09/08/2009

*August 9 קרוסטטה-פאי אגסים בעיצוב חופשי

קרוסטטה, פאי אגסים איטלקי בעיצוב חופשי
 

עד כמה מהנה הפאי הזה. פאי אגסים, מאפה טעים שאין צורך לעמול על העיצוב המדויק והקפדני שלו. זה מה שנקרא קרוסטטה, מאפה מלוח או מתוק איטלקי , עשוי מבצק פריך שאינו מעוצב בדרך כלל בתבנית פאי. מחירם הנמוך של האגסים במרכול הקרוב למקום עבודתי שכנע אותי להכין את הפאי הנפלא הזה. תיבול של הל ופלפל אנגלי שידרגו את מלית האגסים למעדן של ממש. וחמוציות יבשות?.. התופחות ומתמלאות בזמן האפייה.. מעדן שחובה לטעום
קרוסטטה אגסים וחמוציות

החומרים לבצק:
שתיים וחצי כוסות קמח לבן רגיל מנופה =350 גרם קמח
רבע כוס סוכר לבן= 50 גרם
רבע כפית מלח
מאה ושמונים גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
כשש כפות מי קרח

החומרים למלית:
שליש עד חצי כוס סוכר לבן
שלוש כפות קמח
רבע כפית הל
רבע כפית פלפל אנגלי טחון
קילו עד 1.200 קילו אגסים קלופים, ללא חרצנים, פרוסים דק
שלושת רבעי הכוס חמוציות יבשות
שלוש כפות ברנדי או ברנדי אגסים

--
ביצה טרופה למריחה
הכנת הבצק
במעבד מזון או במיקסר לערבב את הקמח,הסוכר והמלח.
להוסיף את החמאה הקרה החתוכה ולעבד עד קבלת תערובת פירורית.
להוסיף 5 כפות מי קרח ולהמשיך לעבד, להוסיף את כף המים הנוספת לפי הצורך.
לגלגל לכדור בצק, לשטח, לעטוף ולאחסן במקרר לשעה אחת לפחות.

למלית
בקערה גדולה לערבב את הסוכר, להשאיר כף בצד, להוסיף תבלינים וקמח. להוסיף אגסים וחמוציות לערבב הכול יחד. להוסיף ברנדי

עיצוב ואפיית הפאי
לחמם תנור לחום בינוני גבוה 190 מעלות.
על נייר אפייה מקומח לרדד את הבצק שהוצא מקירור לעיגול בקוטר 35 ס"מ.
לפזר מעל את המלית, להותיר שוליים רחבים של כ- 5 ס"מ שאינם מכוסים במלית.
לקפל את שולי הבצק על המלית.
למרוח את הבצק בביצה הטרופה ולפזר למעלה את כף הסוכר הנותרת.
לאפות כשעה עד שעה ורבע.
לאחר צינון קל לשחרר את הפאי עם מרית מתכת.
טעים חם/פושר או קר


 חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על כל תכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

08/08/2009

* August 8 מתכון לקובלר נקטרינות

קובלר נקטרינות
 

סיפור השבת שלנו מתחיל עם קילו וקצת של נקטרינות שנרכשו השבוע ולא ידענו בדיוק מה להכין מהם. רעיון ממגזין בון אפטיט ישן הכניס אותי מהר מאוד למטבח, שם הוחלט להכין קובלר נקטרינות. הקובלר הוא מנת קינוח קיצית קלה להכנה (ולעיכול) המורכבת מתחתית של פרי טרי ומעל גבעות של בצק רך. אוכלים את הקינוח הזה טרי, ישירות מהתנור או לאחר שהתקרר מעט. כדור גלידה בטעם וניל יתאים כאן מאוד
התחלתי להכין את הקובלר. הנקטרינות נחתכו לתוך כלי זכוכית קטן מידות. לאחר מכן עורבב בהן סוכר וקמח והן נאפו עדיין ללא בצק מעל. הנה לפני האפייה, ועדיין ללא תוספת הסוכר-קמח

 

וכך נראות הנקטרינות האפויות
בזמן שהנקטרינות נאפות יש לבחוש את תערובת העוגה שתכסה אותן. יוצקים את התערובת החצי נוזלית ישירות על הפרי החם והאפוי וממשיכים לאפות עוד כעשרים או שלושים דקות, הנה- כך נראית התבנית רגע לפני האפייה
זהו ,זה מוכן ! -אפשר להתחיל לזלול
 
