14/07/2023

גלידת שוקולד, מתכון קל הכנה, הכי טעים, ממש נפלא

~~~~~גלידת שוקולד נפלאה~~~~~

.!זו גלידת השוקולד המוצלחת ביותר שטעמתם, קניתם או הכנתם אי פעם, באחריות. רוצו להכין


גלידת שוקולד:
בקערה בינונית נשים חצי כוס מדידה סוכר לבן=100 גרם ו- 2 חלמונים מביצים גדולות, לטרוף ידנית עד שמעורב היטב ובהיר
בקלחת נביא על סף רתיחה 1 כוס מדידה חלב 3%. נוסיף רבע כוס מדידה קקאו איכותי מנופה. נערבב ונבשל 3 דקות ברתיחה עדינה. להסיר מהלהבה.
לערבב את תערובת חלב קקאו ולעשות השוואת טמפרטורה עם תערובת הסוכר חלמונים. להחזיר לקלחת, לבשל על להבה נמוכה עד שמסמיך מעט, לא להרתיח. מומלץ לבשל עד טמפרטורה של 80/82 מעלות.
לשבור לקוביות או לקצוץ גס לתוך קערה חסינת חום 180 גרם שוקולד איכותי (השתמשתי בשוקולד עבה 70% בלגי). בקלחת או סיר קטן להביא לרתיחה עדינה כוס וחצי מדידה שמנת מתוקה 38% (השמנת שתהיה ללא תוספי סוכר ותספים נוספים).
לצקת את השמנת המתוקה על השוקולד, לטרוף להמסה.
לאחד בערבוב קצר את שתי התערובות ולהוסיף כפית וניל. לשמור בקרור מכוסה למספר שעות או ללילה. התערובת תסמיך בקרור. (נקבל כ 700 מ"ל תערובת).
להעביר למכונת גלידה ולערבל על פי הוראות יצרן עד שמוכן.
להעביר לפריזר לשעות ספורות או ללילה.
קרדיט לבסיס המתכון: ברוס ויינשטיין


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על הצילומים, התכנים והתמונות שלי 2005-2023 מטעמים הום-מייד, מתנות מהמטבח, מוצרי קרושה, כתיבת תוכן איכותי ומקורי https://www.facebook.com/lemongingerBlog

05/07/2023

סורבה מנגו נפלא וקל הכנה

~~~סורבה מנגו~~~
סורבה קל הכנה וטעים מאוד המורכב בעיקר ממנגו, מים וסוכר. טוחנים את המרכיבים הקרים, מעבירים למכונת גלידה ולאחר כמחצית השעה יש סורבה מנגו !!. הצבע נהדר, הריח מבושם, המתיקות מעודנת, מרענן וכל החבר'ה ביקשו יפה.. מנה נוספת. רוצו להכין


:כך תכינו סורבה מנגו
בוחרים 1.5 ק"ג מנגו יפים, שקליפתם מעט אדמדמה, צהובה, ירוקה ותוכנם מתוק וכתום. שוטפים את הפרי, מנגבים וקולפים בעזרת קולפן ירקות. חותכים את המנגו לחתיכות גדולות, מרחיקים את הגרעין ושמים לתוך מיכל מעבד מזון. מוסיפים 6 כפות מדידה מיץ לימון סחוט טרי, 200 גרם סוכר לבן=כוס, 250 מ"ל מים קרים=כוס, קורט מלח וכף וודקה או רום אמיתי. טוחנים הכול היטב במעבד מזון עד שהתערובת חלקה לגמרי
:בצילום- המרכיבים טחונים היטב


לקבלת סורבה חלק וקיטפתי אני ממליצה להעביר את התערובת דרך מסננת משי. כעת נצנן היטב במקרר (כשעה). נעביר למכונת גלידה ונפעיל לפי הוראות היצרן (זמן ערבול כ 30 דקות בתלות במכונה). יש להקפיא למספר שעות/לילה לפני ההגשה.
להוציא את סורבה המנגו מהפריזר 7-10 דקות לפני ההגשה.
נקבל כקילו סורבה. הכנתי בשני סבבים במכונת הגלידה.
גיוון: לטחון יחד עם המנגו מעט ג'ינג'ר טרי מגורד.


