13/03/2011

* שלומי עזרא - הניצוץ שבעיניים ובתמונות

:שלומי עזרא - הניצוץ שבעיניים ובתמונות
מפגשים מופלאים מזמנת לנו רשת האינטרנט. אנשים טובים ומוכשרים באמצע הדרך. אנשים החיים את חייהם בצניעות, בשקט. לומדים, הולכים לעבודה, פוגשים,מאמינים, חולמים ... אנו לא תמיד יודעים מהם
אנשים שיש בהם איזה ניצוץ מרגש. כשרון המיוחד רק להם. אנשים שהצטיינות היא כחוט הטווה את מארג חייהם. לאחרונה פגשתי איש צעיר כזה. עבודת הצילום שהוא יוצר בשנים האחרונות ושהקסימה אותי כל כך אינה תחביבו היחיד, רב כשרונות הוא
אני שמחה לתת את הבמה לשלומי עזרא
את הניצוץ, החיוך והנעימות שלו לא צריך לחפש - הוא כאן והוא יישאר ולתמיד. קחו לכם כוס משקה, התרווחו לכם ותהנו מראיון מצולם עם שלומי עזרא
שלומי עזרא, גבר צעיר בן 26 ,סרן במילואים, עובד בחברת הייטק ביום, שוקד על לימודי הנדסת חשמל ואלקטרוניקה בלילות התואר אוטוטו ביד, מאמן כושר, רץ למרחקים, צולל, עוסק במגוון סוגי ספורט וספים וכן, הוא אוהב מאוד לצלם

"עין טובה יש לך.." אני אומרת לשלומי, תוך דפדוף באתר האינטרנט שבנה לעצמו."הצילום הינו תחביב שאני לומד בכוחות עצמי
?אני מבקשת משלומי לספר על תחביב הצילום שלו, מתי הכל החל
ניצוץ קל הופיע עוד בגיל 17, במסע לפולין מהתיכון. המשך הביקור היה בפראג, שם מבין התמונות בלטה באופן משמעותי תמונה קודרת של גשר יפה, אותה צילם במצלמת פילם פשוטה .התמונה המיוחדת שצולמה במצלמת הסטילס הפשוטה שלו לא עברה שום עיבוד

יחד עם זה ששלומי אהב תמיד לצלם הוא לא עסק יותר מדי בתחום. כעשור לאחר צילום התמונה בשחור לבן ולאחר תום שרות צבאי ממושך שארך 5 שנים החליט שלומי לצאת לחופשה . החופשה 'נפלה' בימים שבין הפסיכומטרי לתחילת העבודה הראשונה שלו בחברת ההיטק. הטיסה היתה בגדר הכרח
שלומי טס להודו לתקופה של חודש. בצפון הודו , בעיר שנקראת "לה" על גבול קשמיר, הוא יצא לטיול אופניים קצת שונה, המתחיל מגובה של כ6000 מטר גובה, ומסתיים בגובה העיר שהוא כ 3500 מטר  
לטיול הצטרף אליו זוג נחמד, הבעל – שמו בניה (צילם את תמונתו של שלומי -זו שלמעלה) החזיק 'מצלמה מקצועית', כך קרא שלומי בזמנו למצלמה – כשלא היה לו עדיין מושג מסוג קאנון . במהלך הטיול בניה צילם את החבר'ה מזויות שונות ומקוריות. שלומי מספר שהוא הוקסם ממהירות התגובה, וללא ספק מהתוצאות המרשימות של הצילום
"!בסיום הטיול - כשהגיעו לגובה הקרקע החליט "זהו זה, אני חוזר לארץ ומשיג לי מצלמה מקצועית
עם חזרתו לארץ כשהוא חש שחיידק הצילום דבק בו החל לערוך בירורים והתייעצויות שהובילו אותו לרכישת מצלמה מקצועית
-
במסגרת עבודתו שלומי מגיע ליעדים שונים על פני הגלובוס. הוא משתדל לנצל את השעות הפנויות לטייל בעיר, ולצלם את הנוף, האנשים, ההרגשה. לפני שנים אחדות ולאחר פגישה עסקית עם חברת תקשורת צרפתית צעד שלומי ברחוב אבס
בקרבת מקום לרחוב האמנים, הבחין במסכה המוטבעת על קיר. במרחק סנטימטרים ממנה – כיתוב, עם זוית נכונה קיבל תמונה מעניינת. בהמשך בדרך באותה שדרה, פגש איש חביב שהחזיק בצ'לו שלו