קובלר נקטרינות
חומרי המלית
קילו נקטרינות, לא קלופות חתוכות לטריזים
שליש כוס סוכר לבן=70 גרם
שישית כוס קמח =25 גרם
כף מיץ לימון

החומרים לציפוי הבצק
כוס קמח ועוד שמינית הכוס קמח לבן רגיל מנופה= 160 גרם סה"כ
שלוש כפות סוכר
כפית וחצי אבקת אפיה מנופה
רבע כפית מלח
שישים גרם חמאה קרה
חצי ביצה גדולה או ביצה אחת קטנה טרופה
שליש כוס ריויון ועוד כף אחת ריויון

תבנית זכוכית ריבועית בגודל 20 ס"מ
הכנת הפרי
לחמם תנור או טוסטר אובן לחום גבוה של 200 מעלות.
לערבב את כל חומרי המלית בתוך התבנית המשומנת. לאפות רבע שעה.

הכנת ציפוי הבצק
בקערה בינונית לערבב: קמח, שתי כפות סוכר, אבקת אפיה ומלח.
בעזרת האצבעות לפורר פנימה את החמאה הקרה, לערבב עד קבלת מירקם גרגירי דק.
לערבב פנימה ביצה וריויון. כעת תתקבל תערובת נוזלית.
להוציא את הפרי האפוי מהתנור, לצקת מעליו את הבצק ב 12-9 כפות גדושות במרחקים אחד מהשני.
לפזר מעל עוד כף סוכר, אפשר סוכר זהוב. לאפות 20 דקות בטוסטר אובן או כ 30 דקות בתנור או עד שהמאפה זהוב היטב והפרי הפריש עסיס
לצנן דקות אחדות לפני ההגשה
 
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

07/08/2009

*August 7 עוגת בננות רום וצימוקים

~~עוגת בננות~~
 


עוגת בננות בחושה וקלה להכנה. מומלץ להשתמש ברום אמיתי איכותי, טעמו מודגש לאחר האפייה והוא משתלב היטב בעוגה הטעימה הזאת. ניתן להקפיא פרוסות מהעוגה, רצוי עם נייר מפריד בין כל פרוסה. העוגה המופשרת נאכלת כמו טרייה. אפשר להגיש את העוגה עם ריבה או כמו שהיא. העוגה מכילה שמן ולא שומן מוצק וגם סוכר חום כהה המעניק לה צבע חום יפה. עוגת בננות לדעתי איננה דוגמנית אידיאלית לצילום, אבל בכל זאת.. פרוסת עוגה כזו עם הקפה של הבוקר היא הפינוק היומי שלי מקווה שגם שלכם

עוגת בננות רום וצימוקיםהחומרים:
מאתיים וחמישים גרם בננות בשלות
שלוש מאות גרם קמח לבן מנופה
כפית וחצי אבקת אפייה
קורט מלח דק
מאתים וחמישים גרם סוכר חום כהה =כוס ורבע
שתי כפות רום = 30 מ"ל
מאה מ"ל חלב = 6.5 כפות
מאה וחמישים מ"ל שמן קנולה או שמן חמניות=2/3 הכוס
שתי ביצים גדולות
מאה גרם צימוקים זהובים =1 כוס

תבנית אינגליש קייק מוארכת
אופן ההכנה:
לחמם תנור לחום בינוני נמוך 160 מעלות. את תבנית האפייה לשמן ולקמח.
בקערת מיקסר או בקערה לערבוב ידני למעוך את הבננות, להוסיף בבחישה: סוכר ורום
בקערה נפרדת לערבב: קמח+אבקת אפיה ומלח.
לקערת המיקסר להוסיף את החלב ולערבב. להוסיף כעת את השמן והביצים אחת אחר השנייה.
בהדרגה להוסיף את תערובת הקמח ולבחוש היטב.
לערבב את הצימוקים עם כפית או שתיים קמח, להוסיפם לתערובת העוגה.
לצקת את תערובת העוגה לתבנית המוכנה וליישר.
לאפות בתנור החם כשעה עד שעה ורבע או עד שהעוגה מוכנה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא ייבש


חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

05/08/2009

* August 5 קסטה קלת הכנה (גם) ליום האהבה (עם פירות יער)

קסטה עם פירות יער
פינוק מתוק וקר ב- 2 דקות עבודה בלבד

קסטה ליום האהבה
החומרים
כ-20 ביסקויטים בטעם שוקולד
שני מיכלים של גבינת שמנת (נפוליאון) בטעם טבעי במשקל 230 גרם כל מיכל
פחית חלב מרוכז מתוצרת הולנדית = 397 גרם
מאה גרם שוקולד לבן מומס, לא חובה
קרטון שמנת מתוקה 38% = 1 כוס = 250 מ"ל
כפית סוכר וניל אמיתי
חופן פטל קפוא או פרי יער אחר לבחירה -לא חובה


תבנית ריבועית 22 או 23 ס"מ עמידה בהקפאה מרופדת בנייר אפייה

אופן ההכנה
לרפד את התבנית בביסקוויטים. לשכבה התחתית של התבנית יש צורך בכ- 10 ביסקוטים. לכיסוי כל התבנית ניתן לחתוך את הביסקויטים לחצאים/רבעים
בקערת מיקסר בעזרת המקצף לטרוף את הגבינה עד שהיא מתרככת וחלקה
בהדרגה להוסיף את החלב המרוכז והשוקולד המומס (השוקולד לא חובה), להוסיף את סוכר הוניל
 לצקת פנימה את השמנת המתוקה ולהמשיך להקציף לקבלת תערובת אחידה ובמרקם מוס
במידה ואתם מוסיפים פרי קפוא, ערבבו אותו כעת ידנית פנימה, חופן של פרי קפוא
לצקת את המוס הלבן על תחתית הבסקויטים בתבנית וליישר. לכסות בנייר כסף ולהקפיא למשך שעה וחצי
לאחר כשעה וחצי, יש להוציא את הקסטה שהתחילה לקפוא, ולסדר מלמעלה יפה את יתרת הביסקויטים, להמשיך להקפיא עוד כ- 5 שעות או לכל הלילה
לפני ההגשה, להוציא מהפריזר, לחתוך למנות . את יתרת העוגה לכסות ולשמור בפריזר


 חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

04/08/2009

* August 4 מתכון סלט צ'ירשי (של מסעדת גואטה)

סלט צ'ירשי
היום אני רוצה לחלוק איתכם מתכון כתום נוסף: סלט דלעת – צ'ירשי פשוט ונהדר. המתכון קל להכנה, ויתאים לתקופת הקיץ בה רובנו מעדיפים לבלות הכי קרוב שאפשר למזגן. לאחרונה סעדנו במסעדת צ'צו בשוק של נתניה. נחמד לסעוד במסעדה ממוזגת ונעימה השוכנת בינות לדוכני השוק הגדושים בשפע של פירות וירקות קיציים. קיבלנו מנות אוכל נדיבות שלצידן הוגש גם סלט צ'ירשי מצוין. את הסלט הפיקנטי הזה גיליתי לראשונה כשהתחלתי לצאת עם מי שהיה אז בן זוגי, אלי  בארוחה הראשונה בבית הוריו, הוגש גם סלט הצ'ירשי שלא היה מוכר לי מהבית, אך ערב מאוד לחיכי והוא אהוב מאוד עד היום

סלט צ'ירשי / מבוסס על מתכון של מסעדת גואטה עם התאמה לטעם המשפחה
:מרכיבים
שני גזרים בגודל בינוני קלופים וחתוכים כל אחד ל-3-4 חלקים
תפוח אדמה בגודל בינוני קלוף וחתוך לרבעים
חמש מאות גרם דלעת קלופה ונקייה חתוכה לקוביות גדולות