סנדור כץ יליד העיר ניו יורק, גורו ההתססה, כותב רבי המכר מדבר על התפקיד שממלאים החיידקים וההתססה בשמירה על בריאותנו. 

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על הצילומים, התכנים והתמונות שלי 2005-2023 מטעמים הום-מייד, מתנות מהמטבח, מוצרי קרושה, כתיבת תוכן איכותי ומקורי https://www.facebook.com/lemongingerBlog

31/03/2023

גלידת הוניל הכי טובה

~~~גלידת וניל~~~
בספרון השירים והפיזמונים לילדים בשם יש לי גלידה (הוצאת עופר 1985) זהו השיר הפותח:
[הכתיב החסר בזכות ניקוד בכוונה]. הבנתם נכון.. היום יש לנו את גלידת וניל הכי טובה וגם קלת הכנה.
יש לי גלידה
הכי טובה.
הכי טובה ומשבחה,
קנו ממנה ילדים
קו קו אה אה!
גלידה טובה!


ככה תכינו בבית גלידת וניל משובחת:
בקלחת מחממים 450 מ"ל חלב (לא דל שומן) עם מקל וניל שלם חצוי לאורכו עם כל תוכנו. לחמם עד סף הרתיחה כ 85 מעלות.
בקערה לטרוף היטב 4 חלמונים מביצים L עם 140 גרם סוכר לבן (כמעט 3/4 כוס).
לעשות השוואת טמפרטורה עם החלב החם, להחזיר לקלחת ולבשל דקות ספורות עד 85 מעלות. להסיר מהלהבה, להוסיף 220 מ"ל שמנת מתוקה 38%. רצוי שמנת מתוקה ללא תוספים. להרחיק את מקל הוניל, להעביר את התערובת דרך מסננת משי, לשמור בקרור מספר שעות עד יממה או שתיים לפני ערבול. כמות התערובת = 800 מ"ל.
לערבל את התערובת במכונת גלידה על פי הוראות היצרן. להעביר לכלי עמיד בהקפאה ולשמור בפריזר מספר שעות לפני ההגשה
חשוב שכל המרכיבים יהיו הכי טריים ואיכותיים ככל שניתן. יש המבשלים את בסיס הגלידה עד מעל 70 מעלות בלבד.
גלידת הוניל אהובה על גדולים וגם קטנים וניתן להגישה עם כל סירופ או תוספת.

 בסרטון, תהליך הכנת לוח גו, לוח שוגי באיכות גבוהה תוצרת אומנים יפנים:

 

29/03/2023

פרוזן יוגורט תות שדה

להכין בבית פרוזן יוגורט
אני זוכרת בברור את הגלידה הראשונה שהכנתי.
זו היתה גלידה פשוטה בטעם וניל. בהוראות ההכנה של פעם, נרשם שיש לערבב את החומרים ולשים בתבנית בפריזר. ערבבתי את החלב, הסוכר, הוניל ומי יודע מה עוד ויצקתי לתבנית מתכת המיועדת להקפאה. מה רבה היתה אכזבתי ביום שלמחרת כשקבלתי גוש קרח בלתי אכיל. אולי הייתי כבת 10 מעט יותר או פחות. הסקרנות והאתגר הובילו אותי תמיד לנסות דברים חדשים, ידעתי שמכשלונות או תוצאות פחות מושלמות (לטעמי המוקפד), אני למדה וספרתי או בעצם החשבתי את ההצלחות שלי והיו ועדיין
החשש בהכנת פרוזן יוגורט הוא חוסר איזון במרכיבים וקבלת פרוזן יוגורט קשה או עם גבישי קרח. לכן, ניגשתי השבוע בחשש מסויים להכנת פרוזן יוגורט. לאחרונה ראיתי צילום של פרוזן יוגורט תות שדה בעמוד של הקוק אילוסטרייטד. הצילום שלהם היה מושלם, מספר כדורים ורדרדים נחו בכלי בהיר וזה נראה קרמי. קראתי מה שכתבו והחלטתי שאני משתמשת ברעיון כבבסיס עם גיוונים שלי.
הנה מה שעשיתי, מוזמנים גם כן.
פרוזן יוגורט תות שדה
