28/06/2020

דברים טובים ליום שני 29.6.2020 -סירופ בצל, לחם לכריכים ועוד

סירופ בצל: מעשה ב- 10 בצלים ושלוש וחצי שעות בישול


סירופ הבצל מוכן
את הסירופ המרוכז והמתקתק (מתוק טבעי וללא תוספות סוכר) הזה למדתי להכין מהשף ג'ון קוקס
קחו בחשבון שלוקח מספר שעות להכין את הסירופ. לא נדרשת כאן עבודה מלבד לקלוף ולחתוך את הבצלים דק דק. חייבת להודות שעשרה בצלים גרמו לי להזיל דמעות ובשפע
:כך מכינים סירופ בצל
פורסים דק 10 בצלים (לא גדולים). שמים אותם בסיר גדול (בישלתי בסיר 8 ליטר) ומכסים בליטר מים. מביאים לרתיחה ומאדים על להבה בינונית נמוכה כשעתיים (אפשר בסיר מכוסה). מסננים את הנוזלים (את הבצל הרך שמרו לתבשיל אחר). מבשלים את הנוזלים (אפשר בסיר קטן יותר, בישלתי בסיר 2 ליטר) לצמצום וקבלת רוטב כהה וסמיך כדבש. בישלתי את הנוזלים כשעה וחצי ללא מכסה. חשוב ל'שמור' על הסיר כשהנוזל מתחיל להתכהות. כל מספר דקות ניערתי את הנוזלים בסיר מצד לצד (לא חובה). יש להעביר את הסירופ לצנצנת ולשמור במקרר. (קבלתי כשליש כוס סירופ). הבצלים שלי היו גדולים יחסית, במידה ותשתמשו בבצלים בגודל בינוני סביר יותר שתקבלו כמות קצת יותר גדולה של סירופ
.השף מציין שהסירופ יתאים למריחה על טוסט, כרוטב לסלט, לזילוף על גבינה/ירקות
.הסירופ מסמיך מעט במקרר ולאחר יממה
האינסטגרם של השף



 

 

Moonrose Farm - אינסטגרם

מקור הצילום- וכניסה לאינסטגרם: כאן
אתר החווה

לחם לכריכים
לפני שנים שבנו מעיר האורות עם רכישה שווה במיוחד: ספר הלחמים של דן ליפרד. אני אוהבת את הלחמים שלו, הם טעימים, מעניינים ותמיד מצליחים. הייחוד שלהם גם בדרך הלישה. בזמנו כשלדן היה פורום אפייה פעיל התכתבנו מעט ודן הזכיר את הלחמים הישראלים שהוא אוהב להכין/לאכול
.דן קורא ללחם הזה מפורסם כאן ב 2004 כיכר חלב פשוטה, למעשה זה לחם לבן גבוה המתאים מאוד לכריכים
.הלחם מצטיין בניחוח טוב במיוחד



מתכון ללחם
:מרכיבים
כפית שמרים טריים
שלוש מאות וחמישים (350) מ"ל חלב פושר= בטמפ' 20 מעלות
כף סוכר או כף סירופ זהוב או כף סירופ מייפל
מאתיים וחמישים  (250) גרם קמח לבן רגיל, מנופה
מאתיים וחמישים (250) גרם קמח לבן מיוחד ללחם, מנופה
כפית מלח דק
עשרים וחמישה (25) גרם חמאה מומסת חמימה
-
תבנית כיכר מוארכת במידות 12 על 19 ס"מ משומנת או מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.בקערה גדולה או בקערת מיקסר נערבב את החלב עם הסירופ (או הסוכר) והשמרים
.להוסיף את הקמחים והמלח. לאחד הכול לבצק רך ומעט דביק
.לצקת על הבצק את החמאה המומסת וללוש מעט
.לכסות את הקערה ולהניח ל- 10 דקות
.לשמן משטח רידוד עם כפית שמן זית, ללוש את הבצק על המשטח 10 שניות. ליצור מהבצק כדור
.לשמן את הקערה עם כפית שמן זית להחזיר את הבצק לקערה, לכסות ולהניח ל- 10 דקות
.לחזור על פעולת הלישה הזו פעמיים נוספות בהפרשי זמן של 10 דקות, לאחר מכן להניח את הבצק ל- 30 דקות
:עיצוב ואפייה
.לחלק את הבצק לשני חלקים שווים וליצור כדור מכל חלק
.להניח את הכדורים בצמידות בתבנית המוכנה ולכסות. להתפיח כשעה או עד שהלחם הכפיל את נפחו
.לחמם את תנור האפייה לחום גבוה 210 מעלות
.להבריש את פני הלחם במעט חלב
לאפות את הלחם 15 דקות. כעת להנמיך את חום התנור לחום בינוני 180 מעלות, להמשיך לאפות עוד 25-30 דקות עד שפני הכיכר שחומים והלחם נפרד מדפנות התבנית
.להוציא את הלחם מהתנור ולהעביר לרשת לצינון מלא
.הלחם יישמר היטב בפריזר כשהוא פרוס ונתון בשקית הקפאה

:פריטים שסרגתי לאחרונה
טווסית מגונדרת העושה פוזות למצלמה, ראו את הנוצות שסרגתי לה




שעשועי קרטון + כיצד מכינים אותם בבית

2 comments:

מאלי said...

תודה רבה
הדברים הטובים שלך משמחים את היום :)
סירופ בצל טעים ולמרות כל הספקנים הרגיע שיעול טורדני , הכנתי סירופ שום באותו תהליך ו...טעים !

Chanita Harel חני הראל said...

תודה רבה מלי, לבריאות

assets Creative Commons License