:לרוטב
שליש כוס שמן קנולה
כף פפריקה מתוקה
כף כמון
כף קימל טחון – לא חובה
כפית מלח דק
  שיני שום 10-15 יח' כתושות יותר או פחות לפי הטעם
:אופן ההכנה
.בסיר קטן יש לבשל את הירקות
למלא את הסיר בליטר מים רותחים ולהכניס את הירקות לבישול לפי מידת רכותם
קודם לבשל רק את הגזר למשך דקות ספורות, להוסיף את תפוח האדמה ולהמשיך לבשל
להוסיף את הדלעת ולהמשיך לבשל את כל הירקות עד שהם מתרככים. לסנן את הירקות ממי הבישול ולקרר אותם
.כעת יש למעוך למחית את כל הירקות יחדיו
ניתן למעוך את הירקות במועך תפוחי אדמה, בחרתי למעוך את חלקם כך ואת חלק מהירקות טחנתי במעבד מזון. התקבלו שתי תערובות אחת חלקה יותר וקרמית והשנייה מוצקה יותר, ערבבתי את שתי התערובות בקערה גדולה
:הכנת הרוטב
בקערה קטנה לערבב את כל חומרי הרוטב ולהוסיפם לקערת הירקות, לערבב הכול יחד
.לשמור את הסלט במקרר
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על כל תכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

01/08/2009

* August 1 חדשות מזון - הקוביה ההונגרית שאפשר לאכול אותה ועוד

הקוביה ההונגרית, אפשר לאכול
 


למי אין בבית את הקובייה ההונגרית הותיקה? הפאזל הצבעוני הזה, יליד שנות השבעים של המאה הקודמת, שינה את הרכבו והיום מציעים אותו ככריך מקורי עשוי מיני נקניק כגון סלאמי וגבינות צ'דר והמשחזר את צורת הקובייה באופן מפתיע
.התמונה לקוחה מאתר הסנדוויצ'ים הזה העשיר ברעיונות לכריכים לכל טעם וחיך

--
זה שנים שאני טוענת שחנות הממתקים שלי היא חנות נקניקים. זו לא טעות, כשאני נכנסת לחנות ממכר לנקניקים אני רוצה לטעום מהכול, כמו ילד הנכנס לחנות צעצועים המלאה בכל טוב. ברגע הייתי רוצה לטעום מכל המגוון ומכל סוג נקניק שבנמצא. התמונה הזו הגיעה בזמן. ראיתי אותה והופתעתי
Cuisine Artisan Awards הסיבה
יצרן הנקניקיות מניו זילנד
הזה גם מקור התמונה, זכה בתחרות המדוברת השנה והפעם עם נקניקיות עבודת יד בטעם מיוחד. נקניקיות בטעם שומר מתוק הן הזוכות , מתוך סידרת נקניקים בסגנון סיציליאני שהמקום מייצר. תמונה שובת לב, לחובי הז'אנר כמובן
--
מה חדש בקליפורניה ? - בפארק כריסטמס היל
פשוט צריך ללכת אחר הריח
פסטיבל השום ה 31 במספרו יצא לדרך בסוף השבוע הזה. מעל שלושה טון של שום, יבושלו, יקוצצו ואף אחד לא יתלונן על הריח וכמובן יש גם פרסים. מעל מאה אלף איש צפויים לפקוד את המקום בשלושת ימי הפסטיבל המתוקשר. השאלה: מתי אצלנו כאן בישראל

בסוף השבוע הזה נולדו במטבחנו גרנולה ברס חדשים והפעם בטעם שונה:חמאת בוטנים, שקדים, חמוציות ושיבולת שועל. חטיף טעים וקל הכנה, המתכון מבוסס על האתר של מרתה סטיוארט


גרנולה ברס עם חמאת בוטנים
מרכיבים
חלבון מביצה גדולה
חצי כוס=50 גרם שיבולת שועל
חצי כוס=70 גרם חמוציות יבשות
חצי כוס =40 גרם שקדים מולבנים פרוסים
רבע כפית מלח דק
חצי כוס=100 גרם חמאת בוטנים
חצי כוס=90 גרם סוכר חום כהה
שלוש כפות שמן
חצי כפית קינמון טחון
:איך מכינים
ניתן לאפות את הגרנולה ברס בתבנית ריבועית קטנה בגודל 20 ס"מ, אפייה בטוסטר אובן תקצר את זמן האפייה
לחמם תנור לחום בינוני נמוך 150 מעלות.
בקערה לערבב: שיבולת שועל, שקדים וחמוציות.
בסיר/קלחת קטנה לערבב: סוכר חום, חמאת בוטנים, קינמון, מלח וכף מים. לבשל על להבה נמוכה עד שהסוכר נמס כחמש דקות
לצנן מעט ולבחוש פנימה את החלבון.
לצקת על קערת החומרים היבשים ולערבב היטב.
לשטח על תבנית ריבועית קטנה בגודל עשרים ס"מ המרופדת בנייר אפייה וליישר.
לאפות 20 דקות בטוסטר אובן או כשלושים דקות בתנור האפייה.
לצנן כרבע שעה ולחתוך למלבנים
 