בהמשך הערב ביקר בשער הניצחון, לאחר טיפוס בגרם מדרגות מכובד – הגיע למרפסת שלו , משם ניתן לצפות במגדל האייפל בזוית טובה
:המטרו המפורסם היה עבור שלומי יעד צילום מעניין
ככל שמגביהים ניתן לראות את יופיה של פריז מהגובה, התמונה הבאה שמפארת את דף הבית של האתר של שלומי צולמה ממגדל האייפל, ראו כמה יפה

לפני חודשים ספורים החליט שלומי לבנות לעצמו אתר צילום. אתר אחד שירכז את עבודות הצילום שלו מהארץ ומהעולם האתר המקצועי להפליא שונה מכל אתר צילום אחר. האתר אינו כולל קטגוריות שיגרתיות של - אנשים, סטודיו וכדומה
המטרה היתה והושגה :כל מבקר באתר ירגיש את היעד תוך כדי שיטוט בתמונות. האתר מכיל תמונות מפריז, לונדון, איסטנבול, סרייבו, הודו וכמובן – החשובה ביותר, ישראל . את התמונות מישראל צילם שלומי בעיקר במסגרת שירות המילואים שלו אבל הוא מוסיף להתעדכן בתכני צילום מטיולים אחרים. אתר של 'תמונות בוטיק' לא פחות
-
מעניין לדעת איזו תמונה זכתה למירב התגובות. שלומי מציין שנהדר לצלם מהגבהים ...אבל חשוב לו להיות מחובר למציאות ולקרקע... המציאות הקשה יוצרת לעיתים תמונות נדירות.הנה התמונה שזכתה למירב התגובות עד כה


שלומי לא השתתף במסגרות לימוד צילום כלשהן,הוא לומד לבד ונהנה מהדרך. טכניקת צילום הקרובה לליבו היא
HDR,
שהעקרון המנחה שלה הוא צילום מספר תמונות בחשיפת אור שונה, שילוב שלהם נותן לתמונה עומק ומגוון צבעים רחב ומעניין

הכייף הגדול של שלומי הוא לקחת את המצלמה ולשוטט לו ברחבי עיר זרה, נהנה למצוא זויות שונות לדברים מוכרים
האם יש לעיתים גם תחושת החמצה
שלומי מספר על רגע כזה הזכור לו באופן חזק . זה קרה בטיסה לטורקיה, בעודו מתבונן בעננים מעבר לחלון – הוא הבחין אז במטוס שחלף בכיוון מנוגד אליו (בגובה נמוך יותר) , כמה שרצה שהמצלמה תהיה במצב זמין יותר, כשהבין שזה לא יקרה, פשוט נהנה לחזות במראה הנדיר
:הובי שגורם להתרגשות
בתחום הצילום יש המון ריגוש.שלומי מציין שלאחר סט צילומים יש תמיד את הרצון לראות את התוצר במחשב, או בהדפסה
התמונות של שלומי מספרות סיפור


"God is in the details.."
שלומי עזרא - תמונה, מילה קטנה...כשרון ענק וכן "השמים הם הגבול"עבורו בהחלט
כל הצילומים: שלומי עזרא - כל הזכויות שמורות לו

11/03/2011

אוזני המן הדור הבא: הכי טעימים שיש בטעם תפוז

אוזני המן הדור הבא: לא תמצאו טובים יותר בשום מקום אחר, באחריות
ג'ואן נתן המחברת הידועה של ספרי בישול יהודי/ישראלי (מצויינת)והחבר הטוב שלי מהקפה דה מרקר באו לי היום בזמן. הטראומה מהכנת אוזני המן בלתי מוצלחים חלפה לה היום חיש קל.... שנים ניסיתי להכין אוזני המן טובים, הכי טובים (להיות פרפקציוניסטית גם באפייה זה דפקט בילד אין) ולא.. זה לא היה זה. האוזניים היו קטנות מדי  או שהבצק לא היה משובח, המלית נשפכה
לפני כשלוש שנים ולאחר נסיון של עשרות שנות אפייה (עזבו שאני נראית כמו האחות הגדולה של בכורי הקצין) קיבלתי סוף סוף אוזני המן סבירים במלית שוקולדית

קבלו את המתכון לאוזני המן המוצלחים לטעמנו שיש. זה עיבוד של מתכונה של ג'ואן נתן שקוראת להם :המן טאשן
:הערות לפני שמתחילים לאפות
.הבצק הוא בצק פריך עשיר המצריך הכנה מוקדמת וקרור של שעות ספורות/לילה לפני
.את הבצק ניתן להכין במעבד מזון/במיקסר וכמובן ידנית
.ניתן להכין/למלא במלית אחרת. כמות המלית המצורפת = כ 2 כוסות מלית
המלית עשירה וטעימה במיוחד בטעם אגוזים ותפוזים. הטעם ומראה המלית כשל חרוסת ואפשר לאכול גם ככה .יש עודף של שתי כפות מלית
.אוזני ההמן אינם נפתחים לאחר האפייה. הם תופחים מעט ויספגו בכייף אבקת סוכר מעל בתום האפייה
המתכון עבר הרזייה של כמות הסוכר + שומן .יצויינו הכמויות המקוריות של המרכיבים במידה ותרצו בצק עשיר יותר ומלית סופר מתוקה. לטעמי לא מומלץ לשנות דבר
.כמות אוזני המן כ- 40 אוזני המן
לקבלת אוזני המן בגודל בינוני /גדול יש להשתמש בחותכן עוגיות בקוטר 7-8 ס"מ, שלי היה בקוטר 78 מ"מ
.ו.. התגלה ה'פטנט' לאוזני המן שידבקו יפה ולא יפתחו לכם לאחר האפייה ואף פעם .. בהמשך

אוזני המן
:החומרים לבצק
מאתיים וחמישים גרם חמאה רכה, במקור 280 גרם
חצי כוס סוכר לבן = 100 גרם
ביצה גדולה
חצי כפית תמצית וניל
כף מיץ תפוזים
כ- 3 כוסות קמח לבן רגיל = 420 גרם
כפית אבקת אפייה = 4 גרם
קורט מלח דק
:החומרים למילוי
כוס אגוזי מלך
חצי כוס סוכר לבן = 100 גרם, במקור 3/4 כוס
חצי לימון בינוני/קטן עם הקליפה, חתוך לרבעים ומגולען
חצי תפוז בינוני עם הקליפה, חתוך לרבעים ומגולען
כף רום אמיתי
שתי תאנים יבשות (לחלוט במים רותחים) ולחתוך גס
חצי כפית קינמון טחון
חצי כוס מרמלדה של תפוזים או משמש
:אופן הכנת הבצק
.בקערת מיקסר(או מעבד מזון/ידנית) להקרים את החמאה והסוכר
.להוסיף ביצה, וניל ומיץ תפוזים. לטרוף עד קבלת תערובת קרמית אחידה
.להוסיף 2.5 כוסות קמח (מנופה ומעורב עם אבקת האפייה) וקורט מלח ולערב לבצק
.להוסיף בהדרגה את יתרת הקמח לקבלת בצק אחיד ולא דביק
.ליצור מהבצק כדור, לעטוף ולצנן במקרר למשך שעתיים או לכל הלילה
:הכנת המלית
לשים את כל המרכיבים במעבד מזון ולעבד קלות. העיבוד יהיה קל רק עד קבלת מרכיבים קצוצים ולא מחית
.לשמור את המלית בקרור עד לאפייה
:עיצוב ואפייה
.לחמם תנור לחום בינוני גבוה 190 מעלות. לרפד תבנית גדולה בנייר אפייה
.לחלק את הבצק ל- 4 חלקים
לרדד כל חלק בצק דק (6 מ"מ) לא דק מדי על משטח מקומח קלות. לקרוץ עיגולים בעזרת חותכן/כוס בקוטר 7-8 ס"מ
להניח במרכז כל עיגול כפית מהמלית

.בעזרת האצבע למרוח את שולי העיגול במעט מים
.לסגור לאוזן המן. לא לסגור לגמרי, להותיר פתח קטן למעלה
.להמשיך באותו האופן עם יתר הבצק. את האוזניים להניח בתבנית
.לאפות כ- 15 דקות או עד שאוזני ההמן מזהיבים היטב
.לאבק באבקת סוכר
.לשמור בכלי אטום

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

* אוזני המן הדור הבא: הכי טעימים שיש בטעם תפוז

אוזני המן הדור הבא: לא תמצאו טובים יותר בשום מקום אחר, באחריות
ג'ואן נתן המחברת הידועה של ספרי בישול יהודי/ישראלי (מצויינת)והחבר הטוב שלי מהקפה דה מרקר באו לי היום בזמן. הטראומה מהכנת אוזני המן בלתי מוצלחים חלפה לה היום חיש קל.... שנים ניסיתי להכין אוזני המן טובים, הכי טובים (להיות פרפקציוניסטית גם באפייה זה דפקט בילד אין) ולא.. זה לא היה זה. האוזניים היו קטנות מדי  או שהבצק לא היה משובח, המלית נשפכה
לפני כשלוש שנים ולאחר נסיון של עשרות שנות אפייה (עזבו שאני נראית כמו האחות הגדולה של בכורי הקצין) קיבלתי סוף סוף אוזני המן סבירים במלית שוקולדית

קבלו את המתכון לאוזני המן המוצלחים לטעמנו שיש. זה עיבוד של מתכונה של ג'ואן נתן שקוראת להם :המן טאשן
:הערות לפני שמתחילים לאפות
.הבצק הוא בצק פריך עשיר המצריך הכנה מוקדמת וקרור של שעות ספורות/לילה לפני
.את הבצק ניתן להכין במעבד מזון/במיקסר וכמובן ידנית
.ניתן להכין/למלא במלית אחרת. כמות המלית המצורפת = כ 2 כוסות מלית
המלית עשירה וטעימה במיוחד בטעם אגוזים ותפוזים. הטעם ומראה המלית כשל חרוסת ואפשר לאכול גם ככה .יש עודף של שתי כפות מלית
.אוזני ההמן אינם נפתחים לאחר האפייה. הם תופחים מעט ויספגו בכייף אבקת סוכר מעל בתום האפייה
המתכון עבר הרזייה של כמות הסוכר + שומן .יצויינו הכמויות המקוריות של המרכיבים במידה ותרצו בצק עשיר יותר ומלית סופר מתוקה. לטעמי לא מומלץ לשנות דבר
.כמות אוזני המן כ- 40 אוזני המן
לקבלת אוזני המן בגודל בינוני /גדול יש להשתמש בחותכן עוגיות בקוטר 7-8 ס"מ, שלי היה בקוטר 78 מ"מ
.ו.. התגלה ה'פטנט' לאוזני המן שידבקו יפה ולא יפתחו לכם לאחר האפייה ואף פעם .. בהמשך

