Makos-dios beigli גלילות פרג ואגוזים מהונגריה
....בבקשה אל תאכלו את כל מליות הפרג והאגוזים הטעימות האלו לפני האפייה
מתכון מוצלח ומהיר הכנה (יחסית) לגלילות נהדרות שמכינים ואוכלים כבר באותו היום. חשוב להשתמש באגוזים ובפרג (טחון) שרכשתם טריים. את המליות צננו קצת לפני המריחה על הבצק. אפשר להקפיא את הגלילות האפויות שלמות או פרוסות. נפלא גם כמתנה מהמטבח שלכם
גלילות פרג ואגוזים - המתכון
הכמות - 4 גלילות גדולות
:לבצק
חצי קילו עד 600 גרם קמח לבן רגיל, מנופה
מאתיים גרם חמאה, רכה
שלוש ביצים
שמונה עשר גרם שמרים טריים - אפשר לשים חצי חבילה שמרים טריים
שליש כוס חלב חמים
כף אבקת סוכר
שני שליש כוס שמנת חמוצה 15% = 140 גרם
מעט מלח דק
-
:למלית האגוזים
שלוש מאות גרם אגוזים טחונים
שלושת רבעי כוס סוכר לבן = 150 גרם
רבע כוס חלב = 60 מ"ל
כפית תמצית וניל
מעט גרידת לימון
חמישים גרם צימוקים שהושרו קודם ברום או במים חמים וסוננו
תפוח גראני סמיט קלוף ומגורד
-
:למלית הפרג
מאתים וחמישים גרם פרג טחון טרי
שלושת רבעי כוס סוכר לבן = 150 גרם
מיץ וגרידה מלימון אחד
עשרים גרם חמאה
חצי כוס נוזלים = חלב מעורב במים
תפוח גראני סמיט קלוף ומגורד
-
:לזיגוג
חלמון אחד טרוף קלות בקערית קטנה
חלבון אחד טרוף קלות בקערית קטנה
-
-
תבנית גדולה ושטוחה (של התנור) מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה