Kata סהרוני גבינה מלוחים של סבתא
הכמות: 32 סהרונים
:לבצק
חצי כוס מים חמים
ארבע כפיות סוכר לבן
שתיים וחצי כפיות מדידה שמרים יבשים, אפשר לשים כף מדידה שמרים
חצי כוס חלב חם
חצי כוס שמן רגיל, למשל שמן קנולה
שתי ביצים בטמפרטורת החדר
שתי כפיות חומץ רגיל
חמש כוסות קמח לבן רגיל = 700 גרם
שלושת רבעי כפית מלח דק
:למלית
ביצה גדולה
מאה עשרים (120) גרם גבינה בולגרית - במקור הסבתא שמה כוס גבינת ריקוטה
מאתים וחמישים (250) גבינת כנען - במקור הסבתא שמה חצי כוס גבינת פטה
-
לזיגוג- ביצה טרופה ומעט שומשום
:אופן ההכנה
:הכנת הבצק
בקערה גדולה או קערת מיקסר לערבב כפית סוכר במים החמים, לפזר מעל את השמרים לערבב להמסה, להניח לתסוס כ 10 דקות
.להוסיף לקערה את יתרת הסוכר, החלב, השמן, הביצים והחומץ
.להוסיף כוס אחת מהקמח ואת המלח, לערבב בכף עץ או עם המלוש לתערובת אחידה. הסבתא ערבבה בידיים
.להוסיף בהדרגה את יתרת הקמח לקבלת בצק רך
.ללוש את הבצק 5-10 דקות או עד שהוא גמיש
.להתפיח את הבצק בקערה משומנת קלות כשעה או עד שמכפיל נפחו
-
:בזמן שהבצק תופח נערבב את המרכיבים
.בקערה לערבב את הגבינות והביצה
.ללוש את הבצק 5-10 דקות או עד שהוא גמיש
.להתפיח את הבצק בקערה משומנת קלות כשעה או עד שמכפיל נפחו
-
:בזמן שהבצק תופח נערבב את המרכיבים
.בקערה לערבב את הגבינות והביצה
:עיצוב ואפייה