אוזני המן
:החומרים לבצק
מאתיים וחמישים גרם חמאה רכה, במקור 280 גרם
חצי כוס סוכר לבן = 100 גרם
ביצה גדולה
חצי כפית תמצית וניל
כף מיץ תפוזים
כ- 3 כוסות קמח לבן רגיל = 420 גרם
כפית אבקת אפייה = 4 גרם
קורט מלח דק
:החומרים למילוי
כוס אגוזי מלך
חצי כוס סוכר לבן = 100 גרם, במקור 3/4 כוס
חצי לימון בינוני/קטן עם הקליפה, חתוך לרבעים ומגולען
חצי תפוז בינוני עם הקליפה, חתוך לרבעים ומגולען
כף רום אמיתי
שתי תאנים יבשות (לחלוט במים רותחים) ולחתוך גס
חצי כפית קינמון טחון
חצי כוס מרמלדה של תפוזים או משמש
:אופן הכנת הבצק
.בקערת מיקסר(או מעבד מזון/ידנית) להקרים את החמאה והסוכר
.להוסיף ביצה, וניל ומיץ תפוזים. לטרוף עד קבלת תערובת קרמית אחידה
.להוסיף 2.5 כוסות קמח (מנופה ומעורב עם אבקת האפייה) וקורט מלח ולערב לבצק
.להוסיף בהדרגה את יתרת הקמח לקבלת בצק אחיד ולא דביק
.ליצור מהבצק כדור, לעטוף ולצנן במקרר למשך שעתיים או לכל הלילה
:הכנת המלית
לשים את כל המרכיבים במעבד מזון ולעבד קלות. העיבוד יהיה קל רק עד קבלת מרכיבים קצוצים ולא מחית
.לשמור את המלית בקרור עד לאפייה
:עיצוב ואפייה
.לחמם תנור לחום בינוני גבוה 190 מעלות. לרפד תבנית גדולה בנייר אפייה
.לחלק את הבצק ל- 4 חלקים
לרדד כל חלק בצק דק (6 מ"מ) לא דק מדי על משטח מקומח קלות. לקרוץ עיגולים בעזרת חותכן/כוס בקוטר 7-8 ס"מ
להניח במרכז כל עיגול כפית מהמלית

.בעזרת האצבע למרוח את שולי העיגול במעט מים
.לסגור לאוזן המן. לא לסגור לגמרי, להותיר פתח קטן למעלה
.להמשיך באותו האופן עם יתר הבצק. את האוזניים להניח בתבנית
.לאפות כ- 15 דקות או עד שאוזני ההמן מזהיבים היטב
.לאבק באבקת סוכר
.לשמור בכלי אטום

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

01/03/2011

28/02/2011

~~~מתכון לרוטב מלזי מופלא, פיקנטי, אדום וחריף אש~~~~

!הוא גם מלזי גם פיקנטי ובעיקר אדום וחריף אש
רוטב טעים, חריף,פיקנטי ובעל ריח 'מרענן'. פותח תאבון, מעורר חשקים .. שילוב הטעמים של הג'ינג'ר-שום-צ'ילי מעולה
?מה עושים עם הרוטב
.מתבלים כל מאכל שדורש פיקנטיות, גם סלט/ירק
בצילום למטה: מעט רוטב על גבינה לבנה רכה. בערבוב מתקבל ממרח מצויין
רוטב צ'ילי ג'ינג'ר שום
:במעבד מזון לטחון יחד את כל המרכיבים עד קבלת רוטב אחיד
שישה פלפלי צ'ילי טריים חריפים, לקטום קצוות להשאיר גרעינים, לחתוך כל פלפל לשניים
חתיכת שורש ג'ינג'ר טרי (כ- 3 ס"מ) קלוף חתוך גס
ארבע שיני שום גדולות חצויות
שבעים מ"ל מים
שתי כפיות מלח דק
חמש כפות סוכר לבן
שלוש עד 4 כפות מיץ לימון סחוט טרי
.לשמור את הרוטב בקרור

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

*~~~מתכון לרוטב מלזי מופלא, פיקנטי, אדום וחריף אש~~~~

!הוא גם מלזי גם פיקנטי ובעיקר אדום וחריף אש
רוטב טעים, חריף,פיקנטי ובעל ריח 'מרענן'. פותח תאבון, מעורר חשקים .. שילוב הטעמים של הג'ינג'ר-שום-צ'ילי מעולה
?מה עושים עם הרוטב
.מתבלים כל מאכל שדורש פיקנטיות, גם סלט/ירק
בצילום למטה: מעט רוטב על גבינה לבנה רכה. בערבוב מתקבל ממרח מצויין
רוטב צ'ילי ג'ינג'ר שום
:במעבד מזון לטחון יחד את כל המרכיבים עד קבלת רוטב אחיד
שישה פלפלי צ'ילי טריים חריפים, לקטום קצוות להשאיר גרעינים, לחתוך כל פלפל לשניים
חתיכת שורש ג'ינג'ר טרי (כ- 3 ס"מ) קלוף חתוך גס
ארבע שיני שום גדולות חצויות
שבעים מ"ל מים
שתי כפיות מלח דק
חמש כפות סוכר לבן
שלוש עד 4 כפות מיץ לימון סחוט טרי
.לשמור את הרוטב בקרור

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

סלט בריאות עם הפתעות = ארוחה שלמה בצלחת

סלט בריאות עם הפתעות = ארוחה שלמה בצלחת

בואו נתקין לנו היום סלט. סלט שהוא ארוחה עשירה בויטמינים, פריכות, רכות טעם וצבע עז. ואפשר למלא שוב את הקערה ללא נקיפות מצפון. זה גם משביע
:בקערה נאה נסדר בשכבות
(כוס שעועית ירוקה עדינה חתוכה (לבשל את השעועית 3 דקות במים רותחים לסנן, לשטוף במי ברז
.ארבע כוסות כרוב סגול חתוך, זה שווה לכרבע קילו כרוב חתוך
מעל נפזר חצי בצל סגול בינוני קצוץ
מעל נפזר צרור בינוני של פטרוזיליה קצוצה דק ,כמחצית הכוס לערך

:כעת נוסיף לקערה
קופסא של טונה =160 גרם נטו ללא נוזלים/שמן מעוכה קלות במזלג, מומלץ טונה איטלקית
כף עד שתיים צלפים
שתי כפות חומץ יין אדום
שתי כפות שמן זית
פלפל שחור גרוס לטעם
לבזוק מעט מלח אטלנטי (לא חובה להמליח) לערבב ולהגיש


חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

* סלט בריאות עם הפתעות = ארוחה שלמה בצלחת

סלט בריאות עם הפתעות = ארוחה שלמה בצלחת

בואו נתקין לנו היום סלט. סלט שהוא ארוחה עשירה בויטמינים, פריכות, רכות טעם וצבע עז. ואפשר למלא שוב את הקערה ללא נקיפות מצפון. זה גם משביע
:בקערה נאה נסדר בשכבות
(כוס שעועית ירוקה עדינה חתוכה (לבשל את השעועית 3 דקות במים רותחים לסנן, לשטוף במי ברז
.ארבע כוסות כרוב סגול חתוך, זה שווה לכרבע קילו כרוב חתוך
מעל נפזר חצי בצל סגול בינוני קצוץ
מעל נפזר צרור בינוני של פטרוזיליה קצוצה דק ,כמחצית הכוס לערך

:כעת נוסיף לקערה
קופסא של טונה =160 גרם נטו ללא נוזלים/שמן מעוכה קלות במזלג, מומלץ טונה איטלקית
כף עד שתיים צלפים
שתי כפות חומץ יין אדום
שתי כפות שמן זית
פלפל שחור גרוס לטעם
לבזוק מעט מלח אטלנטי (לא חובה להמליח) לערבב ולהגיש


חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

26/02/2011

