15/10/2022

סורבה נקטרינה

סורבה נקטרינות- המתכון
עוד רגע נעלמות לנו הנקטרינות מהשווקים, במידה ואתם מוצאים בשלות, יפות וארומטיות, הכינו מהם קינוח מרענן ומקורי: סורבה נקטרינות. בחרו נקטרינות בשלות צהובות אדמדמות. טעם הסורבה עדין, המתיקות מתונה, זה מרענן, מעולה ממש


את הנקטרינות יש לרחוץ, לחרוץ בתחתית כל אחת איקס בעזרת סכין חדה. כעת נשים את כולן יחדיו או בשני סבבים בסיר רחב (למשל סיר 4 ליטר) עם מים רותחים לדקה או שתיים. נוציא בזהירות מהמים החמים ונניח לדקה/שתיים בקערה עם מי קרח או מים קרים. תהליך זה יעזור לנו לקלוף את הפרי מקליפתו העדינה. פרי בשל יתקלף ביתר קלות



. את הפרי הקלוף נקצוץ גס ונשים במעבד מזון לטחינתו למחית חלקה בתוספת שתי כפיות מיץ לימון


.נעביר את הפרי הטחון דרך מסננת משי דקה, בעזרת כף נשתדל להעביר כמה שיותר פרי דרך המסננת
.לפרי נוסיף ונערבב סירופ סוכר מבושל וקר לחלוטין


 נמזוג את התערובת במיכל מכונת גלידה/סורבה ונפעיל לפי הוראות היצרן. בצילום התערובת לפני הפעלת המכונה


.כשהסורבה מוכן, יש להעבירו למיכל עמיד בהקפאה ולהקפיא בפריזר למשך שעתיים או ללילה
.להגשה - להוציא את הסורבה מהפריזר דקות אחדות לפני ההגשה


:סורבה נקטרינה המתכון
סירופ סוכר 1:1
מבשלים בקלחת סירופ סוכר 1:1 מכוס מדידה סוכר לבן וכוס מדידה מים, לבחוש להמסת הסוכר- מביאים את הסירופ לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 4 דקות. מצננים על השיש ולאחר מכן במקרר, רצוי למספר שעות.
הפרי
רוחצים 1.1 ק"ג נקטרינות בשלות מהזן הצהוב אדמדם מבחוץ וצהוב בפנים. חורצים בתחתית, חולטים לדקה/שתיים במים רותחים בסיר רחב. מעבירים לדקה למי קרח. קולפים, מרחיקים גלעינים ומקצצים גס.
טוחנים את הפרי למחית (במעבד מזון למשל) עם 2 כפיות מיץ לימון סחוט טרי. מעבירים דרך מסננת משי ומצננים היטב במקרר.
מערבבים את מחית הפרי עם סירופ הסוכר, שניהם קרים מאוד.
מכינים סורבה במכונת גלידה/סורבה עד שמוכן.
מעבירים לפריזר לכשעתיים או ללילה.


.וזה השיר המקורי היפה כל כך

No comments:

assets Creative Commons License