27/09/2014

*ממרח קייל ואבוקדו + מתכון לשמונה לחמי נאן : אהבה מטעימה ראשונה


...זהירות ! היום יש לנו פוסט ירוק במיוחד
בקיר הרחב, מול הכניסה הרחבה לחנות הירקות השכונתית, נפתחה לה במפתיע דלת. מדוייק יותר מסוע עם איש גדול ירד מלמעלה למטה, כשהוא אוחז שק ענק מלא בגזר. הגזר הטרי סודר במקומו בעת שניגשתי למדפי הקירור שבחנות
.פיטריות בסלסלות, תרד בשקיות, שקיות של ירוקים טריים וגם עלים 'שטופים' לסלט, חתיכות דלעת ארוזות וגם (יש!) מארזי קייל
.מדבקה לבנה ברוחב 7 ס"מ עליה הודפס : ~ק י י ל כרוב-על ~. לקחתי לידי את מגש הקייל הירקרק 
!והנה, אני כבר בקופת החנות
.עלי הקייל היו כהים ויפים ממש. ערימת עלים (רבים) הסתתרה תחת ניילון המארז. כ- 300 גרם במחיר 14.90 ש"ח
על פי כתב העת ה- א.א.פ.ס ג'ורנל (מינואר 2014) חומר הנקרא סולפורפן (גוגל) והמצוי בעיקר בקייל, ברוקולי, כרוב ונבטים, עשוי להגן על הגוף מפני סוגי סרטן כגון-המעי הגס,חלחולת ,שד והערמונית. בקייל- החומר מצוי ברובו בעלי הקייל הקצוצים או הכתושים. בישול מפחית משהו את רמת הסולפורפן, אך רמתם נשמרת היטב באידוי או כשהירק מוקפץ

קייל, כרוב הפרא הזה, משמש כתוספת לסלטים חיים, ומשתדך היטב עם מיץ לימון וסוגי אגוזים. עלי הקייל עשירים בבטא קרוטן, ויטמין קיי, ויטמין סי וגם סידן
עזבו לרגע בריאות, כרוב העל הזה הוא טרנד חם זה זמן בעולם, ונאכל גם בארץ- מאז עשה עלייה, בזכות טעמו ומגוון אפשרויות השימוש בו. הן ובעיקר כירק טרי וחי בסלטים למשל,וגם כצ'יפס אפוי בתנור - חום 150 מעלות, פרוס על נייר אפייה ומתובל, לאפות עד שפריך


.הקייל טעים לנו, טרי וחי כפי שהוא. לאחרונה, החלטתי לשלב אותו עם אבוקדו ותבלינים טריים לקבלת ממרח ירוק ורענן
.את עלי הקייל רחצתי בקערת מים גדולה ומעט נוזל כלים. שטפתי במי ברז וסיננתי היטב
:את החלק הזה, מומלץ להסיר ממרכז העלים


~~: כך מכינים ממרח קייל ואבוקדו ~~

:ל- 2 מנות
טוחנים במעבד מזון : חופן גדול של עלי קייל שטופים וקרועים ביד. חשוב: במידה והעלים גדולים במיוחד (ולא רק מעלים גדולים) ומרכז העלה (הבהיר) עבה וקשיח, הורידו אותו על ידי קריעת חלקי העלים סביב
שן שום גדולה או שתיים, קלופות וקצוצות גס
חצי בצל לבן קטנטן, קצוץ גס
טוחנים הכל עד שהתערובת קצוצה גס או דק
.מוסיפים חופן עלי כוסברה (אפשר גם או במקום חופן עלי פטרוזיליה) וטוחנים קצרות
-
קולפים אבוקדו בינוני ובשל. חותכים לחתיכות ומועכים במזלג. (אפשר לקצוץ את האבוקדו גס ולא למעוך) מעבירים לקערה ומוסיפים מיץ לימון (או מיץ ליים) לטעם, מלח אטלנטי או מלח גס/דק
:מוסיפים את תערובת הקייל, מערבים מעט יחד לתערובת קרמית . הנה, הממרח מוכן
.גיוון: הוסיפו פרוסות פלפל צ'ילי ו/או פלפל שחור גרוס טרי


:שמונה לחמי נאן
:מרכיבים
ארבע מאות (400) גרם קמח רגיל (קרוב ל- 3 כוסות) מנופה
שלוש כפיות מדידה שמרים יבשים
מאה שבעים (170) מ"ל מים חמים
חמישים (50) גרם חמאה מומסת פושרת
רבע כוס יוגורט לבן = 60 מ"ל, אני אוהבת להשתמש ביוגורט יווני
ביצה גדולה
עשרים וחמישה גרם סוכר לבן
כפית וחצי מלח דק
-
מעט חמאה מומסת להברשת הלחמים

לעיטור: מעט פרג שלם
תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה. יש לאפות בשני סבבים

:אופן ההכנה
.בקערת מיקסר עם וו לישה לערבב קצרות את הקמח והשמרים
.להוסיף לקערה את המים, החמאה המומסת, היוגורט, ביצה, סוכר ומלח
.ללוש לבצק כ - 5 דקות במהירות נמוכה. הבצק יהיה גמיש ולח
.להתפיח את הבצק להכפלת נפחו (אני משאירה אותו בקערת המיקסר מכוסה) למשך כשעה
.להעביר את הבצק הרך למשטח מקומח
:עיצוב ואפייה
.לחמם את תנור האפייה לחום גבוה 220 מעלות
.לחלק את הבצק ל- 8 חלקים שווים
.לכסות ולהניח למשך כרבע שעה
.לרדד 4 חלקים לעיגולים בקוטר 18 ס"מ
.לעצב כל עיגול לצורת 'טיפה' או להשאיר עגול. להעביר כל נאן לנייר האפייה שבתבנית
.לאפות בתנור החם עד שכל נאן תופח ובצבע זהוב-חום, משך כ- 10 דקות
.להכין באופן זה את יתר הלחמים
.לצנן מעט ולאכול
.נותרו לחמי נאן . ארזו בשקיות והקפיאו. חממו בחום בינוני נמוך, המאפה יהיה כטרי

:שולחן גבינות טעים ונחמד

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

No comments:

assets Creative Commons License