ריבת אגסים - המתכון
אני מגישה כפיות ריבת אגסים לטועמים שלי ומקבלת מגוון ניחושים: האם זו ריבת פפאיה?.. אולי חבושים.. אכן, מעט קשה לנחש, לריבת האגסים החדשה שלנו טעם נפלא, שונה ומיוחד
.הריבה דורשת מעט הכנה מוקדמת והיא מיוחדת, במתיקות רבה וצבע אדמדם
בביקורי האחרון בחנות הירקות השכונתית קניתי קילו וחצי אגסי ענק ירוקים צהבהבים עם לחיים אדומות בחלקן. אני באופן אישי אוהבת מאוד לאכול רק אגסים מזן זה. אגסים להכנת ריבה חשוב שיהיו מוצקים וקשים - תכולת הפקטין תהיה גבוהה יותר מפרי בשיא בשלותו, דבר הנכון לפירות נוספים. יחד עם זאת שנחזק את הריבה בפקטין שנכין מהגרעינים והקליפות, הנה האגסים שלי
את האגסים נקלוף, את הקליפות נשמור ונשים בסיר. נחצה את האגסים, בעזרת תפוחן נוציא את החרצנים והליבה, גם אותם נשים בסיר
כך נראה הסיר שלנו עם הקליפות והגרעינים. נבשל הכול יחד דקות אחדות, נסנן ואת הנוזל ונשמור אותו לבישול הריבה