סיננתי 1.54 ק"ג (1.5 ליטר) יוגורט לבן ללא תוספות 6.5%. לאחר שעות אחדות במקרר הוגרו 300 מ"ל נוזלים וקבלתי קילו יוגורט מסונן. להכנת הפרוזן יוגורט השתמשתי ב 700 גרם בלבד.
מעכתי היטב ידנית 190 גרם תותים בשלים (משקל נקי). פיזרתי על התותים כפית מדידה ג'לטין טהור, עירבבתי והנחתי ל- 5 דקות. שמתי את הקערית עם התותים והג'לטין בתוך קערית מים רותחים לדקה/שתיים ועירבבתי (אפשר לעשות את זה במיקרו למי שמשתמש).
בקערה עירבבתי 3/4 כוס סוכר (150 גרם), 3 כפות מדידה גולדן סירופ (לרכישה בחנויות מתמחות או בטיב טעם), 1/8 כפית מלח דק, 700 גרם יוגורט מסונן ואת מחית התותים. ציננתי במקרר קצת.
עירבלתי במכונת גלידה כ- 35 דקות.
מסקנות: ההמסה של הפרוזן יוגורט לאחר הוצאה מפריזר 18- תוך כ 7/8 דקות.
אין גבישי קרח, מתיקות טובה וגם הצבע הורדרד נאה.
היה מאתגר וגם כייף להכין :)
נתראה ברשומה הבאה.


:אמן קרמיקה משחזר אוצר קוריאני נדיר

27/03/2023

צפו: מדענים הדפיסו פרוסת עוגה אכילה

!את העוגה רבת השכבות הזו הדפיסו מדענים במדפסת תלת מימד, העוגה אכילה 


.?האם בעתיד יחליפו מדפסות תלת מימד את מכשירי הבישול הקונבנציונליים כגון תנורים וכיריים
מחקר שהובל על ידי ד"ר ג'ונתן בלוטינגר וצוותו במעבדות באוניברסיטת קולומביה (בניהולו של פרופ' הוד ליפסון) ופרופ' כריסטן קופר מאניברסיטת פייס לתזונה ודיאטה יצרו במשך - 30 דקות קינוח רב שכבות. המתכון מכיל שבעה מרכיבים וכולל גם חמאת בוטנים, ריבת תותים, נוטלה, מחית בננה, זילוף דובדבנים וציפוי
.המדפסת המדוברת יכולה גם להדפיס עוף, בקר, ירקות וגבינות
בעתיד, אנשים אולי יוכלו לקנות מדפסות תלת מימד לבישול בבתיהם, מחירן יכול להגיע ל-1,500 דולר

:מקורות
NPJ Science of Food פורסם ב 

26/03/2023

לחם, קדימה לחם

לחם לבן כפרי
הלחם הכפרי הזה טעים עם חמאה, לא צריך יותר מזה. לחם ותיק, קל הכנה ותוך פרק זמן קצר גם לכם יהיה לחם כפרי ענק בגודלו. חמישה מרכיבים (+מים וקערה אחת) יש למדוד הכול בכלי מדידה.


בקערת מיקסר מערבבים 750 גרם קמח מיוחד ללחם, מנופה, 2 כפיות מלח דק, 2 כפיות סוכר לבן, 3 כפיות שמרים יבשים ו- 30 גרם חמאה טובה חתוכה קטן.
להפעיל את המיקסר עם המלוש, לזלף פנימה בהדרגה 400 עד 450 מ"ל מים חמימים, ללוש 5 דקות לקבלת בצק אחיד.
לכסות את הבצק ולהתפיח שעה או עד להכפלת הנפח.
להעביר למשטח ללוש דקות אחדות. לשטח למלבן עבה. לגלגל לרולדה הדוקה, לסגור קצוות ולהניח על נייר אפייה כשהקצוות בתחתית בתבנית כיכר גדולה ורחבה בתכולה של קילו.
להתפיח כשעה.
לאפות את הלחם בתנור חם מאוד 230 מעלות צל' 35 דקות.
להוציא את הלחם מהתנור, להחזיר אותו ללא התבנית רק על נייר האפייה להמשך לאפות 10 דקות נוספות.
להעביר לרשת לצינון.

לפרוס את הלחם לאחר שצונן, רצוי לאחר שעות אחדות בעזרת סכין לחם גדולה.

הכנת דיו ממרכיבים טבעיים:

21/03/2023

גלידת בזיליקום

