יום, אני נוהגת לגרד קולורבי קלוף במגרדת גסה. מפזרת עליו מעט מלח אטלנטי ושפריץ מיץ לימון, עירוב קל וזה מוכן. כמה פשוט, ככה טעים ומשביע לשעות אחדות
.הסלט של 'קפה איטליה' מגוון, פשוט, וקל להכנה וטעמו נהדר. רוצו להכין
הצילומים שכאן פחות ממחישים את יחס הכמויות שבמתכון, אלא יותר את חומרי הגלם המרכיבים את המנה 
מתכון הסלט יחד עם מתכוני המסעדה הנוספים פורסמו בשנת 2011 במדור האוכל של ווינט. לידוע לי, הסלט ממשיך להיות מוגש גם בימים אלו במסעדה
סלט קולורבי ושקדים
ע"פ כתבה [מקור] מאת ארי ירזין.פורסם ב 18.10.2011
מרכיבים : ל- 4 מנות
 שלושה קולורבי בגודל בינוני, קלופים וחתוכים לרצועות בעובי חצי ס"מ
מאה גרם גבינת פטה מפוררת
קופסא עלי אורוגולה, שטופה
חמישים גרם שקדים, מולבנים פרוסים
מספר כפות שמן זית
ארבע כפות מיץ לימון מלימון טרי
מלח דק שולחני
פלפל שחור גרוס טרי

*הסובה מאסטר הגדול בעולם בפעולה

השף מנהל במשותף עם מידורי אשתו, מסעדת 12 מושבים הנחשבת לבית (איטריות) הסובה הטוב בעולם. הוא לש, חותך ומכין הכול טרי, בעבודת יד ולפי הזמנה
בסימפוזיון 'מאד פיד' ביקרו המונים באוהל בו רחשו סירים, הונחו שולחנות וקערות בקדמת הבמה. האורות עומעמו, שקט מוחלט: השף מלווה באשתו מציגים במקצועיות רבה: הכנת איטריות סובה עבודת יד
עשרים וחמש דקות של רידוד, חיתוך ובישול, מידורי, אשתו ויד ימינו של המאסטר משקיפה מהצד ותומכת. כשהוא מסיים את מלאכתו, היא משלימה את הבישול והגשת הקערות לקהל


 
Tatsuru Rai :  chef and owner of Hokkaido’s Rakuichi Soba

28/09/2014

*עיצוב חדש ויפה - 28.9.2014

:דלעות עבודת יד עשויות קטיפה

פרטים (ועבודות נוספות) + מקור הצילום : כאן
:כוסות קרמיקה
פרטים ומקור הצילום: כאן

:עבודות קרושה

פרטים ומקור הצילום: כאן

:סט שחמט מקורי

תמונות נוספות ופרטים: כאן

:עוגת ינשוף צעד אחר צעד
 
!שבוע טוב

27/09/2014

*ממרח קייל ואבוקדו + מתכון לשמונה לחמי נאן : אהבה מטעימה ראשונה


...זהירות ! היום יש לנו פוסט ירוק במיוחד
בקיר הרחב, מול הכניסה הרחבה לחנות הירקות השכונתית, נפתחה לה במפתיע דלת. מדוייק יותר מסוע עם איש גדול ירד מלמעלה למטה, כשהוא אוחז שק ענק מלא בגזר. הגזר הטרי סודר במקומו בעת שניגשתי למדפי הקירור שבחנות
.פיטריות בסלסלות, תרד בשקיות, שקיות של ירוקים טריים וגם עלים 'שטופים' לסלט, חתיכות דלעת ארוזות וגם (יש!) מארזי קייל
.מדבקה לבנה ברוחב 7 ס"מ עליה הודפס : ~ק י י ל כרוב-על ~. לקחתי לידי את מגש הקייל הירקרק 
!והנה, אני כבר בקופת החנות
.עלי הקייל היו כהים ויפים ממש. ערימת עלים (רבים) הסתתרה תחת ניילון המארז. כ- 300 גרם במחיר 14.90 ש"ח
על פי כתב העת ה- א.א.פ.ס ג'ורנל (מינואר 2014) חומר הנקרא סולפורפן (גוגל) והמצוי בעיקר בקייל, ברוקולי, כרוב ונבטים, עשוי להגן על הגוף מפני סוגי סרטן כגון-המעי הגס,חלחולת ,שד והערמונית. בקייל- החומר מצוי ברובו בעלי הקייל הקצוצים או הכתושים. בישול מפחית משהו את רמת הסולפורפן, אך רמתם נשמרת היטב באידוי או כשהירק מוקפץ

קייל, כרוב הפרא הזה, משמש כתוספת לסלטים חיים, ומשתדך היטב עם מיץ לימון וסוגי אגוזים. עלי הקייל עשירים בבטא קרוטן, ויטמין קיי, ויטמין סי וגם סידן
עזבו לרגע בריאות, כרוב העל הזה הוא טרנד חם זה זמן בעולם, ונאכל גם בארץ- מאז עשה עלייה, בזכות טעמו ומגוון אפשרויות השימוש בו. הן ובעיקר כירק טרי וחי בסלטים למשל,וגם כצ'יפס אפוי בתנור - חום 150 מעלות, פרוס על נייר אפייה ומתובל, לאפות עד שפריך


.הקייל טעים לנו, טרי וחי כפי שהוא. לאחרונה, החלטתי לשלב אותו עם אבוקדו ותבלינים טריים לקבלת ממרח ירוק ורענן
.את עלי הקייל רחצתי בקערת מים גדולה ומעט נוזל כלים. שטפתי במי ברז וסיננתי היטב
:את החלק הזה, מומלץ להסיר ממרכז העלים


~~: כך מכינים ממרח קייל ואבוקדו ~~
assets Creative Commons License