29/11/2013

*חמישה צלמי מזון נהדרים - חלק ב

'חמישה צלמי מזון נהדרים - חלק ב
'הנה חמשת צלמי המזון- בחלק א
6.
: שם הצלם
Rick Morris Pushinsky
.ריק מתמחה גם בצילום פורטרטים וצילום למגזינים
.יליד מנצ'סטר, למד ארכיטקטורה וציור בלונדון
.פעיל כצלם משנת 2007, לפני כן עבד בעיבוד תמונה
 
7.
:שם הצלם
Toby Glanville
:אתר
:פעילות
טובי מתמחה גם בצילום מזון לספרי בישול/אפייה צילם את הספר ל'רוז בייקרי' וגם את ספר המסעדה מורו


מקור

28/11/2013

העוגה לשבת וליום ההולדת : הדובדבן שבקצפת

!עוגת גבינה ודובדבנים :זה הדובדבן שבקצפת
עוגת 4 שכבות חגיגית, טעימה וקלת הכנה. בין שכבות העוגה הבהירה מלית גבינת שמנת וקצפת שפע דובדבנים ושוקולד מריר משלימים את החגיגה. אל תוותרו על קישוט השוקולד. העוגה מתאימה להיות עוגת יום הולדת  
..אפשר לברך במזל טוב החל מסוף השבוע הזה או תחילת השבוע
!עוד רגע יש כאן חגיגת יום הולדת, והשמחה רבה  
.מתכון מפורט למטה


 

**העוגה לשבת וליום ההולדת : הדובדבן שבקצפת

!עוגת גבינה ודובדבנים :זה הדובדבן שבקצפת
עוגת 4 שכבות חגיגית, טעימה וקלת הכנה. בין שכבות העוגה הבהירה מלית גבינת שמנת וקצפת שפע דובדבנים ושוקולד מריר משלימים את החגיגה. אל תוותרו על קישוט השוקולד. העוגה מתאימה להיות עוגת יום הולדת  
..אפשר לברך במזל טוב החל מסוף השבוע הזה או תחילת השבוע
!עוד רגע יש כאן חגיגת יום הולדת, והשמחה רבה  
.מתכון מפורט למטה


 

26/11/2013

**~~~עוגיות שוקולד כפולות, טעימות מאוד~~~

עוגיות שוקולד כפולות : הכי טעימות

עוגיות השוקולד החדשות קלות וכייפיות להכנה, מכילות חפיסת שוקולד מריר (מעל 80% מוצקי קקאו או פחות) והן עוגתיות ועשירות. העוגיות מהירות אפייה, את הבצק מומלץ להכין במיקסר. חשוב לא לאפות אותן יותר מדי, להוציאן מהתנור בעודן מעט רכות. עוגיות להיט


עוגיות שוקולד כפולות 
:המתכון לעוגיות מעובד קלות מהפוסט הטעים (פורסם בתאריך 19.11.2013) בבלוג האוכל המשובח
LOVE AND OLIVE OIL
הכמות: כ-24 עוגיות
:מרכיבים
כוס +3/4 כוס קמח לבן מנופה= 250 גרם
חצי כוס אבקת קקאו
רבע עד 3/4 כפית פלפל צ'ילי יבש טחון - שמתי מעט פלפל שאטה, לא חובה להוסיף
שלושת רבעי כפית אבקת אפייה
רבע כפית אבקת סודה לשתייה
רבע כפית מלח דק
מאה גרם חמאה רכה
כוס סוכר זהוב, כ- 200 גרם - אני הפחתתי מהכמות
חצי כוס סוכר לבן = 100 גרם
שתי ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
חצי כפית תמצית וניל
חצי כוס שוקולד צ'יפס - אני שמתי 100 גרם שוקולד בלגי 86% קצוץ דק עם סכין, גם שוקולד מריר/חלב יתאים

:אופן ההכנה

25/11/2013

**סלט ארוחה (2): סלט פתיתים צבעוני וטעים

סלט פתיתים (2) : סלט ארוחה
סלט צבעוני, עשיר , משמח ,מזין, בריא וקל הכנה. סלט – ארוחה , גם צמחוני
הנה סלט נוסף סלט הפתיתים: ארוחה החם
 
 
 
סלט פתיתים (2) קר
 
הכמות: 4 מנות
מרכיבים:
חצי חבילת פתיתים = 250 גרם , למשל פתיתים אפויים קוסקוס "אסם" – להכין על פי הוראות יצרן
400 מ"ל מים רותחים לבישול הפתיתים
מספר עלי חסה, שטופים וקרועים ביד לחתיכות
3-4  עגבניות בגודל בינוני , חצויות - לרוקן תוכנן עם כף/כף מיוחדת, לחתוך לטריזים
2 ביצים גדולות מבושלות לביצים קשות, קלופות וחתוכות לטריזים
2-3 בצלים ירוקים פרוסים דק
חופן זיתים שחורים או זיתי קלמטה, מגולענים ופרוסים
חופן עלי שמיר, קצוץ דק
מלח אטלנטי או מלח גס/דק לטעם
פלפל שחור גרוס טרי
שן שום גדולה קלופה וחצויה
שמן זית
מיץ לימון סחוט טרי
אופציונלי: רוטב פיקנטי, מתכון למטה
קערת הגשה גדולה
אופן ההכנה:

*טראפלס גרנד מרנייה בציפוי שוקולד, מריר

טראפלס שוקולד מריר:גרנד מרנייה : בציפוי שוקולד
..להכין למישהו אהוב במיוחד
 
 
טראפלס שוקולד מריר
לא חובה לצפות את הטראפלס , אפשר לכדרר באבקת קקאו בלבד
הכמות: 15 יחידות
:החומרים
מאה וארבעים (140) גרם שוקולד מריר 60-70% מוצקי קקאו, קצוץ דק עם סכין
שליש כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
ארבעים (40) גרם חמאה
שמינית כוס (30 מ"ל) ליקר גרנד מרנייה
-
לגלגול  : כ 1/4 כוס אבקת קקאו
-
:לציפוי השוקולד
שישים (60) גרם שוקולד מריר 60-70% מוצקי קקאו
כחצי כפית שמן קוקוס מוצק
-
לזרייה: מעט מלח אטלנטי, לא חובה
 
:אופן ההכנה

24/11/2013

*זמן הלאטקעס: לאטקעס תפוחי אדמה טעימים במיוחד

לאטקעס:זה הזמן לאכול לאטקעס מתפוחי אדמה
נכון שלאטקעס תפוחי אדמה חמים , עם (הרבה) קצוות 'שזופים' ושמנת חמוצה ליד ...זה טעים מאוד ?
בסוף השבוע התקבל במייל (מאתר חו"ל גדול) מתכון ל'לאטקעס המפורסמים' (כך היה כתוב) של אדם ומקסין.
 הסתקרנתי, חיש קל שינסתי מותניים וניגשתי לבדוק אצלנו במטבח, הכצעקתה ?...
את המתכון נידב אדם רפופורט (האיש של מקסין) ואני הכנתי ממנו מחצית הכמות ,מעט שיניתי כהרגלי הטוב.
אל תספרו לאף אחד מי חיסל את הנגלה הראשונה שיצאה מהמחבת.

לאטקעס הללו אכן מעולים. מומלץ לאכול חם מהמחבת 


מרכיבים עיקריים
 הלאטקעס הללו טעימים יותר מהצילום שכאן למטה. זה לא רק שהשכן הקשיש והטוב מהקומה התחתונה הלך, גם אור השמש הלך איתו .זה זמני ,אני יודעת .הצילום לא משובח כפי שהלאטקעס מאוד.

 כך מכינים את הלאטקעס:
על פומפייה גסה
(או במעבד מזון) מגררים 750 גרם תפוחי אדמה, קלופים ובצל אחד בינוני (או קטן). מניחים את התערובת על נייר סופג/מגבת נייר גדולה בתוך קערה בינונית. סוחטים היטב את כל הנוזלים. את הנוזלים , שופכים 


בקערה מערבבים: 
ביצה אחת גדולה 
חצי כפית מלח דק, פלפל שחור גרוס טרי
כפית אבקת אפייה מנופה
כף עד שתי כפות פירורי לחם יבשים = לטחון לפירורים פרוסת לחם קטנה
.מערבבים את תערובת הביצה + תערובת התפודים- בצל  המגורדים
נוטלים כמות של כף נדיבה מהתערובת, יוצרים ביד לביבה גדולה
מחממים במחבת גדולה שמן - אני השתמשתי בשמן זית מעורב בשמן קנולה 
מטגנים משני הצדדים - 2-3 דקות מכל צד להזהבה טובה. אגב, אדם מטגן בשמאלץ וגם שם 3.5 כפיות מלח (!) לכמות כפולה של לאטקעס.. (האיש בטח מאוהב יותר ממני).
מגישים חם עם/בלי  שמנת חמוצה. 

 חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

**סלט - ארוחה: סלט פתיתים עשיר, צבעוני משמח וטעים, מאוד

סלט פתיתים צבעוני וחם
סלט צבעוני, עשיר, משמח ,מזין, בריא וקל הכנה. סלט – ארוחה שהוא גם  צמחוני

 

סלט פתיתים צבעוני וחם

ותודה לאמא שלי על סיעור המוחות , על התמיכה, הפרגון האין  סופי וכמובן על הרעיון לסלט הטעים והאהוב הזה. אני התחלתי עם פלפלים קלויים צבעוניים ופתיתים .. ואת המשכת מכאן הלאה.. אגב, סלט פתיתים נוסף ושונה לגמרי, פרי שיתוף פעולה זה, יפורסם בקרוב מאוד
[אפשרי להשמיט את הדלעת] .
הכמות: 4 מנות

מרכיבים:

חצי חבילת פתיתים = 250 גרם , למשל פתיתים אפויים קוסקוס "אסם" – להכין על פי הוראות יצרן

400 מ"ל מים רותחים לבישול הפתיתים

3 פלפלים גדולים = 1 פלפל אדום, 1 פלפל צהוב, 1 פלפל  ירוק כהה

1 אבוקדו בינוני, קלוף וחתוך לקוביות

מיני דלעת פרוסה לפרוסות בינוניות או חתיכת דלעת (150-200 גרם ) קלופה , חתוכה לקוביות בגודל בינוני

חופן גדול ברוקולי – תפרחת בלבד, לחלוט/לבשל קצרות במים (שהירק יישאר פריך)  לסנן, להפריד/לחתוך לפרחים קטנים

1 בטטה בינונית, קלופה ופרוסה לפרוסות בעובי בינוני

assets Creative Commons License