~~~גלידת בזיליקום - המתכון~~~

:גלידה עדינה בטעם מיוחד


דפדפתי במגזין גורמה האמריקאי הזכור לטובה (אוקטובר 2004), בעמוד 316 מצאתי קובץ מתכוני גלידות וסורבה:- היביסקוס, תפוזים וגם בזיליקום. עורכת המזון של המגזין דאז, שלי וויסמן מספרת שגילתה את גלידת הבזיליקום של ז'אן-ז'ורז' וונגריכטן בביסטרו שלו במנהטן, דבר שגרם לעורכים נוספים מהמגזין לטעום במילנו גלידות צמחי תבלין מבוססות קסטרד.
ואני.. שרציתי גלידה "בצבע ירוק טבעי", הייתי חייבת לרוץ ולהכין. הבזיליקום המתין במקרר זמן רב מידיי..


הגלידה מכילה מעט מרכיבים- שתי כוסות חלב, חופן עלי בזיליקום טריים (3 כפות קצוצות), חצי כוס סוכר, 4 חלמונים וחצי כוס שמנת מתוקה.
המרכיבים עוברים בישול, טחינה, סינון ומוכנים במכונת גלידה. כמות הגלידה צנועה הפעם ותתאים לטעימות רבות לחובבי בזיליקום שיתענגו על הטעם והריח.
מסקנות -
לגלידה טעם עדין של בזיליקום
המתיקות עדינה
מירקם טוב לאחר פרק זמן קצר בהוצאה מהמקפיא
הטועמים שלי אהבו את טעם הגלידה
הצבע אינו ירוק... אבל כן צהבהב נוטה לירקרק

חובבי בזיליקום, כך תכינו את גלידת הבזיליקום שלכם:

יש למדוד הכול בכלי מדידה. בקלחת יש להרתיח 2 כוסות חלב עם צרור עלי בזיליקום טרי קצוץ= 3 כפות, רבע כוס סוכר לבן וקורט מלח. להסיר מהאש ולהניח על השיש למיצוי למשך חצי שעה. לטחון הכול במעבד מזון. לטרוף היטב 4 חלמונים עם רבע כוס סוכר לבן, להוסיף את תערובת החלב בזילוף עדין. לבשל בקלחת בבחישה על להבה בינונית עד ל 83 מעלות צלציוס. *לא להרתיח*. להסיר מהלהבה ולהעביר דרך מסננת משי. לקרר רבע שעה (על מי קרח, אני שמה במקרר למספר שעות, כדאי גם לכם ככה). לבחוש פנימה חצי כוס שמנת מתוקה צוננת. לערבל במכונת גלידה עד שמוכן. 

12/03/2023

סורבה אגסים

סורבה אגסים נפלא
הקשיבו, הכנתי סורבה אגסים, מה שעשיתי- קניתי אגסים, רחצתי, קילפתי, חתכתי, בישלתי.. מעכתי ועירבלתי במכונת גלידה. מה שיצא זה סורבה אגסים בהיר, נפלא, מתוק במידה וקל הכנה. רוצו להכין
קל וכייף להכין בבית סורבה אגסים- החומרים איכותיים וטבעיים 100%, גם העלות מופחתת מהקנוי
הפעם בחרתי באגסים חומי קליפה, ניתן להשתמש באגסים ירוקים. מהירוקים תקבלו סורבה לבן צחור
הסוכר הלבן הפעם בכמות מופחתת ביחס לכמות הפרי והמים
.השתמשתי ביין לבן יבש, הוסיפו כל יין לבן שאתם אוהבים


סורבה אגסים - המתכון
:מרכיבים
קילו ושלוש מאות גרם אגסים
מיץ מחצי לימון
שתי כוסות מדידה מים
כוס מדידה אחת סוכר לבן = 200 גרם
רבע כוס יין לבן, מה שאתם אוהבים

10/03/2023

עוגיות שיבולת שועל צימוקים, רוצו להכין

עוגיות שיבולת שועל צימוקים בשתי קערות
את העוגיות הללו אפיתי במיוחד בכדי להכניסם (אפויים, בחתיכות וקפואים היטב) לגלידת וניל טרייה שעירבלתי במכונה. מתברר, שהעוגיות עומדות בפני עצמן והן מושלמות וחצי פריכות.
לאחר שקילת החומרים אצתי לכתוב את המתכון במיוחד עבורכם. העוגיות קלות להכנה ובמתיקות עדינה. מערבבים הכול בשתי קערות ללא צורך במיקסר.