~~~מתכון העוף של אמא שלי~~~~

ישבנו לאכול ואמא קרבה לשולחן בידה סיר ריחני במיוחד. "אילתרתי..הכנסתי כל מיני ..". כשאמא אומרת זאת, זה ברור וצפוי שכאן מדובר במעדן. קיבלתי מנה נדיבה מהעוף של אימא וביקשתי תוספת. התבשיל הזה היה כל כך טעים. ללקק את הצלחת !.בואי נשב, ספרי לי הכנת אמרתי לאימא היום. זה מה שיצא מילה במילה
All In One העוף של אימא שלי
אפשרי להכפיל/לשלש כמויות
סיר קטן עם מכסה
:לשתיים עד 4 מנות
.שתי כרעיים נקיים וללא עור
.לתבל את הכרעיים בפלפל שחור, מלח גס וכמון
.לטגן את הכרעיים 2 דקות מכל צד להשחמה, בסיר קטן
:להוסיף לסיר
בצל קצוץ גס
.חצי פלפל אדום חתוך לקוביות גסות
.לערבב ולהוסיף חצי כוס יין לבן חצי ייבש. במידה ואין יין הוסיפו מים
.לבשל מכוסה על להבה קטנה במשך חצי שעה
.לערבב מדי פעם בכדי שהתבשיל לא יידבק
.להוסיף לסיר פפריקה מתוקה, שתי עגבניות גדולות או 3 בינוניות חתוכות לקוביות גסות
.להוסיף לסיר חציל בינוני נקי בקליפתו חתוך לקוביות גדולות בערך 2 על שלושה ס"מ לערבב הכל
.להמשיך לבשל על להבה נמוכה עוד מחצית השעה. לבחוש מדי פעם
.לקראת סוף הבישול להוסיף שן שום פרוסה
.להגיש על פסטה או אורז

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

*~~~מתכון העוף של אמא שלי~~~~

ישבנו לאכול ואמא קרבה לשולחן בידה סיר ריחני במיוחד. "אילתרתי..הכנסתי כל מיני ..". כשאמא אומרת זאת, זה ברור וצפוי שכאן מדובר במעדן. קיבלתי מנה נדיבה מהעוף של אימא וביקשתי תוספת. התבשיל הזה היה כל כך טעים. ללקק את הצלחת !.בואי נשב, ספרי לי הכנת אמרתי לאימא היום. זה מה שיצא מילה במילה
All In One העוף של אימא שלי
אפשרי להכפיל/לשלש כמויות
סיר קטן עם מכסה
:לשתיים עד 4 מנות
.שתי כרעיים נקיים וללא עור
.לתבל את הכרעיים בפלפל שחור, מלח גס וכמון
.לטגן את הכרעיים 2 דקות מכל צד להשחמה, בסיר קטן
:להוסיף לסיר
בצל קצוץ גס
.חצי פלפל אדום חתוך לקוביות גסות
.לערבב ולהוסיף חצי כוס יין לבן חצי ייבש. במידה ואין יין הוסיפו מים
.לבשל מכוסה על להבה קטנה במשך חצי שעה
.לערבב מדי פעם בכדי שהתבשיל לא יידבק
.להוסיף לסיר פפריקה מתוקה, שתי עגבניות גדולות או 3 בינוניות חתוכות לקוביות גסות
.להוסיף לסיר חציל בינוני נקי בקליפתו חתוך לקוביות גדולות בערך 2 על שלושה ס"מ לערבב הכל
.להמשיך לבשל על להבה נמוכה עוד מחצית השעה. לבחוש מדי פעם
.לקראת סוף הבישול להוסיף שן שום פרוסה
.להגיש על פסטה או אורז

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

21/02/2011

* פיצה סלמון מעושן ושמנת חמוצה

!פיצה כזו עוד לא אכלתם
. פיצה דקיקה אפויה עם בצל סגול
להגשה : מורחים את הפיצה בשמנת חמוצה מתובלת בשמיר, גרידת לימון ופלפל שחור ומסדרים מעל סלמון מעושן, מומלץ להכין רק למי שאתםמאוד  אוהבים. בתמונה- הפיצה האפויה ללא ציפוי השמנת-סלמון