30/07/2009

* July 29 -מקלוני גזר כבוש-זה להיט

מקלוני גזר כבוש - זה מעדן
 

!מקלוני גזר כבוש- זה להיט מקלוני גזר הם מסוג הכבושים מהירי ההכנה שמוכנים בין יום. העיקרון הוא חליטה קלה של הירק על מנת לרכך אותו מעט, והשרייה בתחמיץ למשך לפחות 24 שעות במקרר. ספיגת הטעמים הינה מרבית לאחר יממה והגזר משביח עם הזמן. המקלונים פריכים, מרעננים, וטעמם ממכר. מקלוני הגזר יישמרו בקירור מספר שבועות. טעימים כתוספת לכל מנה

מרכיבים:
ארבע מאות וחמישים גרם גזר קלוף וחתוך למקלונים דקים באורך של כ- 7 ס"מ
כוס ורבע מים = 300 מ"ל
כוס חומץ תפוחים = 250 מ"ל
רבע כוס סוכר לבן= 50 גרם
שתי שיניי שום פרוסות
כף וחצי זרעוני שמיר – לא חובה
כף וחצי מלח שולחני דק

אופן ההכנה
לחלוט את מקלוני הגזר במים רותחים במשך כדקה.
לסנן ולשטוף במי ברז, להעביר את המקלונים המסוננים לצנצנת החמצה עשויה זכוכית.
בסיר קטן או קלחת להביא לרתיחה את כל חומרי המשרה,להרתיח במשך 2 דקות.
לצקת את חומרי המשרה על הגזר בצנצנת , להשאיר לקירור בחוץ, לא מכוסה.
להכניס למקרר. מקלוני הגזר מוכנים לאכילה כעבור יממה

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

26/07/2009

* July 26 מתכון לקאפקייק שוקולד קלי להכנה

קאפקייק שוקולד קלים להכנה
 

קאפקייק שוקולד קלי הכנה
BBC GOOD FOOD מבוסס על
המרכיבים:
שלוש מאות גרם שוקולד מריר, קצוץ. אפשר שוקולד 50-70% מוצקי קקאו

מאתיים גרם קמח מנופה עם שלושת רבעי כפית +שליש כפית אבקת אפיה
מאתיים גרם סוכר זהוב + 3 כפות נוספות סוכר לציפוי
שש כפות קקאו
מאה וחמישים מ"ל שמן קנולה או שמן חמניות
מאתיים שמונים = 280 גרם שמנת חמוצה
שתי ביצים גדולות
כפית תמצית וניל אמיתית

ההכנה:
לחמם תנור אפייה לחום בינוני -180 מעלות.
להכין תבנית שקעים מסיליקון או ממתכת, יש צורך ב - 11 שקעים, מומלץ להניח עטרת נייר בכל שקע.אין צורך לשמן את הנייר
בקערת מיקסר או ידנית לערבב:
קמח המעורב עם אבקת אפייה, סוכר, קקאו, שמן,100 מ"ל מהשמנת החמוצה, ביצים, וניל 100 מ"ל מי ברז
לערבב עד קבלת תערובת חלקה. להוסיף 100 גרם מהשוקולד הקצוץ
לחלק את התערובת לשקעי התבנית, הכמות תספיק ל10 עד 12 קאפקייקס.
לאפות את העוגות הקטנות 20-30 דקות, תלוי בסוג התבנית ובגודל הקאםקייקס, בתום האפייה- קיסם שינעץ בקאפקייק חייב להיות נקי ולא רטוב
לצנן על רשת ולהוציא את הקאפקייקס מהתבניות, במידה והן נאפו בעטרות נייר, יש להשאיר את עטרות הנייר, הם יפים ככה להגשה
בזמן שהקפקייקס מתקררים יש להכין את ציפוי השוקולד:
בקלחת קטנה לשים את יתרת כמות השוקולד, יתרת השמנת החמוצה ו-3 כפות סוכר זהוב.
לחמם בבחישה על להבה נמוכה עד שהשוקולד נמס וומתקבל ציפוי חלק.
להעביר את הציפוי לקירור במקרר עד שהוא מתקשה ונח למריחה.
להגשה:
לקשט כל קאפקייק בכמות ציפוי הרצויה


חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על כל תכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

22/07/2009

*July 22 חדשות מזון- עוגת המייפל המפורסמת, איך מכינים גבינת מוצרלה מחלב באפלו

מאה סלטים לפי מארק ביטמן/הניו יורק טיימס

מאה רעיונות לסלטי קיץ התפרסמו אתמול בניו יורק טיימס. מארק ביטמן מגיש לכם סלטים ומחלק אותם לקטגוריות של סלטים המתאימים לצמחונים, סלטים המכילים בשר, פסטה וקטניות. לצד הסלטים ישנו מגוון של רטבים קלאסיים כגון: וינגרט, מיונז וגם רטבים המבוססים על ג'ינג'ר, אבוקדו, בזיליקום ויוגורט. הכתבה המלאה  כאן
http://www.nytimes.com/2009/07/22/dining/22mlist.htmlמקור התמונה
globalpostהשבוע במגזין
איך מכינים גבינת מוצרלה מחלב באפלו בקמפניה שבאיטליה, הסרטון והכתבה 
כאן
thelocal.de דיווח מ
שף גרמני לעתיד נפגע קשה בידיו בעת שעמל על הכנת מנת אוכל בבישול מולקולרי. השימוש בחנקן נוזלי גרם לפיצוץ ופגיעה קשה בידיו
הידיעה המלאה
הבובה רבקה רובין אוכלת בייגל עם גבינה
מודל הבובה שמוצאה יהודי לקוח מדמות בשם רבקה שגדלה בניו יורק בתחילת המאה הקודמת. הבובה רבקה כנערה אמריקאית ממשפחה שמוצאה מרוסיה נמכרת במגוון סטים של לבוש ואביזרים וגם סט אוכל לבית הספר. הסט כולל גם בייגל יהודי וגבינה,אך לא גבינת שמנת אלא גבינה אמריקאית טיפוסית
הזמרת כריסטינה אגילרה בקמפיין למיגור הרעב בעולם
 
מותגי יאם וגם הבעלים של טאקו בל ופיצה האט שכרו את שירותיה של הזמרת כריסטינה אגילרה כדוברת בקמפיין למיגור הרעב העולמי.מהנהלת החברה מוסרים שהקמפיין בעידודה יכול להציל מיליוני רעבים בעולם, הכתבה ומקור התמונה כאן
קרם ברולה עם טוויסט מעניין

מסעדה באלסקה מגישה את הקינוח האלגנטי, הקרם ברולה עשוי מתירס, אספרסו, אמרטו וצימוקים שהושרו קודם בליקר גרנד מרנייה, כלל לא דומה לקינוח הקלאסי, הכתבה והתמונה מכאן

 
 
 
קאמבאק לסרדינים
לצד דגי הטונה, הסלמון ופירות הים, הסרדינים עושים קאמבאק עולמי. הדגיגים הקטנים מכילים אחוז גבוה של פרוטאין, ויטמין די ואומגה 3, כתבה מלאה- תמונה ומתכון לסרדינים על הגריל הכל מכאן
 
עוגת מייפל או סילאן
 

מאז שסיגל, חברה לעבודה לשעבר הביאה את העוגה הזו ומסרה לי את המתכון, כבר הכנתי את העוגה הזו אין ספור פעמים. בהתחלה ציפיתי את העוגה עם מייפל, ולאחרונה עם סילאן כהה או בהיר יותר, זו אולי העוגה הבחושה הקלה בעולם. כן,והיא גם טעימה