עוגיות שיבולת שועל וצימוקים
ל- 30 עוגיות
לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות.
נאפה את העוגיות בשני סבבים בתבנית שטוחה וגדולה של התנור.
בקערה אחת קטנה לערבב:
1 כוס קמח רגיל (140 גרם) מנופה, חצי כפית אבקת אפייה מנופה, חצי כפית אבקת סודה לשתייה מנופה, רבע כפית מלח דק ורבע כפית קינמון טחון.
בקערה שניה בינונית נקרים 150 גרם חמאה טובה, 1 כוס לא מהודקת סוכר חום כהה (110 גרם) ורבע כוס סוכר לבן (50 גרם).
להוסיף ביצה אחת גדולה, לערבב.
להוסיף כפית תמצית וניל וכוס וחצי שיבולת שועל עבה (180 גרם) +חצי כוס צימוקים רצוי לחלוט וליבש.
לערבב הכול בכף או ביד רטובה מעט, לבצק אחיד (מעט דביק).
לחלק את הבצק ל 30 כדורים שווים, לשטח מעט ולהניחם במרווחים על נייר האפייה.
לאפות את העוגיות עד שהן זהובות היטב כ- 13 דקות.
להוציא את העוגיות בעדינות לרשת לצינון.
לאחסן בצינצנת אטומה.

Hania Rani — 'F Major' 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על הצילומים, התכנים והתמונות שלי 2005-2023 מטעמים הום-מייד, מתנות מהמטבח, מוצרי קרושה, כתיבת תוכן איכותי ומקורי https://www.facebook.com/lemongingerBlog

08/03/2023

עוגיות חמאה - המתכון המושלם ועוד דברים טובים

  עוגיות חמאה עם/בלי ריבה
😎בחיי.. אין גבול לחוצפה, שלי 
זה קרה השבוע בימי החמסין האחרונים בסופרמרקט הסמוך. מארזי התות שדה לא היו מושלמים, אז ניגשתי לאחראי וביקשתי סלסלה.. מהמקרר שבמחסן. בדרך כלל הם נחמדים ומביאים לי מיד. בתחושה טובה, אני צועדת לקופה עם סחורה טובה ובמחיר הוגן
.!אבל הפעם ..הם פתחו לי את דלת חדר הקירור ושלחו אותי פנימה לבדי
. מזל שהדלת לא נסגרה.. בבית כבר ידעתי מה אכין מהתותים המושלמים שבחרתי
הרעיון שלי היה להכין בצק עוגיות משובח ולהדביק שתי עוגיות אולי שלוש בריבה טרייה (קרה) ולשלח עוגיות לכל מי שאני אוהבת. כך תכינו גם אתם בבית עוגיות מושלמות בקלות
במיכל מעבד מזון נשים 350 גרם קמח לבן רגיל מנופה, 2.5 כפיות אבקת אפייה מנופה, 1 כוס אבקת סוכר מנופה (200 גרם) אפשר סוכר דק במקום אבקה, כפית תמצית וניל טובה, 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות, ביצה גדולה וכפית קוניאק או רום
.מעבדים הכול קצרות לבצק אחיד
מחלקים את הבצק למספר חלקים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח היטב, קורצים עוגיות ואופים בתנור חם בחום בינוני 180 מעלות כ 8 דקות עד שהעוגיות זהובות
.במידה וחם במטבח, אפשר לשמור את יתר חלקי הבצק בקרור
.נקבל עשרות עוגיות פריכות, ניתן להיעזר בילדים בחיתוך העוגיות עם חותכן וסידורם בתבנית
.נישנשתי פה ושם אבל גם נשאר משהו.. למשלוחי מנות


:העוגיות לפני האפייה

assets Creative Commons License