~~~ריבת משמשים נהדרת~~~
עשרים ושישה משמשים השתתפו בחגיגה, בריבה הנפלאה הזו. ספרתי אותם, אחד אחד. מעניין האם מישהו אוסף עדיין גוגואים
זה נחמד לגוון ולערוך שינויים: שנים שאני מכינה ריבת משמשים באופן זהה והיום, עם אותם המרכיבים (כמעט) ושינוי מסוים באופן ההכנה, התקבלה ריבה טובה אפילו יותר. הריבה אוצרת טעם משמשי מרוכז, תענוג
.הריבה מוכנה בזריזות מפרי, מים, מיץ לימון וסוכר
.הכינו צנצנות שעברו חיטוי במים רותחים
.הכינו צנצנות שעברו חיטוי במים רותחים
.רצוי למזוג ריבה חמה לתוך צנצנות חמות. הניחו לריבה המוכנה לעמוד כ- 10 דקות ורק אז מיזגו לצנצנות
.מומלץ לקרר את צנצנות הריבה המלאות על השיש ורק כשהן פושרות, לסגור עם המכסים ולאחסן במקרר
.צנצנות הריבה תשמרנה במקרר מספר חודשים
ריבת משמשים
:מרכיבים
קילו משמשים - המשקל לאחר גלעון
חצי כוס מים = 120 מ"ל
רבע כוס מיץ לימון סחוט טרי = 60 מ"ל
שמונה מאות וחמישים גרם (850) סוכר לבן