עוגת מייפל או סילאן
תבנית :20 על 30 ס"מ
לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות.
לערבב לפי הסדר את החומרים בקערה:
שלוש ביצים
כוס וחצי סוכר לבן=300 גרם, אני מפחיתה מעט
כוס שמן רגיל
חבילה גבינה =250 גרם גבינה לבנה 5 או 9% שומן
להוסיף 2 כוסות קמח לבן רגיל מנופה =280 גרם קמח המעורב עם 1 שקיק אבקת אפיה מנופה+כפית או כף תמצית ווניל אמיתית
לפזר אגוזים קצוצים מעל
לאפות כ- 30 דקות, או עד שמוכן
להוציא מהתנור לחורר את כל העוגה עם שיפוד עץ ולזלף סילאן או מייפל לפי הטעם

19/07/2009

* July 20 חדשות המזון

חדשות מזון ,יהיה טעים
 

Flowers power dishes with new flavors רעיונות מהכתבה

כיצד לשלב פרחים אכילים בתפריט היומי. בתמונה למעלה מהכתבה: פנה קוטה עם עלי ורדים, רעיונות נוספים ומתכונים כאן
:שווה קריאההאלכימיה של הגבינה- דורעם גונט-
joythebaker
באחד הפוסטים האחרונים הבלוגרית מלמדת כיצד להכין בבנות מצופות שוקולד ואגוזים ומוקפאות. הבננות נאכלות קרות ומוגשות על מקל ארוך. לאוהבי בננות במיוחד, התהליך המלא
כאן
-
טיול קולינארי באוסטריה - מגלה מטבח מופלא, אנין טעם וייחודי – רחוק מהתדמית הקרה של השניצל הווינאי והשטרודל המסורתי
שווה כל ביס... מי שהיה בעבר יו"ר איגוד השפים הישראלי השף אילן רוברג מסכם עבור מזון+ מסע רווי קלוריות והנאה,הכתבה המלאה כאן
--
:prevention הצעת הגשה של סלט עוף ואגוזי קשיו מאתר
הצילום מהאתר המוזכר וכולל גם עלי תרד בייבי שאותם ניתן להניח יחד עם עלי החסה, בכמות זהה לחסהסלט עוף חם עם אגוזי קשיו בטיגון מהיר
סלט - ארוחה קלה מזינה וקייצית
מרכיבים:
שלוש מאות וארבעים גרם חזה עוף חצוי חתוך לפיסות דקות וארוכות
ארבע כפות רוטב סויה
חצי כפית פלפל אדום גרוס
שלוש כפות אגוזי קשיו
שתי כפות שמן זית או קנולה
חמש שיני שום
כף וחצי ג'ינג'ר טרי
פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
שני גזרים בגודל בינוני פרוסים דק
ארבע בצלים ירוקים פרוסים
חצי כוס מיץ תפוזים
שלוש כוסות עלי חסה קצוצים
ההכנה:
בקערה בינונית לערבב את החזה עוף, שתי כפות מרוטב הסויה ופלפל אדום גרוס לפי הטעם, לכסות ולהניח בצד
לקלות את אגוזי הקשיו במחבת קטנה ויבשה במשך דקות ספורות בבחישה מתמדת, לכבות את הלהבה ולצנן
במחבת גדולה או בווק לחמם כף שמן, להוסיף שום וג'ינג'ר ולהקפיץ בבחישה דקה או שתיים או עד שזהוב ומפיץ ריח טוב
להוסיף כעת את פיסות העוף, לבחוש ולטגן במשך כ 4 דקות או עד שהבשר כבר אינו ורוד.
להעביר את הבשר לכלי נפרד.
באותו מחבת או ווק לחמם כף שמן נוספת, להוסיף את הפלפל אדום/גמבה וגזר לבחוש ולטגן במשך כ 3 דקות
להוסיף בצל ירוק ולהמשיך לטגן במשך 2 דקות נוספות או עד שהירקות חצי רכים אבל עדיין פריכים.
כעת להוסיף למחבת את פיסות העוף, מיץ התפוזים ושתי כפות רוטב סויה הנוספות. להביא לרתיחה, בבחישה. לבשל במשך כ 30 שניות. להסיר מהלהבה
בצלחת הגשה גדולה לסדר את החסה, מעל את העוף והירקות מהמחבת,לקשט באגוזי קשיו ולהגיש מייד


שלישיית קערות עשויה סיליקון לאיחסון אוכל חם או קר.נמכרת במגוון צבעים,פתרון האיחסון והצבעים העזים נאים ביותר.פרטים על המוצר כאן
assets Creative Commons License