פיצה עם סלמון מעושן,שמנת חמוצה ושמיר
:החומרים לבצק
חצי כוס מים חמימים
כפית וחצי דבש נוזלי
כפית שמרים יבשים= 3 גרם
כוס וחצי קמח לבן רגיל = 210 גרם
חצי כפית מלח גס
כף שמן זית
 
מעט שמן זית לשימון הבצק
-
בצל אחד סגול בינוני פרוס דק מאוד
לציפוי
חצי כוס שמנת חמוצה 15% ,קצת יותר מחצי מיכל רגיל
כ- 2 כפות שמיר קצוץ
מעט גרידת לימון
כפית מיץ לימון
-
מאה עד 200 גרם סלמון נורבגי מעושן (מארז אחד קפוא=100 גרם) להפשיר סמוך להגשה
:הכנת הבצק
לערבב חצי כוס מים חמימים עם דבש. לפזר מעל את השמרים, לנער קלות את הכלי. לכסות ולהניח לתסיסה עד שהתערובת מבעבעת כ- 10 דקות
.בקערת מיקסר לערבב: קמח ומלח
.להוסיף את תערובת השמרים וכף שמן זית. לערבב לבצק חלק. ללוש כ- 4 דקות
.להדליק את התנור לחום הגבוהה ביותר כ- 250 מעלות
.להתפיח את הבצק כ- 40 דקות
.ללוש את הבצק המותפח. ליצור כדור ולהניח ל- 15 דקות מכוסה
.לרדד את כדור הבצק דק לעיגול בקוטר כ- 37-38ס"מ
.למרוח את הבצק (עם היד) במעט שמן זית
.לפזר מעל את טבעות הבצל הסגול
לאפות את הפיצה כ- 10 דקות בתנור החם (מומלץ להפעיל את הטורבו במחצית הזמן לפחות)
.להוציא מהתנור ולצנן מעט
:הגשה
.לערבב את חומרי ציפוי השמנת ולמרוח על הבצק
.מעל לסדר חתיכות סלמון
.להגיש מיד ולהתענג



 חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי. עולם קולינרי עשיר וטעים

20/02/2011

*סלט כרוב סגול, לבן וגזר-סלט בריאות

קחו כרוב לבן מגורד, כרוב סגול, גזר, ג'ינגר טרי וגם שום כתוש ומעט פלפל צ'ילי קצוץ דק. תבלו בחומץ אורז מעט שמן ומלח אטלנטי. מה תקבלו ? סלט בריאות, הודות לתכולת הכרוב העיקרית שבו המכיל גם פיטוכימקלים המשמשים כאנטי אוקסידנטים והטובים לגופנו. את הירקות ניתן לגרד במגרדת גסה/לחתוך במעבד מזון או בסכין .רשמו מתכון קל הכנה ומרענן . לשמור במקרר

סלט כרוב
החומרים
שלוש כפות חומץ אורז
שלוש כפות שמן קנולה/שמן אחר-לא שמן זית
כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
1-2 שיני שום גדולות כתושות
שתי  כוסות כרוב לבן מגורד כ- 3/4 כרוב בינוני
שתי כוסות כרוב סגול מגורד כ- 3/4 כרוב קטן דחוס
כוס גזר מגורד, כ- 2 גזרים,תלוי בגודלם
פלפל צ'ילי, ללא גלעינים, פרוס דק מאוד
מלח אטלנטי לפי הטעם

אופן ההכנה
.בקערה גדולה לערבב את החומץ, שמן, ג'ינג'ר ושום
.להוסיף כרוב לבן, כרוב סגול, גזר ופלפל
.לתבל במלח ולהגיש
assets Creative Commons License